Introduktion til området

Find dit nye kontor på Østerbro i København

Østerbro er Københavns nordøstlige bydel og her stortrives entreprenørånden. Små og store virksomheder har kontorer langs de brede boulevarder og det vrimler med delikatesseforretninger, designbutikker, kaffehuse, restauranter og grønne oaser pryder det populære kvarter. Bydelen Østerbro, også kendt som København Ø, er pæn og eksklusiv, men samtidigt afslappet og nærmest landlig. Østerbro ligger nord for Københavns centrum og er et af byens mest attraktive boligområder, især for børnefamilier og hundeejere. Årsagen er, at Østerbro er et af de grønneste områder i byen med Fælledparken, Danmarks største offentlige park, sportsfaciliteter, fodboldbaner, PARKEN og hundegårde. Østerbro ligger tæt på Søerne og vandet, med en ny strandpark ved Svanemøllen. Og så er Kastellet og Langelinie inden for gåafstand. Med kontor på Østerbro kan du nyde en helt enestående storbystemning med rolige sidegader og indkøbsmuligheder en masse samt fitnesscentre, effektiv kollektiv transport og perfekt beliggenhed til dig som ønsker at kombinere by og natur. Du har masser af muligheder for udfoldelse, når du trænger til en pause fra kontoret. Gå fx en tur i Rosenvængets kvarter, løb en tur i Fælledparken eller ved Kastellet, eller måske er det lige dig med en cykeltur til Svanemøllen strand, hvor du på årets varmeste dage kan nappe en kølig dukkert og få sand mellem tæerne, før eftermiddagens projekter og opgaver på kontoret.

Områdets historie

Østerbro i forandring.
Østerbro er igennem flere hundrede år vokset sig til at 
være et af de mest attraktive steder i København.

I 1647 flyttede den østlige købstadsbyport, Østerport, nordpå fra hjørnet af Kongens Nytorv og Østergade ved Nyboder. I 1660erne blev Kastellet anlagt, og en ny Østerport blev bygget i 1708, der hvor Østerport Station ligger i dag. Hovedstadens tre kunstigt anlagte søer, Peblinge, Sortedams og Sankt Jørgens Sø, der i dag løber som en åre gennem hovedstaden, lå oprindeligt udenfor byens volde. Udover at være en del af byens forsvarsværk indgik Peblinge og Sortedams søerne også i byens vandforsyning. Bag voldene var pladsen blevet trang med et voksede indbyggerantal, med store sanitære problemer til følge. Byens omfang var ikke blevet udvidet synderligt siden Christian IV's tid, men befolkningen var firdoblet og levede i trange kår. Indtil midten af 1800-tallet var området udenfor søerne nærmest ubebygget og københavnerne var ved at blive mast derinde bag voldene. Dengang var Østerbro landligt, grønt og sumpet langs med kysten. På indre Østerbro begyndte man at bygge til, men da København for alvor fik vokseværk i slutningen af 1800-tallet steg indbyggertallet for bydelen voldsomt. I 1850 boede der omkring 1.500 mennesker i Østerbrokvarteret, og omkring tres år senere, i 1906, var tallet eksploderet til 66.000. Velhavende forretningsfolk, embedsmænd og militærfolk, var blandt de første, der flyttede til Østerbro, og som opførte palæer og herskabslejligheder. Til de mere velstående arbejderne byggede man ejendomme med mindre lejligheder. Men nogle af de første egentlige almennyttige boliger til arbejdere var Lægeforeningens Boliger Brumleby, der blev opført efter den store koleraepidemi i 1853. Samtidigt gjorde industrien indtog på Østerbro, og der dukkede en del større og mindre fabrikker op. Især Frihavnen, der blev anlagt i 1890-1894, fik særlig betydning for bydelen, og har stadig stor indflydelse på Østerbros vedvarede fremgang. I dag bugner erhvervslivet på Østerbro. Og mange fra de kreative industrier samt bureauer og håndværkervirksomheder har kontorer på Østerbro.

Områdets infrastruktur

Lufthavn i København.
Man kan hurtigt komme fra A til B og lufthavnen er ikke mere 
end 30 minutter væk med offentlig transport.

Den offentlige transport i København er pålidelig og punktlig. Du kommer nemt og hurtigt til og fra kontoret og fra A til B. I København kan toge såvel som metro og busser (herunder også havnebusser) tilgås med den samme billet. Alt du behøver at vide er, hvor mange zoner du passerer på din rejse. Bemærk at du med Metroen kommer fra Københavns Lufthavn til centrum på kun 20 minutter, derfra går der flere busser til Østerbro. Infrastrukturen i København er blandt de mest effektive i verden og udvikles og forbedres stadig. Med kontor på Østerbro er offentlig transport altid tæt på, og man kommer nemt og hurtigt rundt i hovedstadsområdet, inklusive til og fra Københavns Lufthavn. Bus, Metro og S-tog kører i dagtimerne med fem til 10 minutters intervaller og gør det nemt at færdes. Du kommer også nemt omkring til fods og på cykel og i bil har du nem adgang til havneområderne og motorvejsnettet, men du skal være opmærksom på myldertider. Find information om Københavns offentlige transportmuligheder (bus, metro, S-tog), fx rejsetider, billetpriser m.v. på DOT.

Erhvervs- og forretningsliv

Udvikling.
Med kontor på Østerbro er du tæt på indkøbsmuligheder,
og er ideelt til den selvstændige.

Dit kontor afspejler, hvem du er, og hvad din virksomhed står for. Det er vigtigt, fordi dit kontors adresse og udseende danner et billede af din virksomhed. Når dit kontor ligger på det kreative og nytænkende Østerbro, så fremstår din virksomhed på samme måde, og du kan trække på de kendetegn og egenskaber, som dine kunder forbinder med Østerbro. Mange små og mellemstore virksomheder deler hus med andre virksomheder, måske er det også relevant for dig. Det er en god ide at reflektere over, hvad din virksomhed står for, når du vælger, hvilke andre virksomheder du vil dele kontor, køkken og kaffebrygger med. Med kontor på Østerbro er din virksomhed ideelt placeret med kort til offentlig transport og gode indkøbs- og parkeringsmuligheder. Ingen behøver lide afsavn med kontor på Østerbro.

 

Der er nemlig masser af indkøbsmuligheder på Østerbro, alt fra Netto, REMA1000, Føtex, Brugsen til Irma og en vifte af lokale grønthandlere og delikatesseforretninger, såsom Kervan i Nordre Frihavnsgade i, der forhandler grønt, blomster, vin, frugt og specialiteter. Der er ligeledes flere ostehandlere, fiskehandlere og slagtere. Gå fx ikke glip af et besøg hos den gode slagter Gourmandiet på Rosenvængets Allé, hvor du flere dage om ugen også kan spise i restauranten om aftenen. På Østerbro finder du mange eksotiske og usædvanlige butikker, som tæppehandleren på Strandvejen, som har langet ægte iranske tæpper over disken i mere end 60 år. På Dag Hammarskjølds Allé kan du besøge kombineret butik og værksted, Samarkand, som har et stort sortiment af eventyrlige pelshatte, inspireret af en svunden tid, de mongolske stepper, russiske zarer, kinesiske mandariner og tibetanske nomader. Når du har kontor på Østerbro, har du har rig mulighed for at flekse dit shopping-gen før og efter arbejde eller i frokostpausen. I denne guide til Østerbro shopping, som er fordelt på områder helt ned på gadeniveau, finder du alt, hvad hjertet begærer, fra sport og fritid til elektronik, mode, mad og vin til personlig pleje.

Købekraften i området

Købekraft
Der er i øjeblikket økonomisk fremgang på Østerbro.

Velstanden og købekraften på Østerbro ligger i den høje ende, indbyggerne hører altså til den øvre middelklasse. Indbyggere, tilflyttere og virksomheder er tiltrukket af Østerbro, som især udmærker sig ved at byde på både by- og landliv samt meget korte afstande til grønne områder, vand, City og Københavns Lufthavn. Der bor færre enlige og studerende på Østerbro, selvom vi har set en stigning af tilflyttere under uddannelse, typisk universitetsstuderende og elever fra Københavns øvrige højere uddannelsesinstitutioner, i senere år som resultat af muligheden for forældrekøb. Indbyggerne i kvarteret fordeler sig således primært på yngre par med højere indtægter (mange akademikere slår blandt andet deres folder i kvarteret), børnefamilier og pensionister. De høje ejendomspriser påvirker købekraften, fordi en stor del af hustandsindtægten går til husleje (terminer) og øvrige faste udgifter, men i takt med den generelle økonomiske fremgang har indbyggerne på Østerbro i dag flere penge mellem hænderne, end de har haft i mange år, og det påvirker mange erhvervsdrivendes ønske om at have kontor i bydelen.

Parkeringsmuligheder

Parkeringspladser.
Der vil i visse tilfælde være tilknyttet parkering til 
dit nye kontor.

Der er tre parkeringszoner i byen, som er delt op i tre kategorier, blå, grøn og rød. Disse dækker Indre By samt de indre brokvarterer, som er Østerbro, Vesterbro, Amagerbro og Islands brygge. Parkering i København kan være besværligt og dyrt, hvis du ikke er opmærksom. For mere information om parkeringsmulighederne på Østerbro, de øvrige brokvarterer og City, se Parkeringsinformation, hvor du også kan finde oplysninger om parkeringszoner og priser, betalingsfri dage og betalingsmuligheder. Der er regler for parkering og restriktioner på mange af Østerbros gader, men du kan nemt tjekke parkeringsregler på gadeniveau ved at indtaste det relevante gadenavn for dit kontors placering. Der er endnu ingen parkeringshuse på Østerbro, men et forventes opført ved Nordhavn i 2017. Der er dog omkring 10 parkeringshuse i København, for en komplet liste, se Parkeringshuse i København. Overvejer du at etablere eller flytte din virksomhed til kontorer på Østerbro, uden parkeringsmulighed, kan du andre steder i byen leje en parkeringsplads på månedsbasis. Få overblik over de billigste parkeringspladser til leje i City og det øvrige København, se Lej parkeringsplads i København. Når det er sagt, har mange erhvervslejemål på Østerbro tilknyttet parkering, bemærk, at tilhørende parkeringsplads(er) eller mulighed for leje af samme er noteret på alle kontorlejemål, når du søger på listevisninger af kontorer på Østerbro på Lokalebasen.

Parkering i området

Udvikling i området

Udviklingen på Østerbro
Det vil i fremtiden blive endnu lettere at komme rundt i 
København via den nye Cityring.

Metrobyggeriet foregår nu og i de kommende år på 21 byggepladser i København. Dertil kommer tre byggepladser på Nordhavnslinjen, som forventes færdig i 2019. Dertil forventes det, at der fra 2017-2022 vil blive bygget en Sydhavnslinje. Arbejdet med Cityringen er i fuld gang og påvirker trafik, støjniveau og den generelle herlighed flere steder i hovedstaden, også på Østerbro. Til gengæld får København en af verdens bedste og mest effektive metroer, når arbejdet er færdigt. Cityringen anlægges i en cirkel i det centrale København. På to af stationerne, Frederiksberg og Kongens Nytorv, kommer du til at kunne skifte til de eksisterende metrolinjer. Cityringen forventes at stå færdig i 2019, og du kommer rent faktisk til at kunne køre med metro alle steder i hovedstaden.

Industrien

København industri.
Industrien blomstrer i denne del af København, 
med Rigshospitalet lige rundt om hjørnet

Mange store virksomheder har kontorer eller oven i købet hele ejendomme på Østerbro, ikke mindst Rigshospitalet, som har mere end 10.000 fuldtidsansatte medarbejdere. Og industrien blomstrer i bydelen, hvorfor der er mange muligheder for virksomheder med kontorer i denne del af København. I 2016 løber projektkonkurrencen for Kronløbsøen i Nordhavn ad stablen, og hermed tages endnu et skridt mod at realisere bolig- og parkeringssøen, som skal styrke sammenhængen i Indre Nordhavn. Kronløbsøen – bestående af 25.000 kvadratmeter boliger – skal bygges oven på et parkeringsanlæg, som vil udgøre øens fundament. I konkurrencen indgår desuden 7.900 kvadratmeter boligbebyggelse på Fortkaj, hvorfra der skal være adgang til parkeringsanlægget, samt tre broer, der forbinder øen med henholdsvis Fortkaj og Sundmolen. Der er rigtig mange mindre og mellemstore virksomheder med kontorer på Østerbro, ikke mindst i Nordhavn, primært havnerelaterede, men nu udvikles området, og dermed følger nye byggerier, som giver plads til en ny type virksomheder, som åbner kontorer i området. PFA Ejendomme har købt en større byggegrund på Redmolen i Københavns Nordhavn med mulighed for at opføre cirka 55.000 etagemeter kontorbyggeri, som primært skal udnyttes til erhverv. FN Byen har også kontorer i byggeriet i Nordhavnen, som huser ikke mindre end otte FN organisationer, og dermed er København verdens sjette største FN by. Sidst men ikke mindst ligger UNICEFs enorme, højteknologiske verdenslager med tilhørende kontorer også på Østerbro. Verdenslageret består af et højlager med plads til ca. 37.000 EUR-paller og et lavlager med tilhørende administration og kontorer. Fra lageret i Nordhavn distribuerer UNICEF undervisningsmaterialer til skoleprojekter, vandrensningstabletter til at sikre rent drikkevand og sportsartikler og legetøj til børn i katastrofesituationer. Man er med andre ord i godt selskab, når man har kontor på Østerbro. Fx har den verdenskendte industrielle designer og Arne Jakobsens tidligere partner, Knud Holscher, som i mange år ledere Holscher Industrial Design, erhvervslokaler på Østerbro. Det har begge Knuds sønner også. Rasmus Holscher har overtaget Holscher Industrial Design, og arkitekt Niels Holscher, driver arkitektvirksomheden Holscher-Norberg i samme erhvervslokaler.

Hoteller og overnatningsmuligheder i området

Hoteller på Østerbro
Overnatningsmuligheder er der mange af, og blot et stenkast 
fra hjertet af København.

Med enkelte undtagelser er der ikke mange hoteller og vandrehjem på Østerbro. Men Hotel Østerport er en af dem. Hotellet har en unik beliggenhed med Østerport Station som nærmeste nabo. På 15 minutter kan du gå til Amalienborg, PARKEN, Strøget, Nyhavn, Kongens Nytorv eller Langelinie. Og du kan være i lufthavnen på under 25 minutter med tog. Hotellet er prisvenligt og centralt beliggende i Københavns Østerbrokvarter. Der er dog masser af muligheder for indkvartering af kunder og andre besøgende i og omkring København samt nord for byen ved Svanemøllen og Hellerup, som fx Hellerup Parkhotel, et moderne boutiquehotel i hjertet af Hellerup, som sætter en ære i, at deres gæster føler sig hjemme i komfortable omgivelser og får en oplevelse, uanset om de skal overnatte der, spise i en af restauranterne, afholde et arrangement eller blot nyde de skønne omgivelser omkring hotellet. Ønsker du at indkvartere gæster tæt på dine kontorer på Østerbro, så er en alternativ løsning den mere hippe private indkvartering via Airbnb jo også en mulighed. Reserver fx hotelværelser på Østerbro og omegn til dine overnattende gæster på Expedia, hotels.com eller booking.com.