Introduktion til området

Ørestad erhvervslokaler
Erhvervslokaler på Amager.

I dag er Amager et attraktivt sted at bo og besøge, og erhvervslivet florerer, i takt med, at flere også internationale virksomheder, etablerer sig på øen på grund af Amagers centrale placering, men det har ikke altid været tilfældet. Den tæt befolkede del af den lysegrønne ø har gennem tiderne oplevet stor arbejdsløshed og været præget af beskidte boligområder og forladte, nedslidte industribygninger, en helt uacceptabel situation i et område så tæt på Københavns centrum, hvorfor Amager Erhvervsråd i begyndelsen af 1980erne sammen med andre organisationer og uddannelsesinstitutioner gik i gang med at arbejde for, at Amager igen skulle blive et område fuld af liv, initiativ og virkelyst, og det må sige at være lykkedes. Vækst og udvikling er vendt tilbage til Amager, og i dag er mange af de gamle industribygninger restaureret og omdannet til erhvervslokaler eller revet ned for at give plads til attraktive boligområder som Bjarke Ingels arkitektoniske vidundere 8TALLET, VM BJERGET og VM HUSENE. Amager er opdelt i Nordøst, Sydøst, Sydvest og Nordvest Amager samt Saltholm. Folkeligheden og idyllen har overlevet til trods for, at Amager var dømt til at ende som regionens storlufthavn. Amager er i dag centrum for det vækstcenter, vi kalder Øresundsregionen. Amager, som er en ø i Øresund på 96,29 kvadratmeter og med cirka 190.000 indbyggere (2015), der er forbundet med København og Sverige med bro- og tunnelforbindelser. Amager hed før i tiden aldrig andet end Lorteøen, fordi københavnerne kunne aflevere deres affald her, og det har præget Amagers image, som i mange år ikke var et særligt eftertragtet sted at slå sig ned. Amager husede desuden miljøbelastende virksomheder, som fx Glasuldsfabrikken, B & W’s Skibsværft og syrefabrikken på Amager Strandvej samt en række små industri- og håndværksvirksomheder rundt omkring på øen. Men der er nye og bedre tider på Amager, der er i eksplosiv vækst.

 

Områdets historie

Lyse kontorlokaler
Moderniserede erhvervslokaler på Amager.

Amager har været massivt befolket siden den sene stenalder, hvilket talrige bopladsfund langs de gamle kystlinjer og flere nedrevne bronzealderhøje vidner om. Bispestolen i Roskilde erhvervede i 1167 størstedelen af øen, som i 1416 blev købt af kronen under Erik VII af Pommern, og hele øen forblev krongods indtil slutningen af 1700-tallet. I 1300- og 1400-tallet var sildefangst med nedsaltning og handel øens hovedindustri, hvor mange hanseatiske byer havde områder eller fed som det hed dengang. Og her et lille stykke lokalhistorie: I 1894 købte fabrikanten Hermann Ebert et nedlagt landbrug på Amager. Han udstykkede det, byggede et springvand i midten og et dertilhørende vandtårn på det højeste punkt og begyndte så at bygge villaer, som blev solgt til københavnske mellemklasseborgere på afbetaling, hvilket var en helt ny betalingsform for huse på det tidspunkt. I slutningen af 1890erne lå området langt uden for bymidten, så der skulle noget helt særligt til for at tiltrække købere, og det var derfor Ebert byggede springvandet og udskrev en konkurrence om, hvad vejene skulle hedde. Arbejdet var en succes, og cirka fire år efter indvielsen af området var samtlige grunde bebygget De smukke huse har taget navn og stil efter forbilleder som Alfheim, Hindsholm, Rosenborg, Rosenvold med flere. Eberts egen palæagtige gulhvide pragtvilla fik navnet Sanssouci og er en (noget mindre) kopi af Kejser Franz Josephs slot i Bad Ischl – og ikke som navnet antyder af det preussiske sommerpalads Sanssouci i Postdam ikke langt fra Berlin. Villabyen består og er i dag et meget smukt, frodigt og forholdsvist ukendt åndehul i et ellers meget tæt bebygget område mellem Englandsvej og Amagerbrogade.

 

Områdets infrastruktur

Tog, metro og offentlig transport
Med erhvervslokaler på Amager er du altid tæt
på offentlige transportmuligheder.

