Introduktion til området

Strandvej er lig med strand
Hellerup er også kendt for deres badestrande
Gabriel Petrescu / Shutterstock

Hellerup ligger lige nord for København, hvor Østerbrogade fortsætter ud til Strandvejen, der som navnet indikerer løber langs med vandet. Hellerup har også en børnevenlig strand, Hellerup Strand. Her er der masser af sand, få sten, lavt vand og en stor legeplads. Hellerup Strandpark er en frodigt åndehul med en tilhørende smukt anlagt staude- og rosenhave, som tilbyder en bred vifte af sejlsportsaktiviteter, tennisbaner og en velbesøgt badestrand. I anlægget findes også en sandstrand, som benyttes flittigt til solbadning og ophold i sommermånederne samt Hellerup Lystbådehavn, som med smukke omgivelser indbyder til ophold både på, i og ved vandet. Med kontorer i Hellerup har du det hele: eksklusive villa- og ambassadekvarterer, strand, havnemiljø, shopping, gourmetrestauranter og museer, alt sammen kun få minutters kørsel fra Københavns centrum. Langs Hellerups hovedpulsåre, Strandvejen, ligger smukke gamle villaer og arkitekttegnede huse med udsigt til Øresund og Sverige på den anden side af det funklende sund. Du kan både shoppe indendørs i Waterfront Shopping ved Tuborg Havn og på Hellerup Strandvej, der blandt andet byder på eksklusiv boligindretning, mode, vintage mode og design. Hellerup fik sin helt egen tv-serie i 2007. I bedste amerikanske soap-stil, beskrev den danske dramaserie 2900 Happiness i 142 afsnit et farverigt persongalleris stereotype og noget unuancerede villighed til at ofre deres egen lykke, for kortsigtede, materialistiske mål. For historisk interesserede er et besøg i Mindelunden Ryvangen en bevægende oplevelse. Her henrettede de tyske besættelsestropper danske modstandsfolk under Anden Verdenskrig. I anlægget, tegnet af arkitekten Kaj Gottlob, ligger 31 danskere, der døde i koncentrationslejre under krigen begravet. Om sommeren er Hellerup Havn fyldt af overskud og sommerliv med udendørsservering i sejlklubbens restaurant, tennisbaner og legeplads. På stranden kan man få en dukkert, før man smutter op på Strandvejen og får en is.

 

Områdets historie

Marinaen i Hellerup med dyre både
Marinaen i Hellerup er et dejligt frirum
Mikkel Bigandt / Shutterstock

I dag er Hellerup Strandvej et livligt butiksstrøg med mange eksklusive specialforretninger, som mange flokkes til fra nær og fjern. Man kan shoppe til benet, nyde en is eller gå en tur ned til vandet. Men sådan har det ikke altid været, engang lå her gårde med tilstødende jord, og livet gik sin stille gang, indtil den driftige byggematador, entreprenør, velgører og tømmerhandler C.L. Ibsen (1837-1917) i 1887 begyndte at opkøbe store grunde i Gentofte, som han ville udstykke til etage- og villabebyggelse. I Hellerup købte han Hellerupgård, Lille Mariendal og traktørstedet Slukefter, som udgjorde 75 tønder land, og det blev startskuddet på det Hellerup, som vi kender i dag. Ibsen byggemodnede jorderne med kloakering og vejanlæg og anlagde en opfyldning og inddæmning langs Øresund. Han byggede ikke på grundene, men solgte dem videre til private og byggekonsortier til under 1 krone per kvadratmeter. C.L. Ibsen drev først faderens tømmerhandel sammen med sin bror, og de tjente en større formue, som de investerede i opkøb af grunde til udstykning, som viste sig at være en rigtig god forretning. C.L. Ibsen tjente rigtig mange penge i sit liv, men levede hele livet beskedent, ligesom de havde gjort i barndomshjemmet i Nyboder. Ibsen og fru Anna boede i en stuelejelighed på Callisensvej og fik aldrig børn. Til gengæld engagerede de sig i andres børn, og drev sammen et børnehjem i Taastrup. Ibsen testamenterede hele sin formue til velgørende formål.

 

Se en virtuel tur

 

 

Områdets infrastruktur

Der er altid trafik på Lyngbyvejen
Lyngbyvejen er en af Københavns hovedpulsåre
Mikkel Bigandt / Shutterstock

Hellerup, som er en del af Gentofte Kommune, ligger lige nord for København og nyder godt af hovedstadsområdets effektive og udbyggede infrastruktur. Med kontorlokaler i Hellerup, kommer du nemt til København med bus og tog, og der kører flere buslinjer ind og ud ad Strandvejen mod København og både S-tog og regionaltog standser på Hellerup Station. Fra Københavns Internationale Lufthavn i Kastrup er der direkte forbindelse til Hellerup Station, hvorfra du kan køre nordpå til Humlebæk og Helsingør, og hvorfra man kan sejle til Helsingborg i Sverige. Kører du til og fra kontoret i bil ligger Hellerup bekvemt i nærheden af Ring 2 og Lyngbyvejen, så du hurtigt kommer til centrum og videre på motorvejsnettet. Gentofte Kommune tilbyder Pendlerservice, hvis man arbejder eller bor i kommunen og skal til og fra arbejde i bil. Med kontorlokaler i Hellerup, har du med pendlerordningen mulighed for at finde en eller flere andre at køre sammen med til gavn for miljøet og din økonomi. Ind- og udpendlingen er forholdsvis stor, og det viser, at Hellerup ligger meget centralt i hovedstadsregionen i forhold til arbejdskraft og arbejdspladser, og infrastrukturmæssigt som en del af et kosmopolitisk område i Øresundsregionen. Der er samtidig en nærhed til mange forskellige tilbud lige uden for kommunegrænsen, som er en del af livskvaliteten ved at bo i Hellerup. En af udfordringerne ved at være en del af hovedstadsregionen er den trafikale belastning og dermed opgaven med at få sammentænkt den private og offentlige transport i ønsket om at opnå en bedre håndtering heraf. Udviklingen i hovedstadsregionen sætter trafikken under pres og det skaber behov for rammer, der kan sikre gode transportforhold både for cyklister, biler og den kollektive trafik, så man blandt andet har nem adgang til kontorlejemål i Hellerup, uden at skulle bruge unødig meget tid på transport.  

 

Erhvervs- og forretningsliv

Kontorlokaler i Hellerup kommer en god udsigt
Udsigten fra de flotte kontorlokaler i Hellerup
Mikkel Bigandt / Shutterstock

Location, location, location (beliggenhed er alt), er ejendomsmæglernes mantra verden over, og kontorlejemål i Hellerup er blandt de mest efterspurgte erhvervsområder i Danmark. Hellerup ligger syv kilometer nord for Københavns Indre By og 14 kilometer fra Københavns Lufthavn. Kontorlejemål i Københavns 90210 (postdistrikt Beverly Hills) kan byde på kontorer i eksklusive bolig-, ambassade- og erhvervskvarterer, tæt på Hellerup Station til moderne fleksible og servicerede kontorer ved Tuborg Havn og på Strandvejen. Det brede udvalg af caféer og restauranter i nærområdet, Øresundsudsigt og grønne områder i skønne omgivelser, tæt på vandet gør Hellerup forførende, og tiltrækker mange virksomheder. Ud over placeringens signalværdi er andre fordele ved at leje kontorlokaler her, at du på denne måde undgår en stor opstartsinvestering, som betyder, at du kan begrænse dine omkostninger og således vil have mere kapital til rådighed.  

I Hellerup er husene imponerende, og bilerne er luksuriøse, og når det kommer til indkøbs- og shoppemuligheder, er man med kontorer i byen, landet i slaraffenland. Her finder du Irma, Netto, Superbrugsen, Føtex Food samt flere mindre købmandsforretninger, såsom Åfløjens, EGV og Min Købmand (Spar). Strandvejen er en vigtig handelsgade med butikker i næsten alle ejendommene på strækningen fra Tuborg-området, hvor vejen løber i et langt s-sving, hvorved der visuelt opstår flotte arkitektonisk og lukkede byrum. På Strandvejen finder du ikke mindre end to italienske delikatessebutikker. Hos franco delicatezze i nr. 132 tilbyder de mange italienske delikatesser, sandwich og middagsretter, som alle er lavet efter traditionelle italienske opskrifter og hos Canillos i nr. 167 har man siden 1978 kunnet købe italienske specialiteter og importerede delikatesser samt friskbagt brød bagt med durum-mel. Hos den kendte hellerupbager Taffelbay kan man få brød og sødt. Man finder desuden mange fine små butikker med børnetøj, sko, designertøj eller det nyeste inden for møbeldesign, kunst og kunsthåndværk. Ligesom det nye Waterfront Shopping butikscenter tilbyder et hav af butikker. Centeret, hvis slogan er ’mere zen, mindre center’, ligger i den tidligere Tuborg Havn, hvor en ny lystbådehavn er under opførelse. Tanken bag Waterfront var at skabe en mental oase i en travl hverdag. Her kan man være effektiv og få handlet ind i en fart uden stress og planlægning. Du kan handle impulsivt og pleje dig selv og dit velbefindende, det indre såvel som det ydre med fitness og spa – og sunde cafeer, mens du nyder eksklusive omgivelser lige ved vandet. Her handler du med andre ord hurtigt ind og der er flere cafeer og væresteder samt timers gratis parkering.

 

Købekraften i området

Strandvej er lig med strand
Gentofte Kommune, herunder Hellerup, er en af landets rigeste
Danmarks Statistik

Gentofte er en veldreven kommune med et højt serviceniveau og en sund økonomi, og det betyder noget, når du skal vælge dine kontorers placering. Ifølge Statistikbanken 2015 for Gentofte Kommune, herunder Hellerup, er den gennemsnitlige personlige disponible indkomst i området 425.302 kroner om året. Den gennemsnitlige hustandsindtægt for området er 588.767. Det vil sige, at det er det beløb, som indbyggerne i Hellerup har til rådighed efter betaling af skatter, arbejdsmarkedsbidrag, underholdsbidrag og renteudgifter. Ud af kommunens cirka 75.000 indbyggere er 47,5 procent i arbejde, hvor 16,7 procent af dem uden for arbejdsstyrken er pensionister og 2,4 (eller 1.146) er arbejdsløse. Der er færre ledige, end i mange af landets øvrige kommuner. De brancher, der beskæftiger flest personer med bopæl i Gentofte Kommune, fordeler sig på sundhedsvæsen og sociale institutioner (16,6 procent), handel (13,8 procent) samt reklame, rådgivning, forskning og udvikling (13,4 procent). Ser man i stedet på alle personer, der arbejder i Gentofte Kommune er tallene for de tre sektorer: 24,0 procent (sundhed), 12,7 procent (handel), 16,6 procent (rådgivning). Gennemsnitslikviditeten – der opgøres som gennemsnittet af den daglige kassebeholdning i de foregående 365 dage – per indbygger i Hellerup lå således på 5.995 kroner i andet kvartal af 2014, hvilket betød, at Gentofte Kommune, herunder Hellerup, indtog en overraskende 37. plads (ud af 98) og hvor landsgennemsnittet var 6.005.

 

Parkeringsmuligheder

Et parkeringshus er et godt sted at parkere sin bil
Din bil står beskyttet og tørt i et parkeringshus
shanzhu / Shutterstock

Der er gode parkeringsmuligheder i Hellerup, som er delt op i parkeringszoner og kræver licens, se Parkeringsinfo Hellerup, hvor du ud over alle relevante oplysninger om zoner også kan finde information om betalingsfridage, betalingsmuligheder med videre. En anden fordel ved at have kontor i Hellerup, er, at der typisk vil være tilknyttet parkeringspladser til dine kontorlokaler. Når du søger efter kontorer i Hellerup (postnummer 2900) på Lokalebasen får du altid oplyst, om der er tilknyttet parkeringsplads(er) eller om der er mulighed for at leje parkeringsplads(er) i nærheden af kontorlejemålet. Bemærk i øvrigt, at det  er stadig lovligt at parkere sit køretøj med to hjul på fortovet i Gentofte Kommune, så længe parkeringen ikke er til gene for fodgængere på fortovet. Parkeringszoner med tidsbegrænsning og licensordning er indført to steder i kommunen, hvor beboere og erhvervsdrivende med kontorlokaler havde store problemer med at finde parkering. Parkeringszonerne har udgangspunkt i kommunens trafikpolitik og har til hensigt at gøre det lettere for de lokale beboere og erhvervsdrivende at finde parkering i nærområdet.

Der er tre parkeringsanlæg i Hellerup: Q-Park ved Tuborg Havnepark, som har døgnåbnet og ligger under det store mall Waterfront Shopping. P-huset er i to niveauer og har 700 p-pladser. EuroPark (APCOA) på Hellerupvej, som desuden tilbyder månedsparkering samt Parkering Gentofte ved sygehuset på Kildegårdsvej.

 

Udvikling i området

Lækre lejligheder ved Øresund
Hellerup har længe været et eftertragtet sted at bo
Mikkel Bigandt / Shutterstock

Som en del af Gentofte Kommune, indgår Hellerup i arbejdet med at sikre, at kommunen fortsat er et godt sted at bo og samtidig en attraktiv kommune at drive virksomhed i, med gode muligheder for at skabe vækst og arbejdspladser. Det skal en ny erhvervspolitik, der formuleres i et samarbejde mellem kommunen og erhvervslivet, imødekomme. Erhvervspolitikken har fem hovedspor: erhvervsklima, beskæftigelse, uddannelse, by- og erhvervsliv i balance og virksomheder i udvikling. Arbejdet med fokusområderne skal munde ud i et strategisk grundlag for en konkret handlingsplan, der skal sørge for, at politikken bliver til virkelighed. Parallelt hermed er arbejdet med byplanlægningen, som er vigtig for at opretholde og udvikle Gentofte som et attraktivt sted at bo, leve og arbejde i gang. Med udgangspunkt i kommunens sundhedspolitik, trafikpolitik og idræts- og bevægelsespolitik samt Grøn Strukturplan skal der sikres gode muligheder for en sund og aktiv livsstil. Som et led i udviklingsarbejdet i Hellerup og resten af kommunen, er der er opført cirka 215 boliger i området ved Tuborg Syd. Der er i kommunen i øvrigt en ikke anslået boligrummelighed i eksisterende etagehus- og villaområder samt centerområder. Der er siden vedtagelsen af Kommuneplan 2009 blevet opført cirka 23.000 kvadratmeter etageareal til erhvervsformål ved Tuborg Syd, og området er nu stort set udbygget. Herudover vil der i begrænset omfang kunne etableres bebyggelse til erhvervsformål i andre typer rammeområder, som fx centerområder, som har betydning for virksomheders vækst- og omsætningspotentiale i Hellerup. Gentofte Kommune ejer 27 større grønne områder samt et antal små grønne anlæg. Områderne er jævnt fordelt i kommunen og er alle omgivet af bebyggelse, veje, jernbaner eller Øresund, hvorfor det ikke er muligt at udvide de enkelte områder. Derfor arbejdes der i stedet på at bevare parker og naturområder og dermed sikre et varieret udeliv med mulighed for naturoplevelser, rekreation og motion for kommunens beboere virksomheder med kontorer i Hellerup.

