Manden bag Harbour House II

Manden bag Harbour House II

13
jun
2013
Steen Uno
Kim Utzon har beriget Nordhavnen med foreløbig fem spektakulære byggekunstværker og kan om nogen bære titlen som Nordhavns ´egen´ arkitekt.
13
jun
2013
Steen Uno

Kim Utzon - det ny Nordhavns ´egen´ arkitekt

 

Af Steen Uno

I 1989 bistod han sin verdensberømte far Jørn Utzon med til at skabe et spektukalært bygge-kunstværk i Nordhavns dengang så triste, nedslidte industrikvarter – Paustians ny møbelhus. Siden har Kim Utzon yderligere begavet Nordhavnen med Nokken Bådklubs hus, HTS2 Domicil samt Harbour House I og II.   

 
 
Derfor ligger titlen som ´Nordhavns egen arkitekt´ i dag naturligt til den 56-årige stjernearkitekt, der dog også haft iøjnefaldende succes med bygggeværker hinsidan – med Dunkers Kulturhus i Helsingborg fra 2002 og MKB Ankarspelet på Malmøs havnefront fra 2009.
 
Netop nu arbejder Kim Utzon bl.a. på en markant renovering af det historiske Tornhuset midt i Malmø, der skal stå færdig i 2014, og på et nyt spændende hotelkompleks på Turbine-grunden i Borgergade i København.
 
”Paustian-huset betragter jeg som mit første rigtige hus. Jeg husker, at Svanemølleværkets direktør ovre på den anden side af havnevandet roste os og sagde, at vi havde forksønnet deres udsigt,” resumerer Kim Utzon i dag med et bredt smil.
 
Kontorhusbebyggelsen Harbour House II fra 2010 har formsprog, konstruktioner, farve- og materiale-holdning, der er nært beslægtet med sine fire forgængere på Nordhavns uhyre attraktive havnegrunde i Nordhavn.
 
Også her rejser søjlerne sig som trækroner, der bærer taget. Facaden er hvid, mens zinktagene (med og uden solceller) tilføjer en grå kant. De to indgange leder ind i store atrier, som i dagtimerne oplyses med naturligt sollys fra ovenlysvinduerne i de store tagflader.
 
Flotte kontorarbejdsrum
 
I Harbour House II har jeg især lagt vægt på et betone, at man i alle rum kan sidde rigtig flot og arbejde i huset,” siger Kim Utzon.
 
Halvdelen af byggeriet på næsten 14.000 m² består af en imponerende p-kælder i to etager under jorden – en af landets dybeste byggegruber op til otte meter under vandspejlet i Nordhavnen.
 
Harbour House II adskiller sig fra de øvrige bebyggelser ved at indeholde omfattende miljø-løsninger. Der er bl.a. knap 700 m² solceller på taget, termoaktive betondæk, lavenergi- motorer, LED-belysning og vandbesparende toiletter.
    
Ud over parkeringskælderen i to plan kan Harbour House II bryste sig af et af Københavns smukkest beliggende auditorier med en formidabel havne- og vandudsigt, kantine, café samt et sjældent velindrettet fitness- og wellness-område.
 
”Husets kontorområder er karakteriseret ved lys og rummelighed. Bygningen forholder sig bevidst til havnen, hvilket er med til at styrke det liv, der er mellem bygningerne og vandet,” siger Kim Utzon.udvikling.

 

Se fotos fra arrangementet

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo