Introduktion til området

Brøndby Strand
Brøndby Strand

Brøndbys beliggenhed tæt på skov og strand er lig med et væld af udfoldelsesmuligheder og Brøndbyerne har mange attraktive tilbud, både til erhvervsdrivende og private. Dertil kommer mulighederne for et aktivt og indholdsrig liv qua de mange fritids- og idrætstilbud samt et alsidigt og levende kulturliv. Cirka 12 procent af kommunens arealer er udlagt som grønne områder. Brøndby har i de sidste 30-40 år været blandt de forstæder, der har haft stor tilflytning af udlændinge, så der i 2016 bor folk fra mere end 80 nationer i kommunen. I 1970erne udvikledes midt i kommunen et miljø for idrætsaktiviteter omkring Brøndby Stadion og Brøndby Hallen. En lang række af idrættens landsorganisationer har i tilslutning hertil opført Idrættens Hus. Men også mange andre steder i Brøndby er sportsanlæg blevet udbygget og opgraderet, og f.eks. har Brøndby Strand et af landets fornemste cricket-anlæg. Brøndby Stadion er velbesøgt og en stor indtægtskilde for byen, men det er ikke nogen hemmelighed, at der jævnligt har været uroligheder i forbindelse med kampe og pokalturneringer. Derfor har Brøndby IF, Brøndby Kommune, Vestegnens politi, Brøndby Support og Brøndbys aktive fangrupper har indgået en historisk aftale, som går under betegnelsen Fairplay – også udenfor banen. Partnerskabet og er det første af sin slags i Danmark og har til formål at bygge broer mellem parterne, fremme dialog og en positiv fankultur. Udgangspunktet er, at fodboldkampe med deltagelse af Brøndby IF til hver en tid skal være en festlig og god oplevelse for spillere, fans og byen. Det er det langt hen af vejen i dag, men der er fortsat uønskede hændelser, hærværk, kontroverser og håndgemæng mellem politi og fans før, under og efter kampe. Det har Fairplay – også udenfor banen særligt fokus på at minimere. Alle aftalens parter har forpligtet sig til at bidrage aktivt til at borteliminere konflikter og uro. Parterne vil i fællesskab arbejde målrettet på at skabe gode rammer og levere varige løsninger samt styrke fodboldoplevelsen på og omkring Brøndby Stadion, så den sport, der betyder så meget for så mange og for Brøndby, vil bidrage til, at Brøndbyerne bliver endnu mere attraktiv at besøge og drive virksomhed fra.

 

Områdets historie

Brøndby Strand Kirke
Brøndby Strand Kirke, 2660 Brøndby Strand

I 1920erne tog byudviklingen af Brøndbyerne fart. Villakvarteret Vesterled syd for Glostrup blev udstykket og bebygget i løbet af de næste årtier. Omtrent samtidig blev de første sommerhuse opført ved Brøndby Strand, og folk fra den københavnske middelklasse holdt ferie i Brøndbyerne om sommeren, hvor et populært badehotel og regelmæssig bustransport lokkede mange turister til. Omkring Anden Verdenskrig boede der cirka 3.000 indbyggere i de to sogne, Brøndbyøster og Brøndbyvester, der dengang udgjorde Brøndby Kommune. Da de første etageejendomme i Brøndbyøster blev bygget i slutningen af 1940erne, voksede indbyggertallet betydeligt. På ét år fik Brøndby fx mere end 1.000 nye beboere og i 1950 rundede befolkningstallet 5.000 og er siden fordoblet hvert femte år. I 1964 er befolkningstallet oppe på 25.000. Meget omfattende byggeri omkring Brøndbyøster Station i 1950erne og 1960erne forandrede det lille landsogn til et af Greater Copenhagens store udflytterkvarterer. Endnu før de sidste højhuse i Brøndby Nord stod færdige, var arbejdet med Brøndby Strand-planen i fuld gang. Her opførtes der flere tusinde lejligheder, som et led i den omfattende udbygning af alle Køge Bugt-kommunerne. Brøndbyvester-bydelen fik også etagebyggerier, men der blev især bygget parcel- og rækkehuskvarterer og flere meget store industri- og erhvervskvarterer. Brøndby har i dag et stort antal arbejdspladser indenfor en bred vifte af erhvervsvirksomheder. De ældre, klassiske produktionsvirksomheder i Brøndby har ændret karakter over tid, og disse erhvervs- og produktionslokaler bruges i dag typisk af mindre firmaer i service- og it-brancherne. Brøndby var i øvrigt den første kommune i Danmark, der indførte rygeforbud i alle offentlige bygninger. I dag er Brøndby er en af landets mindste kommuner med omkring 35.000 indbyggere, hvor Brøndbyøster og Brøndbyvester i middelalderen var blandt de største landsbyer på Sjælland.

 

Områdets infrastruktur

Brøndbyøster
Brøndbyøster Station

Med erhvervslokaler i Brøndby, så er din virksomhed centralt placeret både i forhold til motorvejsnettet, Københavns Lufthavn og den kollektive trafik. Der ligger to stationer i kommunen, Brøndbyøster og Brøndby Strand stationer. Ved Motorring 3 syd for Holbækmotorvejen i Brøndby er Banedanmark i juni 2016 ved at afslutte arbejdet med en ny brokonstruktion. Det betyder, at motorvejen snart vender tilbage i gammel bane. Det drejer sig om en ny brokonstruktion, der skal føre den nye højhastighedsjernbane mellem København og Ringsted under motorvejen. Det betyder, at trafikken på Motorring 3 lægges tilbage til motorvejens oprindelige forløb, hvilket vil ske i to etaper frem til midten af juli 2016. Først lægges trafikken tilbage i den sydgående retning, og cirka en måned senere lægges trafikken tilbage i nordgående retning. Den kommende letbane mellem Lyngby og Ishøj kører sin første tur i 2023/2024 på den 28 kilometer lange strækning med 28 stop. Letbanen kører hvert femte minut i hver retning i dagtimerne og hvert tiende minut om aftenen og i weekenden. Med Hovedstadens Letbane bliver det nemt, hurtigt og komfortabelt at rejse på tværs af hovedstadsområdet, og det vil betyde, at infrastrukturen i Brøndby vil få et løft. Samtidig vurderes det, at Letbanen vil skabe op mod 20.000 nye arbejdspladser. På seks stationer vil det være muligt at skifte til S-tog: Lyngby, Buddinge, Herlev, Glostrup, Vallensbæk og Ishøj. Letbanetogene bliver forsynet med strøm via en køreledning. Der er plads til 200-230 passagerer i et letbanetog, hvilket svarer til passagererne i cirka fire bybusser. Men indtil da kan man fra Brøndby Station tage S-toget mod København og Høje Taastrup. På Roskildevej (ved Vestvolden og ved Korsdalsvej) kører buslinjerne 13, 123 og 93N. Fra Brøndbyøster station kører busserne 22, 129, 130, 134 og 135. Du kan planlægge din rejse på DOT.

 

Erhvervs- og forretningsliv

Kontor
Vibeholms Alle 25, 2605 Brøndby

De erhvervslokaler, du driver din virksomhed fra har stor indflydelse på din kommende virksomheds omsætning, vækstpotentiale og profil, hvorfor der er flere ting at være opmærksom på, når man er på udkig efter erhvervslokaler. Beliggenhed og omgivelser er en del af en virksomheds ansigt udadtil og kan dermed være med til at styrke virksomhedens image. Derfor bør du altid overveje, om de erhvervslokaler, du har i kikkerteren sender det signal, du ønsker. Dine erhvervslokalernes placering, størrelse samt interiør skal være i overensstemmelse med dit brand. Erhvervslokalerne har ydermere betydning for medarbejdertrivsel, og har dermed indirekte indflydelse på din virksomheds produktivitet. Dine erhvervslokaler skal endvidere være indrettet, så de imødekommer din virksomheds behov, i forhold til funktioner og arbejdsgange. Og så skal de selvsagt være velfungerende, ligesom de tekniske installationer skal være er i orden, så driften ikke forstyrres. Med erhvervslokaler i Brøndby er din virksomhed centralt placeret i forhold til rekruttering af nye medarbejdere. Lokalebasen er din nemme og direkte vej til det store marked for erhvervsejendomme til leje og salg i Brøndby. Her får du hurtigt et overskueligt og dagsaktuelt overblik over ledige erhvervslokaler i Brøndby.

Med erhvervslokaler beliggende i Brøndbyområdet, så har du gode indkøbsmuligheder og udmærkede shoppemuligheder tæt på, herunder REMA1000, Fakta, SuperBrugsen, Netto, Irma, Kvickly og MENY, foruden kort afstand til Bilka, KIWI, Aldi, Fakta-Q og Lidl. Du har gode indkøbsmuligheder og nem adgang til sport, med kontorer beliggende i Brøndby Kommune. Du har mange indkøbsmuligheder tæt på, herunder Netto, Irma, Kvickly, MENY, REMA1000, Fakta, Skjold Burne, SuperBrugsen, foruden kort afstand til butikskæder i omegnen, såsom Bilka, KIWI, Aldi, Fakta-Q og Lidl, ligesom du finder nyeste trends og designs, fx seneste sæsonnyheder inden for mode, sko, lingeri, accessories og meget mere, tæt på. På Bonial Brøndby kan du hente inspiration fra modekataloger og se aktuelle tilbudsaviser i Brøndby samt finde de nærmeste butikker og åbningstider. Du kan blandt shoppe i Brøndbys lokale indkøbscenter, Brøndby Strand Centrum, hvor du finder et bredt udvalg af butikker som Matas, Vestegnens Basar, Centerbageren, IT-shoppen, et apotek og supermarkeder som Superbest, Netto og Aldi. I Kirkebjerg Bydelscenter, som ligger ud til Ringvejen, finder du SuperBrugsen, KIWI, Fitness World, Jem & Fix, Burger King, Dahvid Hårde Hvidevarer, Brøndbyvester Apotek og PetWorld. Med centeret har man ønsket at skabe et levende bydelscenter med aktiviteter og mange butikker på stueetagen og serviceorienterede erhverv som kontorer, træningsfaciliteter og lignende på de øvrige etager.

 

Købekraften i området

Purchase

Købekraften kan have indflydelse på en virksomheds omsætning og vækstpotentiale, derfor kan det være interessant at kende vide noget om fx indtægtsniveau, købekraft og huspriser i de områder, man påtænker at placere sin kommende virksomhed. Brøndby har to postnumre, 2605 og 2660, og i første kvartal af 2016, var kvadratmeterprisen på parcel- og rækkehuse i 2605 20.860 kroner per kvadratmeter, hvilket er en stigning på 0,54 procent i forhold til fjerde kvartal 2015) og i 2660 var kvadratmeterprisen på parcel- og rækkehuse 21.978 kroner per kvadratmeter, hvilket svarer til en stigning på 7,32 procent i samme periode. Det er et udtryk for, at velstanden i kommunen er opadgående, selvom købekraften i Brøndby historisk har ligget i den lave ende – på grund af mange borgere på overførselsindkomster og stor indvandring – sammenlignet med de øvrige forstadskommuner. Denne kedelige rekord arbejder Brøndby Kommune på at vende, og der satses derfor på ekspansion og investeringer, som skal skabe nye arbejdspladser og tiltrække virksomheder, som vil bidrage til dynamikken i kommunen. Parallelt hermed sættes der gang i produktionen og erhvervslivet skal styrkes gennem kommunale og private initiativer, som allerede har haft en positiv indflydelse på kommunens økonomi.

