Fuldt hus til ALECTIA og Lokalebasen.dks store fælles netværks-event:

Fuldt hus til ALECTIA og Lokalebasen.dks store fælles netværks-event:

14
nov
2013
Steen Uno
Sundt indeklima på kontoret og en mere harmonisk indretning af din daglige kontorarbejdsplads blive fremtidens nye mantra´er for moderne kontorbyggerier.
14
nov
2013
Steen Uno

Kasper Lynge (t.v.) fortalte om “Godt indeklima – gevinst på bundlinjen”, og hans ALECTIA-kollega Mads Bendixen fulgte op med indlægget “Indretning – trivsel og produktivitet” ved ALECTIA og Lokalebasen.dks netværks-arrangement.

 

 

 

Kontorindretning og sundere
indeklima som nye mantra´er

 

 

 

 

 

Kort stemningsvideo fra ALECTIA og Lokalebasen.dks netværks-event

Se fotoserie fra Lokalebasen.dk og ALECTIAs netværksevent 29. okt. 2013 hos ALECTIA i Virum

 

Af Steen Uno

 

Indeklimaet bliver et nyt sikkert ´mantra´ for fremtidens kontorbyggerier - og arbejdsstationerne i virksomhedernes åbne kontorlandskaber skriger på ´privatisering´ og harmoni - mener ALECTIAs to eksperter Kasper Lynge og Mads Bendixen. 

 
ALECTIA-kollegerne civilingeniør, Ph.d Kasper Lynge og seniorkonsulent, Ph.d. Mads Bendixen trak fuldt hus og opmærksom attention, da de opdaterede de knap 100 tilhørere ved ALECTIA og Lokalebasen.dks fælles netværks-event om sundt indeklima og hensigtsmæssige indretning i dagens kontorvirksomhed.
 
I arrangementets første indlæg dokumenterede og pointerede Kasper Lynge, hvor vigtig en tilstrækkelig udluftning samt effektiv ventilation er for den moderne kontormedarbejders personlige velbefindende og produktivitet.
 
“Indeklimaet vil med stor sikkerhed blive et af de næste 10 års vigtige mantraer for nye kontorbyggerier, fordi vi i dag udvikler stadig større viden om – og på samme tid bliver endnu dygtigere til at formidle den – hvordan indeklimaet indvirker på de ansattes effektivitet og arbejdsduelighed," siger Kasper Lynge.
 
 

Se Kasper Lynges indlæg: Godt indeklima – gevinst på bundlinjen

 
"Kontorvirksomheder over en bred kam kan derfor påvirke deres egne økonomiske bundlinjer i positiv retning ved at investere i forbedret luftkvalitet, og medarbejdernes produktivitet påvirkes også af temperaturerne i arbejdsrummene.
 
Eksempelvis har temperaturerne i kontorbygninger med meget store glasfacader mod syd og uden tilstrækkelig solafskærming kolossal stor indvirkning på medarbejderne, som arbejder bag dem," pointerer Kasper Lynge, der i øvrigt kan følges privatbloggen www.detgodeindeklima.dk.
 
Hans kollega, organisationspsykolog Mads Bendixen fulgte tråden op ved at stille skarpt på fordelene, men også begrænsningerne i moderne kontorvirksomheders foretrukne storrumskontor.
 
“Helt overordnet drejer det sig om at skabe samt opnå den til en hver tid rigtige balance mellem det fælles og det private – det ekstroverte kontra introverte – i arealerne omkring den kontoransattes arbejdsstation,” siger Mads Bendixen.
 
 
 
Se Mads Bendixens indlæg: Indretning – trivsel og produktivitet
 
 
"På bagsiden af de seneste årtiers store fællesskabs-, integrations- og frihedsbølger, der er skyllet gennem vores kontorbygninger og landskaber, er der nu opstået nogle ganske tydelige behov for afgrænsninger og afmærkninger i al “friheden”.
 
De daglige rammer om den enkelte medarbejders skrivebordsplads i åbne kontormiljøer bør, må og skal altså være i fuld balance, såfremt virksomhedens ledere ønsker at opnå præcis det psykiske arbejdsmiljø, som sikrer, at den ansatte kan arbejde og yde optimalt."
 
Mads Bendixen gennemgik bl.a. otte pointer, der betinger et godt psykisk arbejdsmiljø i kontoret.
 
"Allerførst skal man som medarbejder mene, at man er placeret retfærdigt. Man skal kunne se meningen med at arbejde i kontoret og føle sig i stand til at håndtere og honorere de sociale og opgavemæssige krav.
 
Hernæst har man også brug for en privatsfære, at have indflydelse på indretning, arbejdsform og arbejdskultur samt at være placeret blandt de rigtige kolleger - det er vigtigt, for ellers er det, at lyd begynder at blive til _støj_.
 
Og så er det en rigtig god idé, at ledelsen også husker at fremhæve og anerkende, når kontoret bruges efter hensigten, samt at vidensarbejderen sikres en vis grad af forudsigelighed, så hans/hendes arbejds-omgivelser ikke kommer til at føles som nogen "banegård"," understreger Mads Bendixen.  
 

Se Kasper Lynge og Mads Bendixens præsentationer her

Læs mere om Kasper Lynge og Mads Bendixen

 
 
 
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo