Introduktion til området

Frederiksberg er Danmarks tættest befolkede kommune, men med massere af butikslokaler at finde.

Frederiksberg kaldes byen i byen, fordi den er omgivet af København på alle sider. I 2016 bor der 104.481 indbyggere på Frederiksberg, som har ni sogne og med et areal på 8,7 kvadratkilometer er Frederiksberg landets tættest befolkede kommune. Kvarteret omkring Femte Juni Plads og Fuglebakken har udbredte villaområder, mens der langs de større veje Nordre Fasanvej, Godthåbsvej og Borups Allé overvejende ligger etagebebyggelse. Syd for villakvarteret ligger rækkehusene på Fuglebakken, der er opført i 1928. Fuglebakkens villaer og rækkehuse har både nu og førhen huset mange kulturpersonligheder og politikere. Af nuværende beboere kan nævnes forfatteren Hanne-Vibeke Holst, tidligere udenrigsminister Niels Helveg Petersen og forhenværende landsholdsmålmand Peter Schmeichel. Også statsminister Jens Otto Krag boede på Fuglebakken sammen med sin kone, skuespilleren Helle Virkner. Når du vælger erhvervslokaler på Frederiksberg, så vil du opdage, at byen nyder stor international opmærksomhed for sin madscene. Copenhagen Cooking & Food Festival er en årligt tilbagevendende madfestival, der i august måned hylder den københavnske gastronomiscene. Festivalen har ambitioner om både at udnytte og styrke den position, så man kan være med til at tiltrække endnu flere madglade erhvervsdrivende og turister til Frederiksberg. Derfor har aktiviteter, som skaber rum for talent- og ideudvikling fået en central rolle. Hvert år har festivalen et tema, som hylder innovation og fokuserer på de ideer, visioner og talenter, som kendetegner Frederiksberg. Nye produkter fra lokale fødevareproducenter har en stor plads, og festivalen sætter scenen for restauranternes afprøvning af nye menuer og koncepter. Der er masser af madrelaterede begivenheder på Frederiksberg, hvor der er stor efterspørgsel på specialvarer, økologi og kvalitet. Frederiksbergboerne efterspørger viden om råvares oprindelse og bearbejdning, og der er opstået mange lokale partnerskaber mellem frederiksbergske restauranter, foreninger, butikker og madproducenter, og til Copenhagen Cooking & Food Festival er flere af dem gået sammen om forskellige begivenheder. Ud over den store høstfest på Frederiksberg Allé, huser Forum en ny stor Beer & Whisky Festival også i august. På Copenhagen Cooking & Food Festival finder du en guide over alle de arrangementer, der foregår på Frederiksberg.

Områdets historie

Frederiksberg have og slot.
Frederiksberg slot. / Shutterstock

Arkitekturen er højt vægtet på Frederiksberg, og man finder en lang række bygningsmæssige stilarter helt tilbage til 1600-tallet og frem til i dag. Fra tiden før 1900 kan blandt andet fremhæves Frederiksberg Slot på Roskildevej, som blev opført 1699-1703 og senere ombygget i italiensk barokstil. Frederiksberg Kirke fra 1734 med sin særegne ottekantede form er opført i hollandsk stil, og den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskoles (i dag Det Biovidenskabelige Institut) oprindelige bygning fra 1858 er tegnet af Michael Gottlieb Bindesbøll. Der er mange eksempler på funktionalismen fra slutningen af 1920erne og efterfølgende årtier. Det gælder fx dobbelthusene på Emanuel Olsens Vej tegnet af Hans Dahlerup Bertelsen, Novos’ (nu Novozymes) bygning på Nordre Fasanvej fra 1934 tegnet af Arne Jacobsen, og Radiohuset på Rosenørns Allé fra 1939 tegnet af Vilhelm Lauritzen. Det helt nutidige byggeri ser man i det centrale område omkring Frederiksberg Metrostation. I 1996 blev indkøbscentret Frederiksberg Centret (FRB.C Shopping) indviet, som er tegnet af KHR Arkitekter. På Solbjerg Plads blev en afdeling af Handelshøjskolen indviet i 2000, tegnet af Vilhelm Lauritzens Tegnestue, og i 2006 blev yderligere en tilbygning, Kilen, taget i brug mellem Solbjerg Plads og Nordre Fasanvej, som er tegnet af Lundgaard & Trandberg Arkitektfirma. Det nye Frederiksberg Gymnasium og en tilbygning til Hovedbiblioteket, begge tegnet af Henning Larsen Arkitekter, blev ligeledes indviet i 2004. Fælles for denne moderne byggeri, er, at det er omgivet af smukke, grønne områder, pladser og landskabsarkitektur. Af andre interessante arkitektoniske værker på Frederiksberg, kan man fx fremhæve Dalgas Have, hvor Henning Larsen i slutningen af 1980erne tegnede et departement af Handelshøjskolen og det omkringliggende boligbyggeri. Og af øvrige arkitektoniske særpræg kommer man heller ikke udenom ZOOs nye elefanthus. Elefanthuset er tegnet af den verdenskendte engelske arkitekt Norman Foster.

