Introduktion til området

Attraktive kontorlokaler at finde på Frederiksberg.

Frederiksberg er en selvstyrende bydel og kommune i Storkøbenhavn, der siden nabokommunernes indlemmelse i Københavns Kommune i 1901 har været helt omsluttet af København. I dag er Frederiksberg kun rent administrativt uafhængig af Københavns Kommune. I 2016 bor der 104.481 mennesker i byen og med et areal på kun 8,7 kvadratkilometer, er Frederiksberg landets tættest befolkede kommune. I begyndelsen kaldtes byen for Tulehøj og man mener, at det kan skyldes, at der har boet en thul (det oldnordiske navn for en præst eller magiker kendt fra Snoldelev-stenen) i byen. ”Det var på Frederiksberg, det var i maj,” sådan lyder refrænet til den gamle kendingsmelodi om hovedstadens grønne oase, og Frederiksberg har flere store grønne områder som Frederiksberg Have, Søndermarken og ZOO. Slentrer man gennem Frederiksbergs gader tegner der sig i dag et noget andet gastronomisk billede end i midt 80erne og start 90erne. Hvor Frederiksbergs restaurationsscene tidligere hovedsageligt var dansk, er den nu international og varieret med køkkener fra mange lande og alt fra takeaway til casual og fine dining. Man ser den samme udvikling i København og mange andre hovedstæder. I takt med, at verden er blevet mere global, så er også gastronomien blevet mere mangfoldig. Men Frederiksberg er stadig Frederiksberg. Byen skyer hverken internationalisering, fornyelse eller sin lange historie. Side om side med en af verdens mest anerkendte business schools, CBS og indkøbsmuligheder fra alverdens lande ligger de gamle haver og den på samme tid traditionsbundne og eksperimenterende teater- og kunstscene. Man fornemmer den frederiksbergske sjæl og identitet i gaderne, og når der er hvert år er Høstfest for 1.000 spisende gæster på Frederiksberg Allé, er det eksempel på, at byen formår at holde sig relevant uden at miste sin egenart. Spørger man indbyggerne i byen i byen, vil de blandt andet sige, at det bedste ved at bo på Frederiksberg er alt det grønne, og at der er højt til loftet. Og så friheden og den lavere skat, miljøet, handelslivet og butikkerne, og at der er god gang i kommunen. Og så er det den der lidt landsbyagtige stemning midt i byen, hvor man stadigvæk hilser på den lokale købmand, og kender hinanden samtidig med at man bor i en by med alle moderne bekvemmeligheder.

Områdets historie

Frederiksberg, Finsensvej.
Kontorlokaler med gode undendørsarealer på Frederiksberg.

Robert Storm Petersen, der var søn af slagtermester Carl Frederik Christian Petersen og Oline Marie Mathilde Storm Petersen blev født i Valby den 19. september 1882, og voksede op på en gård i Vigerslev. I 1892 flyttede familien til Vesterbrogade 25 og Roberts far fik fast stadeplads på Nikolaj Plads, som dengang kaldtes Maven og var centrum for handel med kød. Som konfirmand efter syv års skolegang kom Robert i 1896 i lære som slagter hos sin far. De fleste kender Storm P. for hans vanvittige opfindelser og for hans humoristiske avistegninger. Udover at være bladtegner var Storm P. imidlertid også varietékunstner, forfatter og maler. Storm P’s humor og satire berører livets små og store spørgsmål, og som humorist blev Storm P. folkeeje i sin egen levetid og nærmest synonym med dansk humor og lune. Han opnåede også udbredelse og anerkendelse i udlandet, først og fremmest i Skandinavien. Storm P. prøvede kræfter med stort set alle daværende medier, og fik succes med ikke så få. Hans talent, store flid og utilbøjelighed til at respektere konventioner og grænser imellem kunst og populærkultur gav ham en enestående plads i det 20. århundredes danske kunst- og kulturhistorie. Storm P’s humor, evne for satire, metaforer og uovertrufne sproglighed vidner om en helt særlig indfølingsevne og humanisme, og afspejler en måde at anskue tilværelsen på, som har medført, at han er blevet sammenlignet med en lang række store tænkere og humorister som Mark Twain, Francois Rabelais og Charlie Chaplin. Storm P udfordrede sin samtid, konventioner og autoriteter og hans nuancerede satire udstillede menneskets risiko for at forfalde til bedrevidenhed og selvtilstrækkelighed. Storm P. døde den 6. marts 1949 og er begravet på Frederiksbergs Kirkegård.

