Introduktion til området

Ørestad
Kontorhotel på Ørestads Boulevard, København S.

Amager har sin helt egen ø-identitet, med broforbindelser over havneløbet til det centrale København. Øen har mange grønne områder som Amager Strand, Kastrup Søbad, Kastrup Fortet med park, træer og sommerkoncertplads, Copenhagen Cable Park, og flere andre. På Amager kan du også besøge Nordeuropas største akvarium Den Blå Planet, med tusindvis af dyr og syv millioner liter vand. Amager Strandpark er et ideelt sted at tilbringe lange sommerdage og lyse sommeraftener. Strandparken blev i 2005 udvidet med en to kilometer lang laguneformet ø. Den anden side ud mod Øresund består af en stor sandstrand med klitter og udsigt til Øresundsbroen og Middelgrundens Vindmøllepark. I strandparkens sydlige del er der en promenade og gode områder til boldspil og afslapning, samt græsarealerne Femøren og Tiøren, hvor der blandt andet arrangeres rockkoncerter i løbet af sommeren. Parken er et yndet sted for alverdens sportsaktiviteter, og du kan møde skatere, løbere, svømmere, kajakroere, der nyder strandparkens mange faciliteter i fulde drag. Året rundt, men især i løbet af sommeren, danner Amager Strandpark desuden ramme om et utal af begivenheder og aktiviteter, blandt andet koncerter, sportsstævner og friluftsbryllupper. ARC, som omdanner affald til energi, næringsstoffer og nye materialer, tog første spadestik til Bjarke Ingels’ Amager Bakke i marts 2013, som forventes at stå færdig medio 2017. Med etableringen af Amager Bakke får København verdens mest moderne og miljørigtigste affaldsbaserede energianlæg. Samtidigt er den multifunktionelle industriarkitektur et ambitiøst bud på, hvordan et grønt energianlæg kan kombineres med rekreative områder med leg, fantasi og bevægelse. Amager Bakkes tagflade stilles til rådighed for offentligheden. Med sine 85 meters højde bliver Amager Bakke Københavns største ”bjerg” – og et åbenbart vartegn for byen – og man vil efter åbningen året rundt kunne udøve bjerg- og idrætsaktiviteter såsom alpinski, klatring, løb og vandring på Amager.

 

Amager har sin helt egen ø-identitet, med broforbindelser over havneløbet til det centrale København. Øen har mange grønne områder som Amager Strand, Kastrup Søbad, Kastrup Fortet med park, træer og sommerkoncertplads, Copenhagen Cable Park, og flere andre. På Amager kan du også besøge Nordeuropas største akvarium Den Blå Planet, med tusindvis af dyr og syv millioner liter vand. Amager Strandpark er et ideelt sted at tilbringe lange sommerdage og lyse sommeraftener. Strandparken blev i 2005 udvidet med en to kilometer lang laguneformet ø. Den anden side ud mod Øresund består af en stor sandstrand med klitter og udsigt til Øresundsbroen og Middelgrundens Vindmøllepark. I strandparkens sydlige del er der en promenade og gode områder til boldspil og afslapning, samt græsarealerne Femøren og Tiøren, hvor der blandt andet arrangeres rockkoncerter i løbet af sommeren. Parken er et yndet sted for alverdens sportsaktiviteter, og du kan møde skatere, løbere, svømmere, kajakroere, der nyder strandparkens mange faciliteter i fulde drag. Året rundt, men især i løbet af sommeren, danner Amager Strandpark desuden ramme om et utal af begivenheder og aktiviteter, blandt andet koncerter, sportsstævner og friluftsbryllupper. ARC, som omdanner affald til energi, næringsstoffer og nye materialer, tog første spadestik til Bjarke Ingels’ Amager Bakke i marts 2013, som forventes at stå færdig medio 2017. Med etableringen af Amager Bakke får København verdens mest moderne og miljørigtigste affaldsbaserede energianlæg. Samtidigt er den multifunktionelle industriarkitektur et ambitiøst bud på, hvordan et grønt energianlæg kan kombineres med rekreative områder med leg, fantasi og bevægelse. Amager Bakkes tagflade stilles til rådighed for offentligheden. Med sine 85 meters højde bliver Amager Bakke Københavns største ”bjerg” – og et åbenbart vartegn for byen – og man vil efter åbningen året rundt kunne udøve bjerg- og idrætsaktiviteter såsom alpinski, klatring, løb og vandring på Amager.

Områdets historie

Øresund.
Amager strand ved Øresund.

En person, der er født eller er bosiddende på Amager, bliver kaldt en amager (udtales a'mager) eller (spøgende) amarkaner. Den store ø består mest af lavt, frugtbar jord. Store dele af Amager er indvundet fra Øresunds lave vand siden 1600-tallet, hvor indvindingen begyndte med Christianshavn. Amager er alene i det 20. århundrede vokset med mere end en tredjedel ved inddæmningen af Kalveboderne i 1930erne. I dag er store dele af Amager bymæssigt bebygget, selvom Dragør og Kastrup stadig har skov, landbrug og naturområder. Desuden er øen omgivet af strande. Øen har fået sit navn efter sundet mellem Sjælland og Amager: på olddansk “Amikai” dannet af ami, et gammelt ord for sundet mellem Sjælland og Amager samt haki (= hage). Navnet betød sandsynligvis oprindelig Amagers sydspids eller Aflandshage, i betydningen Amagerlandshage. Hollændere blev fra 1515-1521 inviteret til at forbedre øens landbrug og dyrkede grøntsager på Amager, som kunne forsyne hoffet og resten af københavnerne med afgrøder. Nyere forskning tyder på, at indvandrerne i Store Magleby, som hollænderne fik tildelt, kom fra flere steder i de daværende Nederlande, inklusive det nuværende Belgien, hvorfra også den danske dronning Elisabeth kom fra. Amager var indtil omkring 1970, foruden meget andet, også det sted, hvor københavnerne afleverede deres affald. Derfor bliver øen til tider stadig kaldt for Lorteøen. Som nævnt er store dele af Amager er indvundet fra Øresund og næsten den hele ubebyggede vestre tredjedel af øen blev indvundet i 1930erne. En lidt mindre kunstig halvø findes ved Øresundsforbindelsens start, øst fra Kastrup. Historieinteresserede kan læse lokalavisen Amagerbladets træk af Amagers historie i anledning af bladets 140 års jubilæum i 2014.

 

Områdets infrastruktur

Kontorhotel Center Boulevard
Et af de mange kontorhoteller på Amager.

Med kontorhotel på Amager er du tæt på den offentlige transport, og du kommer nemt til og fra kontorhotellet og fra A til B i hovedstadsområdet, inklusive til og fra Københavns Lufthavn. Bus, Metro og regionaltog kører i dagtimerne helt ned til to minutters intervaller. Du kommer også hurtigt omkring til fods og på cykel og i bil har du nem adgang til strandområderne og motorvejsnettet. Find information om Københavns kollektive transport på Amager (bus, metro og regionaltog), fx rejsetider, billetpriser med videre på DOT. I 2019 bliver Metroen udvidet med Cityringen og 17 nye stationer i det centrale København, hvilket vil styrke infrastrukturen yderligere. Arbejdet er i fuld gang, og det påvirker midlertidigt trafikken og støjniveauet, også på øens kontorhoteller. Tjek de nye metrostationer, og se, hvilke, der ligger på og omkring Amager, og i nærheden af dine foretrukne kontorhotellejemål. Infrastrukturen på store dele af Amager har siden midten af 1990erne været præget af storstilede bygge- og anlægsarbejder. I centrum for disse bestræbelser står udvidelsen af Københavns Lufthavn, den faste Øresundsforbindelse, opførelsen af Ørestad samt anlæggelsen af motorvej og jernbane på tværs af øen. Væksten i lokaltrafikken søges imødekommet med anlæggelsen af Københavns Metro, som fra Christianshavn forgrener sig sydpå langs Ørestad i vest og Amager Strand i øst. Ørestaden er anlagt i et stort naturområde bestående af Amager Fælled og Kalvebod Fælled, mens andre projekter ligger på tidligere industrigrunde. Det gælder fx byudviklingsområdet Kastrup Øst ved Amager Strand samt erhvervs- og boligbyggerierne ved Amager Boulevard og på Islands Brygge med mange kontorlejemål til følge.