 

Industrien

Bogerne i Hellerup går i Saxo Bank
Saxo Bank har deres hovedsæde i Tuborg Havn
ricochet46 / Shutterstock

Vælger du at etablere kontor i Hellerup kommer din virksomhed i godt selskab. Ud over at kunne prale af, at ikke mindre end fire af Danmarks 100 største virksomheder har hovedkontor i byen, så holder mange entreprenante og kreative ildsjæle til i Hellerup. Smykkemageren Ole Lynggaard er en af dem. Hovedkontoret drives fra Hellerupvej, og smykkefabrikantens vision er at blive det førende skandinaviske luksusmærke med international anerkendelse, med dybe rødder i en passion for mageløs design, formbrug og håndværksmæssig dygtighed. De tilstræber at blive kvalitetsbevidste forbrugers foretrukne mærke ved køb af skandinavisk smykkedesign. Hos Linde&Linde på Callisensvej arbejder indehaver Anne Linde med metal, hvis enkle, elegante udtryk, hun elsker. Metal kan formes, bukkes og støbes på mange måder, og det er et levende, solidt, holdbart og tidløst materiale. Anne fortæller videre, at de organiske aspekter i hendes designs er med til at give metallet et mere blødt og skulpturelt udtryk, som kan passe ind i alle typer indretninger. Anne Linde forlod i 2002  Manchester Metropolitan University i England med en grad i Three Dimensional Design og vendte tilbage til Danmark for at designe for forskellige møbelfirmaer, og i 2004 begyndte hun at producere sine designs for på den måde at opfylde sine visioner. Anne designer i dag tidløse, enkle reoler, hylder og møbler, der passer ind i alle boligtyper. Hos Kapacitet kombinerer de håndværk og teknik for at løse problemer og skabe designløsninger. De arbejder i tæt netværk med kunder, leverandører og industrielle designere, så de er i stand til at matche alle projekter med de rette færdigheder. Moodify skaber arkitektur og indretninger til bygherrer, og deres ambition er at skabe løsninger af særlige miljøer, som fx visuel identitetsdesign inden for wellness og fitness. Og på Baunegårdsvej ligger kommunikationsbureauet Rhetorica, som tilbyder  forskningsbaseret rådgivning i strategisk kommunikation, ledertræning og kurser i kommunikation og retorik.

 

Hoteller og overnatningsmuligheder i området

Hotel med gule persienner
Det er ikke svært at finde et hotelværelse i Hellerup med god udsigt
Mantadilok / Shutterstock

Hellerup er et lille byområde tæt på København med et begrænset udbud af hoteller. Der er dog mulighed for hotelovernatning centralt i byen, hvor du finder flere gode restauranter, shopping-muligheder og stranden inden for gåafstand. Ønsker du overnatning i mere private rammer, findes der både bed and breakfasts eller ferielejligheder, se fx Gentofte Hotel, som ligger kun to kilometer fra Hellerup midtby. Alternativt kan man finde overnatningsmuligheder i København eksempelvis i bydelen Østerbro, der grænser op til Hellerup, eller i Charlottenlund nord for Hellerup. Her findes der flere hoteller, kursus- og konferencecentre, der også udlejer til private. Med kontorerne i Hellerup, er området omkring Hellerup Strandvej, Hellerup Havn og Øregaard Park ideelt, uanset formålet med opholdet. Du er midt i et idyllisk bymiljø med gode restauranter tæt på, samtidig med, at du hurtigt og nemt kan komme til Københavns centrum med offentlig transport. Og du kan nyde udsigten over Øresund fra havnen eller snuppe en dukkert. Konferencehotellerne lidt nord for Hellerup ligger typisk i naturskønne omgivelser og med indretning og arkitektur, der trækker naturen og lyset indenfor. For de prisbevidste er der også gode overnatningsmuligheder fx på hostels i Hellerups omegn. Reserver fx hotelværelser i Hellerup til dine overnattende gæster på Expedia, hotels.com eller booking.com.