Områdets infrastruktur

Offentlig transport.
Metro og infrastruktur på Frederiksberg. / Shutterstock

Frederiksbergs infrastruktur er udbygget og velfungerende, og det vil man mærke med kontorer beliggende i byen i byen, selvom motorvejsnettet ikke ligger lige om hjørnet. Mod nord og vest er Frederiksberg afgrænset af S-banen med stationerne Ålholm, KB Hallen, Flintholm, Grøndal og Fuglebakken og mod nordøst af Åboulevard. I den vestlige del ligger også Peter Bangsvej Station og Metroen gennemskærer Frederiksberg fra vest til øst. Mod øst afgrænses Frederiksberg af Sankt Jørgens Sø. Engang var Frederiksberg mest kendt for damer med blåt hår, en seværdighed for besøgende og unge mennesker fra landet. I dag er Frederiksberg en by, der for længst har børstet støvet af sig og de akkrediterede skoler har tiltrukket mange børnefamilier, ligesom udbygningen af de to campusområder ved Copenhagen Business School og KU-Science dagligt trækker tusindvis af unge til byen. Det har påvirket udviklingen af byens infrastruktur, som løbende forbedres, og i disse år især er præget af metroarbejdet med Cityringen, der åbner med 17 nye underjordiske stationer i juli 2019. Det kendetegnende Frederiksbergske, som tiltaler erhvervsdrivende, indbyggere og besøgende, der bruger byen, er kombinationen af det grønne med byens store haver, mange vejtræer, byarkitektur og store udbud af lokale butikker og FRB.C Shopping – og at det er nemt at komme omkring i byen, på cykel, med bus og med metro. Det Frederiksbergske miljø er skabt over tid og gennem mange års byudvikling, hvor det er lykkedes at bevare det nære og det grønne, samtidig med at man befinder sig i Nordeuropas tættest befolkede kommune med over 100.000 indbyggere. Bymiljøet på Frederiksberg er en blanding af grønne oaser og arkitektur med Frederiksberg Slot, funkisvillaer, arbejderboliger og industrigrunde, der er blevet omdannet til moderne boligområder. De grønne oaser tæller Frederiksberg Have, Haveselskabet små haver ved Frederiksberg Runddel, universitetshaverne ved KU-Science og Søndermarken, men de findes også ved Femte Juni Plads, Frederiksberg Allé og flere andre steder.

Erhvervs- og forretningsliv

Kontorlokaler på indre Frederiksberg.
Attraktive kontorer til udlejning på Nimbusparken, Frederiksberg.

De kontorer en virksomhed drives fra har stor betydning for profileringen af virksomheden, og der er flere ting at være opmærksom på, når du skal vælge kontorer på Frederiksberg, da dine kontorer er gesjæftens ansigt udadtil, og dermed kan være med til at styrke virksomhedens image. Blandt andet derfor er det værd at overveje, om de valgte kontorlokaler sender det signal, du ønsker. Der skal være harmoni mellem dit brand og kontorernes beliggenhed, størrelse og interiør, ligesom kontorernes placering og beskaffenhed også har betydning for rekruttering og medarbejdertrivsel, og derfor indirekte indflydelse på produktiviteten i din virksomhed. Kontorlokalerne bør desuden være indrettet, så de svarer til virksomhedens behov i forhold til funktioner og arbejdsgange. Og så skal kontorerne naturligvis være velfungerende og de tekniske installationer i orden, så driften ikke forstyrres. Se ledige kontorlejemål i Frederiksberg Kommune på Lokalebasen.

Med kontorer beliggende på Frederiksberg er du ideelt placeret i forhold til indkøbsmuligheder. Her finder du mange af hovedstadens bedste butikker og spisesteder. Du kan fx tage turen ned af de tre centrale strøggader Gammel Kongevej, Falkoner Allé og Godthåbsvej eller slå vejen forbi Frederiksberg Centret (nu omdøbt til FRB.C Shopping) lige ved Frederiksberg Metrostation. Her finder du blandt andet nogle af landets førende livstilsbutikker samt modetøjsbutikker for mænd, kvinder og børn. Lyster du at udforske din gastronomiske sans, så ligger her også specialforretninger som Slagter Lund, bageriet Reinh Van Hauen og konceptbutikker som Meyers Deli og Peter Beier Chokolade. Frederiksberg er i det hele taget et mekka for madelskere. Her er et meget stort og varieret udbud af cafeer, restauranter og spisesteder fra alle verdenshjørner. Lige fra traditionel dansk med i De Små Familiehaver på Pile Allé til italiensk, fransk og japansk. Maden findes i alle kategorier og prisklasser fra Michelin-restauranten Formel B på Vesterbrogade til gode takeaways, hvor du kan købe tapas og sandwiches. Værnedamsvej (som er delt på midten, hvor højre side – når man kommer fra City-siden – har postnummer på Vesterbro og venstre side hører til Frederiksberg) kunne være en gade i det parisiske latinerkvarter, og er værd at sætte tænderne i, hvis man er på udkig efter sansemættede oplevelser. Her er der sydlandsk storbystemning og mange flotte fødevarebutikker, der bugner af det bedste indenfor fisk, ost, brød, kød og grønt. Når de daglige indkøb er overstået fx i Aldi, Fakta, Føtex, Irma, Kvickly, Lidl, Netto, Rema 1000, SuperBest eller Superbrugsen, så kan du forkæle dig selv med en croque monsieur (grillet eller stegt sandwich med skinke og ost) eller croque madame (samme plus spejlæg) og en noisette (espresso med lidt skummet mælk, som har taget navn efter sin hasselnødfarve) på den lille franske bistro Café Viggo ved siden af den franske skole Lycée Français Prins Henrik. Er porcelæn sagen, så huser Frederiksberg de historiske bygninger, hvor Royal Copenhagen indtil 2004 fremstillede porcelæn. Komplekset er i dag omdannet til boliger, men der er stadig mulighed for at gøre et kup i Mussel-gigantens fabriksudsalg på Søndre Fasanvej, hvor der især er tilbud på anden sorteringsvarer og udgåede produkter. Georg Jensen holder i øvrigt til samme sted. På lørdage fra april til oktober afholdes et af hovedstadens største loppemarkeder bag Frederiksberg Rådhus, men foretrækker du kunstgallerier og antikvitetsbutikker, så går du ikke forgæves på Frederiksberg.

Købekraften i området

Købekraft Frederiksberg.
Købekraften på Frederiksberg kan være relevant at vide noget om, hvis du ønsker at få kontor her. / Shutterstock

Frederiksberg Kommune har i 2016 taget temperaturen på borgernes tilfredshed med Frederiksberg som by og den kommunale service. Megafon har spurgt 4.000 Frederiksbergborgere om deres holdning til alt fra cykelstier til kommunens Facebook-side – og der blev uddelt karakterer i den pæne ende af skalaen. Information om kommunal performance, indtægtsniveau og købekraft på Frederiksberg er relevant, når der skal vælges kontorer. Købekraften på Frederiksberg ligger i den rigtig pæne ende, og den disponible indkomst i kommunen indtager en 88. plads i en sammenligning af alle 98 danske kommuner (hvor placering 98 er den højeste), foretaget af Danmarks Statistik. Ifølge denne oversigt er den årlige disponible gennemsnitsindkomst i Frederiksberg Kommune 238.371 kroner (2014). Den er lavest på øerne, hvor beboerne på Langeland har landets laveste disponible indkomst og Gentofte den højeste. Den disponible indkomst er det beløb, en person har tilbage til forbrug eller opsparing efter betaling af direkte skatter, arbejdsmarkedsbidrag, underholdsbidrag og renteudgifter. Driver du virksomhed fra kontorer i Frederiksberg Kommune, så er omsætnings- og vækstpotentialet derfor rigtig udmærket – og hører til blandt landets bedste. Uanset om din virksomhed er ny eller etableret så spiller faktorer som kommunal performance og rammebetingelser for virksomheder i Frederiksberg Kommune en vigtig rolle, når du overvejer at drive din forretning fra kontorlokaler i byen. I Dansk Industris årlige analyse af kommunernes erhvervsvenlighed er Frederiksberg Kommune i 2016 gået fra en placering som 91 (hvor 1 er bedst) i 2015 til en placering som nummer 54, hvilket vidner om en kommune i udvikling. Huspriser i et givent område er et andet udtryk for, hvor mange penge folk har at gøre godt med, og huspriserne på Frederiksberg har historisk ligget højt. De reelle huspriser i området og ikke kun til-salg priserne siger noget om det generelle niveau. I første kvartal af 2016, var kvadratmeterprisen på parcel- og rækkehuse (i postnummer 2000) 36.152 kroner per kvadratmeter, hvilket er et fald på 16,21 procent i forhold til fjerde kvartal 2015. Tallene er baseret på, at der blev foretaget ni (9) hushandler i første kvartal 2016. Til gengæld er kvadratmeterprisen for ejerlejligheder i samme periode steget med 2,39 procent til 36.937 kroner per kvadratmeter. Der er handlet ikke mindre end 204 ejerlejligheder på Frederiksberg i første kvartal 2016.

