Introduktion til området

Herlev Hospital
Her ses Herlev Hospital

Herlev er en del af Storkøbenhavn - det byområde der med årene er vokset sammen med Frederiksberg og København. Beliggenheden nordvest for København og formidable transportforhold gør Herlev til et attraktivt sted at placere sin virksomhed. Der er kun omkring 12 kilometer fra Herlev Rådhus til Rådhuspladsen i København.

Herlev Kommune, der også omfatter bydelen Hjortespring, optager ikke meget plads på landkortet, men der er et sprudlende erhvervsliv i Kommunen. Mod syd ligger der et meget stort industrikvarter, der breder sig helt ind i Ballerup Kommune, og i bystyret arbejder man for gode vilkår for iværksættere. Som følge heraf bliver der flere og flere selvstændige og små virksomheder med adresse på et kontorhotel i Herlev.

 

Områdets historie

herlev church
Nørre Herlev Kirke

Herlev by bliver omtalt i dokumenter helt tilbage fra 1200-tallet og har i århundreder været en lille landsby. I 1879 fik byen en station på den såkaldte Frederikssundsbane, og selv om byen blev mere populær, fordi den var lettere at komme til og fra, så var afstanden fra landsbyen til stationen lidt for stor til, at der i 1800-tallet blev opført nyt byggeri omkring Herlev Station. Efter 2. verdenskrigs afslutning steg befolkningstallet markant i København og de omkringliggende kommuner, og der opstod behov for flere boliger.

Egnsplankontoret for Storkøbenhavn, der i tiden efter 2. verdenskrig stod for byplanlægning i hovedstadsområdet, udviklede Fingerplanen, der blev offentliggjort i 1947. Grundtankerne i planen er, at København ikke bare skal ekspandere vilkårligt i alle retninger, men skal vokse udad i fem ”fingre”. Langs disse skal der være offentlig transport, så man kan komme til København på under 45 minutter fra yderpunkterne. Planen har dannet ramme for udviklingen i hovedstadsområdet og var medvirkende til, at Herlev i 1949 blev koblet på S-togsnettet. I efterkrigstiden var der heftig byggeaktivitet i Herlev, og byen oplevede så stor tilstrømning af børnefamilier, at Herlev i 1950’erne fik tilnavnet ”barnevognenes by”. Herlev udviklede sig til en egentlig forstadskommune.

Herlev Kommune blev oprettet i 1909, da Herlev-Gladsaxe Kommune blev delt, da borgerne i Herlev ved en afstemning vedtog, at de ville være selvstændige. Herlev kommune blev ikke berørt af kommunalreformen fra 2007.

En af de historiske bygninger i byen er Herlev kirke, der er opført i gotisk tid og er fra cirka 1480. De fleste har nok også hørt om Herlev Hospital, der er Danmarks højeste bygning og uden tvivl har været med til at placere byen på landkortet. Bygningen er med sine 120 meter faktisk det femtehøjeste hospital i verden.

Dele af handelslivet i Herlev er blevet en hel attraktion i sig selv og trækker folk til fra hele oplandet. Big Shopping, der åbnede i efteråret 2016, er med de mange gigantiske butikker et trækplaster i Storkøbenhavn. Det er i øvrigt bygget på den grund, hvor Compagnie Madsen i begyndelsen af 1900-tallet producerede det verdensberømte Madsen-maskingevær. Det nye Kirppu, der er et indendørs loppesupermarked, er ligeledes blevet en attraktion. Folk valfarter dertil for at få en oplevelse og måske gøre et godt køb.

Da Herlev var en landsby med gårde og husmandssteder, havde beliggenheden stor betydning, fordi bønderne hurtigt kunne komme ind til storbyen med deres landbrugsprodukter. Placeringen på landkortet lige op ad hovedstaden er stadig i dag et af de punkter, der gør Herlev tillokkende for virksomheder. Oveni kommer fantastiske muligheder for transport, lav beskatning og attraktive betingelser for startup-virksomheder. Endvidere er der i løbet af de seneste par år opført en del nybyggeri, der er indrettet som kontorhoteller med alle moderne faciliteter.

 

Områdets infrastruktur

Copenhagen
Herlev har gode muligheder for transport til og fra København

Herlev er præget af Hovedstadsområdets overordnede trafikstruktur. To ringveje og en motorvej løber gennem Herlev Kommune – med O3, O4 og E47 har man således optimale muligheder for at komme ubesværet frem i bil, ligegyldigt hvor man kommer fra. Motorvejsdelen fører mod Helsingør i nordgående retning og mod Rødbyhavn i sydgående retning. Ydermere er Herlev Hovedgade en forlængelse af Frederikssundsvej, der strækker sig hele vejen til København, hvor den skifter navn til Nørrebrogade.

Skal man på forretningsrejse eller have besøg på kontorhotellet fra fjerne destinationer, ligger Københavns Lufthavn ikke længere væk, end man kan nå dertil på under en halv time.

Det veludbyggede S-togsnet omfatter som nævnt også Herlev. Både linje C og linje H stopper ved Herlev Station, og alene med de to linjer kan man nå mere end 40 stationer i hovedstadsområdet. Med et skift undervejs har man forbindelse til alle Københavns forstæder. I nær fremtid rejser man endnu mindre problemfrit med offentlig transport, når det i 2023 bliver muligt at køre med Hovedstadens Letbane. Herlev får i alt fire stop på ruten, der kommer til at strække sig mellem Ishøj og Lyngby. I Herlev kommer banen til at løbe parallelt med O3, den ringvej hvor der for nylig er opført adskillige nye erhvervskvadratmeter – flere af bygningerne er indrettet som moderne, miljøvenlige kontorhoteller.

Udover den kollektive trafik og de gode vejforbindelser, er der et veludbygget net af cykelstier i Herlev Kommune. For at nedbringe forureningen og reducere den omfattende biltrafik i Storkøbenhavn, samarbejder Region Hovedstaden med 22 kommuner om at konstruere 28 supercykelstier, der løber på kryds og tværs af kommunegrænserne. Forhåbningen er, at flere vil begynde at tage cyklen til og fra arbejde, når der er ekstra god belægning og så få forhindringer som muligt undervejs.

 

Erhvervs- og forretningsliv

herlev Torv
Herlev Torv er kendt for sin hyggelige atmosfære

Der er adskillige fordele ved at leje sig ind på et kontorhotel i Herlev. Under normale omstændigheder, når man flytter ind på et kontor, er der omfattende udgifter til for eksempel istandsættelse, indretning, møblering og IT-løsninger. Alle de punkter kan man strege fra tjeklisten, når man har adresse på et kontorhotel. Ligeledes står udlejer for udgifter til den daglige drift - man køber simpelthen en samlet, professionel pakke. Det gør et kontorhotel til en perfekt løsning for freelancere og små virksomheder.

På et kontorhotel har man ligeledes typisk adgang til fællesfaciliteter som mødelokaler, kantine og reception. Og der er store fordele ved, at man bliver en del af et kontorfællesskab og et dynamisk arbejdsmiljø. For eksempel møder man ligesindede fra andre brancher, som man kan sparre med. En undersøgelse viser, at det er noget af det, brugerne på et kontorhotel i høj grad sætter pris på.

Når du er på udkig efter kontorhotel i Herlev skal du naturligvis stadig vurdere, om beliggenheden i byen og indretningen af kontorhotellets lokaler passer til din virksomhed. Lokalernes indretning har for eksempel betydning for arbejdsglæde, og beliggenheden kan være med til at skabe et image for en virksomhed. På Lokalebasen.dk kan du hurtigt få et overblik over ledige kontorhoteller i Herlev.

To store shoppingcentre har adresse i Herlev. Et par hundrede meter fra stationen finder man

Herlev Bymidte, der er byens største center. Det tocifrede antal butikker tæller alt fra en H&M til en Bog&Ide. Ligeledes huser centeret flere dagligvareforretninger og to cafeer. Den ene, Café Dig og Mig, er en anelse utraditionel, idet menukortet frister med klassiske danske retter som hakkebøf og højtbelagt smørrebrød. Den anden, Café Emil, har et velkendt udvalg af varme drikke og lune retter på kortet. Der er i øvrigt knyttet 500 gratis parkeringspladser til Herlev Bymidte.

BIG Shopping Herlev åbnede den 31. oktober 2015 på den grund, hvor virksomheden DISA i sin tid holdt til. Grundideen i BIG Shopping er kraftigt antydet i navnet – forretningerne er enorme og har et overordentligt stort udvalg af varer i forhold til butikker i ”almindelige” storcentre. Uanset om man er på jagt efter en ny lænestol eller et aggregat til sin hestefold, kan man finde det i centeret, hvor der ligeledes er mulighed for at købe stort ind i forskellige dagligvareforretninger.

Når man har fyldt indkøbsvognen, kan man lægge vejen forbi en af de fem cafeer og restauranter. Café A frister med et bredt udvalg på deres brunch-, frokost- og aftenmenu, Bones tilbyder amerikansk barbecue, på Max Hamburger er det naturligvis burgere i alle afskygninger, der er i centrum, og Dalle Valle lokker blandt andet med stor buffet. Er man på udkig efter brød, tærter og kager, går man ikke forgæves på Farumhus Konditori.

De mange butikker gør det muligt at købe stort ind i alle varekategorier, og handelsmiljøet trækker folk til fra hele Storkøbenhavn. Det store antal forbrugere i området kan være med til at skabe et fundament for både forretningsdrivende og nyetablerede virksomheder. Er du på jagt efter et kontorhotel har Herlev mange fortrin.

 

Købekraften i området

Befolkningstilvækst
Befolkningstilvæksten forventes at stige med 13% i Herlev
de næste 10 år. Kilde: Danmarks Statistik

Inden man tjekker ind på et kontorhotel i Herlev, kan det være interessant at vide lidt om købekraften i området, og hvordan indbyggerne i den sammenhæng placerer sig i forhold til resten af landet.

Herlev har en blandet sammensætning af indbyggere, men ligger i den højere ende, hvad angår personlig indkomst. Seks ud af 10 er i den erhvervsaktive alder mellem 17 og 64 år, og gennemsnitsindkomsten for personer på 15 år eller derover ligger lige under 300.000 kr. før skat. Det er næsten 1100 kr. mere end middelindkomsten på landsplan, og det er 5000 kr. mere, end den gennemsnitlige københavner har i bruttoindkomst.

Kommunen har en af de laveste skatteprocenter på landsplan, og dermed har man et større beløb til rådighed til sig selv, end man ville have med samme bruttoindkomst andre steder i landet. Købekraften i Herlev er således relativt høj.

Ligesom i resten af hovedstadsområdet er priserne på fast ejendom steget de sidste par år i takt med, at Herlev har oplevet en tilstrømning af nye borgere. Som nævnt er der tale om forskellige segmenter, og derfor finder man udover etagebyggeri både rækkehuse, villaer og parcelhusbyggeri samt et stort kollegie i byen.

Når du lejer dig ind på et kontorhotel i Herlev, er du placeret i et område med mange købestærke forbrugere. Det kan være med til at skabe grobund for vækst og indtjening for din virksomhed. Hvis du vil se præcis, hvor høj indkomsten er i et specifikt område, kan du benytte Geomatics danmarkskort.

 

Parkeringsmuligheder

Meget ofte er der mulighed for fri parkering på adressen, når man lejer sig ind i et kontorhotel. På Lokalebasen.dk kan du i beskrivelsen af hvert enkelt lejemål typisk finde information om dette.

Herlev Kommunes webside er der omfattende information om parkeringsreglerne i kommunen. Her er der også information om aktuelt vejarbejde og trafikomlægninger. For nylig har man øget kontrollen med ulovligt parkerede biler, men har i den sammenhæng sørget for at informere grundigt om reglerne, der er beskrevet i denne parkeringsfolder.

Der er omkring 500 gratis parkeringspladser ved Herlev Bytorv – de er fordelt i kælderen og på taget af Herlev Bymidte, og parkeringsområderne er tilgængelige mellem kl. 6-21 på hverdage og 6-18 om lørdagen. Det er også muligt at parkere gratis på Herlev Hovedgade ved Bangs Torv. Her er der over 160 parkeringspladser.

Parkeringsreglerne blev pr. 1. marts 2014 harmoniseret i de danske kommuner, således at der grundlæggende gælder ens regler i alle kommuner. De enkelte kommuner har dog mulighed for at lempe en smule på reglerne, og i Herlev har man fra sommeren 2014 gjort netop dét. Det er nemlig tilladt at holde med to hjul på fortovet, hvis ikke det er til gene for fodgængere på fortovet. Paragraf 2 i denne bekendtgørelse beskriver denne regel mere detaljeret.

Udvikling i området

Herlev Gymnasium
Herlev Gymnasium i skumringen

I Herlev er der under finanskrisen blevet bygget adskillige kontorbygninger langs Ringvej 3, og flere af dem er indrettet som kontorhoteller. Og der er stor efterspørgsel på lokalerne. I en artikel i Politiken, der fokuserer på dette opsigtsvækkende kontorboom, udtaler Finn Bo Frandsen, chefanalytiker i Dansk Byggeri, at han er overrasket over, at der er etableret så mange nye erhvervskvadratmeter midt under krisen, hvor nybyggeriet samlet set er historisk lavt. Han forklarer det med, at virksomheder hele tiden skærper kravene til de kontorlokaler, de vil bo i. Lene Skov, der er Leder af Kommunikation, Udvikling og Erhverv i Herlev, uddyber, at de optimale transportforbindelser og udsigten til den nye letbane gør grundene attraktive.