Områdets infrastruktur

Metro.
Med erhvervslokaler på Frederiksberg, er du altid tæt på offentlig transport og metro. / Shutterstock

Med erhvervslokaler beliggende på Frederiksberg har du nem adgang til metro, S-togsnet og bybusser, og kommer således nemt til og fra dine erhvervslokaler, ligesom kunder og gæster snildt kommer til dig med offentlig transport. Frederiksberg ligger dog forholdsvist langt fra motorvejsnettet, hvilket kan have indflydelse på varelevering med videre. Frederiksberg er mod nord og vest afgrænset af S-banen med stationerne Ålholm, KB Hallen, Flintholm, Grøndal og Fuglebakken og mod nordøst af Åboulevard. I den vestlige del ligger Peter Bangsvej Station og Metroen kører på tværs af Frederiksberg fra vest til øst. Mod øst demarkeres Frederiksberg af Sankt Jørgens Sø. Frederiksbergs infrastruktur er udbygget og velfungerende, og det vil man opleve med erhvervslokaler placeret i byen i byen. Den kommende Cityringen, som åbner i juli 2019, vil med sine 15,5 kilometer lange underjordiske tunneler forbinde Københavns Hovedbanegård, Indre By, Østerbro, Nørrebro, Vesterbro og Frederiksberg. Den nye metrolinje får 17 underjordiske stationer, og på to af stationerne, Frederiksberg og Kongens Nytorv, kan du skifte til de eksisterende metrolinjer. Metroen vil ligesom den nuværende undergrundsbane have jævnlige afgange og køre uden en egentlig køreplan. Gennemsnitsfarten vil være 40 kilometer i timen inklusiv stop på stationerne. Det betyder, at det vil tage 24 minutter at køre hele Cityringen rundt. I slutningen af 2019 åbner Nordhavnslinjen og i 2023 Sydhavnslinjen, hvorefter Frederiksbergs infrastruktur bliver endnu mere effektiv.

