arrow_upward

Søg erhvervslokale i hele Danmark

Open uri20140829 1 fv0d3c

Indeklima og produktivitet

11
jun
2013
Steen Uno
Indeklima-specialist hos Alectia, civilingeniør Kasper Lynge dokumenterer sammenhængen mellem forbedringer i indeklimaet og en højere produktivitet på arbejdspladsen.
11
jun
2013
Steen Uno
Sæt tal på dit indeklima og din produktivitet

 

 

Af Steen Uno

På stort set alle danske arbejdspladser vil der være endog ganske store gevinster at hente ved at forbedre indeklimaet. Civilingeniør Kasper Lynge har i samarbejde med sin daglige arbejdsgiver ALECTIA og DTU udarbejdet en erhvervs-ph.d., som dokumenterer sammenhængen mellem indeklimaforbedringer og en højere produktivitet. 

 

Jeg tror ikke, at den dag ligger fjernt forude, hvor ejendoms- og erhvervsmæglere og andre vil komme til at udvide deres velkendte ”mantra” til: Belliggenhed, beliggenhed, beliggenhed – og indeklima.”

Sådan siger indeklima-specialist Kasper Lynge, der til daglig er civilingeniør i rådgivnings-virksomheden ALECTIA, og som i sin erhvervs-ph.d. dokumenterer, hvordan bundlinjen i en virksomhed påvirkes positivt af et sundt og tilpasset indeklima.

Der er ganske enkelt således en kontant sammenhæng mellem mellem indeklimaforbedringer og en højere produktivitet i den enkelte virksomhed.

”Jeg har udviklet en model, der kan give et hurtigt bud på de økonomiske konsekvenser ved et forbedret indeklima sammenholdt med en øget produktivitet,” siger Kasper Lynge.

”Mine resultater viser, at det fremfor alt betaler sig at investere i forbedringer af luftkvaliteten, men produktiviteten påvirkes også af temperaturen. For eksempel har temperaturen i bygninger med meget store glasfacader mod syd uden tilstrækkelig solafskærming meget stor påvirkning.”

Bedre CSR- og firmaimage

Selv i nyere erhvervsbygninger opført helt frem til 2005 vil der ifølge Kasper Lynge forholdsvis nemt kunne findes eksempler på et mangelfuldt og forbavsende dårligt indeklima.

Ved siden af økonomiske fordele ved øget produktivitet findes der en række øvrige sidegevinster, som han ikke har ”regnet” med i ph.d.´ens økonomiske kallkyler.

Det er for den enkelte virksomhed så potentielt vigtige faktorer som færre medarbejder-klager, mindre sygefravær, bedre fastholdelse af medarbejderne samt et optimeret CSR- og virksomhedsimage.

”Vi skal blive meget bedre til at formidle konsekvenserne ved et dårligt indeklima. Fremtidens bygherrer skal ikke blot opsætte krav til det gode indeklima i byggeprogrammet, men de skal også følge løbende op i design- og byggefasen, men også især efter bygningen står færdig.

Økonomisk vil det muligvis blive en smule dyrere at afsætte ressourcer, der skal sikre, at man når i mål med visionen om et bæredygtigt bygger.

Men totaløkonomisk – især når produktivitet og helbred af brugerne tages i betragtning – vil det sagtens kunne betale sig hjem igen,” pointerer Kasper Lynge, der løbende kan følges på sin private blog www.detgodeindeklima.dk.

Se slides fra arrangementet
 
<< Se alle nyheder
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo trustpilot.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo googlestreetview.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo fdih.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo ejendomsforeningen.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo copyrighted.svg
Ella chatHjælp
Brug for hjælp?close
arrow_backTilbage
Hvordan bestiller jeg information?
Først skal du udfylde formularen ’få mere information’, med dit navn, firmanavn og telefonnummer samt din e-mail. Du kan også tilføje evt. bemærkninger. Når du har indtastet alle oplysninger trykker du blot på knappen ’få gratis information’. Herefter går der ca. fem minutter før du modtager din ordre.
Hvordan får jeg automatisk tilsendt lejemål, der passer til mine kriterier?
Du kan automatisk få tilsendt lejemål, der passer til dine kriterier ved at oprette en søgeagent. Så får du tilsendt en mail med matchende lejemål så snart de bliver oprettet på Lokalebasen.dk.
Hvordan sletter jeg min søgeagent?
Du kan til en hver tid afmelde din søgeagent. Dette gøres ved at trykke på linket nederst i den mail du har modtaget, hvor der står 'Tryk her for slette denne søgeagent'. Du kan altid oprette en ny søgeagent.
Der er blevet trukket penge på min konto efter en søgning. Hvad gør jeg?
Lokalebasen.dk trækker ALDRIG penge fra lejeres konto. Det er kun udlejere, der betaler, ved anvendelsen af vores service. Vores konkurrenter har en anden forretningsmodel, så tjek evt. om det er et andet firmanavn end Lokalebasen.dk på kontoudtoget. Hvis der fortsat er problemer, så kontakt os da på info@lokalebasen.dk så vi kan løse det
Hvordan får jeg mine lejemål på Lokalebasen.dk?
Først skal du oprette dig som udbyder. Det kan du gøre via følgende link:Oprettelse. Herefter kan du oprette dine lejemål.
Hvad koster det at være udlejer på Lokalebasen.dk?
Du kan vælge imellem to afregningsmodeller:
  • Afregning pr. udlejning Det er gratis at oprette annoncer på Lokalebasen.dk. Du skal kun betale, såfremt at Lokalebasen.dk finder en lejer, der flytter ind i ét af dine lejemål. I så fald koster det 12,5 pct. af første års basisleje uden fradrag af rabatter eller trappeleje.
  • Afregning pr. annonce Lokalebasen.dk tilbyder også, at du kan betale pr. annonce. Der afregnes pr. påbegyndt måned, og prisen for en annonce starter fra 655,- kr. pr. måned ex. moms. Du kan se flere priser i voresprisoversigt.
Hvordan aktiverer jeg et lejemål?
Hvis det er det første lejemål, du har oprettet på Lokalebasen.dk, skal Lokalebasen.dk godkende og aktivere lejemålet. Dit lejemål bliver aktiveret samme dag, som det er blevet lagt op. Har du tidligere oprettet et lejemål, kan du selv logge ind og aktivere lejemålet ved at ændre status til 'aktivt' ud for det enkelte lejemål.
Hvad skal lejen være på mit lejemål?
Det afhænger selvfølgelig meget af placering, størrelse, type og meget mere. Dog kan du, når du logger ind som udbyder, klikke på fanen ”Liggetider / Priser” og få en gennemsnitspris og et overblik over et bestemt type lokale i et bestemt område. Ellers anbefaler vi, at du kontakter en lokal mægler, da Lokalebasen.dk desværre ikke kan rådgive om lejeprisfastsættelse.