Introduktion til området

Latinerkvarteret, Pisserenden, Frederiksstaden, Slotsholmen, Nyboder, Kastellet og Kartoffelrækkerne er Københavns hjerte. At have kontor i Københavns ældste kvarter er at mærke historiens vingesus, og det skaber fantastiske rammer for at drive virksomhed. De smalle stræder, gyder og skæve huse er fulde af liv og atmosfære. Indre By er ikke blot hovedstad og magtens centrum, men en smeltedigel af mangfoldighed, kunst og kultur. Med kontor i City er du omgivet af et virvar af mennesker og der summer af virketrang og entreprenørånd. En overflod af handelsgader, seværdigheder, hyggelige cafeer, restauranter, gallerier, museer, teatre, foruden parker, kanaler og havnefront, tiltrækker mange virksomheder og betyder, at der er rigtige mange kontorlejemål i kvarteret. Det sidste årti har byen oplevet økonomisk og kulturel fremgang og en tilflytningsvækst på 15 procent, hvilket har medført, at Indre By nu står endnu stærkere både nationalt og internationalt. Og det betyder, at flere og flere virksomheder etablerer kontorer i Københavns fineste bydel. Københavns inderste bydel har mange vartegn, fra Edvard Eriksens Lille Havfrue på Langelinie til slotte og parker, kirker, skulpturer og meget andet. Nyhavn er blot ét eksempel på Københavns karakteristiske arkitektur. Den Nye Havn, hvor skibe fra hele verden lagde til kaj, blev grundlagt i 1673. Sømænd, værtshuse, glædespiger og fest prægede livet i havnen. Den Nye Havn blev til Nyhavn, og de skønne, gamle huse, som før herbergede købmænd, er nu smukt renoveret og området er fyldt med vinbarer, restauranter og et hobetal af kontorer og kontorfællesskaber. Nyhavns pittoreske, farverige ejendomme har desuden gennem årene huset mange af ballettens, malerkunstens og digterkunstens mestre. H.C. Andersen boede mange år i kvarteret, hvor han blandt andet skrev Fyrtøjet, Prinsessen på Ærten og andre eventyrlige fortællinger.

Områdets historie

image alt
Frederiksstaden

Med rødderne solidt plantet i det gamle København tilbyder kontorlejemål her på en unik historisk oplevelse. På trods af ødelæggelserne efter de store brande, der hærgede København i 1700-tallet, blev genopbygningen af Vestergade og bydelens øvrige gader bevaret i middelalderens fortættede byggestil. Københavns historie kan føres tilbage til omkring år 700. Et mindre fiskeleje lå der, hvor byens centrum nu er. I 1100-tallet byggede Absalon borgen ved havnen og fra 1300-tallet blev byen Danmarks rigeste og mest betydningsfulde, en status den har fastholdt lige siden og som mange virksomheder med kontorer i bydelen i dag nyder godt af. København blev først senere Danmarks hovedstad, hvilket medførte stor økonomisk aktivitet og fremgang. Tidligere var København omgivet af volde, der skulle bruges i forsvaret af København, men i løbet af 1800-tallet begyndte de at hindre byens vækst. Da voldene blev nedbrudt i 1850erne, skete der en enorm vækst, og byen dækker således i dag en stor del af det østlige Sjælland. Indre By er stadig den bedst bevarede bydel, hvor også erhvervsdrivende nyder at have kontorer i historiske omgivelser blandt bevaringsværdige og ofte fredede bygninger. At have kontor i Københavns inderste bydel er at gå i Kierkegaards og H.C. Andersens fodspor. Centralt placerede og charmerende kontorer i København centrum byder på det bedste fra Indre Bys historiske kvarter, hvor middelalderens kringelkrogede gader møder hovedstadens moderne erhvervsliv. Gå på opdagelse i byen, bag facaderne, i gyderne med byporte og bindingsværk. Der er noget for enhver smag, ikke mindst for statue- og springvandsentusiaster. Og fra byens tagterrasser, har indbyggere og virksomheder med kontorlokaler i bydelen, en flot udsigt over byens tage.