Erhvervs- og forretningsliv

Frederiksberg cykler.
Frederiksberg kaldes ofte for byen i byen. / Shutterstock

Erhvervslokaler anvendes til industri, service og øvrige erhverv, og de erhvervslokaler du driver din virksomhed fra, har betydning for din kommende virksomheds omsætning, vækstpotentiale og profilering, hvorfor der er flere ting, du skal være opmærksom på, når du er på jagt efter erhvervslokaler i Frederiksberg Kommune. Din virksomheds beliggenhed og omgivelser er en del af gesjæftens ansigt udadtil, og kan dermed være med til at styrke virksomhedens image. Derfor bør du overveje, om de erhvervslokaler, du har i kikkerteren, sender det signal, du ønsker. Erhvervslokalernes placering, størrelse samt interiør skal være i overensstemmelse med dit brand og de valgte erhvervslokaler har desuden betydning for medarbejdertrivsel og dermed indirekte indflydelse på produktiviteten i din virksomhed. Dine erhvervslokaler skal endvidere være indrettet, så de svarer til din virksomheds behov, i forhold til funktioner og arbejdsgange. Og så skal de selvsagt være velfungerende, ligesom de tekniske installationer skal være i orden, så driften ikke forstyrres. Med erhvervslokaler på Frederiksberg er din virksomhed centralt placeret i forhold til rekruttering af nye medarbejdere. Lokalebasen er din nemme og direkte vej til det store marked for erhvervsejendomme til leje og salg i Frederiksberg Kommune. Her får du hurtigt et overskueligt og dagsaktuelt overblik over erhvervsejendomme og erhvervslokaler til leje og salg på Frederiksberg.

Med erhvervslokaler beliggende i byen, der på alle sider er omgivet af København, har du Aldi, Fakta, Føtex, Irma, Kvickly, Lidl, Netto, Rema 1000, SuperBest og Superbrugsen tæt på. Den særlige Frederiksbergske stemning finder du blandt byens cafeer, restauranter og ølbarer. De findes i og omkring Frederiksberg Centret, FRB.C Shopping – hvor du kan shoppe til du segner – og på handelsgaderne på Frederiksberg Allé, Gl. Kongevej, Godthåbsvej, Falkoner Allé, Peter Bangs Vej, H.C. Ørstedsvej og charmerende Værnedamsvej. Frederiksbergs nærhed til Carlsberg fornægter sig ikke. God øl tilbydes på byens mange ølbarer, og er et besøg værd. Der ligger en række kendte ølbarer på Frederiksberg som fx Frb Ølbar på Falkoner Allé, Café Svejk i Smallegade, Berlin Bar og 90’eren på Gl. Kongevej. Søger du mere traditionelle barer, så finder du Alléenberg og Grock på Pile Allé tæt på Frederiksberg Runddel. Restauranter findes i mange prisklasser med og uden Michelin-stjerner. Af dem med, kan vi nævne Formal B på Vesterbrogade, som i 2016 fik tildelt sin første Michelin-stjerne. Men der er flere restauranter uden den eftertragtede stjerne, som i kraft af deres høje standard og kreativitet er med i den absolutte elite. Det gælder fx Mielcke & Hurtigkarl ved Frederiksberg Runddel. Derudover er der på Frederiksberg et stort udbud af restauranter, der har specialiseret sig i japansk, italiensk, mexicansk og fransk kogekunst, herunder flere sushirestauranter. Og så er der restauranterne, der byder på danske egnsretter. Det gælder fx Restaurant Promenaden på Frederiksberg Allé og Restaurant Allégade 10 i Allégade. Endelig finder du den danske klassiker smørrebrød og på Pile Allé i M.G. Petersens familiehave. Blandt de Frederiksbergske cafeer er der flere med unik stil. Her kan nævnes Sokkelund Cafe & Brasserie i Smallegade, Cafe Den Blå Hund på Godthåbsvej, cafe og restaurant Granola på Værnedamsvej, Bertels Salon på Falkoner Allé, Maude’s Salon og Ipsen & Co på Gl. Kongevej. Af den mere trendy variant kan nævnes Cofoco Le Marché på Værnedamsvej og Salon 39 på Danas Vej.

Købekraften i området

Forretning og handel.
Købekraften er relevant at vide noget om, i det område du vælger at placere din virksomhed. / Shutterstock