 

Parkeringsmuligheder

Der er gode parkeringsmuligheder i Brøndby, og søger du efter erhvervslokaler på Lokalebasen, får du oplyst, om der er tilknyttet parkeringspladser til de valgte erhvervslokaler. Brøndby er som de fleste andre større byer inddelt i parkeringszoner, og det betyder, at man skal parkere i de hvidmalede parkeringsbåse. Lastbiler, trailere, både samt ikke-indregistrerede motorkøretøjer må ikke henstilles i boligområderne, ligesom campingvogne kun må parkeres inden for de dertil markerede felter. Der er mange måder at parkere på i Brøndby, ifølge kommunen, så består den populære i, at bilen eller motorcyklen parkeres på langs i de hvidmalede parkeringsbåse. Den mindre populære er parkering af køretøj på tværs af parkeringsbåsen, eller brug af den hvide stribe som en slags vejledende ”midte” for bilen, og den vil du hurtigt blive kendt for i Brøndby Nord. Den dyre og meget upopulære løsning er parkering med to hjul på fortovet, en løsning som snart vil gøre indhug i din månedsløn. Politiet er ikke tilbageholdne med hensyn til udskrivelse af parkeringsafgifter, og de kører tit i området, og hvis ikke, kan du regne med, at de vil blive tilkaldt. Det er gratis at parkere på offentlig vej i Brøndby. Brøndby Stadion er et af de stadioner i Danmark, der råder over flest parkeringspladser, og desuden findes der i nærområdet adskillige parkeringsmuligheder. Kommer du fx fra Park Allé, har Schneekloth Centret en parkeringsplads med indkørsel fra Brøndby Møllevej. Parkeringspladsen er imidlertid forbeholdt tilrejsende fodboldfans (dog primært ved store kampe). Endvidere er der i dette område mulighed for parkering foran og bag ved Brøndby Rådhus samt græspladsparkeringen op mod NKT.

Udvikling i området

Brøndby Stadion
Brøndby Stadion

Udvikling og byplanlægning er interessant for virksomheder, der påtænker at drive forretning i erhvervslokaler i et bestemt område. I juni 2016 blev en ny plan for trafikken fx vedtaget i Brøndby, som vil ikke mindst vil påvirke den infrastruktur, som din virksomhed kan blive afhængig af. Planen handler om, at der skal prioriteres mellem ønsker til forbedring af Brøndbys veje, stier, fortove, signaler, cykelstier og skilte. Det er en større øvelse, men det er politisk besluttet, at der skal fokuseres på trafiksikkerhed, tryghed i trafikken, fremkommelighed og tilgængelighed. Under fem overordnede kategorier finder man en række konkrete initiativer, der skal arbejdes med, herunder flere større anlægsprojekter, såsom Brøndbyøster Boulevard, en cykelsti ud for politiskolen, fjernvarmeværket og Brøndbyøster Torv samt cykelstier på Brøndbyøstervej og på østsiden nord for Bakkegården og Bygaden. Der skal også ses på hastighedsdæmpning mellem Kirkebjerg Allé og 90 grader-svinget ved skolens boldareal og en rampe til busstoppestedet ved Brøndby Hallen. Planen omfatter også flere små forbedringer, såsom en bedre krydsning af Park Allé ved Voldgaden, afsætningsplads til Lindelundsskolen ved fjernvarmeværket, stop for parkering på cykelstien på Køgevejen, og forbedret sikkerhed ved de dobbeltrettede cykelstier, for eksempel langs Brøndbyvester Boulevard.  Den samlede Trafikhandlingsplan vil blive gennemført i løbet af 2016 og 2017. Ifølge DS’s befolkningsprognose forventes folketallet i Brøndby at stige med 3,0 procent de kommende 10-år. Befolkningstallet forventes imidlertid kun at være stigende indtil 2023, hvor det vil toppe med 36.511 personer, herefter vil det falde det igen en smule frem til 2026, hvor det forventes at ligge på 36.391 personer. På topniveauet i 2023 vil befolkningstallet være steget med 1.184 personer, svarende til 3,35 procent, som sammen med beboere og erhvervsdrivende i Brøndbyerne vil få glæde af de nye trafikale udviklingstiltag

 

