Engelsk undersøgelse: Glade medarbejdere laver mere

Engelsk undersøgelse: Glade medarbejdere laver mere

23
jan
2015
Steen Uno
Glade ansatte laver mere på jobbet. En undersøgelse fra 2014 på det engelske University of Warwick viste, at arbejdsglæde blandt ansatte er i stand til at øge deres produktivitet med op til 12 procent.
23
jan
2015
Steen Uno

Gladere mennesker når mere, producerer mere, fordi arbejdsglæde gør dem mere effektive. Denne glade sammen-hæng påviste engelske forskere tidligere i år via en række forsøg og offentliggjorde resultaterne i en rapport.

Forbindelseslinjerne mellem glæde og produktivitet lader sig ifølge arbejdsmarkedsforsker fra Roskilde Universitet, professor Bent Greve, også sagtens overføre på de danske arbejdspladser.

"Når vi er tilfredse medarbejdere, fungerer vi også mere konstruktivt og mere produktivt på arbejdspladsen. Vi giver den så at sige en ekstra skalle, uden at vi føler det som belastende," forklarer han.

I et af de engelske universitetsforsøg blev en gruppe testpersoner gjort glade ved hjælp af en sjov video, mens en anden gruppe så noget ligegyldigt, inden de gav sig til at løse en række opgaver. I et andet forsøg blev en gruppe gjort glade med frugt og slik.


Godt arbejdsmiljø øger produktivitet

"Store virksomheder som Google har i en del år efterhånden investeret massivt i at nurse om deres medarbejdere, og vi har kunnet påvise, at arbejdsglæden hos disse virksomheder er steget markant - hos Google steg deres medar-bejderes tilfredshed med hele 37 procent," siger professor Andrew Oswald fra Warwick-universitetet.

Også nordiske forskere konkluderer i øvrigt i en ny forskningsrapport fra Nordisk Råd, at der kan påvises en statistisk sammenhæng i det faktum, at virksomheder, som oppebærer en høj produktivitet, også har et godt arbejdsmiljø.

Desuden underbygger et finsk studie, at hvis en virksomhed øger medarbejder-tilfredsheden, så stiger samtidig produktiviteten.

Endnu andre undersøgelser har dels kåret Danmark som verdens lykkeligste land, og dels danskerne som de mest tilfredse arbejdstagere sammenlignet med andre landes.

 

Læs mere her om glade og effektive medarbejdere:

Glade medarbejdere er de mest effektive
New study shows we work harder when we are happy
Work hard, work happy: The secrets to more productive employees
10 Tips for Staying Happy at Work

Two minutes to make you happier at work, in life

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo