Introduktion til området

image alt
Færgen transporterer dig fra Danmark til Sverige

Kører du cirka 50 kilometer nord for København, så du finder du den store, kendte by ved navn Helsingør, der altså er beliggende ved kysten i den nordøstlige del af Sjælland. Helsingør er Sjællands tredjestørste by, lige efter København og Roskilde, med i omegnen af 46.829 indbyggere. På den anden side af Øresund, ja blot fem kilometer derfra, er den svenske handelsby Helsingborg beliggende med sine ca. 130.000 indbyggere. På blot 20 minutter kan man komme fra Helsingør til Helsingbor via færge.    

Områdets historie

image alt  
Stig Alenas/Shutterstock.com Hamlet i
Shakespeares

Hvis du vælger at finde et butikslokale i Helsingør, så bliver du en del af et historisk, kulturelt område. Byen har et godt, stærkt brand, og dette er til dels på grund af det kendte slot ved navn Kronborg Slot. Et brand som du bliver en del af ved at have butik i netop Helsingør. Slottet agerer byens varemærke, og Helsingør er kendt i hele landet og også internationalt for netop dette slot. Slottet antages nemlig at indgå i Shakespeares berømte værk ’Hamlet’, hvor byen angiveligt refereres til under navnet ’Elsingor’. Foruden at indgå i Shakespeares kendte teaterstykke, så er Kronborg Slot derudover kendt som værende et af de mest imponerende og smukkeste renæssanceslotte i Nordeuropa, hvorfor mange turister fra både Danmark og udelandet især Europa vælger at besøge byen.

Helsingør har dog mange andre kulturelle tilbud at byde på. Du kan fx besøge Museet Søfart, der er et prisvindende og anerkendt underjordisk museum. I 2014 placerede New York Times blandt andet stedet på den prestigefulde liste: ’52 places to go in 2014’. Det har desuden vundet en lang række andre priser for dets smukke arkitektur, der er tegnet af den verdenskendte danske arkitekt ved navn Bjarke Ingels, der ligeledes har tegnet en række markante, kendte bygninger på Østerbro. Du kan også besøge Hamlet Scenen, der fremviser teaterforestillinger på det gamle slot eller deltage i den årlige begivenhed ’Shakespeare at Hamlets Castle’. Du kan herudover besøge Helsingør Skibsværft, der er omdannet fra et tidligere skibsværft til et nu lokalt kulturcenter. Centret forener det tidligere havneområdes historiske ånd med moderne kultur i en smuk, arkitektonisk bygning. 

Udover at være en kulturelt og historisk by, så byder byen også på smukke skove, strande og et rigt og dynamisk handelsliv. Det er derfor netop eftertragtet for virksomheder at slå sig ned i byen i de mange butikslokaler til leje i Helsingør. Byen er på mange måder en typisk dansk handelsby med torve, restauranter og butikker, og det store antal af turister er med til at give den sig eget, internationale præg. Der er typisk liv omkring Stengade og Axeltorv, hvor du kan finde en masse små delikatessebutikker, tøjbutikker, caféer m.m. Bevæger du dig ned af de turistbefærdede gader Stjernegade eller Bjerggade, vil du derudover støde på et væld af tøjbutikker, interiørbutikker, bagere m.m.

Hvis du som virksomhed vælger at finde dit nye butikslokale i Helsingør, så vil du altså kunne nyde godt af at være beliggende i et spændende, kulturelt miljø, hvor der er liv i gaderne, og hvor der er et hav af turister. Det vil uden tvivl skabe gode forudsætninger for din vækst, da der vil være mange potentielle kunder. Herudover kan I glæde jer over at være en del af en kommune, der tænker innovativt og ønsker at skabe en moderne by i den gamle bys ånd. Derudover ønsker kommunen at skabe de mest optimale vilkår for at drive forretning i byen.  

Områdets infrastruktur

image alt
Badahos/Shutterstock.com, Helsingør st.

Går I og overvejer, om I bør finde et nyt butikslokale beliggende i Helsingør, så er det en god idé at vide, hvilke trafikale forhold byen byder på.

Overordnet set så har byen en effektiv og velfungerede infrastruktur både hvad angår offentlig transport for pendlere og trafikale forhold for bilejere. Der er rig mulighed for at komme til og fra byen med offentlig transport, da Helsingør er endestation for kystbanen, der strækker sig fra Helsingør til København. Kystbanen er en af de mest trafikerede ruter på jernbanenettet med sine tre til ni toge i timen i begge retninger. Man kan altså komme let rundt via toge og uden for meget ventetid. Skal du derimod til nogle af Nordsjællands andre byer, så kan du stige på Lokalbanen mod enten Hillerød eller Gilleleje, og du kan derudover også tage diverse busser, der kan fragte dig rundt i de omkringliggende byer.

Er du derimod i bil, så kan byen ligeledes byde på gode trafikale forhold. I byen vil du fx finde den kendte, store motorvejsstrækning kaldet Helsingørmotorvejen, der i de sidste 1,1 kilometer, der strækker sig ind i selve Helsingør, er etableret som en traditionel landevej. Helsingørmotorvejen går direkte fra Helsingør til København og bydelen Østerbro, så man altså kan komme til København eller Kastrup Lufthavn nemt og hurtigt. Det er ligeledes en fordel, hvis du har medarbejdere bosat i København, så kan de nemt og effektivt komme til og fra arbejde via bil.

Har man et butikslokale i Helsingør, så kan byen altså byde på gode infrastrukturelle forhold både for pendlere og for bilejere, men også hvad angår færgetrafik. Helsingør har nemlig en fast færgeforbindelse fra Helsingør til den svenske, smukke handelsby Helsingborg.

Erhvervs- og forretningsliv

image alt  
Badahos/Shutterstock.com. Et glimt af
Helsingør bygade om aftenen.

I sin oprindelige form er en butik et lokale, som forretninger benytter til at fremvise, udstille og sælge sine varer eller ydelser som terapi eller massage. Der findes både de traditionelle fysiske butikker, men mange virksomheder har ligeledes online butikker kaldet webshops. På disse hjemmesider promoverer de typisk deres brand, samtidig med at de sælger også deres varer på denne virtuelle platform. Nogle virksomheder sælger blot en vare, men andre typer forretninger sælger varer inden for mange forskellige kategorier som fx et supermarked. Leder du efter et butikslokale i Helsingør, så er der flere ting, som du bør tage stilling til. Beliggenheden er en af de mest essentielle faktorer, der kan have stor indvirkning på din forretnings succes. Er butikslokalet fx beliggende centralt, og vil du opnå en god synlighed? Og vil der dagligt komme mange forbipasserende forbi butikken, som potentielt kan blive dine nye kunder? Dertil kommer butikslokalet indretning, størrelse og fremtoning. Er størrelsen ideel i forhold til formålet, og er der konvergens mellem lokalet stil og look og dem måde, som I ønsker at fremstå udadtil? Butikken er nemlig jeres varetegn udadtil, og det kan have stor effekt på jeres succes. Hvis I fx sælger kunst eller antikke møbler, så vil et charmerende og råt butikslokale i Helsingør måske være optimalt, mens et mere stilrent og moderne butikslokale vil passe bedre, hvis I sælger teknologisk udstyr. Gå ind på Lokalebasen.dk og få et overblik over ledige butikslokaler i Helsingør. Du vil både kunne finde mindre butikslokaler til leje på 80 kvm., men også større på over 1.000 kvm.

Hvis man ønsker at begive dig ud på en shoppingtur til Helsingør, så er der rig mulighed for det. Byen rummer nemlig et væld af butikker, da det er den tredjestørste by på Sjælland. I alt kan man finde over 500 butikker, der spreder sig fra Espergærde-området til Kronborg Slot, og sammen med byens idylliske gamle bykerne gør det butiksudvalget til et handelscentrum for hele Nordsjælland samt for Helsingborg i Sverige, hvortil der eksisterer en fast færgerute. Grundet det store udvalg af butikker samt de mange kulturelle seværdigheder i Helsingør som Kronborg Slot, så vælger mange dagligt at besøge byen.  

I den smukke, historiske by kan man såvel finde et væld af små, hyggelige specialbutikker, men man kan også finde større butikker, hvor nogle er en dele af større kendte butikskæder som fx Bang og Olufsen, Pilgrim, Pandora, Ecco m.fl. Hvad end man søger tøjbutikker, blomsterbutikker, bagere, butikker med interiør til boligen eller noget helt femte, så kan man finde det i Helsingør.

Foruden et væld af butikker, så kan Helsingør også bryste sig af et hyggeligt cafélig med et bredt udvalg af hyggelige og også lokale caféer og restauranter, herunder italienske, spanske, kinesiske m.m.  Så vælger du at få butik i Helsingør, så bliver din virksomhed altså en del af et hyggeligt, dynamisk byliv.

Købekraften i området

image alt
I følge statistikkerne er købekraften høj i Helsingør

Når du er ved at afgøre, hvorvidt en by er fordelagtig for jer som virksomhed at have jeres nye butik i, så er der mange ting, der spiller ind. En af de faktorer, der kan få betydning, er byens lokale købekraft, der især kan få indflydelse på din virksomheds vækst og indtjening.

Parametre som indbyggernes indtægtsgrundlag, uddannelsesbaggrunde og selve befolkningsfordelingen er alle med til at give et praj om, hvor stort et rådighedsbeløb borgerne har. Og dette er især vigtigt for dig, som måske kommende butiksejer i Helsingør, at få et kendskab til, da det giver et indblik i, hvor mange penge borgerne har til rådighed  - og til fx at bruge i byens butikker heriblandt din. 

Indbyggerne i Helsingør har en gennemsnitlig årlig indkomst, der ligger over gennemsnittet i Danmark. Danmarks Statistik kan oplyse, at indbyggerne i Helsingør Kommune i gennemsnit har en indkomst på 325.160 kr. om året, hvor den gennemsnitlige indkomst i landet ligger på 299.000 kr. om året. Med hensyn til uddannelsesbaggrunde i Helsingør, så kan man finde et god blanding af indbyggere med helholdsvis mellemlange uddannelse, lange videregående uddannelse og praktiske erhvervsuddannelse. Og i forhold til aldersfordelingen, så er over halvdelen i den arbejdsdygtige alder, nemlig mellem 20 og 64 år, mens 24 procent er under 19 år, og 21,5 procent er over 65 år og dermed ifølge staten folkepensionister.

Hvad angår købekraften, så er der altså et fornuftigt grundlag for at lede efter ledige butikslokaler i Helsingør, og slå sig ned i netop denne by. Indbyggerne er nemlig forholdsvis ressourcestærke, om man kan derfra formode, at de har rådighed til at handle i byens mange butikker. 

Parkeringsmuligheder

image alt   
Helsingør tilbyder mange muligheder for parkering

Det er en god idé at vide lidt om de parkeringsregler, der gælder i den by, hvor du vælger at finde dit nye butikslokale. Det er god mulighed for at finde parkering i Helsingør, og der er ydermere rig mulighed for at finde gratis parkeringspladser. Centralt i Helsingør by vil du fx kunne finde et stort parkeringshus, der rummer i alt 550 gratis p-pladser. Det er dog tidsbegrænset parkering, og huset tilbyder tre timers gratis parkering fordelt på syv dæk. Husk derfor, at stil din parkeringsskive. Har du en butik i byen, og har du derimod brug for ubegrænset parkering, så kan du vælge at købe et adgangskort til parkeringshuset, som giver dig adgang til ubegrænset parkering, døgnet rundt. Et sådan adgangskort der er gyldigt i et halvt år, kan du købe for 800 kr., mens det koster 1.300 på årsbasis. Der er derudover mange ensrettede gader i byen, hvor der ofte forekommer gratis parkering på gadernes ene side, og dette er også tilfældet ved flere af gågaderne. I bykernen er parkeringen omkostningsfri og tilladt i en time, og i gågaderne med kørsel er parkering kun tilladt i parkeringsbåsene. På de lidt større p-pladser er det tilladt at parkere op til tre timer og nogle endda hele 24 timer. Du kan se den gældende regel på skiltningen ved den enkelte plads. Kommunen ønsker at mindske trafikken i selve Helsingør bykerne, og ser derfor helst, at man vælger at parkere sin bil i Helsingørs parkeringshus eller på nogle af parkeringspladserne, der er beliggende i udkanten af byen. Få yderligere information om parkeringsvilkår i Helsingør på kommunens parkeringskort.


