Nyt grønt ´powerhouse´ på havnekajen skal give hel region bæredygtigt erhvervs-boost

Nyt grønt ´powerhouse´ på havnekajen skal give hel region bæredygtigt erhvervs-boost

21
nov
2018
Steen Uno
Historisk fiskefabrik på Grenaa Sydhavn skal som ´Bæredygtighedens Hus´ fremover danne spændende innovativ ramme for ikke blot by og havn, men for hele Djurslands grønne vision og bæredygtige erhvervssatsning.
21
nov
2018
Steen Uno


 

 

 

 

Engang arbejdede her over 700 medarbejdere i Thorfisks historiske bygninger. I dag har store dele af de mange kvadratmeter netop gennemgået en omfattende renovering og omdannelse til moderne Havnecenter.

Nu vokser det 10.000 m² store erhvervsareal - med rummelige kontor-, produktions- og lagerbygninger - til moderne virksomheds-fælleskab for innovative firmaer og medspillere med grønne visioner samt bæredygtig agenda og indstilling.

´Bæredygtighedens Hus´ skal fremover blive en inspirerende frontløber for ikke blot Grenaa, men hele Djursland-regionens grønne erhvervsomstilling samt bæredygtige vækst og udvikling.

"Netop nu spreder den bæredygtige tankegang sig med lynets hast i stort og småt. Tiden skriger på initiatiativer, der kan presse vores nødvendige grønne omstilling videre fremad," siger Jacob Lænsø, idémand og nytiltrådt primus motor for den ny grønne erhvervs-satsning på havnen i Grenaa.


Bæredygtigheds-klynge

"Selv står vi med alletiders ramme, potentiale og chance for at eksponere et spændende, visionært fremtidskoncept - et på alle måder veltimet og gennemtænkt firstmover-projekt, der vil komme til at række langt og dybt ind i Djurslands næste erhvervsgenerationer.

Grenaa Havn drømmer stort i denne sag, men det kan vi også godt tillade os. Dels er havnen allerede i færd med at opbygge en grøn profil, dels har vi nogle helt unikke rammer for at gøre Grenaa til omdrejningspunktet for en ny erhvervs-æra bygget på en fælles tro på, at vi skal tænke i bæredygtighed for at give en ren klode videre til vores efterkommere.

Vi skal bare samle kræfterne i troen på, at det kan lykkes”, understreger Jacob Lænsø, der er ansat som projektleder i Driftsselskabet Grenaa Havn, som faciliterer ’Bæredygtighedens Hus’.


 



´Bæredygtighedens Hus´ på kajen i Grenaa Sydhavn skal blive omdrejningspunkt
for Grenaa og Djurslands grønne omstilling og store bæredygtigheds-potentiale.  

 

 

´Bæredygtighedens Hus´ vil sætte en ny grøn dagsorden og skal blive et fremtidigt omdrejningspunkt for både Grenaa og hele Djurslands iværksættere og SMV’er såvel som nationale og internationale virksomheder med bæredygtig indstilling og grøn kasket.

Et ambitiøst projekt, der sigter efter at headhunte, samle og manifestere alle gode innovative fælleskræfter i en bæredygtigheds-klynge med visionære virksomheder, vidensinstitutioner, kreative netværk, innovative startup-entusiaster, produktionsenheder m.fl., der sammen skal forme, formulere og udvikle det ny grønne vækstcenter.


Grøn niche

Driftsselskabet Grenaa Havn A/S købte i foråret 2017 det tomme bygningskompleks med henblik på at etablere et nyt innovativt erhvervs- og havnecenter. Med ansættelsen af Jacob Lænsø i september i år er visionerne blevet yderligere målrettet til at brede sig i grønt bæredygtigheds-regi.

"Jeg har kommerciel baggrund og senest været med til at udvikle og eksponere OfficeLab Kirstinelund nord for Aarhus. Jeg kommer således med frisk erfaring med at bygge et succesrigt, velfungerende virksomhedsfællesskab op helt fra bunden.

Vores første virksomheder er allerede på plads, og jeg føler mig overbevist om, at vi i løbet af ganske kort tid vil tiltrække mange flere nye medspillere, så synergierne for alvor kan begynde at blomstre i Bæredygtighedens Hus," siger en optimistisk Jacob Lænsø.


 



Det nye vækst- & kraftcenter vil samle regionens grønne, visionære virksomheder,
vidensinstitutioner, innovative netværk, startup´ere, produktionsenheder m.fl. i én
stor og sydende kreativ erhvervsklynge.

 

 

Norddjurs Kommune er i 2018 rykket 16 placeringer frem til nu nr. 68 på Dansk Industris årlige liste over erhvervsvenlige kommuner. Kommunen er en af 12, der har etableret sig i erhvervssamarbejdet Business Region Aarhus, som repræsenterer en million østjyder, en halv million arbejdspladser og er Danmarks største vækstområde uden for hovedstadsområdet.

Turisme, velfærdsteknologi, fødevare-innovation er blandt business-samarbejdets væsentlige vækstområder. Bæredygtighedens Hus øjner oplagte muligheder for fremtidigt at kunne manøvrere i og udnytte en grøn niche med sin ambitiøse bæredygtigheds-strategi - præcis som eksempelvis fødevarevækstcentret Agro Food Park har lykkedes med i Skejby.


Sydende powerhouse

"Vi skal blive et bæredygtighedens powerhouse  med rum og lokaler fyldt af sydende kreativ, grøn know-how, innovative kræfter og kernekompetencer, der vil interessere, inspirere og tiltrække dygtige folk, virksomheder og medarbejdere fra de omkringliggende byer, store som små, og fra Aarhus og Randers – ja, hele Danmark.

Med ´Bæredygtighedens Hus´ står vi med både rammen og kimen til noget virkelig stort og banebrydende. Vi tripper af utålmodighed efter at komme i gang med processen, der skal løfte og gøre Grenaa til Danmarks førende grønne havn," annoncerer Jacob Lænsø.





"Med ´Bæredygtighedens Hus´ vil vi i Grenaa vise mod, vilje, initiativ og handlekraft
til at gå forrest og være flagskib for innovative virksomheder, iværksættere og andre,"
pointerer Jacob Lænsø.

 


Gennem løbende modernisering vil Grenaas forhenværende rammer for fiskeproduktion kunne tilbyde topmoderne kontorrum og faciliteter, kreative workspaces skræddersyet i alle former og størrelser, trendy coworking- og aktivitetsbaserede open space-miljøer, reception samt udstillingsrum, attraktive mødelokaler og konferencerum med havudsigt og meget andet.

Jacob Lænsø satser på, at ´Bæredygtighedens Hus´ således meget hurtigt udvikler sig til det aktive og naturlige tilvalg for Grenaas samt regionens virksomheder, institutioner med flere, når det gælder konferencer og alle former for synlige, gerne ekstraordinære og utraditionelle arrangementer og events - alt sammen i den grønne omstillings vision og tjeneste.


Nødvendige omstilling

"Regeringen har her i efteråret fremlagt sit klimaudspil, og fremtiden tilhører uden diskussion den nødvendige grønne omstilling og grønne initiativer på alle niveauer.

Med ´Bæredygtighedens Hus´ viser vi her i Grenaa mod, vilje, initiativ og handlekraft til at gå forrest og tilbyde os som flagskib for innovative virksomheder og iværksættere, der i stort og småt, på alle leder og kanter brænder for at give vores fremtid et grønt boost. Jo, det kan blive virkelig stort, det her," fastslår Jacob Lænsø.  ●

 

                      

       

 
  
     

 
  
     

                                

 



 

Læs mere her:
Grenaahavn.dk: Havnen skaber rammen 
Ugeavisen.dk/Grenaa-Bladet: Grenaa Havn vil udvikle et nyt havnecenter 
Lokalebasen.dk: Bæredygtighedens Hus i hjertet af ´Potentiale Danmark´

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo