Introduktion til området

Rooftops
Tagtoppe i Valby

Valby ligger på den sydvestlige grænse til København, dækker et areal på 9,23 kvadratkilometer og har en befolkning på 52.809 (2016), hvilket indebærer, at befolkningstætheden er på 5.002 per kvadratkilometer. Valby er i dag en velintegreret del af København, men i det tiende århundrede, var Valby en selvstændig landsby med forbindelse til det øvrige Europa. Valby oprinder af en landsby, der lå omkring Valby Langgade og Annexstræde. Byen har stadig visse klassiske boligområder med store, imponerende villaer bygget i den gamle arkitektoniske stil. Men bydelen består i dag mest af store boligforeninger, kommunalt boligbyggeri og ejerboliger. Nogle af boligområderne er Akacieparken, Brombærparken, Solbærparken og Spinderiet, som både rummer boliger, butikker og kontorer. Valby har været statist i mange gamle, danske film, og hvis du interesserer dig for filmproduktion, så tilbyder Nordisk Film rundvisninger i de gamle røde filmstudiekulisser i en verden med isbjørne og filmmagi. Du kommer tæt på i Nordisk Films tre flotte optagestudier, hvor mange af Danmarks største film, tv-programmer, talkshows, reklamer og musikvideoer er undfanget. Rundviserne fortæller røverhistorier og anekdoter og løfter sløret for filmbranchens tricks of the trade, der gennem tiden har skabt magi på lærredet. Valby er i dag godt forbundet til resten af byen via bus, tog og kommende metrostationer. Der er ikke så overfyldt og kaotisk som i centrum, og det giver fred og ro til beboere, butiksliv såvel som turister. Byen har mange turistdestinationer, herunder Valby Vandkulturhus skøjtebane ved Toftegårds Plads, den mest centrale plads i Valby, Valbyparken, som indeholder en af Europas største rosenhaver, Valby Idrætspark, teatre og kunstgallerier samt Danmarks største naturlegeplads, hvor der er plads til en masse udendørs leg med udfordringer, der kan få pulsen op. Talrige hoteller og restauranter ligger rundt om i bydelen, som er godt rustet til at tage sig af turister og andre besøgende.

 

Områdets historie

Valby Gasværk
Valby Gasværk, 1952

Dele af den gamle landsby Valby er stadig bevaret. Efter indlemmelsen i Københavns Kommune i 1901 voksede Valby og blev udbygget med både boliger, industri og butiksliv. Der opførtes etageboliger, rækkehuse, villakvarterer og haveforeninger. Efter Anden Verdenskrig blev der opført almennyttigt byggeri flere steder og bydelen er stadig velforsynet med grønne områder, blandt andet Valbyparken, Valby Idrætspark samt Vigerslevparken langs Harrestrup Å. I dag er Valby et område fyldt med små huse, boligblokke, kontorer, butikker og områder med industriel aktivitet. Lidt om bydelens vejnavne: Retortvej – har taget navn efter retorterne, som er de beholdere, hvor bygassen blev udvundet. Vejen ligger, hvor Valby Gasværk lå, ind til det sprang i luften ved en ulykke i 1964. Sjælør Boulevard fik sit navn i 1936, men området var allerede i 1720 kendt under navnet Siælør. Kystområdet ud for Kongens Enghave var i sin tid en afholdt opholdsplads for en stor koloni af sæler og vejen løb i sin tid helt oppe fra Valby Langgade ad den nuværende Skovbogårds Allé mod syd som en planlagt stor promenadevej fra Valby, gennem Kongens Enghave ud til kysten ved Kalveboderne. Valbygårdsvej er opkaldt efter Valbygård, som først lå oppe ved Valby Tingsted, ligesom de andre gamle Valbygårde. Valbygård flyttede i 1795 ud på markerne syd for Tingstedet og Langgaden, hvor den brændte og i 1877 og blev genopført på det nuværende Valby Kirkevej. Få år senere blev den nedrevet og Jesuskirken, som blev bygget af brygger Carl Jacobsen, opførtes på grunden. Vejen er egentlig gårdens gamle markvej mod syd. På Det Gamle Valby kan historisk interesserede se før- og nu-billeder.

 

Områdets infrastruktur

ValbyStation
Valby Station

Med kontorer i Valby er din virksomhed centralt placeret og du kommer nemt og hurtigt med offentlig transport til og fra dine kontorlokaler og videre rundt i hovedstadsområdet, inklusive til og fra Københavns Lufthavn. Bus, Metro og S-tog kører i dagtimerne med fem til 10 minutters intervaller. Infrastrukturen effektiviseres og udbygges i disse år med Cityringen, som åbner med 17 nye stationer i juli 2019 og suppleres med Nordhavnslinjen ultimo 2019, og Sydhavnslinjen i 2023, se de nye metrostationer og find information om Københavns offentlige transportmuligheder (bus, metro, S-tog), fx rejsetider, billetpriser m.v. på DOT. Bilen er stadigvæk det mest anvendte transportmiddel i kommunen, herunder Valby. Andelen af københavnerne, der dagligt tager cyklen er dog stigende og udgjorde i 2014 cirka 45 procent, en stigning på fire procent fra 2013. Københavns målsætning om, at mindst 50 procent skal cykle til kontoret eller uddannelsen er tæt på. Andelen af ture foretaget med kollektiv trafik er faldet i takt med, at flere og flere tager cyklen. Valbyboerne går i gennemsnit 13,31 minutter om dagen og tilbagelægger derved 1,31 kilometer. Passagertallet i den kollektive trafik er steget og stiger fortsat stigende, ikke mindst på grund af Metroen.  De fleste foretrækker dog stadigvæk bussen som transportmiddel i Valby. Med butikslokaler i Valby er du tæt på byens øvrige bydele og Københavns Lufthavn.

 

Erhvervs- og forretningsliv

Kaffebar
Eksempel på Kaffebar ved Carl Jacobsensvej 19B

Valget af butikslokaler er afgørende i forhold til branding af din butik og dit brand, og der er mange ting, man skal være opmærksom på, når der skal vælges butikslokaler, da butikkens omgivelser kan være med til at styrke butikkens image og tiltrække kunder. Butikslokalerne er butikkens ansigt mod verden og kan dermed bidrage til at styrke et brand. Derfor er det værd at overveje, om butikslokalerne sender det signal, du ønsker. Der skal være harmoni mellem dit brand og butikslokalernes placering, størrelse og indretning. Butik kommer af det franske ord boutique, og anvendes typisk om et fysisk sted, men anvendes i stigende grad også om internetbutikker. Nogle butikker sælger kun bestemte varer, mens andre butikker sælger varer inden for flere forskellige varekategorier. Supermarkeder har fx et meget bredt sortiment, der dækker mange kategorier. Og Valby har meget at byde på, et levende restaurationsliv og et blomstrende butiksliv, der bugner af dansk og international mode, genbrugsguld, brugskunst og møbeldesign. Tjek Lokalebasen og lad dig inspirere af de mange smukke butikslokaler til leje i hovedstadens sydvestligste bydel.

Med butikslokaler beliggende i bydelen Valby kommer du i godt selskab. Der er rigtig mange indkøbs- og shopping-muligheder og aktiviteter, ikke mindst i indkøbscenteret Spinderiet, som i 2015 blev nomineret som Danmarks hyggeligste shoppingcenter med den bedste service. Når der ikke handles dagligvare i Fakta og Kvickly sker det, at Spinderiet byder op til sang og dans, og der er hyppigt aktiviteter for børn med kendte entertainere. Spinderiet udgiver månedsmagasinet update, som indeholder information om, hvad der sker i løbet af måneden samt artikler om mode med mere. Som en lille ekstra feature, kan du se et par spots og fraklip på Behind the Scenes, reklamespot og makeuptips. Spinderiet, der ligger ved Valby Station, kun tre stop med S-toget fra Københavns Hovedbanegård, tilbyder også to timers gratis parkering. Er du sulten, så besøg Halifax i Spinderiet. Halifax er vild med de klassiske, smovsede og overraskende burgere og mest af alt med de mange muligheder, burgeren har – den kan bygges op af mange forskellige ingredienser og blive til et måltid, der passer til næsten ethvert humør og enhver smag. Restauranten gør sig umage for at servere et stort udvalg af hjemmelavede burgere, der udmærker sig i både smag, udseende og kvalitet og tilbyder en ægte taste of Americana. Restaurantkæden er kendt for at servere amerikanske spareribs og temaet er generelt amerikansk. En menu kan således bestå af alt fra BBQ til steaks og spareribs. Derudover har Bone’s fri salat- og isbar. Tag familien, kæresten, vennerne eller kollegaerne med hos Bone’s i Spinderiet og nyd smagen af amerikansk mad og få en oplevelse i deres gennemførte cool stil i restauranten. Hos Coffee Empire kan du nyde en kop kaffe efter eget valg og lade dig friste af de lækreste kager.

 

Købekraften i området

Købekraft

En bydels købekraft er en væsentlig faktor, når du skal vælge dine butikslokalers beliggenhed. Valby har haft en vækst på 12 procent, hvilket svarer til 5.566 i 2004-2014, og der forventes en tilvækst blandt alle aldersgrupper i perioden 2015-2027. Fra 2019 forven­tes en særlig kraftig stigning i antallet af borgere over 80 år. København har ellers en yngre demografisk sammensætning og lavere gennemsnitsalder, set i forhold til hele landet, og de 20-39-årige udgør en væsentlig højere andel af beboerne her, end i hele landet. Med en gennemsnitsalder på 35,9 år, ligger byen i 2015 mere end fem år lavere end gennemsnitsalderen for hele landet. København har landets 10. laveste indkomstskat ud af landets 98 kommuner med en sats på 24,7 procent, hvor landsgennemsnittet er 24,9 procent. Den gennemsnitlige skattepligtige husstandsindkomst i Valby er cirka 371.000 kroner, hvor gennemsnittet for kommunen er omkring 376.000 kroner. Kvadratmeterprisen var ifølge Københavns Kommune 24.734 i 2014 (en stigning på 58 procent fra 2003-2014), men for fjerde kvartal 2015, er kvadratmeterprisen ifølge beregningsmodulet på BRF Kredits hjemmeside 32.006 i postnummer 2500 Valby. Tjek kvadratmeterprisen på den mest hyppige form for bolig (i kategorierne parcel- og rækkehus, ejerlejlighed og fritidshus) i Valby, når du overvejer placeringen af din butik, det kan give dig et indblik af købekraften i bydelen.

 

Parkeringsmuligheder

Parkeringsmuligheder betyder ofte en hel del i forbindelse med valg af butikslokalers placering, både i forhold til kunders adgang til butikken, men også i forbindelse med varelevering. Bemærk, at når du søger efter butikslokaler i Valby (postnummer 2500) på Lokalebasen, så får du oplyst, om der er tilknyttet parkeringsplads(er) eller om der er mulighed for at leje parkeringsplads(er) i nærheden af butikslejemålet. For mere information om parkeringsmulighederne i Valby og Københavns øvrige otte bydele, se parkeringsinformation og tjek samtidig parkeringszoner og priser, betalingsfri dage og betalingsmuligheder. Du skal dog stadig være opmærksom på eventuelle skiltninger, som kan forekomme og eventuelle private parkeringsområder som kan kræve betaling ved parkering. Valby Langgade har 440 parkeringspladser og er lokaliseret i området Vesterbro-Kongens Enghave i København, se Parkeringsinfo om Valby Langgade som ligger uden for de almindelige betalingszoner i København. Der findes flere parkeringshuse i Valby, herunder EuroPark (APCOA) i Annexstræde. Din Parkering administrerer P-huset ved Big Bowl i Valby, hvor du kan langtidsparkere med opsyn i minimum 120 dage. Bemærk, at korttidsparkering også er mulig, se Parkeringshuse i København for mere information. Overvejer du at leje en parkeringsplads på månedsbasis, kan du får et overblik over de billigste parkeringspladser til leje i København. Der er stor prisforskel mellem de billigste og dyreste parkeringspladser til leje i København. Se hele listen her Lej parkeringsplads i København

Udvikling i området

Development
Nyt byggeri ved Carl Jacobsens Vej

Når du vælger dine kommende butikslokalers placering, ser du naturligvis på beliggenheden og købekraften i området, men en anden vigtig faktor for din butiks omsætnings- og vækstpotentiale er pågående og planlagte aktiviteter inden for udvikling, erhverv og vækst, som har betydning for din butiks succes. Et af de igangværende udviklingsprojekter er brandingen af Valby C – det centrale Valby – som selvstændig handelsdestination. Valby skal i højere grad karakteriseres ved de markører, der findes i området, herunder Nordisk Film, Valby Station, den kommende storbyhave, Tingstedet samt ved den blandede bygningsmasse, der findes på Valby Langgade. Valbykvarteret er allerede i dag forsynet med et effektivt butiksnet, som i 2007 blev suppleret med etableringen af indkøbscenteret Spinderiet. Planen var, at etableringen af Spinderiet skulle lokke de mange valbyborgere til i højere grad at handle lokalt og dermed skabe fornyet liv i specialbutikkerne i det øvrige centrale Valby. I samme åndedrag skulle sammenhængskraften forbedres via en fysisk renovering af Skolegade, der udgør den centrale akse i forbindelsen mellem Spinderiet og handelslivet på Valby Langgade. Men finanskrisen samt det faktum, at udviklingen af Skolegadeprojektet trak i langdrag har betydet, at specialbutikkerne i en periode har oplevet en udtynding, som har sat sit spor i form af tomme butikslokaler og butikkerne stod over for en udfordring i forhold til kundeadfærden, som også var påvirket af krisen. Denne udvikling er vendt, ligesom købsadfærden i disse år er under stor forandring. Udviklingen af Valby C til selvstændig handelsdestination er i fuld gang, og der er for alvor sat skub i den synergieffekt, der var tiltænkt på den ene side Spinderiet med kædebutikkerne og på den anden side det øvrige centrale Valby med specialbutikkerne og de mange hyggelige cafeer. Det har krævet en flerstrenget ambitiøs indsats, hvor flere lokale aktører er gået sammen om opgaven, og hvor de nuværende planer for trafiksanering og fysisk renovering er under implementering.

 

Industrien

Industry

Overvejer du at åbne butik i Valby, kan det være interessant at vide lidt om bydelen. Valby er fx hjemsted for to af Danmarks 100 største virksomheder. H. Lundbeck på Ottiliavej er en global farmaceutisk virksomhed med speciale i psykiatriske og neurologiske sygdomme med aktiviteter i 55 lande og cirka 5.300 medarbejdere, hvoraf de 1.700 har base i Danmark. En anden af landets store internationale aktører er FLSmidth på Vigerslev Allé, som har omkring 13.000 ansatte og aktiviteter i cirka 50 lande. Virksomheden bistår globalt mineral- og cementindustrien med alt fra teknik, maskiner og komplette procesanlæg til vedligeholdelse, support og drift af behandlingsanlæg. Det er den klassiske historie om en iværksættervirksomhed med en ydmyg begyndelse, og hvor hårdt arbejde og en god strategi er vokset til en stor international virksomhed, der i dag servicerer cement- og mineralindustrien på verdensplan. Lige siden etableringen i 1882, har FLSmidth været karakteriseret af nytænkning og en passion for fortræffelighed. Se den FLSmidth-producerede video om perioden 1882-2007: 125 years in 125 seconds. En anden af byens største selskaber er Københavns Kommune, som har en ejerandel i offentlige selskaber, der har en samlet omsætning på over 15 milliarder kroner og aktiver på næsten 71 milliarder kroner og omkring 2.800 ansatte. Københavns største selskaber forventer at foretage investeringer for 55 milliarder kroner frem mod 2025. Valby har over tid udviklet til en industriel bydel med en veldefineret identitet. I dag har modernisering og raffinement udviklet gamle industrielle fabrikskvarterer til nye og kreative industrielle hubs. Selvom nye virksomheder kommer til, har byen bevaret sin gamle kultur.

 

Hoteller og overnatningsmuligheder i området

HotelRoom
Hotelværelse

Med butikslokaler i Valbykvarteret, er der ikke mange muligheder for lokal indkvartering af besøgende kunder eller medarbejdere, men Hotel Rossini i Jernbanegade er et populært valg. Typisk er der altså flest muligheder i Københavns øvrige bydele. Man kommer dog hurtigt og nemt gennem byen med bus, tog, taxi eller Uber, så uanset om du foretrækker hoteller med alle moderne bekvemmeligheder eller mere beskedne løsninger, så er der en del at vælge imellem. Der skyder i disse år mange hostels frem i København, som er et godt alternativ til hoteller, og København har meget at tilbyde prisbevidste gæster i forhold til design, komfort og beliggenhed.  København har flere attraktive, cool og hyggelige hostels, som kan fungere som alternativer til de dyrere hoteller. Hos Bedwood Hostel får du charmerende beliggenhed i Københavns centrum kombineret med hyggelig hostelstemning. I en stille baggård i Nyhavn finder du Bedwood, som er et af byens hyggeligste overnatningsmuligheder for backpackere og andre prisbevidste rejsende. Det smukke historiske pakhus fra 1756 blev i sommeren 2015 ombygget fra bunden og indrettet med håndbyggede senge fordelt på to- og op til 12-personers værelser og sovesale. Reserver fx hotelværelser i Valby til dine overnattende gæster på Expedia, hotels.com eller booking.com.