Hovedstadens Letbane kommer som før omtalt til at sno sig gennem landskabet mellem Ishøj og Lyngby og bliver taget i brug i 2023. Herlev Station kommer til at ligge omtrent midt på strækningen og bliver en af de seks stationer, hvor man kan skifte til S-togsnettet. Langs med Ringvej 3 bliver der føjet yderligere tre stationer til i Herlev Kommune: Ved hospitalet, ved Herlev Hovedgade og ved Lyskær.

Den høje udlejningsprocent i de nye kontorbygninger i byen kan også skyldes, at flere små virksomheder har opdaget de mange fordele ved at leje sig ind i et kontorhotel. Der er meget, der tyder på, at der er en symbiose mellem antallet af nyoprettede virksomheder og de nybyggede kontorhoteller, der frister med tidssvarende faciliteter. En undersøgelse viser, at Herlev er den by i Danmark, hvor der bliver oprettet flest nye virksomheder inden for kontor, handel og administration. Dén kategori er vokset med mere end en tredjedel over en periode fra 2011 til 2014.

De nye transportmuligheder og de moderne kontorfaciliteter øger tiltrækningskraften for iværksættere og små virksomheder. Med adresse på et kontorhotel i Herlev har du også gode muligheder for at møde potentielle kunder og samarbejdspartnere.

 

Industrien

Industri
Mange virksomheder hører til i Herlev

Det kan være interessant at vide lidt om, hvilke andre virksomheder, der har adresse i byen, når man er på udkig efter kontorhotel i Herlev. Den arbejdsplads med flest ansatte er Herlev Hospital, der pr. 31. december 2014 har 4208 ansatte. Der er naturligvis overvægt af medarbejdere inden for sundhedsområdet, men hospitalet beskæftiger ligeledes en stor del i kategorierne køkken, logistik samt kontor og administration.

I Region Hovedstaden har man besluttet, at de enkelte hospitaler skal være specialiseret inden for et eller flere områder. I den forbindelse har Herlev Hospital fået overdraget en række felter fra de andre hospitaler og er som følge ved at udvide. I tilknytning til byggeriet er der mange ansat inden for bygge- og håndværksbranchen.

Som før omtalt har Herlev formidable vilkår for iværksættere og små virksomheder. Det er et af de få steder i landet, hvor der under finanskrisen blev stiftet flere virksomheder, end der var virksomheder, der måtte dreje nøglen om.

Herlev Kommune ser ud til at være en magnet for IT-virksomheder. Kategorien topper listen i en søgning over virksomheder i byen, og de findes både i størrelse small og extra-large. En af giganterne er Visma, der med 7000 ansatte er en af nordens største virksomheder. Visma tilbyder blandt andet løsninger inden for HR og regnskab. En anden af de store er KMD, der hovedsageligt beskæftiger sig med digitalisering af den offentlige sektor.

Også BIG Shopping og Herlev Bymidte har stor omsætning og mange ansatte. Nogle af de største butikskæder i Danmark har forretninger i de to centre.

I byens industriområder ligger ligeledes flere markante virksomheder. Har du for nylig benyttet sæbe fra en dispenser, er der stor sandsynlighed for, at denne er designet og produceret af Pack Tech A/S, der har til huse i Herlev.

Med den store variation inden for industri og erhverv er der en bred vifte af muligheder, hvis man fra kontorhotellet i Herlev er på udkig efter potentielle samarbejdspartnere i området.

 

Hoteller og overnatningsmuligheder i området

Hotel
Det mest kendte hotel i Herlev er Herløv Kro & Hotel

Herløv Kro & Hotel har eksisteret i omkring 300 år – helt tilbage fra dengang, man stavede Herlev med Ø. Den klassiske krostemning er bevaret, idét lokalerne i restauranten er udsmykket med maghognibeklædte vægge og mørkerøde gardiner med guldblomster. På hotellet har man mulighed for at leje selskabs- og mødelokaler, så hvis ikke der er plads på kontorhotellet, er det oplagt at afholde arrangementer og konferencer på dette trestjernede hotel.

Har man ikke brug for mere end det absolut nødvendige, frister hotellerne Amazing Herlev og Close But Quiet med billige priser på hotelværelser. Begge hoteller ligger nogenlunde centralt i byen.

Det er på ingen måde et problem at finde overnatningsmulighed i nærheden af Herlev, idét hovedstadsområdet huser flere hundrede hoteller. Bevæger man sig lidt uden for byen, finder man både moteller, hostels, campingpladser og hotelværelser i alle priskategorier.