 

Områdets infrastruktur

Metro, undergrund, København K
Rulletrappe på metro station

Når du er på udkig efter kontorer i Indre By, er infrastrukturen helt afgørende, og den er faktisk blandt de mest effektive og pålidelige i verden, og udvikles og forbedres stadig. Med offentlig transport kommer du let til og fra kontoret og fra A til B i hovedstadsområdet, inklusive til og fra Københavns Lufthavn. Bus, Metro og S-tog kører i dagtimerne med fem til 10 minutters intervaller. Du kommer også nemt omkring til fods og på cykel og i bil har du nem adgang til havneområderne og motorvejsnettet, men du skal være opmærksom på myldertider. Find information om Københavns offentlige transportmuligheder (bus, metro, S-tog), fx rejsetider, billetpriser m.v. på DOT. Arbejdet med den kommende metrolinje Cityringen, som åbner med 17 nye stationer i 2018, er i fuld gang og påvirker trafik, støjniveauet på kontorer og i hjem og ikke mindst den generelle herlighed flere steder i hovedstaden. Til gengæld får København en af verdens bedste og mest effektive metroer, når arbejdet er færdigt.

Erhvervs- og forretningsliv

Magasin Shopping, Kongens Nytorv, København K
Magasin ved Kongens Nytorv pyntet med julelys

Drømmer du om at åbne kontorer og drive forretning i Indre By er der mange muligheder. Fra mindre, charmerende kontorer i nogle af byens ældste og smukkeste bygninger til moderne kontorbygninger med alle bekvemmeligheder og fantastisk beliggenhed for medarbejdere og besøgende. Signalværdien af at have kontor i Indre By kan ikke fornægtes, men uanset om der er tale om en stor organisation eller en mindre startup, så er det at have kontor i City et udtryk for fremgang og succes, og der er rigtig mange lejemål i den dyre, men også i den mere beskedne ende, som egner sig til alverdens formål. Tjek lokalebasen.dk og lad dig inspirere af de mange nutidige, imponerende kontorbygninger og gamle palæagtige lejligheder, der er blevet konverteret til kontorer i City.

Med kontor i Københavns centrum er der nem adgang til supermarkeder med alt fra discount til delikatesser. Som i andre store danske byer finder du klassikerne Irma, Netto, Føtex og mange flere. Der er desuden masser af muligheder for at handle økologisk. De fleste supermarkeder har et bredt udvalg af økologisk frugt og grønt, og Torvehallerne bugner af økologiske lækkerier. I pølsevognen hos DØP kan du tilmed få økologiske hotdogs. Ønsker du en særlig indkøbsoplevelse, kan du lægge vejen forbi underetagen i Magasin, som blandt andet byder på Mad&Vin, Løgismose vin, Johan Bülow lakrids og Meyer’s Deli. Du kan handle vin og spiritus i lange baner hos Kjær & Sommerfeldt på Gammel Mønt og prøvespise dig igennem sortimentet hos Peter Beier Chokolade i St. Kongensgade. A.C. Perchs Thehandel i Kronprinsensgade eller Sing Tehus i Kompagnistræde sælger te i løsvægt og serverer skoldhede, aromatiske drikke. Og Torvehallerne sælger franske og italienske delikatesser i overflod, som kan være med til at forsøde kontorlivet. I Københavns historiske centrum finder du ILLUM, et stormagasin, der siden grundlæggelsen i 1891, har givet byens borgere mulighed for at handle det bedste af det bedste inden for mode, bolig, skønhed og design. I 2015 åbnede Illum op for det verdensomspændende skønhedsunivers Sephora, og med sine 1200 m2 er den danske afdeling en af Europas største, og den første i Skandinavien. Når vejret er til det, kan man på Spisebarens tagterrasse nyde den flotte udsigt udover de københavnske tage. Der er, sagt på en anden måde, mange fristelser, når man har kontor i den gode gamle stad.