Industrien

Danske Spil
Danske Spil A/S Hovedkontor på Korsdalsvej 135, 2605 Brøndby

Der er mange gode grunde til at etablere virksomhed netop i Brøndby, som blandt andet tilbyder en omfattende erhvervsservice og fornuftige økonomiske rammebetingelser samt attraktive erhvervsområder og en god beliggenhed. Mange virksomheder har allerede set mulighederne i Brøndbys store erhvervsområder, men kommunen vil gerne at tiltrække endnu flere virksomheder. Brøndby tilbyder virksomheder gode rammer og har stor politisk vilje til at prioritere virksomhedernes vilkår. Kommunens tre største erhvervsområder Kirkebjerg, Ragnesminde og Priorparken er omdrejningspunktet for flere byudviklingsprojekter og huser en bred vifte af virksomheder fra transport- og logistikvirksomheder til videnserhverv. Når Brøndby udvikler erhvervsområderne, lægger de øget vægt på at tiltrække erhvervs- og servicevirksomheder samt detailhandelsbutikker. Brøndby har er i tæt i dialog med de lokale virksomheder om at finde de bedste løsninger. Brøndbys gode beliggenhed tæt på København, Lufthavnen, motorvejsnettet, kollektiv transport og den kommende letbane i 2023 betyder, at Brøndby kan tilbyde fleksibel transport af både varer, kunder og medarbejdere til og fra erhvervsområderne. Kommunen måler løbende på virksomhedernes tilfredshed med den tilbudte erhvervsservice. Og selvom tilfredsheden i april 2016 blev målt til 70 procent af JHN Processor, så arbejdes der løbende på at forbedre den. Brøndby Kommune vil gerne sikre, at erhvervslivet har nem og hurtig adgang til kommunen. Derfor har kommunen etableret Én indgang for erhvervslivet. Hvis du har et spørgsmål, som du og din virksomhed gerne vil have Brøndby Kommunens hjælp til, så kan du henvende dig. Hvis du i forvejen har en kontakt, og ved hvor du skal henvende dig for at få svar på dit spørgsmål, kan du bare gøre det, der er nemmest for dig. Iværksætterkontrapunktet er Brøndbys lokale erhvervsservice, som er en forening, som tilbyder ydelser til lokale iværksættere. Iværksætterkontaktpunktet tilbyder en lokal indgang for den lokale iværksætter eller iværksættervirksomhed, det vil sige, at medlemskommunerne tilbyder generel vejledning om opstart af virksomhed. Er der behov for mere omfattende vejledning, er der mulighed for at få hjælp hos en af Iværksætterkontaktpunktets etableringsvejledere.

 

Hoteller og overnatningsmuligheder i området

Hotel Room

Idrættens Hus er et moderne multioplevelses- og hotelcenter. Hotellet er centralt placeret i forhold til motorvejsnettet, Indre By og Københavns Lufthavn. Hotellet tilbyder gratis parkering (3.000 parkeringspladser) og henvender sig til private og forretningsfolk, der sætter pris på den gode placering, fordelagtige prispakker og tætte bånd til toppen af dansk elitesport. Med overnatning i Idrættens Hus er man tæt på alt også sportsstjernerne, som dagligt træner i centeret, så der er stor chance for at møde dem i fitnessafdelingen eller i restauranten.  Idrættens Hus ligger få minutter fra motorvejen og samtidig tæt på strand, natur, golf og hovedstadens pulserende storbyliv. Overnatning inkluderer altid morgenbuffet, gratis trådløst internet, fladskærms-TV med internationale kanaler, samt fri benyttelse af alle indendørsfaciliteter herunder fitness, dampbad og sauna. Skal du indkvartere medarbejdere i forbindelse med eksterne projekter, så er Idrættens Hus et oplagt valg. Hotellet tilbyder særlige erhvervspakker med større rabatter. Når du skal til Idrættens Hus skal du tage afkørsel 2 mod Brøndbyvester på Holbækmotorvejen. Benytter du offentlig transport, kører der flere busser lige til døren (vælg Stop Brøndby Hallen). Linje A kører til Brøndby Strand Station. Linje B kører til Brøndbyøster Station og Glostrup Station. Drives din virksomhed fra erhvervslokaler i Brøndby, kan du blandt andet reservere hotelværelser til dine gæster på Expedia, hotels.com, TripAdvisor eller booking.com.