arrow_upward

Søg erhvervslokale i hele Danmark

Img 9065 1

Lokalebasen.dk etablerer udviklingsafdeling i Ukraine

27
okt
2016
Steen Uno
Danmarks ekspanderende udlejningsportal for ledige erhvervslejemål åbner ny afdeling med en halv snes it-udviklere samt øvrige medarbejdere i det historiske centrum af den ukrainske universitetsby Lviv.

 

 

Lokalebasen.dk, der under sit internationale navn MatchOffice formidler ledige erhvervslokaler i over 100 lande, slår sig nu permanent ned og etablerer en udviklingsafdeling i Lviv i det vestlige Ukraine.

Den nye it-base tæller netop nu fem udviklere samt et par marketing- og kommunikationsmedarbejdere, men staben ventes inden for kort tid at blive udvidet med yderligere en håndfuld dygtige ukrainske programmører og system-udviklere.

"Fordi vi ligesom mange andre it-virksomheder har udfordringer med at rekruttere de helt rigtige programmører, har vi gennem det seneste års tid været til stede i Lviv på et kontorhotel, men i sommer bestemte vi i vores bestyrelse, at tiden var blevet moden til at gå all-in i Ukraine.

Det gør vi så nu i skikkelse af en spændende nyetableret virksomheds- og udviklingsafdeling, hvor vi kan opbygge en virksomhedskultur og identitet, der går i tråd med vores eksisterende," siger CEO hos Lokalebasen.dk, Jakob Dalhoff.


Tydeligere identitet

Lokalebasen.dks nye ukrainske it- og kontorbase ligger i det historiske hjerte af den driftige, vestukrainske business-by 40 km fra grænsen til Polen.

"For ni ud af 10 vesteuropæiske virksomheder, der slår sig ned i Lviv, sker det i form af outsourcet repræsentation.

Vi vælger at etablere en ukrainsk afdeling i et konvertionelt kontorlejemål, fordi vi har erfaret, at dette skridt betyder virkelig meget for vores nye ukrainske medarbejdere. De føler, at det giver dem en tydeligere identitet samt en stærkere virksomhedskultur," refererer Jakob Dalhoff.

Netop i samhørighedens tjeneste fik Ukraine-kontoret i Lviv straks sin egen Facebook-profil, ligesom en ny ukrainsk webside er under udvikling.


Egen base

"Vores nye kontor føles meget hjemmeligt, da vi nu har vores helt egen base. Det er oprindelig en lejlighed, der er konverteret til kontor.

Ud over et stort arbejdslokale har vi et hyggeligt køkken, et stort toilet med bad samt et tredje rum, der skal huse vores copywritere og administative medarbejdere," fortæller Alex Zhogolev (foto t.h.), der er en af Lokalebasen.dks alias MatchOffice´s nye udviklere.
 

    

 

"Desuden har vi fra vores store balkon en meget smuk udsigt, som vi i høj grad gør brug af, når vi har brug for et lille break fra arbejdet. Herfra kan man høre en svag lyd fra bybilledet, odet giver en beroligende følelse, som der godt kan være brug for i travl hverdag."

Tre af de nyansatte ukrainske it-developere - Vasilij Melnychuk, Anton Maminov og Alex Zhogolev - har i oktober netop afsluttet to ugers introduktions-kursus og ophold i Lokalebasen.dks hovedsæde på Østerbro.


Nyttigt ophold

"Det var været spændende, produktivt og meget effektivt at prøve at arbejde fra vores danske hovedkvarter et par uger, da hele vores udviklingsteam og dermed også designteamet har siddet under ét og samme tag.

Det er jo nu en gang hurtigere at prikke sin danske kollega på skulderen, når man har et spørgsmål, i stedet for at skulle kommunikere over diverse online platforme.

Og det har fremfor for alt været lettere at se resultatet af sit arbejde - altså hvilken værdi man skaber for både virksomheden og kunderne," tilføjer Alex Zhogolev. ●

   

 

 

<< Se alle nyheder