Introduktion til området

Brøndbyøster Station
Tunellen under Brøndbyøster Station

Brøndby Kommune er en forstadskommune i Greater Copenhagen, som i forbindelse med strukturreformen i 2007, forblev selvstændig og består af bydelene Brøndbyøster, med Brøndby Nord, Brøndbyvester og Brøndby Strand. Hele kommunen dækker et areal på 20,85 kvadratkilometer og har 35.322 (2016) indbyggere og en befolkningstæthed på 1.694 indbyggere per kvadratkilometer. Brøndby er lokalt, nationalt og internationalt kendt for sit fodboldhold, som de sidste mange år har ligget pænt både i Danmark og udlandet. Frem til 2017 er kommunalbestyrelsen socialdemokratisk, og med et mandat til henholdsvis Enhedslisten og SF, er der rødt flertal i Brøndby. Oplev Brøndby er en app og digital guide til oplevelser i Brøndby.
Her kan du finde inspiration til aktiviteter med kolleger, venner og familie og holde dig ajour med byens kommende arrangementer, kultur- og sportstilbud. Appen har et bredt fokus på oplevelser i Brøndby, med alt fra events og årlige begivenheder til naturoplevelser, strand med mere. Det sker i Brøndby er en kalender, der samler et stort udvalg af arrangementer og aktiviteter fra hele Brøndby. Den bliver hele tiden opdateret og er også tilgængelig på Oplev Brøndby. På Ind i kulturen kan du læse om oplevelser inden for historie og kultur, og her finder du blandt andet også artikler om foreninger, biblioteker, museer og meget mere. Ud i det fri fokuserer på inspiration til udendørs oplevelser, med alt fra skov og strand til cykelruter, parker og legepladser og Op med pulsen er for dig, der søger oplevelser, hvor motion, krop og bevægelse er i fokus. Her finder du også oplysninger om, hvad Brøndbys idrætsforeninger har at byde på. På Brøndby i billeder kan du se en række billeder, som er taget af Brøndby Kommune. Der er diverse bybilleder, boliger, mennesker, kunstværker, skov, strand og et lille udpluk af det væld af udfoldelsesmuligheder, der er i Brøndby.

 

Områdets historie

Kontor
Kontor på Banemarksvej 50, 2605 Brøndby

Størstedelen af Brøndbys areal består af nyere boligbebyggelse og industriområder. Men de to gamle kirkebyer, Brøndbyøster og Brøndbyvester, ligger stadig midt i det hele til minde om byens fortid. Her ligger huse og landbrugsgårde, som i glimt viser, hvordan Brøndby så ud for bare et halvt hundrede siden. På langs gennem kommunen løber Vestvolden, der blev opført i 1880erne som en del af Københavns landbefæstning, og på tværs ligger Den Grønne Kile, der adskiller de to oprindelige landsbyer fra Brøndby Strand. Kilen var et element i 1900-tallets planer for Storkøbenhavn, som friholdt arealerne mellem S-togslinjerne for bebyggelse. Langs jernbanerne samledes til gengæld den tætte bebyggelse, der i Brøndby især blev lagt ved S-togsstationer i Brøndbyøster og Brøndby Strand. Midt i Brøndby ligger Brøndbyvester Mølle som et minde om datidens landbrugssamfund. Der har boet mennesker i Brøndby siden stenalderen og ved Brøndbyvester ligger to fredede oldtidsminder, Tjørnehøj og Gildhøj, der sandsynligvis rummer begravelsespladser fra bronzealderen, og flere andre steder i Brøndby, har arkæologer fundet spor efter oldtidens lokale befolkning. I 1800-tallet var Brøndbyerne stadig et bondesamfund, der var stærkt præget af den nærliggende hovedstad. Mælk og friske grøntsager var en handelsvare, som den evigt hungrende storby altid kunne aftage, og dem leverede brøndbyerne varer til. Brøndbyerne havde også en smule industri, hvor der både i Brøndbyvester og Brøndbyøster blev opført møller, og ved Roskildevej blev en papirfabrik og et jernstøberi egnens første industrielle virksomheder.

 

Områdets infrastruktur

Bus
Der er mange muligheder for offentlig transport i Brøndby

Der er to togstationer i Brøndby: Brøndbyøster Station og Brøndby Strand Station. Brøndby Kommune gennemskæres af Motorring 3 (E47 og E55), Holbækmotorvejen (primærrute 21) og Køge Bugt Motorvejen (E20, E47 og E55). Brøndby gennemskæres desuden af jernbanestrækningen København – Roskilde, hvor der både kører S-tog og regionaltog, samt jernbanen København – Køge, hvor der kører S-tog. I sommeren 2016 indvies en 14 kilometer lang supercykelsti, der tager sit udspring i København, går gennem Brøndby, og som fører cykelfolket helt til Ishøj. Byen har planer om, at den eksisterende cykelsti forbedres med ny asfalt og ekstra ser­vices flere steder, såsom grønne bølger, heller mellem kørebanen og cykelstien, cykelpumper og fodhvilere, som skal skal gøre det mere attraktivt at tage cyklen fremfor tog eller bil. Den kommende supercykelsti går under navnet Ishøjruten og løber i Brøndby via Gammel Køge Landevej. Der anlægges i alt ni super- cykelstier i hovedstadsområdet frem til 2018. Den kommende letbane, som forventes at åbne i 2023 vil effektivisere infrastrukturen i Brøndby yderligere og gøre det endnu mere attraktivt for virksomheder at have kontorer i området. Letbanen anlægges på Ring 3, og kommer til at køre fra Lyngby til Ishøj over en strækning på 28 kilometer med 28 stationer. I Brøndby vil letbanen køre på Søndre Ringvej, og der kommer to stationer. En i krydset mellem Søndre Ringvej og Park Allé og en anden i krydset Søndre Ringvej og Vallensbækvej. Tæt på kommunegrænsen vil der også blive letbanestationer ved både Vallensbæk og Glostrup Station. I Brøndby Kommune kommer letbanen til at ligge i vestsiden af Søndre Ringvej, dog vil den ved kommunegrænsen til Glostrup krydse over til østsiden. Det er også planen, at der skal placeres stationsforpladser ved de to kommende letbanestationer i Brøndby.

 

Erhvervs- og forretningsliv

Kontor
Kontor på Ringager 2, 2605 Brøndby

De kontorer, hvorfra du driver din virksomhed har stor betydning for din virksomhedsprofil, og der er flere ting at tage have in mente, når du skal vælge kontorlokaler, da deres placering og omgivelser kan være med til at styrke din virksomheds lokale forankring, nationale og internationale profil. Dine kontorer er på den måde en del af din virksomheds ansigt udadtil. Derfor er det værd at overveje, om kontorerne sender det signal, du ønsker. Kontorlokalernes placering, størrelse og interiør skal harmonere med dit brand. Kontorerne har også betydning for dine eventuelle medarbejderes trivsel, og kan dermed indirekte påvirke din virksomheds produktivitet. Kontorlokalerne skal derudover være indrettet, så de svarer til din virksomheds behov, i forhold til funktioner og arbejdsgange. De valgte kontorer skal naturligvis også være velfungerende, og de tekniske installationer skal være er i orden, så driften ikke forstyrres. Kontorlokalernes placering er ydermere væsentlig i forhold til, hvor nemt det er at rekruttere personale. Lad dig inspirere på Lokalebasen af de mange spændende ledige kontorlejemål i Brøndby.

 

Du har gode indkøbsmuligheder og nem adgang til sport, med kontorer beliggende i Brøndby Kommune. Du har mange indkøbsmuligheder tæt på, herunder Netto, Irma, Kvickly, MENY, REMA1000, Fakta, Skjold Burne, SuperBrugsen, foruden kort afstand til butikskæder i omegnen, såsom Bilka, KIWI, Aldi, Fakta-Q og Lidl, ligesom du finder nyeste trends og designs, fx seneste sæsonnyheder inden for mode, sko, lingeri, accessories og meget mere, tæt på. På Bonial Brøndby kan du finde masser af inspiration til lige præcis den stil, du ønsker i de mange modekataloger, fra de største brands og finde dine nærmeste butikker. På siden kan du også se alle dags- og ugeaktuelle tilbud og tilbudsaviser i Brøndby samt finde de nærmeste butikker og åbningstider. Du kan blandt shoppe i Brøndbys lokale indkøbscenter, Brøndby Strand Centrum, hvor du finder et bredt udvalg af butikker som Matas, Vestegnens Basar, Centerbageren, IT-shoppen, et apotek og supermarkeder som Superbest, Netto og Aldi. I Kirkebjerg Bydelscenter, som ligger ud til Ringvejen, finder du SuperBrugsen, KIWI, Fitness World, Jem & Fix, Burger King, Dahvid Hårde Hvidevarer, Brøndbyvester Apotek og PetWorld. Formålet med centeret har været at skabe et levende bydelscenter med publikumsrettede aktiviteter med butikker i stueplan og serviceorienterede erhverv som kontor, fitness og lignende på de øvrige etager. Coop har lejet lokaler i centret, hvorfor SuperBrugsen er åbnet med en butik på cirka 3.500 kvadratmeter.

 

Købekraften i området

Købekraft

Købekraften kan i mindre eller større grad påvirke din virksomheds omsætning og vækstpotentiale, derfor kan det være interessant at kende lidt til niveauet i det område, man påtænker at placere sin kommende virksomhed. Købekraften i Brøndby ligger i den lave ende, sammenlignet med de øvrige forstadskommuner, hvor dem, der i forvejen ikke har så meget at gøre godt med, har oplevet, at de har fået et endnu mere indskrænket økonomisk råderum under og oven på finanskrisen, og det har betydet, at den lokale købekraft er blevet mindre, hvilket i en periode også er gået ud over det lokale handelsliv. En del mennesker i Brøndby har mistet deres forsørgelsesgrundlag, oplevet faldende indtægter eller omsætning, ligesom ungdomsarbejdsløsheden i en periode er steget parallelt med en mere markant modstand over for den stigende indvandring til kommunen. Denne kedelige udvikling arbejdes der på at standse og vende. Der satses på ekspansion og investeringer, som skal være med til at skabe arbejdspladser, nye virksomheder og dynamik i kommunen. Samtidig skal der sættes gang i produktionen og erhvervslivet styrkes gennem kommunale og private initiativer, som allerede har haft en positiv indflydelse på kommunens økonomi.

 

Parkeringsmuligheder

Der er gode parkeringsmuligheder i Brøndby, og søger du efter kontorer på Lokalebasen, får du altid oplyst, om der er tilknyttet parkeringspladser til kontorlejemålet. Det er gratis at parkere på offentlig vej i Brøndby. Brøndby Stadion er et af de stadioner i Danmark, der råder over flest parkeringspladser, og desuden findes der i nærområdet adskillige parkeringsmuligheder. Kommer du fra Park Allé, har Schneekloth Centret en parkeringsplads med indkørsel fra Brøndby Møllevej. Parkeringspladsen er imidlertid forbeholdt tilrejsende fodboldfans (dog primært ved store kampe). Endvidere er der i dette område mulighed for parkering foran og bag ved Brøndby Rådhus samt græspladsparkeringen op mod NKT. Kommer du fra Brøndbyvester Boulevard, kan parkeringspladsen ved Tjørnehøjskolen med fordel anvendes. Herfra er der sti og tunnel under Brøndbyvester Boulevard til parkeringsarealet foran Idrættens Hus (P3), der er nabo til Brøndby Stadion. Især parkeringsområdet ved Brøndby-Hallen (P4) kan med fordel benyttes. Brøndby Kommune har etableret 700 parkeringspladser nord for Rådhuset. Parkeringsarealet ligger nord for Sognevej ved Priorparken. Der er endvidere oprettet over 1.000 parkeringspladser syd for Holbækmotorvejen kaldet Sydgårdsvej, og der er dermed god mulighed for at finde en plads til bilen. Der er desuden begrænsede muligheder for parkering ved Brøndby Havn. Der er ingen parkeringshuse – hverken med eller uden tilsyn – i Brøndby Kommune.

Udvikling i området

Kantine
Kantinen på Park Allé 295, 2605 Brøndby

Igangværende udviklingsprojekter er interessante for virksomheder, der påtænker at operere fra kontorer i et givent område. Og der er fokus på udvikling og miljø i Brøndby – både i stort og småt. Fra 2016 har kommunens institutioner fx taget depechen i miljøindsatsen. De første børnehaver og vuggestuer er begyndt at affaldssortere og i løbet af 2016  følger de øvrige trop. Rigtig mange sorterer affald derhjemme med stor selvfølgelighed, men nu skal det også være naturligt for Brøndbys vuggestuer og børnehaver. Ikke mindst fordi der er en del affald disse steder, der kan genbruges. Daginstitutionerne har blandt andet en del madaffald, som det er spild at smide ud, og på denne måde lærer man børnene om vigtigheden af at sortere og genbruge affald. Et af de børnehuse i Brøndby, der sorterer på livet løs, er Børnehuset Myretuen i Tranehaven. Siden januar 2016 har køkkenet, hvor der dagligt tilberedes morgenmad, frokost og to mellemmåltider til husets børn, haft beholdere stående til madaffald, glas, metal, plast og restaffald. Og ude i skuret står der beholdere til pap og farligt affald, så i dag får meget af husets affald et efterliv og bliver genbrugt, og børnene i Myretuen har på rekordtid forvandlet sig til små genbrugseksperter. Det er ingen hemmelighed, at fodbold fylder meget i Brøndby, og til skoleåret, der starter i efteråret 2016, får alle elever i 5. klasse fodbold på skoleskemaet. DBU’s sundhedsprojekt FIFA 11 for Health skal udvikle og styrke børnenes fysiske sundhed og viden om sundhed og trivsel. Kommunen har med dette initiativ valgt at opfordre alle skoler til at takke ja til det gratis undervisningsforløb, og det har mange valgt at tage imod. Alle kommunens 5. klasser, tre 6. klasser og mindst en 4. klasse kommer således til at have FIFA 11 for Health på skoleskemaet gennem 11 uger, og cirka 14 lærere skal på kursus i at kunne gennemføre forløbet.

