Introduktion til området

Nordvest kontor
Attraktive kontorlokaler på
Bygmestervej, København NV.

Nordvest er en landsby i en storby, og Københavns næste hippe bydel. Nordvestkvarteret er Københavns yderste område, som ligger uden for brokvartererne og umiddelbart før forstæderne begynder. Kvarteret har et blakket ry, fordi det har været præget af sociale problemer og flere steder er forfaldent. Bydelen er således en sammensat størrelse, der består af industri og boligområder, højhuse og villaer med rester af det gamle Klondyke, og et hektisk byliv. På Bispebjerg ligger Grundtvigs Kirke side om side med klassisk boligbyggeri fra 1930erne samt Bjørn Nørgaards Slangehus, som ligger bag ved Martin Nyrops smukke hospital. Der sker rigtig meget i Nordvest i disse år. Kreative virksomheder flytter til kvarteret og kombinationen af kreative væresteder og renoveringen af nedslidte eller forladte fabriksbygninger er med til, at Nordvest har taget hul på den så såkaldte gentrificeringsproces, som Christianshavn gennemgik i 1970erne, og som har forvandlet Vesterbro fra byens paria til københavnernes paradis. Gentrificeringsprocessen dækker over den klassiske storbyudvikling, hvor et nedslidt kvarter blomstrer op og bliver attraktivt. Først kommer de unge, kreative nyskabende kunstnertyper på jagt efter en billig husleje, så begynder gallerierne, caféerne og sidenhen restauranterne at dukke op, boliger renoveres og stiger i pris og til sidst indtager kaffekæderne kvarteret. Gentrificeringen af den ydre del af Nørrebro startede for omkring 10 år siden, og nu er turen kommet til rå og jomfruelige Nordvest, som der ikke er tvivl om bliver den næste hippe bydel i København, hvor first movers stadig kan nå at en finde plads i de gamle fabrikshaller. Selvom der stadig er langt mellem hipsters på berlinerbænke med en økologiske humle eller en designerkaffe i hånden, skal man ikke lede længe, før man finder tegn på, at designere og kunstnere har gjort deres indtog, og kvarterets indbyggere vil sige, at her er folk i øjenhøjde med hinanden, og der er plads til store armbevægelser.

 

Områdets historie

Tagterasse københavn nv
Kontor med tagterrase i Nordvest.

En stor del af det nuværende Nordvestkvarter var tidligere en del af Brønshøj-Rødovre Kommune og bestod dengang primært af landlig bebyggelse, små virksomheder og primært kemisk industri. Her producerede C. Schous Fabrikker håndsæbe og husholdningsartikler og Glud & Marstrand havde her deres store fabrik, hvor det gammelkendte emaljerede køkkenudstyr, herunder Madam Blå kaffekanderne, blev fremstillet. Den voksende industri i kvarteret skabte mange arbejdspladser, men også konflikter mellem industrien og beboere. Forureningen var massiv og beboerne i området klagede ofte til politiet over lugtgener og sodnedfald. I 1934 blev kvarteret pålagt en industriservitut, og i 1940 tog magistraten konsekvensen og udlagde et meget stort område i bydelen til regulært industrikvarter, hvor det ikke var meningen at der skulle bo mennesker, men ikke desto mindre stadig gjorde det. Der var trange kår under krisen i mellemkrigsårene og boligforholdene var dårlige. I efterkrigsårene skete der få, pletvise udbedringer, men generelt blev kvarteret misligholdt. Beboerne i Nordvest måtte leve med kvarterets op og nedture på godt og ondt. I 1960erne og 1970erne led Nordvest den store fabriksdød, hvor de fleste store industrivirksomheder i kvarteret lukkede, og Nordvest oplevede en regulær nedtur. Arbejderfamilierne forsvandt fra kvarteret, beboerne blev ældre og antallet af børn og erhvervsaktive faldt. Nordvest var derfor i 1970erne fortrinsvist beboet af enlige, ældre mennesker, få mindre familier og unge studerende. Kvarterets nedtur medførte en lang række sociale problemer, blandt andet misbrug, og i 1990erne og omkring årtusindskiftet forsøgte kommunen og staten at puste liv i det døende kvarter gennem lokalplan og kvarterløft, som først for alvor er gået i gang i 2015.

 

Områdets infrastruktur

Metro.
Den nye metroring får stor betydning for
udviklingen i København NV.

Den kommende metroring, som åbner med 17 nye stationer i juli 2019, vil få stor betydning for Nordvestkvarteret, og vil forstærke kvarterets voksende metropolstemning. De to første metroringe har betydet meget for Amagers udvikling, som mange kalder det nye Christianshavn. Gentrificeringsprocessen på Amager fik et ordentlig hak opad, da Metroen kom, fordi fornemmelsen af, at hvis man går i få minutter til Metroen, så kan man være inde midt i byen få minutter senere, og det er afgørende for, at folk føler, de bor i byen, og så er det selvfølgelig et godt salgsparameter for bydelens ejendomsmæglere at slå på. Med kontorlokaler i Nordvest bliver din kommende virksomhed centralt placeret i et vækstområde. Bydelens infrastruktur er ikke optimal endnu, men du kan komme omkring med både bus og S-tog, og du kommer hurtigt til og fra dine kontorlokaler, rundt i hovedstadsområdet, ligesom du har nem adgang til Storkøbenhavn samt til og fra Københavns Lufthavn. Bus, Metro og S-tog kører i dagtimerne med fem til 10 minutters intervaller. På DOT finder du information om Københavns offentlige transportmuligheder (bus, metro, S-tog), fx rejsetider, billetpriser med videre. Du kommer dog hurtigst gennem Nordvestkvarteret på cykel, og i bil, kommer du snildt til havneområderne og motorvejsnettet. Med kontor i Nordvest, får du og ikke mindst dine kunder fremover nem adgang til dine kontorlokaler via Metroen. Se de 17 nye metrostationer, og læg især mærke til, at Cityringen i 2019 udvider med stationerne Nørrebro, Nørrebros Runddel, Nuuks Plads og Aksel Møllers Have, som ikke kun vil forbinde Nordvest med Nørrebro, men som vil skabe direkte forbindelse til de øvrige brokvarter samt Frederiksberg og Indre By, foruden den eksisterende forbindelse til Københavns Lufthavn og helt ud til Vanløse. Det er værd at holde in mente, når du søger efter kontorlejemål i og omkring Nordvestkvarteret.

 

Erhvervs- og forretningsliv

Moderne kontor.
Et eksempel på, hvordan dit kommende
kontor kunne se ud.

Kontorejendomme i Nordvest skyder frem i bedste New York loft-stil i gamle renoverede og konverterede industribygninger og fabrikshaller, som stiger meget i popularitet i disse år, og tiltrækker kreative ildsjæle og entreprenører. Er du first mover til Nordvestkvarteret, kan du stadig gøre en rigtig god handel. Du finder både indflytningsklar, full-service kontorlejemål og basiskontorlejemål med få facility management-services i kvarteret, der ind til for få år siden, var en erhvervsmæssig ravnekrog. Når du er på udkig efter kontorlokaler i Købehavn, er Nordvest blevet kvarteret, som i de kommende år forventes at overhale både Nørrebro og Vesterbro som det mest hippe kvarter i København, og det vil være med til at tegne din virksomheds ansigt udadtil og understøtte din gesjæfts identitet som mover and shaker at være på forkant med udviklingen og blandt de virksomheder, der er med til at sætte præg på Det Nye Nordvest. Med kontorlokaler i Nordvest har du mange indkøbsmuligheder i bydelen, foruden EuroSpar Bispebjerg, Føtex, Irma, Netto og DøgnNetto, ligger der et hav af etniske købmænd. På hjørnet af Tomsgårdsvej og Dortheavej kan du besøge Det Marokkanske Hjørne, der har en halalslagter, en grønthandler, en lille bager, der sælger marokkanske brød og kager til små penge samt fiskehandleren, Fish Tajine, der sælger skaldyr og frisk fisk. Nordvest grænser op til Nørrebro, hvor du i den mere konventionelle bolgade finder Nørrebro Bycenter, som byder på en lang række butikker med mode, mad og mere til. Der er to timers gratis parkering og 180 pladser. Og Kvartercentret Nordvest (ingen hjemmeside) på Dortheavej byder på masser af aktiviteter og værksteder, herunder bibliotek, foreninger, Sund By (motion) med flere. Nordvestkvarteret er ikke kendt for at være et godt sted at shoppe, men der er muligheder for at flekse shopping-genet i 2400NV, fx er et kig forbi modebutikken YouHeShe i et baghus på Rentemestervej et besøg værd, ikke kun, når garderoben skal udvides eller udskiftes, men snarere på grund af butikkens urbane, rå og elegante indretning, som er krydret med en masse pudsige indfald, som fx store bannere med mangefarvede stofmalerier, prøverum Indian style, neon-farvede sættekasser på væggene og en ret cool vinduesvæg. YouHeShe åbnede som en eksklusiv designer webshop i 2007 med omkring 60 high-end designer brands på de virtuelle bøjler. Efterfølgende har de åbnet butikken på Rentemestervej. På Glentevej finder du Run for Cover, der ligger i forlængelse af butikkens hovedlager og som foruden sportstøj er leveringsdygtige i musik, bøger, maleredskaber, kunst og graffiti, hardware, plakater og accessories. På Provstevej10 ligger der en lille hyggelig kaffebar, hvor du både kan nyde din økologiske morgenkaffe eller få den to-go. Kaffehuset, der desuden fungerer som grafisk bureau, byder blandt andet på lækker iskaffe og rå snacks.

 

Købekraften i området

Købekraft.
Boligpriserne i København NV er i en foreløbig
stigende tendens.

Ifølge Købehavns Kommunes Statistikbank har Nordvestkvarteret haft en befolkningsvækst på 19 procent (8.477 personer) i perioden 2004-2015. Gennemsnitsalderen (2011) er 35,7 år og cirka 14 procent af københavnerne har en ikke-vestlig baggrund. Den gennemsnitlige skattepligtige hustandsindkomst (fratrukket arbejdsmarkedsbidrag, den særlige pensionsopsparing og ligningsmæssige fradrag) i København er cirka 376.000 (2014) kroner om året, hvor Bispebjerg (Nordvestkvarteret) med en gennemsnitlig hustandsindkomst på 309.000 har Københavns laveste gennemsnitlige indkomst, en kedelig førsteplads, som 2400NV længe har holdt fast i. Det socioøkonomiske indeks, som angiver det sociale udgiftspres, ligger i den høje ende for bydelen, hvilket betyder, at udgiftspresset i Nordvest er blandt Københavns højeste, hvor udsatte grupper som hjemløse og langtidsledige i en del år har været overrepræsenteret. Boligpriserne i Nordvestkvarteret er steget, og i perioden 2003 til 2014 er den gennemsnitlige kvadratmeterpris i samtlige bydele steget med 40 procent eller derover. I den samme periode er lønnen i Danmark steget cirka 28 procent. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris i Nordvest er 25.424 kroner, og det er stigning på 52 procent i perioden 2003-2014, det er altså ikke længere kun billige priser på lejligheder, der gør bydelen tillokkende og meget tyder på, at udviklingen er vendt, og at købekraften vil stige i bydelen, i takt med, at flere og flere virksomheder etablerer sig i kvarteret, front runners fra de kreative industrier tiltrækkes og arkitekter slås om at få lov til at restaurere de mange tomme fabrikshaller.

 

Parkeringsmuligheder

image alt tekst
Parkering, København NV.

Der er bedre parkeringsmuligheder i Nordvest, end i resten af København. En af fordelene ved at leje kontorlokaler i denne bydel, er, at der oftere er tilknyttet parkeringspladser til kontorlejemål, hvilket især skyldes, at der udlejes mange kontorlokaler i nedlagte og renoverede fabrikshaller, som historisk har haft tilknyttede parkeringspladser. Tager du bilen til kontoret, får du brug for en parkeringslicens, medmindre andre regler gælder for eventuelt tilknyttet parkeringspladser. I Parkeringsbutikken kan du købe erhvervsprodukter, herunder parkeringslicens, periodekort, værkstedslicens, brikker til underjordiske parkeringsanlæg samt delebilslicens. Når du søger efter kontorlokaler i Nordvest (2400 København NV) på Lokalebasen får du oplyst, om der er tilknyttet parkeringsplads(er) eller om der er mulighed for at leje parkeringsplads(er) i nærheden af kontorlejemålet. For mere information om parkeringsmulighederne i Nordvest og de øvrige otte kvarterer i København, se parkeringsinformation og tjek samtidig parkeringszoner og priser, betalingsfri dage og betalingsmuligheder. Der ligger to parkeringshuse i Nordvestkvarteret, på henholdsvis Svanevej og Tagensvej. For en komplet liste over Københavns parkeringshuse, se Parkeringshuse i København. Overvejer du at leje en parkeringsplads på månedsbasis, kan du få et overblik over de billigste parkeringspladser til leje i København. Der er stor prisforskel mellem de billigste og dyreste parkeringspladser til leje i København. Se hele listen her Lej parkeringsplads i København.

 

Udvikling i området

Udvikling Nordvest
Nordvestkvarteret har gennem de sidste år
gennemgået stor udvikling.

Københavns Nordvestkvarter har i de seneste år udviklet sig fra at være et nedslidt industriområde til at være på vej til at blive en af Københavns mere trendy bydele. Med en utraditionel sammensætning af boliger, fabriks- og kontorejendomme har kvarteret spændende udviklingsmuligheder, og der er sat skub i udviklingen med kommunens områdefornyelsesplaner samt fusioneringen af Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler (2025). Med ønsket om at engagere bydelens indbyggere og stimulere ejerskab i områdets udvikling, slår Teknik- og miljøministeren fra maj 2016 ørerne op, når der inviteres til lyttemøde i Nordvest. Ideen er at give borgerne mulighed for at stille spørgsmål og fremsætte ideer og input til udviklingen af Bispebjerg inden for trafik og miljø, så borgmesteren kan blive klogere på borgernes ønsker i bydelen. Borgere og virksomheder med kontorlokaler i Nordvest inviteres løbende til borgermøde, med ønske om, at man skal kunne præge fremtidens Nordvest. Det handler blandt andet om byfornyelse, som er planlagt at skulle begynde i efteråret 2016. Der er afsat 60 millioner kroner til områdefornyelse i Nordvest, og der arbejdes i 2016 på at udvikle en kvarterplan, der beskriver de fysiske, sociale og kulturelle indsatser områdefornyelsen skal omfatte, når den realiseres. Kvarterplanen kommer blandt andet til at beskrive visioner, behov og mål for områdefornyelsen, og skitserer konkrete projekter. Kvarterplanen bygger på input fra borgermøder og på planer, som tidligere er lavet for Nordvest, blandt andet Strategiplan Bispebjerg – Byens Grønne Bakke. Målene for områdefornyelsen er blandt andet at skabe flere grønne og attraktive byrum, opnå støjreduktion fra trafikerede veje, deltage i Københavns skybruds- og klimatilpasning, samt skabe øget tryghed på gader og i byrum, mere energivenlige boliger og flere grønne gårdhaver, foruden at få flere unge i beskæftigelse og uddannelse samt sørge for udvikling og synliggørelse af den kreative zone på Rentemestervej og etablering af nyt lokalt samlingspunkt for vækst og medborgerskab.

 

Industrien

København NV kontorer
Møntmestervej, København NV.

Flere virksomheder end tidligere flytter i disse år til Nordvest, og det er ambitionen, at det skal være attraktivt at bo, have kontorlokaler og drive forretning i bydelen, hvorfor der løbende arbejdes på at fremme erhvervstiltag og netværk på tværs af handelslivet, som skal styrke Nordvests image som erhvervsbydel. Kvarterets befolkningstæthed betyder, at der er et stort kundegrundlag, som ønskes udnyttet bedst muligt for at sikre det lokale erhvervslivs fortsatte udvikling. Erhvervslivets sammensætning i dette kvarter er lige så varieret som indbyggerne. I en baggård på Glentevej ligger fx specialekontoret RumOs, hvor en gruppe studerende og nyudklækkede iværksættere deler kontorlokale. Flere sidder og skriver speciale i kontoret, fordi det er hyggeligere, end i universitetets læsesale og fordi der er videndeling og sparring over frokosten i fælleskøkkenet. Visionen er at skabe fokus på muligheden for etablering af nye netværk, anderledes fællesskaber og spændende samspil studerende imellem. Ambitionen er desuden at skabe bedre rammer for faglig sparring, samt for møder og venskaber på tværs af forskellige uddannelsesbaggrunde og brancher. BYHØST, som er et netværk af frivillige og professionelle kokke og naturvejledere, der informerer brugere i at samle og anvende naturens råvarer og arrangerer langbordsmiddage rundt i København, holder også til i ejendommen, og det samme gør Områdefornyelse Fuglekvarteret, som er et samarbejde mellem kvarterets lokale kræfter og Københavns Kommune. I april 2014 lejede de sig ind i tre halvtomme og forladte bygninger på hjørnet af Glentevej og Tranevej og begyndte arbejdet med at gøre kvarteret mere attraktivt at leve, arbejde og opholde sig i. Bygningerne er blevet fyldt med foreninger, kreative virksomheder og iværksættere. Bygningerne skal rumme lejere, der gerne vil give noget tilbage til lokalområdet og skabe jobs og byliv i kvarteret. Altså skulle de gerne generere lokal livskvalitet og stimulere bydelsøkonomien. Der er efterhånden 30 virksomheder, der i dag lejer kontorlokaler i ejendommene.

 

Hotels And Hostels

Hotel København NV.
Har du brug for af have kunder overnattende,
kan det være nødvendigt at søge hoteller
udenfor København NV.

Det skorter ikke på hoteller i København, men det kniber noget i Nordvest, og med kontorer i denne del af byen, kan der opstå behov for at indkvartere kunder eller kolleger i få dage eller måske i længere perioder, og der er muligheder, men de skal, ind til videre, findes uden for bydelen. Med kontorlejemål i dette ydrekvarter, skal hoteller altså typisk findes i et af byens øvrige kvarterer, men med central beliggenhed og en effektiv offentlig transport, kommer dine gæster hurtigt til og fra hotellet og kontoret. Og du finder nemt et hotel, der er i overensstemmelse med ønsker, behov og budget. Som Skandinaviens mest turistvenlige storby har København et imponerende udvalg af både flerstjernede og billige hoteller. Hvad enten jeres overnattende gæster har brug for et luksushotel med alle moderne bekvemmeligheder eller et billigt sted at sove, så er der mange at vælge imellem. Man skal dog være opmærksom på, at prisniveauet er højere i City, end i byens øvrige kvarterer. Reserver fx hotelværelser til dine overnattende gæster på Expedia, hotels.com eller booking.com.