Der er mange erhvervslokaler på Amager tæt på offentlig transport, og du kommer nemt til og fra dine erhvervslokaler og fra A til B i hovedstadsområdet, inklusive til og fra Københavns Lufthavn. Bus, Metro og regionaltog kører i dagtimerne med fem til 10 minutters intervaller. Du kommer også hurtigt omkring til fods og på cykel, og i bil har du nem adgang til strandområderne og motorvejsnettet. Find information om Københavns offentlige transportmuligheder på Amager (bus, metro, regionaltog), fx rejsetider, billetpriser med videre på DOT. I 2019 bliver Metroen udvidet med Cityringen og 17 nye stationer i det centrale København, hvilket vil styrke infrastrukturen yderligere. Arbejdet er i fuld gang, og det påvirker midlertidigt trafikken og støjniveauet i og omkring bydelens erhvervslokaler. Tjek de kommende metrostationer, og se, hvilke, der ligger på og omkring Amager, og i nærheden af dine erhvervslokaler. Infrastrukturen på store dele af Amager har siden midten af 1990erne været præget af storstilede bygge- og anlægsarbejder. I centrum for disse bestræbelser står udvidelsen af Københavns Lufthavn, den faste Øresundsforbindelse, opførelsen af Ørestad samt anlæggelsen af motorvej og jernbane på tværs af øen. Væksten i lokaltrafikken er forsøgt imødekommet med anlæggelsen af Københavns Metro, som fra Christianshavn forgrener sig sydpå langs Ørestad i vest og Amager Strand i øst. Ørestaden er anlagt i et stort naturområde bestående af Amager Fælled og Kalvebod Fælled, mens andre projekter ligger på tidligere industrigrunde. Det gælder fx byudviklingsområdet Kastrup Øst ved Amager Strand samt erhvervs- og boligbyggerierne ved Amager Boulevard og på Islands Brygge med mange erhvervslokalelejemål til følge. Behovet for kulturelle aktiviteter og rekreative områder er fx betænkt i Holmbladsgadekvarteret, Amager Strandpark (2005) og havneparken på Islands Brygge.

 

Erhvervs- og forretningsliv

image alt tekst
Mødelokaler er ofte tilknyttet nyere erhvervslokaler
på Amager. Tjek Lokalebasen.dk for muligheder.

Begrebet erhvervslokale dækker over mange forskellige lokaletyper, som anvendes til industri og erhverv. De erhvervslokaler du vælger har stor betydning for din virksomheds succes, og der er en del at tage højde for. Erhvervslokalerne er med til at tegne din virksomheds ansigt udadtil og kan dermed styrke virksomhedens profil. Når du vælger lokaler, er det derfor vigtigt at overveje, om de sender de rette signaler til dine kunder, herunder om der er harmoni mellem firmaets brand og lokalernes placering, størrelse og indretning. De rette erhvervslokaler øger produktiviteten og har betydning for medarbejdernes trivsel. Overvejer du at drive din virksomhed fra erhvervslokaler på Amager, så er der mange at vælge imellem, i flere prisklasser. Er du på udkig efter større eller mindre erhvervslokaler, fx til produktion, udstilling eller showroom på Amager, så tjek Lokalebasen, som repræsenterer alt fra professionelle ejendomsselskaber og etablerede mæglere til mindre udlejere samt en lang række virksomheder med erhvervslokaler og ejendomme til leje eller salg. På den måde får du et omfattende og aktuelt overblik over ledige erhvervslokaler. Med erhvervslokaler på Amager er det ingen sag at handle ind til dagen og vejen. Her en liste over Amagerbutikker i bydelens største handelsgader: Amagerbrogade, Holmbladsgade og Øresundsvej. Og hvad enten du har brug for dagligvarer, en blomst til skrivebordet, kontorartikler eller elektronik, så har du Elgiganten og Amagercentret samt et hav af discount- og delikatesseforretning tæt på. Som i andre store danske byer finder du Kvickly, Irma, Netto, Føtex, REMA1000, Fakta og mange flere. Og ved Ørestad Metrostation ligger Skandinaviens største shoppingcenter Field’s.
Fields of Fashion indeholder mere end 70 butikker, som tilbyder alt inden for dansk og international mode, inklusive sko og accessories. I Fields of Living finder du blandt andet en afdeling af stormagasinet Magasin, der foruden mode også har ting til erhvervslokalet og boligen. Dertil kommer flere restauranter og caféer, fx en italiensk bistro og en amerikansk diner, foruden fastfoodkæderne KFC, Bagel Factory, reTREAT, JOE & THE JUICE samt Baresso, Starbucks og Sushi Bar. Field’s har også et stort lege- og oplevelseslandskab for børn og trænger du til at bevæge dig, så kan du tage en tur på løbebåndet i fitness.dk på Plan 2 eller spille golf hos Fungolf, der er en golfbane med 12 huller, hvor du kan spille med en ægte putter. I Arne Jacobsen Loungen på Plan 1 kan du slappe af og nyde udstillingen af den verdenskendte danske arkitekt og designer Arne Jacobsens møbler og fx afslutte dagen med en tur i biffen. Field’s har sin egen Metrostation: tag Metroen i retning Vestamager og stå af ved stationen Ørestad, så er du lige ved hovedindgangen. Det tager kun 10 minutter fra Kongens Nytorv. Der går også busser og regionaltog til Ørestad Station, og er du i bil har Field’s et parkeringshus i to etager og en udendørs parkeringsplads med i alt 3.000 pladser.

