arrow_upward

Søg erhvervslokale i hele Danmark

Open uri20140829 1 1mr9nua reduced

Nordhavnens eksplosive forvandling

12
jun
2013
Steen Uno
Jens Kramer Mikkelsen, adm. direktør i By & Havn, fortæller om udviklingen af Københavns kommende City-bydel, det ny Nordhavn, der skal huse 40.000 nye beboere og 40.000 nye arbejdspladser.
12
jun
2013
Steen Uno

 

 

 

Af Steen Uno

Op gennem 90´erne var han i rollen som Københavns overborgmester politisk idémand til og fødselshjælper for de dengang uberørte Ørestads-arealer – nu to årtier senere er Jens Kramer Mikkelsen en af hovedkræfterne bag Nordhavns eksplosive forvandling fra goldt frihavnsområde til Københavns splinterny og uhyre attraktive City-bydel. 

 

”Nordhavn har lige fra starten været et fantastisk spændende udviklingsområde for os. Selv om vi alle-rede er nået langt, har vi stadigvæk et par nye og rigtig spændende projekter i området foran os. Men vi farer frem med lempe og går ikke på markedet med flere nye tiltag, end markedet og den sunde ud-vikling i Nordhavn i øvrigt kan bære.

Personlig finder jeg det utrolig fascinerende, at København, der i disse år ud over Nordhavn også råder over flere andre spændende udviklingsområder, som by vokser inde i byen – ikke mod Sjælland,” siger Jens Kramer Mikkelsen, i dag adm. direktør i By & Havn.

Udviklingsselskabet By & Havn By & Havn udvikler store og centrale byområder i København og ejes af Københavns Kommune (med 55 procent) og staten (med 45).

I 2009 lancerede Københavns Kommune og By & Havn sin store masterplan for Nordhavn, der – under overskriften ”Nordeuropas største byudviklingsprojekt” – opererer med 3,5 mio. m² nyt byggeri inden for en tidsramme på 40-50 år.

Masterplanen blev i øvrigt senere samme år nomineret i kategorien Bedste Masterplan ved WORLD ARCHITECTURE FESTIVAL (WAF) i Barcelona.

Guld i bæredygtighed

”En af de centrale punkter i vores masterplan var og er, at den sikrer, at ganske mange af den gamle Nordhavns eneståede bygninger bevares og implementeres i de nye omgivelser.

Et godt eksempel herpå er de to så velkendte gamle Aalborg Portland-siloer, som NCC netop nu er i færd med at omdanne til et moderne og fantastisk flot kontorhus, som vil stå færdig i foråret 2014,” siger Jens Kramer Mikkelsen.

”En anden central og uhyre vigitg ting for vores ny 2150 Nordhavn bliver Cityringens kommende forgrening, der i 2018 vil give Nordhavn to meget vigtige metro-stationer.”

Den ny Nordhavns-bydel skal i takt med masterplanens fulde udfoldelse give området 40.000 nye beboere og 40.000 nye arbejdspladser.

”Når man bygger ny by, er kunsten at skabe rammerne for det uplanlagte – at skabe rammer for liv, uden at rammerne bliver så faste, at vi ikke kan tilpasse os nye behov og muligheder undervejs,” siger Jens Kramer Mikkelsen.

Tre udvalgte områder i Nordhavns-projektet – Trælastholmen, Levantkaj Vest og Sundmolen – der dækker 26,2 hektar, blev i maj 2013 tildelt den højeste certificering (guld) i bæredygtighed inden for det danske certificerings-system DGNB. Guldcertificeringen understreger, at Nordhavn nationalt såvel som internationalt vil blive et fyrtårn på bæredygtig udvikling.

 

Se slides fra arrangementet

 

 
<< Se alle nyheder
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo trustpilot.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo googlestreetview.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo fdih.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo ejendomsforeningen.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo copyrighted.svg
Ella chatHjælp
Brug for hjælp?close
arrow_backTilbage
Hvordan bestiller jeg information?
Først skal du udfylde formularen ’få mere information’, med dit navn, firmanavn og telefonnummer samt din e-mail. Du kan også tilføje evt. bemærkninger. Når du har indtastet alle oplysninger trykker du blot på knappen ’få gratis information’. Herefter går der ca. fem minutter før du modtager din ordre.
Hvordan får jeg automatisk tilsendt lejemål, der passer til mine kriterier?
Du kan automatisk få tilsendt lejemål, der passer til dine kriterier ved at oprette en søgeagent. Så får du tilsendt en mail med matchende lejemål så snart de bliver oprettet på Lokalebasen.dk.
Hvordan sletter jeg min søgeagent?
Du kan til en hver tid afmelde din søgeagent. Dette gøres ved at trykke på linket nederst i den mail du har modtaget, hvor der står 'Tryk her for slette denne søgeagent'. Du kan altid oprette en ny søgeagent.
Der er blevet trukket penge på min konto efter en søgning. Hvad gør jeg?
Lokalebasen.dk trækker ALDRIG penge fra lejeres konto. Det er kun udlejere, der betaler, ved anvendelsen af vores service. Vores konkurrenter har en anden forretningsmodel, så tjek evt. om det er et andet firmanavn end Lokalebasen.dk på kontoudtoget. Hvis der fortsat er problemer, så kontakt os da på info@lokalebasen.dk så vi kan løse det
Hvordan får jeg mine lejemål på Lokalebasen.dk?
Først skal du oprette dig som udbyder. Det kan du gøre via følgende link:Oprettelse. Herefter kan du oprette dine lejemål.
Hvad koster det at være udlejer på Lokalebasen.dk?
Du kan vælge imellem to afregningsmodeller:
  • Afregning pr. udlejning Det er gratis at oprette annoncer på Lokalebasen.dk. Du skal kun betale, såfremt at Lokalebasen.dk finder en lejer, der flytter ind i ét af dine lejemål. I så fald koster det 12,5 pct. af første års basisleje uden fradrag af rabatter eller trappeleje.
  • Afregning pr. annonce Lokalebasen.dk tilbyder også, at du kan betale pr. annonce. Der afregnes pr. påbegyndt måned, og prisen for en annonce starter fra 655,- kr. pr. måned ex. moms. Du kan se flere priser i voresprisoversigt.
Hvordan aktiverer jeg et lejemål?
Hvis det er det første lejemål, du har oprettet på Lokalebasen.dk, skal Lokalebasen.dk godkende og aktivere lejemålet. Dit lejemål bliver aktiveret samme dag, som det er blevet lagt op. Har du tidligere oprettet et lejemål, kan du selv logge ind og aktivere lejemålet ved at ændre status til 'aktivt' ud for det enkelte lejemål.
Hvad skal lejen være på mit lejemål?
Det afhænger selvfølgelig meget af placering, størrelse, type og meget mere. Dog kan du, når du logger ind som udbyder, klikke på fanen ”Liggetider / Priser” og få en gennemsnitspris og et overblik over et bestemt type lokale i et bestemt område. Ellers anbefaler vi, at du kontakter en lokal mægler, da Lokalebasen.dk desværre ikke kan rådgive om lejeprisfastsættelse.