Introduktion til området

Grønne omgivelser i Ballerup.
Grønne omgivelser i Ballerup. / Shutterstock

Med kontorhotel i Ballerup er du centralt placeret i bydelen, som indgår i Greater Copenhagen-samarbejdet og som har med 39.004 (2016) indbyggere. Ballerup ligger 16 kilometer nordvest for København, øst for Smørumnedre og er nabo til Herlev. Der bor i alt 48.224 i Ballerup Kommune, som foruden Ballerup omfatter Målev, Pederstrup og Skovlunde. Der er rigtig mange aktiviteter at vælge mellem i byen, fx Baltoppen LIVE, som præsenterer turnerende kunstnere, kompagnier og bands, der optræder med musik (folk, rock, pop, jazz), performances, nycirkus, moderne dans, traditionelt teater samt stand-up og comedy shows. Den lokale teaterforening TEMA – teater i Baltoppen opsætter cirka 50 voksen- og børneforestillinger om året på Baltoppen LIVEs scene, hvor også de lokales frivillige kulturliv udfolder sig. Foreninger, institutioner og virksomheder kan leje Baltoppen LIVE til arrangementer, foredrag og konferencer. Baltoppen LIVE har i 2012 etableret Bpromoter-teamet, der består af unge fra Ballerup og omegn. Bpromoterne arrangerer koncerter for unge. En anden af byens musiske perler er spillestedet Baghuset, der for længst har markeret sig som stedet hvor folk, med hang til hygge, fest og musik, mødes. Den cirka 100 år gamle lagerbygning i Reehs Kjøbmandsgård – der i 1984 gennemgik en stor forvandling til det nuværende spillested – summer af nostalgi og intimitet. I repertoiret præsenteres en bred vifte af arrangementer og byder ud over koncerter på blandt andet teater, revy og udstillinger. Musikken spænder genremæssigt bredt og hen over året er der mange koncerter fra folk, jazz og klassisk til ultimativ rock. Derudover har Ballerup Kommune siden år 2000 haft en børnekunstpulje, der støtter projekter, hvor professionelle kunstnere og børn og unge på Ballerups mange skoler og institutioner arbejder sammen. De møder hinanden i et konkret samarbejde, der fx giver indsigt i og erfaring med kunstens mange udtryksformer. For at sikre kvaliteten af kommunens kunstneriske tiltag, har det været løbende praksis at have professionelle kunstnere knyttet til kommunen som kunstneriske konsulenter. Se Ballerups Kunstguide, hvor du finder en oversigt over byens skulpturer, springvand, kirker, fontæner med mere.

Områdets historie

Historien om Albertslund.
Det historiske perspektiv på Ballerup. / Shutterstock

I 1867 kom lysestøber Johan Michael Reeh fra København til Ballerup, hvor han slog sig ned sammen med sine to sønner, Johan og Harald. Den 15. marts samme år fik den ældste bror William næringsbrev som den første i byen, og den 10. maj åbnede han en købmandsforretning på matrikelnummer 67 – i dag spillestedet Baghuset. Forretningen havde en central beliggenhed ved kirken, hvor landevejen drejede skarpt mod nord. Dagvognen, der kørte mellem København og Frederikssund, havde holdeplads ved Reehs hjørne, og købmanden tog imod posten til og fra byens borgere, som dagvognen kom med. William var udygtig i pengesager og hans bror Conrad Reeh vendte efter længere tids fravær tilbage til Ballerup, vistnok i 1877, formentlig fordi broderen trængte til økonomisk støtte. Conrad kautionerede for William, der havde gæld, og stillede sikkerhed i sine ejendomme. Alligevel blev William Reehs ejendom sat på tvangsauktion i 1883, hvor Conrad overtog den. William Reeh gled ud af billedet og Conrads forretning voksede, og i 1888 blev den røde murstensbygning, der stadig ligger på Sct. Jacobsvej, bygget. Her blev der indrettet en ny kolonialforretning Conrads to sønner, Johan Peter og Hans Christian, kom ind i firmaet i henholdsvis 1897 og 1900 ladet med energi og virkelyst efter, at deres far, som han engang udtalte, ”havde sendt sine to sønner ud i den store verden – den ene til Helsingør og den anden til Taastrup.” De to brødre havde et forbilledligt samarbejde om alle aktiviteter i firmaet, men den daglige drift delte de mellem sig, således at tømmerhandler Johan Peter tog sig af driften på tømmerpladsen, medens købmand Hans Christian tog sig at forretningerne. Tømmerpladsen, der lå på den grund, hvor Kiwi har parkeringsplads i dag, var blevet startet i 1901, da den første vognladning 11/4 x 5” gulvbrædder ankom til Ballerup station. I 1907 blev baghuset opført. I stueplan blev der installeret eget elektricitetsværk, kværnmølle og senere slagmølle placeret således, at man kunne lede kornet fra førstesalen ned til bearbejdning i stueetagen. Der blev senere opført rampe foran indgangen og opsat hejseværk, så sækkene med korn fra landmændene kunne hejses op på kornloftet.

Områdets infrastruktur

Infrastruktur.
Der er en velfungerende infrastruktur i Ballerup. / Shutterstock

God infrastruktur er afgørende for Ballerups erhvervsliv, i forhold til, at man skal kunne komme hurtigt og sikkert til og fra sin arbejdsplads og have adgang til nemme transportløsninger. Infrastrukturen i Ballerup er effektiv, men trafikken skal flyde bedre, og Ballerup Kommune arbejder løbende på at optimere flowet i trafikken, fordi mindre spildtid i transport vil kunne ses direkte på virksomhedernes og kommunens bundlinjer. En ekstra bonus er, at optimering af trafikken også mindsker støj og forurening. Ballerup ligger tæt på motorvejsnettet, 16 kilometer fra Københavns Indre By og 20 kilometer fra Københavns Lufthavn. I Ballerup kommune kører 23 buslinjer, herunder tre S-buslinjer, to E-buslinjer og to natbuslinjer samt to lokale servicebuslinjer. Desuden tilbyder kommunen Flextur, og der er fem S-togsstationer, der betjenes af S-togslinjerne C og H, der kører mellem København og Frederikssund. Er dit valgte kontorhotel beliggende i Ballerup, så har du gode offentlige transportmuligheder. Planlæg din rejse, se priser, rejsetider og køb billetter på DOT. På Rejsekortet kan du oprette eller tanke dit rejsekort op, og du kan også se dine rejser og saldo. Ligger dit kontorhotel i Ballerup, og passer bussen ikke til dine behov, kan man som supplement til den kollektive trafik alle dage mellem klokken 6.00 og 23.00 benytte sig af Movia Flextur. Du kan bestille flextur til det tidspunkt, du ønsker, fordi flextur ikke har nogen fast køreplan. Du bliver hentet ved kantstenen, som regel af en taxa. Det er ikke taxakørsel, da du ofte vil køre sammen med andre, der også har bestilt kørsel. Der er et startgebyr på 36 kroner, som dækker de første 10 kilometer, herefter koster det seks kroner per kilometer. Du sparer 10 procent ved at oprette dig som flextur-kunde på internettet. Du kan senest bestille en flextur to (2) timer før afgang og tidligst 14 dage før. Opret Flextur-konto på Movias hjemmeside.

Erhvervs- og forretningsliv

Lautruphøj.
Flotte erhvervslokaler i Ballerup.