Læs mere om området i Sadolin & Albæks markedsrapport for q2 2017

 
ALT Tekst for the image
Sadolin & Albæks Markedsrapport q2 2017

 

 

 

Købekraften i området

Rundetårn på Købmagergade
Udsigt fra Rundetårn ned på Købmagergade

Hovedstadsområdet er som landets største byområde med omkring 20 % af landets indbyggere et naturligt økonomisk kraftcenter for landet, men også for det sydlige Sverige spiller byområdet en vigtig økonomisk rolle. Med en placering som nr. 3 i 2014 over verdens rigeste byer havde Københavns indbyggere en af verdens højeste gennemsnitsindkomster, hvilket også er langt over gennemsnittet for resten af landet. København K er en af de dyreste bydele at bo i, men købekraften i området er høj.


København oplever stadig stort antal kvadratmeter nybyggeri. I følge Danmarks Statistik blev der opført omrking 840.000 kvadratmeter nybyggeri i perioden 2008-2013. Af dem var 600.766 af dem erhvervsbygninger.

Nybyggeri af erhverv i København
m2 2008 2009 2010 2011 2012 2013 I alt
Bygninger til erhverv i m2 135.700 111.818 150.804 49.284 119.916 34.881 600.766

Kilde: Danmarks Statistik. 

Udvikling i området

Metrobyggeri, Københavns Rådhusplads
Metrobyggeri på Københavns Rådhusplads i København K

Virksomheder med kontorer i Indre By er midlertidigt påvirket af byggeriet af hovedstadens nye metrolinje, Cityringen, som kommer til at bestå af 17 stationer, placeret i en cirkel i det centrale København. På to af stationerne, Frederiksberg og Kongens Nytorv, kommer du til at kunne skifte til de eksisterende metrolinjer. Cityringen forventes færdig i 2019, og kort sagt kommer du faktisk til at kunne køre med metro alle steder i hovedstaden. Metrobyggeriet foregår nu og i de kommende år på 21 byggepladser i København. Metrolinjen vil blive suppleret af Nordhavnslinjen, som forventes færdig i 2019 og Sydhavnslinjen, som forventes at åbne 2022.

 

Industrien

Kontor, Kontorlejemål, København K
Kontorlejemål i kontorbygning på Købmagergade

Danmarks absolut mest indflydelsesrige virksomhed med 89.000 medarbejdere worldwide og aktiviteter i 130 lande har hovedsæde på Esplanaden. Der er naturligvis tale om Maersks hovedkontor. Men det er ikke kun shipping-, bank- it- og biotekgiganterne, der er glade for distriktet. Rigtig mange design-, konsulent- og servicevirksomheder samt web-, PR- og reklamebureauer har kontorer i området, og i juni 2016 indvies nyt Smart City-laboratorium midt i byen. København bliver knudepunkt for udvikling af bæredygtige løsninger på fremtidens by-udfordringer, herunder kontormuligheder. I partnerskab med den franske lys- og trafikgigant Citelum, den multinationale it-virksomhed Cisco og TDC Erhverv, skal Københavns Kommune udvikle det højteknologiske Street Lab, som indvies i juni 2016 og som skal udforske potentialet i nye, digitale løsninger, som kan føre København bæredygtigt ind i fremtiden. Behovet for at udvikle smarte, digitale løsninger skal ses i lyset af, at flere og flere mennesker globalt set vælger at bosætte sig i byerne. I dag bor mere end halvdelen af verdens befolkning i byer, og i 2050 vil det gælde for to ud af tre verdensborgere. København alene vokser med 1.000 borgere om måneden, og det lægger øget pres på byens rum, infrastruktur og ressourcer. Smart City-tankegangen er, at man som by må organisere byens drift smartere, hvis de samme ressourcer skal række til stadig flere borgere. Og her udgør indsamling af data om brugen af byen første skridt på vejen. Street Lab vil via målesensorer og wifi i byrummet indsamle data, der kan give indblik i Københavns status nu og her, og som kan bruges som udgangspunkt for at udvikle smartere løsninger, der også vil tilgodese virksomheder med kontorer i København og de øvrige store danske byer.