 

Erhvervs- og forretningsliv

Moderne kontorhotel
Tjek Lokalebasen og lad dig inspirere af
Amagers kontorhotelmiljøer.

Konceptet bag kontorhoteltanken er at tilbyde virksomheder fleksible kontorfaciliteter i et professionelt miljø, så virksomheder kan fokusere på deres kerneforretningen. Ofte tilbydes varierende lokalestørrelse samt fællesskab med lejere fra mange forskellige brancher, medmindre et kontorhotel henvender sig til en bestemt branche, som giver rigtig gode muligheder for sparring og networking. Kontorerne prissættes typisk ud fra beliggenhed og hvor mange arbejdspladser, der kan etableres, kontraktens længde samt kontorets placering i bygningen. Med lokaler i et kontorhotel, kan du sætte i gang allerede fra første dag, der er ingen ventetid. I et kontorhotel er din telefon, wifi, telefonpasning med videre alt sammen klar fra første dag. Flere af øens kontorhoteludlejere tilbyder desuden at sætte sig ind i din virksomhed, og vil være klar til at modtage dig og dine kunder professionelt, receptionister sidder klar til at besvare din telefon med dit firmanavn og fx tage besked eller viderestille dine opkald direkte til dig eller din mobiltelefon.

Tjek Lokalebasen og lad dig inspirere af Amagers inspirerende kontorhotelmiljøer.

 

Med kontor på Amager har du mange indkøbsmuligheder. Som i andre store danske byer finder du klassikerne Føtex, Fakta, Netto, Irma, Kvickly, REMA1000, og mange flere. Skal der handles dagligvarer, kontorinventar og kontorartikler, så finder du et stort udvalg i Elgiganten og Amagercentret. Der er desuden et hav af discount- og delikatessebutikker lige rundt om hjørnet. Og tager du Metroen i retning Vestamager og står af ved stationen Ørestad, så befinder du dig lige ved hovedindgangen til Field’s, som med mere end 70 butikker, er Skandinaviens største shoppingcenter. Det tager kun 10 minutter fra Kongens Nytorv. Der går også busser og regionaltog til Ørestad Station, og er du i bil har Field’s et parkeringshus i to etager og en udendørs parkeringsplads med i alt 3.000 pladser. Fields of Fashion tilbyder alt inden for dansk og international mode og i Fields of Living finder du blandt andet en afdeling af Ilse Jacobsen – Hornbæk, som sælger sko, tøj og accessories, foruden supermarkedskæden Bilka, Lars Larsens sengetøjslager JYSK og stormagasinet Magasin, der ud over mode også har ting til kontoret og boligen. Dertil kommer en hel etage med restauranter og caféer, fx JOE & THE JUICE, Baresso og Starbucks samt KFC, Bagel Factory, reTREAT, Sushi Bar og en amerikansk diner. Field’s har desuden et stort lege- og oplevelseslandskab for børn, og i fitness.dk på Plan 2 kan du tage et par længder i romaskinen efterfulgt af en tur i dampbad. I Arne Jacobsen Loungen på Plan 1 kan du slappe af og nyde udstillingen af den verdenskendte danske arkitekt og designer Arne Jacobsens møbler og fx afslutte dagen i biografens bløde plyssæder.

 

Købekraften i området

Center boulevard.
Center Boulevard, København S.

Købekraften på Amager er en afgørende faktor i forhold til din virksomheds vækstpotentiale og kommende omsætning. Derfor kan det være interessant at vide noget om indtægtsniveauet, klientellet og forbrugsvanerne i det område af Amager, du ønsker at etablere din forretning. Er det relevant for dig, kan du faktisk se, hvor meget folk tjener i området omkring dit valgte kontorhotel ved at tjekke dine foretrukne kontorhoteladresser på datalandkortet. Kortet afslører ikke data om enkeltpersoner eller husstande, men viser danskernes gennemsnitlige indkomst på et meget detaljeret niveau og helt ned til celler på 100 gange 100 meter. Det er den danske analyse- og geodatavirksomhed Geomatic, der har udarbejdet kortet på baggrund af særkørsler fra Danmarks Statistik. Hovedstadsområdet er som landets største byområde med omkring 20 procent af landets indbyggere et økonomisk kraftcenter for Danmark og det sydlige Sverige, hvor byområdet også spiller en vigtig økonomisk rolle. København er en af verdens rigeste byer og hovedstadens indbyggere har en af verdens højeste gennemsnitsindkomster, hvilket også er langt over gennemsnittet for resten af landet, alligevel er købekraften på Amager stadigt lavere, end i Indre By og på Østerbro. Der bor flere børnefamilier, arbejdere og studerende på Amager, og bydelen er billigere at bo i, end de øvrige brokvarterer, men i takt med, at industrien og erhvervslivet blomstrer, stiger ejendomspriserne og dermed også klientellet, som har ændret sig i senere år og som har medført, at også købekraften er steget.

Parkeringsmuligheder

Parkering Amager
Der er ofte gode parkeringsmuligheder på
Amager.

Der følger ikke altid en parkeringsplads med et kontorhotel, men der er gode parkeringsmuligheder på Amager og når du søger efter kontorhoteller på Amager (København S) på Lokalebasen får du altid oplyst, om der er tilknyttet parkeringsplads(er) eller om der er mulighed for at leje parkeringsplads(er) i nærheden af kontorhotellet. Amager er ligesom resten af København opdelt i parkeringszoner, og en generel regel er, at jo tættere du kommer på centrum, jo dyrere er parkering. For mere information om parkeringsmulighederne på Amager og de omkringliggende brokvarterer, se parkeringsinformation og tjek samtidig parkeringszoner og priser, betalingsfri dage og betalingsmuligheder. Du kan tilmed parkere gratis uden tidsbegrænsning tæt på Københavns Lufthavn ved Amager Strand Metro Station. Fra Amager Strand er der kun tre stop med Metroen til Københavns Lufthavn. Parkering ved Amager Strand Metro Station er en god løsning, hvis du skal rejse fra Københavns Lufthavn og vil undgå at skulle betale dyrt for at parkere i Lufthavnen. Du skal dog være opmærksom på, at parkering foregår uden opsyn langs den offentlige vej. Hvis du gerne vil have sikkerhed omkring din bil, mens du er ude og rejse, anbefaler vi, at du benytter de overvågede parkeringshuse eller udendørs parkeringspladser ved lufthavnen. Husk at sørge for, at du parkerer bilen uden for private parkeringsområder og områder med skiltede begrænsninger.

 

Udvikling i området

Tagetage.
Lejemål på tagetage med god udsigt på Amager.

Amager udvikles konstant og stiger i popularitet. Den verdensberømte danske arkitekt Bjarke Ingels har sat sit præg på øen, med de attraktive boligområder og arkitektoniske mesterværker VM HUSENE, 8TALLET og VM BJERGET og ikke mindst den kommende Amager Bakke, som forventes færdig i juni 2017, og som bliver verdens mest moderne og miljørigtige affaldsbaserede energianlæg. Den multifunktionelle industriarkitektur skal vise, hvordan et grønt energianlæg kan kombineres med rekreative områder med leg og bevægelse. Tagfladen bliver offentligt tilgængelig, og man vil hele året kunne udøve bjerg- og idrætsaktiviteter såsom alpinski, klatring, løb og vandring på Amager, som sandsynligvis vil blive lige så stort et tilløbsstykke, som Amager Strandpark har vist sig at være. Overvejer du at leje dig ind i et Amagers kontorhoteller vil du som erhvervsdrivende blive en del af de mange igangværende udviklingsaktiviteter, såsom forvandlingen af Amagerbrogade til miljøprioriteret handelsgade, og bydelen arbejder i disse år aktivt med handel, byliv, trafik, gaderum, byrum, og æstetik med respekt for Amagerbrogades særpræg og personlighed. Der arbejdes aktivt på at stimulere bylivet og handlen på Amagerbrogade fra Christmas Møllers Plads til Vejlands Allé med ønsket om at bevare og visse steder genskabe et levende butiksliv med et spændende udbud af butikker, som afspejler Amagerbrogades charme. Amagerbrogade skal være levende, inspirerende og tryg at færdes på for alle. Amagerbrogade har fået oprejsning, og har for længst udviklet sig til en velfungerende handelsgade, der styrker rammerne for bydelens eksploderende vækst og et godt kontor- og hverdagsliv. Virksomheder med kontorhoteller på Amager er midlertidigt påvirket af byggeriet af hovedstadens nye metrolinje, Cityringen, som kommer til at bestå af 17 stationer, placeret i en cirkel i det centrale København. Cityringen forventes færdig i 2018, og kort sagt kommer du faktisk til at kunne køre med metro alle steder i hovedstaden. Metrobyggeriet foregår nu og i de kommende år på 21 byggepladser i København.