Grundtanken i et kontorhotel er at tilbyde en samlet professionel og møbleret kontorløsning til solo-prenører, freelancere og virksomheder på fleksible vilkår. Der er adgang til mange faciliteter og services, der udføres af et erfarent og serviceminded administrativt personale. Kontorhotellet er samtidig en løsning, hvor man sammen bidrager til fællesskabet. Her kan virksomheder i relaterede brancher have fordel af at sidde sammen og få adgang til netværk, sparring, viden, opgavedeling og indgå samarbejder. Som virksomhed lejer man sig ind hos en professionel aktør, der foruden kontorer og kontorpladser stiller en række faciliteter og fællesarealer til rådighed. Herved outsourcer du en del administrativt arbejde, ligesom udgifter til fx rengøring, mødelokaler, it-infrastruktur og reception fordeles mellem flere parterne. Kontorhoteller adskiller sig således fra traditionelle kontorlejemål ved at driften og andre praktiske formaliteter løftes af udlejer, og det betyder, at man fuldt ud kan fokusere på sin kerneforretning. Se oversigten over ledige kontorpladser på kontorhoteller i Ballerup på Lokalebasen. Med kontorhotel placeret i Ballerup, så har du gode indkøbsmuligheder tæt på. Du kan handle dagligvarer i Netto, REMA1000, Aldi, Kiwi, Lidl, Irma og Fakta og hos Normal, Købmand Sommerbyen Højvænge, Under Kastanjen og den Lokale Elitekøbmand. Siden 2006 har den lokale smykkedesigner Birgitte Maegaard Bay haft smykkeværksted i Skovlunde og sideløbende med det, har hun haft webshoppen perlehimlen.dk. Her sælger hun smykker og smykkedele, der er importerede fra store dele af verden. Nu har hun åbnet en fysisk butik på Tempovej 10 i Ballerup, hvor salget af de specielle smykker, ædelsten og halvædelsten forstætter. Her kan man føle, røre og se de mange unikke sten fra Kina, Korea, Thailand, Indonesien og USA. Udover at drive den nye butik, Perlehimlen og webshoppen underviser Birgitte Bay også i smykkefremstilling på aftenskoler. I Ballerup Centeret kan du shoppe mode, wellness-produkter, sportstøj, sko, boligudstyr og også dagligvarer. Centeret, som slog dørene op i oktober 1973, har efterhånden en del år på bagen. Shoppingcenteret er tegnet af arkitekten Bo Cock-Clausen og blev udvidet i 1999, så det i 2016 består af 69 butikker plus cafeer og restauranter. Ved centrets store indgang fra Baltorpvej symboliserer skulpturen Trio, udført af kunstneren Stine Ring Hansen, samspillet mellem mennesker, som det er nødvendigt i en trio eller i en god handel. Trio er udført i bronze, og er væsner med menneskelig karakter. Vand i bevægelse virker beroligende, og som et af livets fire grundelementer er vand meget fascinerende at se og lytte på. Derfor er der placeret vandkunst ved flere af centrets indgange. Indenfor giver vægmaleriet mod Gågaden, designet af indretningsarkitekt Sus Krause, et signal til både børn og voksne om, at centret ikke bare er flot, men også helt nede på jorden. Centret er blandt landets 25 største.

Købekraften i området

Købekraften i Ballerup.
Der er mange forskellige erhvervsnetværk i Ballerup. / Shutterstock

Købekraften i den by, hvor dit kontorhotel er placeret, kan have indflydelse på din virksomheds omsætning og vækstpotentiale, og købekraften i Ballerup er middel til god. Størstedelen af Ballerups indbyggere tilhører middelklassen, og befinder sig således i det midterste lag af samfundets socioøkonomiske hierarki. Påtænker du at drive din kommende virksomhed fra et kontorhotel i Ballerup, så kan det være en god ide at deltage og – hvis det giver mening for dig og din virksomhed – indmelde dig i et af de aktive lokale erhvervsnetværk i området. Erhvervsnetværkene kan blandt andet tilbyde supplerende information omkring købekraft, klientel og udvikling i byen. Et eksempel på en aktiv erhvervsforening er Ballerup Gruppen, som er en del af House Of Network. Virksomheden startede i december 2012 og har i dag udviklet sig til en stærk spiller på markedet for professionelle forretnings- og sparringsnetværk for erhvervsdrivende og topledere. Netværksgruppen i Ballerup har stor tilgang af driftige medlemmer og indehavere af virksomheder, med tilknytning til området.

