arrow_upward

Søg erhvervslokale i hele Danmark

Open uri20140829 1 1mr9nua reduced

Manden bag Harbour House II

13
jun
2013
Steen Uno
Kim Utzon har beriget Nordhavnen med foreløbig fem spektakulære byggekunstværker og kan om nogen bære titlen som Nordhavns ´egen´ arkitekt.
13
jun
2013
Steen Uno

Kim Utzon - det ny Nordhavns ´egen´ arkitekt

 

 

 

Af Steen Uno

I 1989 bistod han sin verdensberømte far Jørn Utzon med til at skabe et spektukalært bygge-kunstværk i Nordhavns dengang så triste, nedslidte industrikvarter – Paustians ny møbelhus. Siden har Kim Utzon yderligere begavet Nordhavnen med Nokken Bådklubs hus, HTS2 Domicil samt Harbour House I og II.   

 
 
Derfor ligger titlen som ´Nordhavns egen arkitekt´ i dag naturligt til den 56-årige stjernearkitekt, der dog også haft iøjnefaldende succes med bygggeværker hinsidan – med Dunkers Kulturhus i Helsingborg fra 2002 og MKB Ankarspelet på Malmøs havnefront fra 2009.
 
Netop nu arbejder Kim Utzon bl.a. på en markant renovering af det historiske Tornhuset midt i Malmø, der skal stå færdig i 2014, og på et nyt spændende hotelkompleks på Turbine-grunden i Borgergade i København.
 
”Paustian-huset betragter jeg som mit første rigtige hus. Jeg husker, at Svanemølleværkets direktør ovre på den anden side af havnevandet roste os og sagde, at vi havde forksønnet deres udsigt,” resumerer Kim Utzon i dag med et bredt smil.
 
Kontorhusbebyggelsen Harbour House II fra 2010 har formsprog, konstruktioner, farve- og materiale-holdning, der er nært beslægtet med sine fire forgængere på Nordhavns uhyre attraktive havnegrunde i Nordhavn.
 
Også her rejser søjlerne sig som trækroner, der bærer taget. Facaden er hvid, mens zinktagene (med og uden solceller) tilføjer en grå kant. De to indgange leder ind i store atrier, som i dagtimerne oplyses med naturligt sollys fra ovenlysvinduerne i de store tagflader.
 
Flotte kontorarbejdsrum
 
I Harbour House II har jeg især lagt vægt på et betone, at man i alle rum kan sidde rigtig flot og arbejde i huset,” siger Kim Utzon.
 
Halvdelen af byggeriet på næsten 14.000 m² består af en imponerende p-kælder i to etager under jorden – en af landets dybeste byggegruber op til otte meter under vandspejlet i Nordhavnen.
 
Harbour House II adskiller sig fra de øvrige bebyggelser ved at indeholde omfattende miljø-løsninger. Der er bl.a. knap 700 m² solceller på taget, termoaktive betondæk, lavenergi- motorer, LED-belysning og vandbesparende toiletter.
    
Ud over parkeringskælderen i to plan kan Harbour House II bryste sig af et af Københavns smukkest beliggende auditorier med en formidabel havne- og vandudsigt, kantine, café samt et sjældent velindrettet fitness- og wellness-område.
 
”Husets kontorområder er karakteriseret ved lys og rummelighed. Bygningen forholder sig bevidst til havnen, hvilket er med til at styrke det liv, der er mellem bygningerne og vandet,” siger Kim Utzon.udvikling.

 

Se fotos fra arrangementet

 
<< Se alle nyheder
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo trustpilot.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo googlestreetview.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo fdih.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo ejendomsforeningen.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo copyrighted.svg
Ella chatHjælp
Brug for hjælp?close
arrow_backTilbage
Hvordan bestiller jeg information?
Først skal du udfylde formularen ’få mere information’, med dit navn, firmanavn og telefonnummer samt din e-mail. Du kan også tilføje evt. bemærkninger. Når du har indtastet alle oplysninger trykker du blot på knappen ’få gratis information’. Herefter går der ca. fem minutter før du modtager din ordre.
Hvordan får jeg automatisk tilsendt lejemål, der passer til mine kriterier?
Du kan automatisk få tilsendt lejemål, der passer til dine kriterier ved at oprette en søgeagent. Så får du tilsendt en mail med matchende lejemål så snart de bliver oprettet på Lokalebasen.dk.
Hvordan sletter jeg min søgeagent?
Du kan til en hver tid afmelde din søgeagent. Dette gøres ved at trykke på linket nederst i den mail du har modtaget, hvor der står 'Tryk her for slette denne søgeagent'. Du kan altid oprette en ny søgeagent.
Der er blevet trukket penge på min konto efter en søgning. Hvad gør jeg?
Lokalebasen.dk trækker ALDRIG penge fra lejeres konto. Det er kun udlejere, der betaler, ved anvendelsen af vores service. Vores konkurrenter har en anden forretningsmodel, så tjek evt. om det er et andet firmanavn end Lokalebasen.dk på kontoudtoget. Hvis der fortsat er problemer, så kontakt os da på info@lokalebasen.dk så vi kan løse det
Hvordan får jeg mine lejemål på Lokalebasen.dk?
Først skal du oprette dig som udbyder. Det kan du gøre via følgende link:Oprettelse. Herefter kan du oprette dine lejemål.
Hvad koster det at være udlejer på Lokalebasen.dk?
Du kan vælge imellem to afregningsmodeller:
  • Afregning pr. udlejning Det er gratis at oprette annoncer på Lokalebasen.dk. Du skal kun betale, såfremt at Lokalebasen.dk finder en lejer, der flytter ind i ét af dine lejemål. I så fald koster det 12,5 pct. af første års basisleje uden fradrag af rabatter eller trappeleje.
  • Afregning pr. annonce Lokalebasen.dk tilbyder også, at du kan betale pr. annonce. Der afregnes pr. påbegyndt måned, og prisen for en annonce starter fra 655,- kr. pr. måned ex. moms. Du kan se flere priser i voresprisoversigt.
Hvordan aktiverer jeg et lejemål?
Hvis det er det første lejemål, du har oprettet på Lokalebasen.dk, skal Lokalebasen.dk godkende og aktivere lejemålet. Dit lejemål bliver aktiveret samme dag, som det er blevet lagt op. Har du tidligere oprettet et lejemål, kan du selv logge ind og aktivere lejemålet ved at ændre status til 'aktivt' ud for det enkelte lejemål.
Hvad skal lejen være på mit lejemål?
Det afhænger selvfølgelig meget af placering, størrelse, type og meget mere. Dog kan du, når du logger ind som udbyder, klikke på fanen ”Liggetider / Priser” og få en gennemsnitspris og et overblik over et bestemt type lokale i et bestemt område. Ellers anbefaler vi, at du kontakter en lokal mægler, da Lokalebasen.dk desværre ikke kan rådgive om lejeprisfastsættelse.