Introduktion til området

Byskilt ved bygrænsen til Hellerup
Hellerup er mere end blot et bynavn
Stockwerk Denmark / Shutterstock

Med erhvervslokaler i Hellerup vil du opdage, at 2900 er mere end et postnummer. Tuborg Havn, som i dag betjenes af Kongelig Dansk Yachtklub var tidligere trafik- og færgehavn, der blandt andet servicerede Tuborg Bryggerierne. I dag er området udviklet til et moderne og eksklusivt bolig- og erhvervsområde. Som et varetegn for Tuborg Havn og som minde om dengang Tuborg Bryggerierne stadig bryggede humle, står der ved indsejlingen to fyr, en rød og grøn Tuborg-flaske. Hellerup har mange seværdigheder, parker og pladser. Øregaard Museum ligger i Øregaard Park, der er anlagt i romantisk engelsk stil i begyndelsen af 1800-tallet. Museet råder over en af Danmarks store topografiske kunstsamlinger. Værkerne er fra perioden 1750-1950 og skildrer motiver fra København og egnen umiddelbart nord for hovedstaden. Museet, der åbnede for offentligheden i 1921, er tegnet af den franske arkitekt Joseph-Jacques Rameé (1764-1842) og opført som sommerlandsted i 1808 for familien Søbøtker (fjerde generation i en slægt af plantageejere på de dansk-vestindiske øer). Ramée var også havearkitekten bag Øregaard Park, der med sine slyngede stier, kunstige sø og vekslende beplantning er et fint eksempel på den nye romantiske have, der vandt indpas i Europa i slutningen af 1700-tallet.

 

Områdets historie

Tuborg-bygningen på Strandvejen i Hellerup af et af byes varetegn
Tuborgs logo markerer indgangen til Tuborg Havn
Wikipedia

Lauritz Jensen grundlagde Hellerup Is og lærte danskerne at spise den kolde delikatesse. I 1906 begyndte han at sælge is fra en bod ved Svanemøllen. Ingredienserne var skummetmælk, kartoffelmel og smagsessenser. Tidligere var is mest kendt som en eksklusiv dessert på restauranter, som kun de færreste havde råd til. Men Jensen havde hørt historier om flødeisens succes i Amerika og drømte om at lære at producere rigtig is. I 1907 rejste han til det forjættede land, hvor han efter tre års arbejde som skovarbejder fik plads hos isproducenten The Trojan Ice Cream Co. i New York, hvor han lærte at fremstille flødeis. I 1912 vendte han tilbage til Danmark med sin kone Agnes og deres søn. De etablerede en mindre isproduktion på Østerbro med en håndfrysemaskine og en vaffelovn og året efter flyttede de til Hellerup i en kælderbutik på Onsgårdsvej. Bag butikken startede de en iskremfabrik. Denne gang med en elektrisk dreven frysemaskine og en kapacitet på 24 liter. Salget gik forrygende, og snart åbnede de flere udsalgssteder. Ægteparret arbejdede i døgndrift og i 1919 flyttede fabrikken til større lokaler hos naboen, og de investerede i en topmoderne amerikansk fryser, der kunne producere 2-3.000 liter flødeis og to ton råis om dagen. Isen blev solgt i vafler eller spande og forme, og i 1920erne introducerede man som noget nyt is i bægre. I 1934-35 måtte de igen udvide fabrikken til det dobbelte med anskaffelse af mere moderne maskiner. Under besættelsen opnåede den populære flødeis rekordsalg, men på grund af sukkermangel og elektricitetsrationering var det ikke altid nemt at imødekomme efterspørgslen. Hellerup Is mødte dog også modgang, da fabrikken blev sprængt i luften i januar 1944. Hellerup Flødeis ekspanderede hurtigt i efterkrigstiden, og i 1960 flyttede fabrikken til Køge. Det var nu Skandinaviens mest moderne flødeisfabrik med en produktion på 75.000 ispinde i timen. I 1969 fusionerede Hellerup Is med flere isfirmaer under navnet Sol Is, som siden blev opkøbt af Frisko Is, der i dag er Danmarks største isproducent.