Parkeringsmuligheder

Der er gode parkeringsmuligheder i Ballerup Kommune, og når du søger efter kontorhoteller i Ballerup (postnummer 2750) på Lokalebasen, så får du oplyst, om der er tilknyttet parkeringsplads(er) eller om der er mulighed for at leje parkeringsplads(er) tæt på kontorhotellet. Derudover kan du fx søge om at få et parkeringsmærkat til din bil, hvis du bor eller driver erhverv fra kontorer eller andre lokaler i Ballerup Bymidte. Med et parkeringsmærkat fritages du for begrænsningen på tre timers parkering i særligt afmærkede parkeringszoner. Hvert P-mærkat koster 360 kroner i ekspeditionsgebyr. Download ansøgningsskema til P-mærkat på Ballerups Kommunes hjemmeside. I Ballerup har man indført en række lokale parkeringsregler som supplement til Færdselslovens bestemmelser, som betyder, at man uden for tættere bebygget område kan standse eller parkere helt eller delvist i yderrabatten eller på fortovet med køretøjer med en totalvægt på op til 3.500 kg. Er dit køretøj havareret, må det kun holde samme sted i 18 timer, før det anses for at være parkeret, og der kan herefter udstedes parkeringsafgift. Du kan få en parkeringsafgift på samme bil hver gang, der er gået 24 timer, dog kan du højst pålægges tre parkeringsafgifter for den samme overtrædelse. Hvis du holder ulovligt parkeret på samme sted i flere dage i træk, kan du altså få op til tre parkeringsafgifter. Der er tre timers gratis parkering på parkeringsanlægget Q-Park ved Ballerup Centeret, som har 900 pladser. Der er åben for ind- og udkørsel alle ugens dage fra 00-24. Lejere i Ballerup Centeret tilbydes abonnementsparkering. Pladserne koster 438,00 kroner ekskl. moms om måneden, og betales kvartalsvis forud.

Udvikling i området

Ballerup station.
På billedet ses Ballerup station, hvor bl.a. S toget går fra. / Wikimedia

Ballerup er en stærk erhvervskommune med næsten 41.000 arbejdspladser, hvoraf 82 procent i 2016 er private. Erhvervslivet i Ballerup Kommune er mangfoldigt og har virksomheder i alle størrelser, både nationale og globale, og Ballerup har mange fremgangsrige iværksættere. BusinessBallerup er det nye navn for kommunens erhvervsindsats, hvor der arbejdes med udvikling af attraktive rammer for erhvervslivet og etablering af netværk og faglige arrangementer, der skal imødese virksomhedernes behov og udfordringer. Driver du din virksomhed fra et af Ballerups kontorhoteller, har du mulighed for at indgå i kommunens initiativ BusinessBallerup, hvis opgave består i at skabe relationer mellem erhvervslivet og relevante aktører, både internt i kommunen og eksternt blandt erhvervsfremmesystem, uddannel¬sesinstitutioner med videre. Teamet er dialogorienteret og afholder fokusgrupper med små og større virksomheder for at få viden om, hvordan kommunen skal organi¬sere det kommunale arbejde, så det giver mening for erhvervslivet. Ballerup Kommune står fx klar med kompetent vejled¬ning, når virksomheder får behov for mere plads, skal bygge nyt eller til, så byggedrømmene kan realiseres. Ballerup Kommune har afskaffet byggesagsgebyret for både private og virksomheder og teamets primære opgave handler om at skabe og sikre de fysiske rammer, så de i bogstaveligste forstand kan danne ramme om det gode arbejdsliv for virksomhederne og deres ansatte. Ballerup Kommune skaber gode lokaliseringsmuligheder og optimale rammevilkår for forskellige virksomhedsstørrelser og typer gennem byplanlægningen og lokalplaner. Herigennem fastlægges bestemmelser for erhvervsområdernes anvendelse for bebyggelsernes placering, omfang og udseende. I dialog med grundejere og virksomheder bliver planbestemmelserne løbende opdateret, så de matcher erhvervslivets udviklingstendenser og lokale virksomheders konkrete behov.