 

Udbydere

Jeudan, Ejendomsselskab

Jeudan er som Danmarks største børsnoterede ejendomsvirksomhed, selvfølgelig også det største ejendomsselskab i København. Jeudan investerer både i kontorlokaler, men også bolig- og detaillokaler. Derudover tilbyder de også en lang række service og andre ydelser. Jeudan havde i juli 2017 32 erhvervslejemål i Indre By.

» Se mere om Jeudan her


Ejendomsselskabet JorcksJorcks Ejendomsselskab er blandt Danmarks ældste ejendomsselskaber. Jorcks har siden 1879 arbejdet med renovering og udlejning af erhvervslejemål i København. Jorcks har specielt stor erfaring med arkitektoniske ejendomme. Jorcks ejendomme ligger i nogle af København Citys flotte bygninger og palæer, med nem adgang til offentlig transport. Jorcks har et stort fokus på at finde en behovsopfyldende løsning for lejere, som resulterer i at lejer bliver boende i mange år.

» Du kan læse mere Jorcks på Jorck.dk


Ejendomsselskabet ATP-Ejendomme Hovedstadens Ejendomsadministation A/S, som udlejer deres erhvervsejendomme via lejemål.dk, har tilholdssted på Rødegård, beliggende i Sandbjerg. Hovedstadens Ejendomsadministration tilbyder gratis indretningsforslag, udarbejdet af deres arkitekt, hvis du kigger forbi til en snak om en af deres mange lejemål i København.

» Læs mere på lejemaal.dk

Jeudan, Ejendomsselskab

Estate Concept har hovedkontor på Frederiksberg. Herfra tilbyder de deres gode service, og aktive indsats for at få lejet din tomme erhverslejemål ud. Udover lejemål, hjælper de også med salg og afståelse af erhvervsejendomme. 

» Læs mere om Estate Concept 


Ejendomsselskabet Jorcks
Red Property Advisers har stor erfaring med markedet i København, og har gennem årene opbygget stor troværdighed. De har gennem tiden arbejdet med store professionelle invenstorer, det offentlige og forskellige erhversdrivende. Både danske og internationale. De yder professional rådgivning indenfor mange forskellige områder. Alt fra inverstingejendomme, udlejning af erhvervsejendomme, og analysearbejde. 

» Læs mere om Red Property Advisers her


Ejendomsselskabet ATP-EjendommeLintrup & Norgart A/S er blandt de største erhvervsmæglere i København, med speciale i udlejning af lejemål og investeringsejendomme. Hos Lintrup & Norgart er du sikker på at møde nogen med stor markedserfaring og et bredt nætværk. 

» Læs mere om Lintrup & Norgart 

Hoteller og overnatningsmuligheder i området

København aften, søerne
Søerne i København om natten

Når du har kontor i Indre By og skal huse overnattende gæster finder du alt fra store moderne, internationale hotelkæder til legendariske københavnske institutioner berømte for deres elegance, luksus og stil til mere beskedne værelser på prisvenlige vandrehjem. Så der er alle muligheder for at finde byens bedste hvilested, i overensstemmelse med ønsker, behov og budget. København er Skandinaviens mest turistvenlige storby og har derfor et rigt udvalg af både flerstjernede og billige hoteller. Hvad enten jeres overnattende gæster har brug for et lækkert all-inclusive spahotel eller et billigt sted at sove uden forplejning, så er der masser af muligheder. Men man skal være opmærksom på, at prisniveauet selvsagt er højere i City end i byens øvrige kvarterer. Afstandene i byen er dog korte og infrastrukturen er rigtig god, hvorfor man med fordel kan reservere hoteller uden for centrum, når pris er afgørende. Reserver fx hotelværelser til jeres overnattende gæster på Expedia, hotels.com eller booking.com.

Udvalgte hoteller med konference muligheder

Skt. Petri Krystalgade 22, 1172 København K
Brøchner Hotels Sankt Peders Stræde 34, 1453 København K
Copenhagen Strand Havnegade 37, 1058 København K
Hotel 71 Nyhavn Nyhavn 71, 1051 København K