Med erhvervslokaler beliggende i Frederiksberg Kommune er det interessant at vide noget om indtægtsniveauet og købekraften i byen, da begge dele kan have indflydelse på din virksomheds omsætning og vækstpotentiale. Købekraften på Frederiksberg hører til blandt landets bedste, og den disponible indkomst i kommunen ligger på en 88. plads i en sammenligning, foretaget af Danmarks Statistik, af alle 98 danske kommuner (hvor 98 er den højeste placering). Ifølge sammenligningen er den årlige disponible gennemsnitsindkomst i Frederiksberg Kommune 238.371 kroner (2014), hvor den er lavest på de danske øer. Beboerne på Langeland har landets laveste disponible indkomst og Gentofteboerne den højeste. Den disponible indkomst er det beløb, en person har tilbage til forbrug eller opsparing efter betaling af direkte skatter, arbejdsmarkedsbidrag, underholdsbidrag og renteudgifter. Købekraften i Frederiksberg Kommune er således forventelig god, sammenlignet med landets øvrige kommuner. Huspriserne i et givent område er et andet udtryk for, hvor mange penge folk har at gøre godt med, og huspriserne i Frederiksberg har historisk ligget højt. De reelle huspriser på Frederiksberg og ikke kun til-salg priserne siger noget om det generelle niveau. I første kvartal af 2016, var kvadratmeterprisen på parcel- og rækkehuse (i postnummer 2000) 36.152 kroner per kvadratmeter, hvilket er et fald på 16,21 procent i forhold til fjerde kvartal 2015. Tallene er baseret på, at der blev foretaget ni (9) hushandler i første kvartal 2016. Til gengæld er kvadratmeterprisen for ejerlejligheder i samme periode steget med 2,39 procent til 36.937 kroner per kvadratmeter. Der er handlet ikke mindre end 204 ejerlejligheder på Frederiksberg i første kvartal 2016. Driver du virksomhed fra erhvervslokaler i Frederiksberg Kommune, så er omsætnings- og vækstpotentialet derfor rigtig udmærket – og hører til blandt Danmarks bedste. Uanset om din virksomhed er ny eller etableret spiller andre faktorer en stor rolle for virksomhedsdrift. Derfor er det en god ide også at se på kommunal performance og rammebetingelser for virksomheder i Frederiksberg Kommune, når du overvejer at drive din forretning fra erhvervslokaler i byen.

Befolkning i området

Statistik Frederiksberg
Kilde: Frederiksberg.dk / Danmarks Statistik, Demografix

Befolkningen på Frederiksberg er nogenlunde fordelt procentvis, som den er i resten af Danmark. Dog kan man obsevere et kraftigt fald af personer mellem 6-18, men derimod en meget større procent af personer i alderen 21-40 år. 

 

Parkeringsmuligheder

Med erhvervslokaler på Frederiksberg kan det være relevant at vide noget om parkeringsforholdene i byen i byen. Søger du efter ledige erhvervslokaler på Lokalebasen får du oplyst, om der er tilknyttet parkeringspladser, eller om der er mulighed for leje eller tilkøb af pladser tæt på. Alle offentlige veje på Frederiksberg indgår i én samlet parkeringszone. Det betyder, at du kan parkere gratis i to timer de fleste steder på Frederiksberg. Vil du parkere i længere tid, skal du købe parkeringslicens eller parkeringsbillet. Her et digitalt kort over parkering på Frederiksberg. På kommunens hjemmeside Frederiksberg kan du

bestille parkeringslicens- eller billet, tjekke parkeringsafgifter (og betale eventuelle parkeringsafgifter), parkeringskontrol, parkeringsregler, andre parkeringsmuligheder samt handicapparkering. Her kan du også se en oversigt over private fællesveje og få en vejledning til, hvordan du bevæger dig rundt i Frederiksberg  Kommune. Udover parkering på Frederiksbergs veje findes der også andre parkeringstilbud. Du kan fx parkere ved Forum, hvor Frederiksberg Kommune ejer grunden bag Musikkonservatoriet, som indtil videre indgår i to timers-parkeringszonen, hvor man kan parkere med en erhvervs- eller beboerlicens. Der er både indkørsel til grunden fra Julius Thomsens Gade og Jakob Dannefærds Vej. På parkeringspladsen ved KU Science – den tidligere Landbohøjskole – må du parkere med en parkeringslicens mellem klokken 16.00 og 08.00 på hverdage, lør-, søn- og helligdage. På parkeringspladsen ved CBS på Solbjerg Plads må du parkere alle dage fra klokken 00.00 til 24.00, hvis du har en parkeringslicens hertil og på parkeringspladsen ved CBS ved Dalgas Have må du parkere mandag til fredag fra klokken 17.30  til 07.30, ligeledes kun med parkeringslicens. Og på parkeringspladsen ved CBS på H.V. Nyholmsvej må du parkere mandag til fredag fra klokken 17.30 til 07.30, lørdage, søndage og helligdage (parkeringslicens er påkrævet).