 

Købekraften i området

Købekraft københavn s
Købekraften på Amager er i de seneste år
steget markant.

Købekraften på Amager er en afgørende faktor i forhold til din virksomheds vækstpotentiale og kommende omsætning. Derfor kan det være interessant at vide noget om indtægtsniveauet, klientellet og forbrugsvanerne på Amager, når du påtænker at etablere din forretning her. Er det relevant for dig, kan du faktisk se, hvor meget folk tjener i området omkring øens attraktive erhvervslokaler. Det kan du få svar på ved at tjekke dine foretrukne erhvervslokalers adresse(r) på datalandkortet. Kortet afslører ikke data om enkeltpersoner eller enkelte husstande, men viser danskernes gennemsnitlige indkomst på et meget detaljeret niveau. Det er den danske analyse- og geodatavirksomhed Geomatic, der har udarbejdet kortet på baggrund af særkørsler fra Danmarks Statistik. Hovedstadsområdet er som landets største byområde med omkring 20 procent af landets indbyggere et økonomisk kraftcenter for Danmark og det sydlige Sverige, hvor byområdet også spiller en vigtig økonomisk rolle. København er en af verdens rigeste byer og hovedstadens indbyggere har nogle af verdens højeste gennemsnitsindkomster, hvilket også er langt over gennemsnittet for resten af Danmark, alligevel er købekraften på Amager stadigt lavere, end i City og København Ø. Der bor flere børnefamilier, arbejdere og studerende på Amager, og bydelen er billigere at bo i, end de øvrige brokvarterer, men i takt med, at industrien og erhvervslivet blomstrer, stiger ejendomspriserne og dermed også klientellet, som har ændret sig i senere år og medført, at også købekraften er steget.

 

Parkeringsmuligheder

Parkering på København S
Ledige parkeringspladser.

Vælger du at placere din virksomhed i erhvervslokaler på Amager vil der typisk være mulighed for parkering, men tjek Lokalebasen, hvor du altid får oplyst, om der er tilknyttet parkeringsplads(er) eller om der er mulighed for at leje parkeringsplads(er) i nærheden af dine kommende erhvervslokaler. Som en del af København, er Amager opdelt op i parkeringszoner, og en generel regel er, at jo tættere du kommer på City, jo dyrere er parkering. For mere information om parkeringsmulighederne på Amager og de omkringliggende brokvarterer, se parkeringsinformation og tjek samtidig parkeringszoner og priser, betalingsfri dage og betalingsmuligheder. Du kan til med parkere gratis tæt ved Københavns Lufthavn. Der er gratis parkering ved Amager Strand Metro Station. Det er muligt at parkere gratis tæt ved lufthavnen, uden tidsbegrænsning. Fra Amager Strand er der kun tre stop med Metroen til Københavns Lufthavn. Der er flere parkeringshuse i København, for en komplet liste, se Parkeringshuse i København. Overvejer du at leje en parkeringsplads på månedsbasis, kan du få et overblik over de billigste parkeringspladser til leje i Indre By og det øvrige København. Se hele listen her Lej parkeringsplads i København.

 

Udvikling i området

Amager lokaler
Erhvervslokaler på Amagerbrogade, København S.