Befolkning i området

Indbyggerne i Frederiksberg kommune har i perioden 2007 - 2017 haft en stor økonomisk stigning i privaten som kan ses i tabellen nedenfor, der viser stigningen i gennemsnitlig betalte skattekroner i kommunen, med procentvis ændring fra 2007:

  2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017
Procentvis ændring 40.803 2,1% 1,0% -2,7% 1,2% 4.9% 17,2% 15,0% 14,8% 16,4% 21,5%

Kilde: http://www.noegletal.dk

 

Parkeringsmuligheder

Vælger du at leje kontorer på Frederiksberg, så kan det være relevant at vide noget om parkeringsforholdene i byen i byen. Søger du efter ledige kontorlejemål på Lokalebasen får du oplyst, om der er tilknyttet parkeringspladser eller om der er mulighed for leje eller tilkøb af pladser i nærheden af kontorerne. Alle offentlige veje på Frederiksberg indgår i én fælles parkeringszone. Det betyder, at du kan parkere gratis i to timer de fleste steder på Frederiksberg. Her et digitalt kort over parkering på Frederiksberg. På kommunens hjemmeside Frederiksberg kan du bestille parkeringslicens eller -billet, tjekke parkeringsafgifter (og betale eventuelle parkeringsafgifter), parkeringskontrol, parkeringsregler, andre parkeringsmuligheder samt handicapparkering. Her kan du også se en oversigt over private fællesveje og få en vejledning til, hvordan du bevæger dig rundt på Frederiksberg. Udover parkering på Frederiksbergs veje findes der også andre parkeringstilbud. Du kan fx parkere ved Forum, hvor Frederiksberg Kommune ejer grunden bag Musikkonservatoriet, som indtil videre indgår i to timers-parkeringszonen, hvor man kan parkere med en erhvervs- eller beboerlicens. Der er både indkørsel til grunden fra Julius Thomsens Gade og Jakob Dannefærds Vej. På parkeringspladsen ved KU Science – den tidligere Landbohøjskole – må du parkere med en parkeringslicens mellem klokken 16.00 og 08.00 på hverdage, lør-, søn- og helligdage. På parkeringspladsen ved CBS på Solbjerg Plads må du parkere alle dage fra klokken 00.00 til 24.00, hvis du har en parkeringslicens hertil og på parkeringspladsen ved CBS ved Dalgas Have må du parkere mandag til fredag fra klokken 17.30  til 07.30, ligeledes kun med parkeringslicens. Og på parkeringspladsen ved CBS på H.V. Nyholmsvej må du parkere mandag til fredag fra klokken 17.30 til 07.30, lørdage, søndage og helligdage (parkeringslicens er påkrævet).

Parkering i området

Udvikling i området

Der er fremgang i Frederiksberg kommune. / Shutterstock

Der er gang i byudviklingen i Frederiksberg Kommune, og det mærker også virksomheder med kontor i byen. Det er planen, at Frederiksberg skal være en attraktiv destination i Hovedstaden, og byens oplevelses- og kulturtilbud skal udvikles ved at bygge videre på bestående attraktioner og byens kulturhistoriske traditioner, og samtidig skabe plads til det nye og anderledes. Der skal værnes om kulturstrøgenes rammer og stederne skal med deres centrale placering fremhæves og fokus skal rettes mod at udvikle kulturstrøgenes funktionalitet, så der udvikles levende, nutidige miljøer, der i endnu højere grad inviterer til ophold, kultur- og byliv. Når hovedstadens metroforsyning overgår fra metrolinjer til metronet med Cityringen, vil det gøre Frederiksberg endnu mere central og tilgængelig. Frederiksberg får tre stationer på Cityringen, og de nye bevægelsesmønstre som Metroen giver, vil skabe et nyt og mere levende bymiljø omkring stationerne. Af andre igangværende projekter nævnes Frederiksberg Hospital, der afvikles frem til 2025. Hospitalets funktioner overføres til et nyt hospitalsområde på Bispebjerg Bakke. Herefter overgår hospitalets tilbageværende bygninger og den 160.000 kvadratmeter store hospitalsgrund til andre formål. Frederiksberg Kommunes overordnede udvikling er forankret i offentlige og private investeringer i byen, som man ønsker skal skabe værdi ved at sammenføre behov og aktiviteter. På denne måde arbejder kommunen aktivt og tværgående med at integrere målene for Frederiksbergs udvikling i planlægningen af konkrete projekter, så der skabes kontinuitet og potentiale. Det handler om at finde løsninger, som spiller sammen i den frederiksbergske by-kontekst, og som adresserer miljømæssige, økonomiske og sociale hensyn i en samlet bæredygtig løsning. Blandt andet skal centret i Domus Vista udbygges og det er planen, at nye boliger og institutioner skal afpasses det omgivende bymiljø, og at forbindelser til Carlsberg Byen og Søndermarken skal styrkes. Med til planerne hører også en udvidelse af FRB.C Shopping samt fokus på at skabe synergi mellem campus-, kultur-, by- og handelsliv blandt andet ved Fasanvej Station. Frederiksberg arbejder herudover på udvikling af området omkring Forum Station, som skal være med til at styrke Forum som koncert- og udstillingssted og i et samarbejde med Københavns Universitet planlægges et nyt byggeri og nye byrum på LIFE, Det Natur- og Biovidenskabelige Universitet.