Parkering i området

Udvikling i området

Fremgang.
Frederiksberg er en kommune med stor fremgang. / Shutterstock

Frederiksberg er i udvikling på flere fronter, og det mærker også virksomheder med erhvervslokaler i byen. Fx afvikles Frederiksberg Hospital (som ligger på en 160.000 kvadratmeter stor grund) over en årrække. Hospitalets funktioner overføres til et nyt hospitalsområde på Bispebjerg Bakke, som forventes fuldført i 2025, hvorefter hospitalets bygninger og området skal overgå til nye formål. Frederiksberg Kommune undersøger og overvejer i 2016, hvordan fremtiden skal se ud for de tilbageværende bygninger og hvad hospitalsgrunden skal anvendes til. Frederiksbergs overordnede udvikling tager afsæt i offentlige og private investeringer i byen, som man ønsker skal skabe merværdi ved at koble behov og aktiviteter sammen, mens man har blik for, hvordan forskellige investeringer kan understøtte hinanden. Kommunen arbejder således aktivt og tværgående med at integrere målene for Frederiksbergs udvikling i planlægningen af konkrete projekter, så der skabes sammenhæng og potentialer. Og hvor synergier udnyttes og byens ressourcer bringes i spil gennem dialog og samarbejde med erhvervsliv, borgere, uddannelsesinstitutioner og foreninger om udviklingen af Frederiksbergs byområder og offentlige service. Det handler om at finde de løsninger, som virker i den frederiksbergske by-sammenhæng, og som adresserer miljømæssige, økonomiske og sociale hensyn i en samlet bæredygtig løsning. Blandt andet skal området omkring Bispeengbuen gøres mere attraktivt med ny funktionalitet og bedre byrum. Herudover er områdefornyelse omkring Nordre Fasanvej og Bispeengbuen i støbeskeen, ligesom centret i Domus Vista skal udbygges. Kommunen samarbejder også med Diakonissestiftelsen om en helhedsplan for området. Det er planen, at nye boliger og institutioner skal indpasses i det omkransende bymiljø og at forbindelser til Carlsberg Byen og Søndermarken skal styrkes. Med til planerne hører også en udvidelse af Frederiksberg Centret samt fokus på at skabe synergi mellem campus-, kultur-, by- og handelsliv blandt andet ved Fasanvej Station. Ydermere samarbejder Københavns Universitet og Frederiksberg Kommune om nyt byggeri og nye byrum på LIFE, ligesom udvikling af området omkring Forum Station skal være med til at styrke Forum som koncert- og udstillingssted.

Industrien

Frederiksberg erhvervslokaler.
Flotte erhvervslokaler på Lindevangs Allé.