Industrien

gågade.
Ballerup gågade. / Wikimedia

Ballerup Kommune opsøger løbende muligheder for innovativt samarbejde mellem DTU Diplom, erhvervslivet og kommunen. Gode uddannelsesinstitutioner i kommunen er en stærk konkurrenceparameter, når Ballerup skal tiltrække videnstunge virksomheder. Ballerups uddannelsestilbud dækker et spektrum af merkantile, tekniske og pædagogiske uddannelser. Det giver kommunen et stærkt udgangspunkt for at udvikle spændende uddannelsesmiljøer. Siden 2010 har Ballerup Kommune tilbudt kompetent vejled¬ning gennem Det Rådgivende Erhvervspanel, som har repræsentanter fra kommunens virksomheder og uddannelsesinstitutioner. Det Rådgivende Erhvervspanel er en strategisk sparringspartner for Ballerup Kommunes erhvervsudvikling. Panelet bistår i strategiske erhvervsspørgsmål og bidrager både til erhvervspolitikken og til større erhvervsudviklingsprojekter i kommunen. Panelet er bredt sammensat med repræsentanter fra forskellige brancher og virksomhedsstørrelser, herunder Atea, Bryde og Sønner, KMD, MMV Management Service, Novo Nordisk, Siemens og SmartEye. Ballerup Kommune tilbyder flere muligheder for rådgivning og sparring til virksomheder og iværksættere i kommunen, hvor Team Erhverv dagligt hjælper lokalvirksomheder, mens Det Rådgivende Erhvervspanel har til opgave at gøre Ballerups attraktive erhvervsområder endnu bedre at drive virksomhed i. Ballerup Erhvervspark dækker cirka 50 hektarer og ligger på grænsen mellem by og land vest for Ballerup bymidte. I den ældste del, omkring Telegrafvej, ligger virksomhederne Bosch, Biolin Scientific, Alarmcentral 1813 samt uddannelsesinstitutionen TEC Ballerup. Dele af området er under omdannelse til blandede serviceerhverv samt boliger. Omkring Pederstrupvej holder Symphogen, Struers, Energinet.dk, Ambu og Jakon til. Industriparken er Ballerups klassiske, centralt beliggende industrikvarter. Det omfatter 105 hektarer mellem Ring 4 og Skovlunde og ligger tæt ved Malmparken Station. I området nord for S-toget ligger blandt andet LEO Pharma, BASF, RMIG, Sony, Xerox I området syd for S-toget ligger blandt andet Ballerup Bilbys mange virksomheder sammen med DBC og LE34.

Hoteller og overnatningsmuligheder i området

Hotel og overnatning
Læs mere her for muligheder om overnatning. / Shutterstock

Er dit kontorhotel beliggende i Ballerup, har du adskillige udmærkede muligheder for at finde gode hoteller til dine overnattende kunder, projektmedarbejdere eller andre gæster. Den type hoteller, man finder i byen, er i overvejende grad større, moderne hoteller, der er i stand til at møde alle den moderne forretningsrejsende eller turists behov, hvad angår eksempelvis internet og let ind- og udtjekning, og nem adgang til byen, industrikvartererne, motorvejsnettet og den kollektive trafik. Zleep Hotel og Hotel Lautruppark ligger i selve Ballerup, men der er også gode muligheder i omegnen, fx Sinatur Hotel Frederiksdal, som ligger 7,8 kilometer fra Ballerup bymidte. Sinatur Hotel Frederiksdal ligger direkte ned til Mølleåen, midt i den smukke natur mellem Furesø og Bagsværd Sø. Ved foden af hotellet lægger Baadfarten til og giver mulighed for oplevelser på vandet. Hotellet tilbyder, foruden overnatning og konferencefaciliteter, mange aktiviteter, fx lerdueskydning, malermesterklasse med Brian Saaby, golf i Hørsholm Golfklub, racercykelture, ture med Baadfarten, mountainbiketure gennem Hareskoven og klatreture i Frederiksdal. Det idylliske valg er Herløv Kro Hotel, som ligger 4,9 kilometer fra Ballerup i Herlev, og har været gæstgiveri siden 1863. Men selv om hotellet har en del år på bagen, så er værelserne moderne og velindrettede og kroen har desuden en af egnens bedste restauranter. Reserver fx hotelværelser i Ballerup og omegn til dine overnattende gæster på Expedia, hotels.com eller booking.com.