Industrien

Industri.
Læs mere om industriens udvikling på Frederiksberg lige her. / Shutterstock

Mange markante virksomheder og produkter så først dagens lys på Frederiksberg, og med kontorer i byen bliver din virksomhed en del af et innovativt og driftigt miljø. Området mellem metroen og Bernhardt Bangs Allé er under forandring og den nye Flintholm Svømmehal begynder at tage form, men det var faktisk her på Bernhardt Bangsvej nr. 51, at Pinocchiokuglen fik sin søde begyndelse. Den danske afdeling af Haribo var forud for sin tid, og en række af slikposeklassikerne er udviklet her. Pinocchiokuglen blev opfundet i 1947 og den blev straks et hit, fordi den kun kostede en øre og ofte var den eneste mulighed, når sliktrangen meldte sig og lommen var nær tom. Haribo er en forkortelse af Hans Riegel, Bonn og er, som navnet antyder, grundlagt i Bonn i Tyskland i 1920. I 1922 sendte Riegel forgængeren til succesen Guldbamser, Tanzbären på markedet. Efter Hans Riegels død overgik foretagendet til hans sønner Hans og Paul. Hans Riegel Junior leder firmaet, mens Paul Riegel er ansvarlig for forskning og produktudvikling. Haribo gik i 1935 i kompagniskab med Sukkervarefabrikken Danmark, der var ejet af Eckhof Hansen, og som har salgskontorer i stort set alle europæiske lande samt USA. I dag fremstiller Haribo mange slags vingummi-, karamel- og lakridsprodukter, og virksomheden har omkring 6.000 ansatte og fem fabrikker i Tyskland og yderligere 13 i resten af Europa. Produkterne sælges i over 100 lande, så uanset om du befinder dig på Falklandsøerne eller Filippinerne, så kan du få fingrene i Haribos vingummi- og lakridsprodukter. De mange nye produkter og den succes, der fulgte i kølvandet, medførte pladsmangel på Frederiksberg. Der måtte nye og større lokaler til, såfremt succesen skulle fastholdes, og i 1962 opstod muligheden for en betydelig udvidelse. Det tidligere Trifolium Mejeri i Faxe, med et bebygget areal på 4.000 kvadratmeter samt 75.000 kvadratmeter ubebygget grund var til salg, og blev købt af Haribo, som herefter lagde Frederiksberg bag sig.

Hoteller og overnatningsmuligheder i området

Hoteller og overnatningsmuligheder.
Hotel og overnatningsmuligheder på Frederiksberg og omegn. / Shutterstock

Der ligger flere hoteller på Frederiksberg, så er dine kontorer beliggende her i byen, så har du gode muligheder for indkvartere kunder, projektmedarbejdere og andre gæster tæt på kontoret. Et af dem er Avenue Hotel på Åboulevard. Avenue er et såkaldt luksus boutiquehotel, som har modtaget flere internationale priser for service, gæstetilbud og performance. Hotellet holder til i en klassisk ejendom fra det 19. århundrede (tegnet af Emil Blichfeldt, som også designede hovedindgangen til Tivoli), og ligger i hjertet af København, tæt på offentlig transport, kun fem minutters gang fra Metroen. Avenue har mange charmerende detaljer og værelser med forskellige former, som tilbyder alle moderne bekvemmeligheder, herunder gratis trådløst internet på hele hotellets område. En anden mulighed er CABINN Express Hotel, som i øvrigt ligger side om side med CABINN Scandinavia Hotel, på hyggelige Frederiksberg. Hotellet byder på mere fred og ro end de fleste andre kvarterer i København og hotellet ligger i gåafstand fra bydelens hotelkontorer og Rådhuspladsen, Strøget og Tivoli – og få minutters gang fra Forum Metrostation, hvorfra du hurtigt kan komme rundt i hovedstaden. Du kan blandt andet reservere hotelværelser på portalerne Expedia, hotels.com, TripAdvisor og booking.com.