I Dansk Industris analyse af kommunernes erhvervsvenlighed eller kommunalperformance, er Frederiksberg Kommune i 2016 lidt af en højdespringer. Frederiksberg er gået fra en placering som nummer 91 i 2015 til en placering som nummer 54 i 2016-analysen. Altså en fremgang på hele 37 pladser. De vigtigste årsager hertil er blandt andet, at Frederiksberg har forbedret sig på parametre som byggesagsbehandling og udlicitering på tekniske områder. Derudover klarer Frederiksberg sig generelt bedre på de fleste øvrige parametre. Disse faktorer har tilsammen været med til at sikre, at Frederiksberg er gået kraftigt frem, men der er naturligvis stadig plads til forbedring. Et af Frederiksbergs mest markante virksomheder er forsikringsselskabet Codan, som er et af Skandinaviens største forsikringsselskaber. Codan tilbyder erhvervsforsikringer, private forsikringer og sundhedsforsikringer og hjælper i Danmark hvert år cirka 340.000 husstande og 50.000 små og store virksomheder med omkring 200.000 skader. Virksomheden har cirka 3.200 medarbejdere i Skandinavien og omkring 1.300 medarbejdere i Danmark. Codan er en del af RSA Group, der er et af verdens største globale forsikringsselskaber med fokus på skadeforsikringer. RSA beskæftiger omkring 19.000 mennesker, og betjener 17 millioner kunder i cirka 140 lande. For Codans kunder i Danmark betyder det, at selskabet er repræsenteret og kan hjælpe over hele verden. Men det betyder også, at selskabet har adgang til en stor, international vidensbank. Af andre virksomheder, som har haft indflydelse på Frederiksbergs udvikling nævnes Royal Copenhagen, som tidligere havde produktionen i byen, men som i dag har et stort fabriksudsalg i den gamle porcelænsfabrik på Søndre Fasanvej, hvor man mandag til lørdag kan lade sig friste af andensortering og udgåede klassikere fra Bing & Grøndal og Georg Jensens sortimenter. Flere af de virksomheder, som har præget landets udvikling, fik deres begyndelse på Frederiksberg, herunder Danmarks Radio, som fra 1939 til 2008 holdt til i Radiohuset på Rosenørns Allé og bryggerierne Marstrands (senere Kongens Bryghus), Ny Bryghus, Svanholm og Frederiksberg samt Frederiksberg Gasværk og Frederiksberg Papirfabrik, foruden Carl Lunds Fabrikker, emaljevarefabrikken, som fra 1871 til 1915 holdt til på Danasvej, før overtagelsen af metalvaregiganten Glud & Marstrand i 1932. Erhvervslokaler placeret i byen i byen befinder sig midt i et historisk og gesjæftigt miljø, og det mærker man stadig i dag.

Hoteller og overnatningsmuligheder i området

Frederiksberg hotel.
Der er flere forskellige, gode hoteller på Frederiksberg. / Shutterstock

På Frederiksberg ligger der flere rigtig gode hoteller, så med erhvervslokaler beliggende i denne bydel, har du gode muligheder for indkvartere eventuelle kunder, projektmedarbejdere og andre gæster tæt på dine erhvervslokaler. Et af dem er Hotel Sct. Thomas på Frederiksberg Allé. Det er et hyggeligt hotel beliggende midt i Københavns gamle, attraktive teaterkvarter. Med en placering inde i midt på Frederiksberg, men væk fra større veje, er hotellet et ideelt udgangspunkt for dine gæster, som skal være tæt på dine erhvervslokaler og opleve København og samtidigt kunne trække sig tilbage til, når man har behov for fred og ro. Hotellet byder på god service i en charmerende atmosfære og stor morgenbuffet med brød fra Lagkagehuset samt mulighed for at reservere mødelokaler. Radisson Blu Falconer Hotel & Conference Center er en anden mulighed. Hotellet ligger på Falkoner Allé og tæt på Frederiksberg Metrostation med direkte forbindelse til Københavns Lufthavn, hvilket er optimalt for dine rejsende gæster. Man kan tage Metroen fra lufthavnen mod Vanløse og være på Frederiksberg Station på under 20 minutter. Gæster, der ankommer i bil, kan reservere indendørs parkering ved hotellet eller parkere under jorden umiddelbart bag ved hotellet. Vælg mellem 140 værelser og 26 suiter, der inkluderer alle moderne bekvemligheder og gratis trådløst højhastighedsinternet. Alle værelser er røgfrie. Du kan blandt andet reservere hotelværelser på Frederiksberg på portalerne Expedia, hotels.com, TripAdvisor og booking.com.