 

Industrien

Udsigt over Amager.
Udsigt over København og Bella Sky.

Før i tiden begrænsede definitionen af begrebet industri sig til den økonomiske aktivitet, der er forbundet med behandling af råvarer og fabriksproduktion. Begrebet har i vores tid udviklet sig til desuden at omfatte serviceydelser i mange udformninger. Der foregår stadigvæk produktion – fx ølproduktion – og bortskaffelse af københavnernes affald på Amager, men især servicevirksomheder er blomstret op i de seneste årtier, det gælder ikke mindst DR Byen og det udvidede messe- og kongrescenter Bella Center. Der er også mange små virksomheder på Amager, såsom pibermagere og arkitekter, og der dukker hele tiden nye tjenester op på den nyskabende ø. I 2016 fik startup-virksomheden Rubberduck fx en økonomisk håndsrækning, da serieentreprenøren Michael Strunge (ham med Onfone, Mofibo og Plenti), som gerne vil ruske op i autobranchen og efterlyser innovation, indskød en pose penge i Rubberduck, som er en ny mobil-app, der skal sikre nem og hurtig udskiftning af sommer/vinterdæk – på hjemmeadressen. Amager er ydermere grobund for meget forskelligartede startups, som vil styrke erhvervslivet på Amager i takt med, at øens befolkningstal stiger – en ny befolkningsprognose viser, at der i 2027 bor 34.071 flere indbyggere på Amager. Et eksempel på den type af virksomheder, der skyder frem på øen, er website-udbyderen Svift.net på Amager Fælledvej, som skærer alt det tekniske fra, så enhver kan lave sin egen hjemmeside med Svift.net. Abonnementsordningen (som kan omfatte domænenavn, hosting og support) gør nemt for dig, der ønsker at oprette og vedligeholde et site, der skal understøtte din virksomhed eller brand – uden behov for teknikere, grafikere og webbureau.

 

Hoteller og overnatningsmuligheder i området

image alt tekst
København har et stort udvalg af både
flerstjernede og billige hoteller.

Når du har kontorhotel på Amager, og der opstår behov for at indkvartere kunder og andre gæster, kan kontorhotellets receptionister ofte hjælpe dig med at finde et passende hotel, uanset om du foretrækker moderne, internationale hotelkæder, luksuriøse hoteller eller mere beskedne hoteller i Københavns øvrige bydele. Sørger du selv for hotelreservationerne, og har du brug for et centralt beliggende og lidt dyrere hotel, så er et af Amager og Skandinaviens største messe- og kongrescenter Bella Centers (de har tre) smukke Hotel Mariott i centrum af København måske interessant. Hotellet ligger ned til havnekanalen kun få minutter fra byens centrum, Københavns Lufthavn og motorvejen. København er Skandinaviens mest turistvenlige storby og har derfor et stort udvalg af både flerstjernede og billige hoteller, så uanset om dine overnattende gæster har brug for et moderne hotel med alle bekvemmeligheder eller blot et billigt sted at sove, så er der masser af muligheder. Man skal dog være opmærksom på, at prisniveauet selvsagt er højere i Københavns inderste bydel, end uden for byen. Afstandene fra Amager og de øvrige kvarterer er dog korte og infrastrukturen rigtig god, hvorfor du med fordel kan reservere hoteller lidt uden for byen, når pris er afgørende. Reserver fx hotelværelser til dine overnattende kunder på Expedia, hotels.com eller booking.com.