Amager er traditionelt befolket af arbejdere, og der er masser af industri og erhverv i bydelen. Samtidig er der i disse år løbende flere bygge- og anlægsprojekter i gang. Alligevel trives mange brancher, ligesom musik- og kulturlivet blomstrer. Amager Bio er et af Københavns største spillesteder med op til 200 koncerter og kulturelle begivenheder om året. Den gamle biografsal har plads til 1.100 stående koncertgæster, 600 siddende og 360 spisende og er især kendt for sin gode akustik, lydteknik og interiør i høj international kvalitet. På scenen kan du opleve alt fra dødsmetal til strømlinet popmusik – dog med størst fokus på rock og blues samt ny elektronisk musik fra den nordiske scene. Amager Bio blev i januar 1986 solgt til A.P. Møller og Dansk Supermarked med henblik på at forvandle den gamle biograf til et discountsupermarked. Men amrkanerne og Sundby Lokalråd opponerede kraftigt imod det, da de mente, at stedet skulle bibeholde sine kulturelle rødder. I december 1989 indgik Københavns Kommune således en aftale med Dansk Supermarked, som gav dem brugsretten over Amager Bio i 20 år, imod at Dansk Supermarked måtte opføre en Netto et andet sted i lokalområdet. Amager Bryghus er en anden af øens virksomheder, som har stimuleret Amagers udvikling og inspireret startups til at etablere sig på Amager. Bryggeriets to ejere har gjort deres passion for øl til deres levevej, og sælger i dag humle fra Sundby til Sidney. Som i resten af København melder lokale erhvervsdrivende på Amager sig som aldrig før ind i professionelle netværk, der skaber relationer og deler viden på tværs af brancher med det formål at stimulere medlemmernes omsætning. Der findes flere endog meget aktive netværk, som henvender sig til enkeltmandsfirmaer, mindre og større virksomheder, såsom fx BNI Amager One og Netværk Danmark Amager, som kan være interessante at gæste, og som det måske giver mening at søge optagelse i, som en kommende del af Amagers erhvervsliv.

 

Industrien

Industrien på Amager
Industriel bygning i moderne design.

Amager har set megen industri komme og gå i sin levetid, og det tiltrækker stadig virksomheder og investorer til dette hjørne af København. Det er dog længe siden, at der er blevet projekteret en ny kraftværksblok i Danmark, men i 2016 er arbejdet med at etablere en helt ny kraftværksblok på Amagerværket i fuld gang. HOFOR (Hovedstadens Forsyning) har bedt arkitektvirksomheden Gottlieb Paludan tegne BIO4. Facaden bliver træstammebeklædt og får øverst til venstre på bygningen en udsigtsplatform, som cirka 45 meter oppe, bliver tilgængelig for besøgende via en trappe inde imellem facadens træstammer. Foruden BIO4’s hovedbygning skal der bygges to Toblerone-formede lagre, der hver bliver 150 meter lange og 20-25 meter høje. Amagerværkets kommende kraftvarmeanlæg BIO4 skal fyre med biomasse i form af træflis. Kulfyringen ophører, og CO2-udslippet reduceres med cirka 1,2 millioner ton årligt fra 2020, hvor BIO4 idriftsættes. Det betyder, at kullets dage som fyringsmiddel på Amagerværket er talte. I værkets Blok 1 fyres der allerede med biomasse, i form af træpiller. Biomasse vil helt fortrænge kullet, når det nye kraftvarmeanlæg står klar til at forsyne københavnerne med mere miljørigtig fjernvarme. Foruden industri, hvis definition før i tiden var begrænset til den økonomiske aktivitet, der er forbundet med behandling af råvarer og fabriksproduktion, omfatter begrebet i dag også håndværkere, konsulentvirksomheder og mere traditionelle servicefag og ydelser i alverdens afskygninger.

 

Hotels And Hostels

Overnatningsmuligheder på Amager.
Skal dine forretningsforbindelser bruge et sted at
overnatte, er Amager det rette sted at lede.

Højt oppe over Københavns skyline tilbyder Radisson Blu Scandinavia Hotel en fantastisk udsigt over det gamle rådhus, Christianshavns forgyldte kirketårne og den pittoreske kystlinje, og med erhvervslokaler på Amager, kan der opstå behov for indkvartering af kunder, investorer eller andre gæster. Er du på udkig efter et centralt beliggende hotel i den dyrere ende, så er Radisson Blu Copenhagen ved Stadsgraven på Amager Boulevard en mulighed. Hotellet ligger kun få minutter fra City og 15 minutter fra Københavns Lufthavn og tæt på motorvejen. Hotellet har fitnesscenter og hovedstadens eneste kasino samt restauranten The Blue Elephant, en af byens bedst omtalte thailandske restauranter. Men som Skandinaviens mest turistvenlige storby har København et meget stort udvalg af både flerstjernede og mere prisvenlige hoteller. Du finder således alt fra store moderne, internationale hotelkæder og elegante, luksuriøse hoteller til mere beskedne løsninger i Københavns øvrige bydele, uanset om dine overnattende gæster har brug for et moderne hotel med alle bekvemmeligheder eller et billigt sted at sove uden morgenmad. Reserver fx hotelværelser til besøgende på Expedia, hotels.com eller booking.com.