 

Industrien

entrepreneur
Flere og flere kontorer bliver tilpasset til entreprenører

Flere af landets største virksomheder har hjemsted i Brøndbyerne, herunder Danske Spil, Saint-Gobain, Skandinavisk Motor Co. og DSV Road. Man har gjort det nemt at være virksomhed i Brøndby Kommune med Én indgang for erhvervslivet, hvor du kan få hurtig hjælp og rådgivning. Der er tre store erhvervsområder i Brøndby (som har to postnumre: 2605 og 2660). To af de tre erhvervsområder, Kirkebjerg, Priorparken-Vibeholm og Ragnesminde, ligger tæt på S-tognettet. Begge områder står overfor en omdannelse fra traditionelle erhvervsområder til mere vidensbaserede erhvervsformer. Det tredje store erhvervsområde i Brøndby er Ragnesminde, som ligger tæt på motorvejsnettet med gode vejforbindelser mod Københavnsområdet, Københavns Lufthavn og den østlige og sydlige del af Danmark. Ragnesminde er meget attraktivt for transport-, distributions- og lagervirksomheder. Herudover ligger der en række produktions-, industri og håndværksvirksomheder i områderne. Planlægger du at drive din virksomhed fra kontorer i Brøndby, kan det være interessant at undersøge mulighederne for iværksættere og andre erhvervsdrivende i byen. Er du selvstændig, eller har du overvejet at blive iværksætter, så er der gode tilbud og værdifuld information på Start Virksomhed. Her kan du blandt læse om kommunens tilbud til dig, som har egen virksomhed, eller tænker på at starte virksomhed i Brøndby, herunder møder, kurser og kompetenceudviklingsforløb. Iværksætterhuset tilbyder målrettet en-til-en sparring og vejledning samt events med bred og specialiseret information til iværksættere i Brøndby Kommune. Udover sparring og vejledning hjælper Iværksætterhuset med at henvise til private rådgivere og eksperter. Har du en specifik udfordring i din nystartede virksomhed, kan Startupcafeen måske hjælper. Her zoomer erhvervskonsulenter ind og giver dig individuel sparring fx om salg, jura og finansiering. Her har du mulighed for at få sparring fra private rådgivere og eksperter. Det bliver mere og mere vigtigt at netværke, ikke mindst som ny virksomhed, og du vil her få mulighed for at udvide dit netværk og møde andre iværksættere, virksomhedsejere og lokale aktører.

 

Hoteller og overnatningsmuligheder i området

Hotel
Der er et bredt udvalg af hoteller i Brøndby og omegn

Er dine kontorer beliggende i Brøndby og opstår der behov for at indlogere projektmedarbejdere, kunder eller andre gæster, så er udvalget i selve Brøndby ikke stort, men det er det til gengæld i omegnen. First Hotel Copenhagen, som ligger 8,1 kilometer fra Brøndby, og kun 500 meter fra Sydhavnen, byder på ferieboliger med gratis trådløst internet og satellit-tv. Roomservice kan bestilles døgnet rundt. Hotellet har også et wellness-område med fitnesscenter, sauna, spabad og udsigt over havnen. Samtlige værelser på First Copenhagen har tv med talrige kanaler og et rummeligt arbejdsområde. Hotelbaren byder på snacks og drikkevarer og lejlighedsvis levende musik eller sportsbegivenheder på barens fladskærms-tv. Restaurant Elements serverer morgenbuffet, der blandt andet består af frisk frugt og sundt, hjemmebagt brød. Københavns centrum ligger fem kilometer fra hotellet, og der er 10 minutters kørsel til Københavns Lufthavn. First Hotel Copenhagen i København er et anderledes hotel i farver, service og design og er centralt placeret, uanset om du kommer kørende, sejlende eller flyvende. Og bilen parkerer du gratis. First Hotel Copenhagen har topmoderne konferencefaciliteter og tilbyder gastronomi på højt niveau. På hotellet forenes den moderne nomades krav til modernitet, bekvemmelighed, tilgængelighed og individuel service. Når dine kontorer ligger i Brøndby, så kan du blandt andet reservere hotelværelser til dine gæster i omegnen på Expedia, hotels.com, TripAdvisor eller booking.com.