 

Områdets infrastruktur

Hellerup Station en midsommeraften
Hellerup Station har længe været et trafikalt knudepunkt
Gestur Gislason / Shutterstock

Hellerup ligger lige nord for København og er en del af Gentofte Kommune. Med erhvervslokaler i her er det nemt at komme til København med bus og tog, og der kører flere buslinjer ad Strandvejen mod Centrum, ligesom både S-tog og regionaltog standser på Hellerup Station. Fra Københavns Lufthavn er der direkte forbindelse til Hellerup Station, hvorfra du kan køre nordpå til Helsingør og sejle til Sverige. Kommer du til og fra dine erhvervslokaler i bil ligger Hellerup tæt på Ring 2 og Lyngbyvejen, så du nemt og hurtigt kommer til Indre By og videre ad motorvejsnettet. Hellerup har desuden en kommunal Pendlerservice, der henvender sig folk, der arbejder eller bor i kommunen og skal til og fra arbejde i bil. Med erhvervslokaler i Hellerup, har du med pendlerordningen mulighed for at finde en eller flere andre at køre sammen med til gavn for miljøet og din økonomi. Hellerup ligger centralt i hovedstadsregionen i forhold til arbejdskraft og arbejdspladser, og infrastrukturmæssigt som en del af et storbyområde i Øresundsregionen. En af udfordringerne ved at være en del af hovedstadsregionen er den trafikale belastning og dermed opgaven med at få sammentænkt den private og offentlige transport. Udviklingen i hovedstadsregionen sætter trafikken under pres og det skaber behov for rammer, der kan sikre gode transportforhold både for gående, cyklister, biler og den kollektive trafik, så man har nem adgang til erhvervslokaler i Hellerup, uden at skulle bruge unødig meget tid på transport. Cyklen er et populært alternativ, og der er mange gode grunde til at tage cyklen i stedet for bilen. Man får en større bevægelsesfrihed, og man kan sommetider ligefrem spare tid, imens man får man motion, passer på miljøet og sparer penge. Park og Vej er godt i gang med anlægsarbejdet i forbindelse med etablering af et net af Supercykelstier. I Gentofte Kommune er der udpeget tre ruter henholdsvis Allerødruten, Helsingørruten samt Øresundsruten, se oversigt over Cykelruter.

 

Erhvervs- og forretningsliv

Shopping på Strandvejen i Hellerup
Køb luksusvarer på Strøget i Hellerup
Lokalebasen.dk

Erhvervslokaler er lokaler, der anvendes til erhverv eller industri. Måden vi arbejder på har ændret sig og vi arrangerer os anderledes, med fleksible arbejdstider og varierende arbejdsformer, og det har indflydelse på, hvordan vi indretter vores virksomheder og arbejdsliv. Dine erhvervslokaler er din virksomheds ansigt udadtil og beliggenhed i Hellerup vil styrke din virksomheds profil. Efterspørgslen på erhvervslokaler i Hellerup er stor, og de findes i mange afskygninger. Konceptet med servicerede erhvervslokaler med eksklusiv beliggenhed, fx i Tuborg Nord, direkte over for Waterfront Shopping. Få minutters kørsel til Helsingørmotorvejen og 10 minutters gang til Hellerup Station med både S-tog, regionaltog og flere buslinjer. Erhvervslokaler i  Hellerup ligger syv kilometer nord for City og 14 kilometer fra Københavns Lufthavn og er et af landets mest efterspurgte erhvervsområder.

Strøget i Hellerup har altid været toneangivende med et stort udbud af tidens mode og design. Før i tiden holdt Københavns stormagasiner til her, hvor et købestærkt publikum fra århundredeskiftet kunne forsyne sig med sidste skrig i Magasin, Illum og Fonnesbech. Magasin du Nord lå i bygningen på hjørnet af Strandvejen og Hellerupvej og havde seks store udstillingsvinduer og 10 udstillingsskabe, der skulle lokke kunder i butikken. Illums filial lå i nr. 163. Hellerup Strandvej er stadig et butikseldorado for den købelystne og har alt fra Østrigske Wolford til danske PANDORA, inklusive det nye Waterfront Shopping, der bugner af nye butikker med kendte brands og en række gode caféer og restauranter. Husets stilfulde indretning og lyssætning sørger for en stilfuld og behagelig stemning. I Lydolphs Isbar, et stenkast fra Hellerup Strand og lystbådehavnen, kan du få is for alle pengene. Isbaren er især trækplaster i de varme sommermåneder, og Lydolph har 20 forskellige slags flødeis, sorbet og diverse ispinde til rimelige priser. Køen til Lydolphs Isbar kan være lang, og vær opmærksom på, at de kun tager imod kontant betaling. Har du erhvervslokaler i Hellerup, kan du få en god sanseoplevelse sammen med dine kunder på gourmetrestauranten Address ved Tuborg Havn, får du serveret smørrebrød side om side med danske og franske klassikere i eksklusive lokaler med store glaspartier fra gulv til loft og udsigt over lystbådehavnen. Om dagen byder Address på charcuteri, spansk antipasti og dansk smørrebrød til overkommelige priser. Restauranten har fokus på lokale sæsonvarer og er placeret i Kongelig Dansk Yachtklubs moderne arkitekttegnede bygning i Tuborg Havn med udsigt til lystbådehavnen på den ene side og de nybyggede liebhaverboligblokke på den anden. Den kendte restauratør Michael Wilson, som tidligere har været engageret på blandt andet Vejrø og Nimb i Tivoli, driver restauranten.

 

Købekraften i området

Der er altid massere af store både i Tuborg Havn
Tuborg Havn bærer præg af områdets købekraft
Mikkel Bigandt / Shutterstock

Virksomheder, der drives fra erhvervslokaler beliggende i Hellerup, indgår i Gentofte Kommune, som med lige over 75.000 indbyggere er landets 17. største. Der er forskel på indkomstniveauet i Danmark. Generelt er indkomsterne højest i hovedstadsområdet og i de større byer. På landsplan havde danske familier i 2014 en gennemsnitlig disponibel indkomst på 235.000 kroner. Med et prisniveau, der ligger 39 procent over EU-gennemsnittet har Danmark langt de højeste forbrugerpriser i EU. Fra 2014 til 2015 steg det gennemsnitlige forbrugerprisindeks 0,5 procent. Dermed ligger den gennemsnitlige årlige prisstigning på det laveste niveau siden 1953, hvor priserne faldt 0,5 procent på årsbasis. Fra 2013 til 2014 steg priserne 0,6 procent. Tilbage i 1970erne og 1980erne var der en betydelig inflation med prisstigninger på omkring 10 procent. Det betyder fx, at varer, som kostede 100 kroner i 1970 kostede 735 kroner i 2015. Men siden 1990 har prisudviklingen været mere behersket med stigninger i forbrugerpriserne på mellem en og tre procent. Som resten af landet, har Hellerupboernes forbrug ændret sig markant de sidste 50 år og måden vi lever på er under stadig forandring. I dag bruger hver dansk husstand i gennemsnit 25.891 kr. om måneden. Vi bruger færre penge på føde- og drikkevarer og tobak og flere på stort set alt andet. Forbruget er forskelligt alt efter, hvem der bor i husstanden. Der bor færre enlige i Hellerup, end i resten af hovedstadsområdet, og enlige bruger generelt en relativ større del af indkomsten på bolig end husstande med to voksne. Faktisk bruger vi næsten 27 procent af vores indkomst på bolig, mens vi kun bruger 13 procent på mad. Der er også stor forskel på, hvor mange penge vi bruger, det afhænger af, hvor i landet vi bor.

 

Parkeringsmuligheder

Lej en parkeringsplads langs Strandvejen i Hellerup
Det er ikke altid nemt at finde en P-plads i Hellerup
Lokalebasen.dk

Med erhvervslokaler i Hellerup har du gode parkeringsmuligheder. Hellerup er delt op i parkeringszoner og kræver licens, som du kan købe på Parkeringsinfo Hellerup, hvor du også kan finde alle relevante oplysninger om zoner, betalingsfridage, betalingsmuligheder med videre. En af fordelene ved at leje kontorlokaler i Hellerup, er, at der oftere er tilknyttet parkeringspladser til kontorlejemål. Når du søger efter erhvervslokaler i Hellerup (postnummer 2900) på Lokalebasen.dk får du altid oplyst, om der er tilknyttet parkeringsplads(er) eller om der er mulighed for at leje parkeringsplads(er) i nærheden af erhvervslokalerne. Bemærk i øvrigt, at det stadig er lovligt at parkere sit køretøj med to hjul på fortovet i Gentofte Kommune, så længe parkeringen ikke er til gene for fodgængere på fortovet. Parkeringszoner med tidsbegrænsning og licensordning er indført to steder i kommunen, hvor beboere og erhvervsdrivende med erhvervslokaler havde store problemer med at finde parkering. Parkeringszonerne har udgangspunkt i kommunens trafikpolitik og har til hensigt at gøre det lettere for de lokale beboere og erhvervsdrivende at finde parkering i deres eget nærområde. Der er tre parkeringsanlæg i Hellerup: Parkering Gentofte ved sygehuset på Kildegårdsvej, Q-Park ved Tuborg Havnepark, som har døgnåbnet og ligger under Waterfront Shopping (P-huset er i to niveauer og har 700 p-pladser) samt EuroPark (APCOA) på Hellerupvej, som tilbyder månedsparkering.

 

Udvikling i området

Udsigt ud over Øresund koster mange penge
Der er godt gang i byggeriet i Hellerup
Mikkel Bigandt / Shutterstock

Med erhvervslokaler i Hellerup, bliver din virksomhed en del af i udviklingen i Gentofte Kommune, og der sker rigtig meget på flere fronter ikke mindst i Hellerup, hvor etableringen af MIT Campus Gentofte, der står for Motivation Igangsætteri og Talent, er i fuld gang. Kommunens kommende uddannelsessted på Hellerupvej skal udfordre udskolingen og udfolde kommunens unge talenter. Elever fra 8.B på Tjørnegårdsskolen i Hellerup tager del i pilotprojektet, som skal bestemme, hvordan undervisningen bliver på MIT Campus. Skoleklassen har som et led i dette arbejde besøgt Haldor Topsøe, Dong Energy og Microsoft, og givet indspark til, hvordan virksomhederne kan prioritere sundheds- og trivselsmæssige tiltag for at tiltrække og fastholde fremtidens arbejdskraft. Et andet udviklingsprojekt løber in tandem hermed. Som led i indsatsen for at give eleverne i Hellerup et bredere spektrum af kompetencer end dem, der traditionelt fokuseres på i folkeskolen, er projektet Læring uden Grænser skudt i gang, som afspejler Hellerups vision om at tage afsæt i et internationalt undervisningsnetværk omkring flygtningelejren Kakuma i det nordvestlige Kenya. Lejren huser omkring 175.000 mennesker, der er flygtet fra konflikter i nabolandene. Kakumas eneste skole har ti lærere ansat, men har kun plads til 3.000 elever, hvorfor behovet for frivillige undervisere er udtalt. Gymnasieeleverne Emma og Ida er dimittender fra Hellerup Skole, og de bruger deres færdigheder til at undervise børn i alderen 12-17 år i Kakuma via Skype. Emma og Ida underviser op imod 200 af lejrens børn og unge i matematik, engelsk og naturvidenskab, når teknikken og internettet tillader det, og Ida og Emma har gode forudsætninger. Da de gik på Hellerup Skole stillede de sig flere gange op foran store forsamlinger, fx var de med til at formidle principperne i undervisningsprojektet 21st Century Learning Skills, som handler om at have de rette kompetencer i det 21. århundredes arbejdsmarked.

 

Industrien

image alt tekst
To af Danmarks største rederier har HQ i Hellerup
Aun Photographer / Shuttertstock

Fire af landets 100 største virksomheder har erhvervslokaler i Hellerup. Det gælder blandt andet Dampskibsselskabet Norden som er et selvstændigt rederi. Dampskibsselskabet NORDEN blev stiftet i 1871 og er et af Danmarks ældste internationalt arbejdende rederier. NORDEN opererer globalt i tørlast og tank. NORDEN har hovedkontor i Hellerup (208 ansatte inklusive lokale kontorer) og kontorer i Singapore (30), Shanghai (Kina) (14), Annapolis (USA) (18), Rio de Janeiro (Brasilien) (5), Mumbai (Indien) (5), Santiago (Chile) (2) og Melbourne (Australien) (2). På kontorerne har selskabet i alt 284 medarbejdere og omkring 689 er ansat på rederiets egne skibe. Inden for tørlast er rederiet aktiv inde for alle væsentlige skibstyper. Ud over rederiets egne skibe driver NORDEN Handysize Pool og NORDEN Post-Panamax tonnage fra Interorient Navigation Company Ltd., og har i alt 255 tørlastskibe. Inden for tank er rederiet aktivt i produkttankskibstyperne Handysize og MR og har i alt 40 tankskibe. Aktiviteterne inden for produkttank drives i Norient Product Pool, som administreres af det 50 procentejede Norient Product Pool ApS. NORDEN har en af industriens mest moderne og konkurrencedygtige flåder. Hertil kommer et nybygningsprogram med i alt 13 skibe i ordre (tørlast 8, tank 5). Torm (sø- og kysttransport af gods) blev grundlagt i 1889 og har sejlet verdenshavene i mere end 125 år. Med aktiviteter i hele verden, er TORM, ligesom NORDEN noteret på Nasdaq Copenhagen. TORM har erhvervslokaler i Hellerup, Houston, London, Manila, Mumbai og Singapore og beskæftiger cirka 3.000 søfolk og 275 ’landkrabber’. Sampension er et andet af Danmarks største selskaber, og er et kundeejet arbejdsmarkedspensionsselskab, der også tilbyder firmapensioner på kommercielle vilkår. Sampensions hovedopgave er at sikre, at deres kunder har de bedst mulige pensioner, hvorfor de har fokus på det, som gør pensionsordningerne mere værd: lave omkostninger, gode afkast, fleksible produkter og kompetent kundeservice. Lærernes Pension har også hovedkvarter i Hellerup, og administrerer pensionsordninger for omkring 140.000 lærere. Lærernes Pension forvalter en formue på knap 88 milliarder kroner, og har årlige indbetalinger på over fire milliarder kroner.

 

Hoteller og overnatningsmuligheder i området

Familie på hotelværelse i Hellerup
Det er bekvemt at overnatte i Hellerup
Monkey Business Images / Shutterstock

Med erhvervslokaler placeret i Hellerup har du et begrænset udbud af hoteller, men der er mulighed for hotelovernatning centralt i byen. Foretrækker du eller dine kunder overnatning i mere private rammer, er der både bed and breakfasts og ferielejligheder tæt på. Alternativt er der rigtig mange overnatningsmuligheder i København, fx på Østerbro, der grænser op til Hellerup, eller i Charlottenlund og Gentofte nord for Hellerup. Prøv fx Skovshoved Hotel i Charlottenlund. Hotellet er kåret til at være et af verdens hippeste små hoteller af rejsemagasinet, Condé Nast og af International Living, nævnt som værende blandt Europas fem bedste boutiquehoteller. Hotellet er eksklusivt og hyggeligt, personligt og familiært, moderne og romantisk. Internationalt og lokalt på samme tid. Området omkring Hellerup Strandvej, Hellerup Havn og Øregaard Park er desuden ideelt for et ophold i Hellerup, uanset om du skal underholde kunder eller hygge dig med kolleger, og der er gode restauranter lige i nærheden, samtidig med, at du hurtigt og nemt kan komme til Københavns centrum med offentlig transport. For de prisbevidste findes gode overnatningsmuligheder på eksempelvis hostels i Hellerups omegn. Reserver fx hotelværelser i Hellerup til dine overnattende gæster på Expedia, hotels.com eller booking.com.