Udvikling i området

image alt
Befolket gade i Helsingør

Helsingør er en stor og dynamisk by med mange besøgende og turister, hvilket især er fordelagtigt for dig, der har planer om at etablere din nye butik i byen. I de kommende år kan man dog forvente en endnu større befolkningsvækst samt skare af besøgende, da kommunen har tilladt en række boligbyggerier at blive opført rundt omkring i byen.

Fx har et udvalg for teknik, miljø og klima i Helsingørs byråd udtrykt opbakning til planerne om et nye boligprojekt på Badevej, der, hvis det bliver endelig godkendt, skal huse i omegnen af 30 lejligheder fordelt på 3.000 kvadratmeter på tre plan. Derudover oplyser nyhedsmediet Ejendomswatch.dk, at et andet boligbyggeri netop er blevet endelig godkendt. Dette betyder, at der skal etableres 200 boliver ved Ålsgårde. Og derudover vil der blive opført cirka 150 eksklusive boliver nær stranden, der især vil tiltrække indbyggere i overklassen med en højere indkomst end gennemsnittet. Med et butikslokale i Helsingør vil du altså blive en del af et område, der er i byudvikling, og hvor der forventes befolkningsvækst, hvilket vil kunne gavne din forretning. Du vil ydermere kunne få glæde af, at der vil tiltrækkes en stor gruppe købedygtige handlede.

Industrien

image alt  
Eks. på en blandt mange store
lagre/produktionslokaler i Helsingør

Mange vil betragte Helsingør som en attraktiv by at drive sit erhverv fra, og netop derfor tiltrækker byen mange størrelser virksomheder, der opererer inden for et hav af brancher. Grunden heraf skyldes blandt andet at kommunen aktivt arbejder på at skabe gode rammer for virksomhederne, så de kan vækste, udvikle sig og skabe lokale arbejdspladser. Dette gør kommunen blandt andet ved at samarbejde med de lokale virksomheder og være i tæt dialog med dem. Hvis du vil vide mere om kommunens vækstpolitik eller om deres indsatsområder, så kan du læse mere her.

Der er mange typer virksomheder, vælger at slå sig ned i butikslokaler, kontorer osv. i Helsingør by. Dette omfatter fx store kendte virksomheder som Siemens, Lauritz.com, Coloplast og det 100 år gamle tøjfirma August Firmatøj ApS, der har en butik beliggende centralt i Helsingør. Dette gælder ligeledes det kendte designfirma Bang og Olufsen, Synoptik, Arnold Busck m.fl.

Du vil derudover kunne finde et væld af nyopstartede virksomheder i Helsingør, og der hersker derved et spirende, innovativt iværksættermiljø i byen, hvilket kommunen også støtter gennem projekter, rådgivning, kurser m.m.

Hoteller og overnatningsmuligheder i området

image alt
Et hotelophold kan nydes i Helsingør

Har du et butikslokale i Helsingør, så forekommer der et stort udvalg af overnatningsmuligheder og altså indkvartering for dig, dine besøgende, kunder, forretningsforbindelse, medarbejdere m.m. I Helsingør vil du kunne finde i omegnen af 35 overnatningssteder, herunder hoteller og vandrehjem.

Du kan både finde hoteller i den dyre og luksuriøse ende, men også i den mere budgetvenlige ende. Leder du efter et eksklusivt overnatningssted i Helsingør, så kan du fx besøge det firestjernet hotel ved navn Strand- og Badehotel Marienlyst, der er beliggende ved Østersøen og tæt på det smukke Kronborg Slot. Som gæst på hotellet kan du få adgang til hotellets private strand, kasino og gratis parkeringsfaciliteter, og samtlige værelser indeholder desuden kabel-tv, minibar og lounge. Leder du efter et godt hotel, der er beliggende i selve Helsingør by, så kan du finde det trestjernede hotel kaldet Hotel Skandia, der også er beliggende i gåafstand til stranden og en blot times kørsel fra Kastrup Lufthavn. 

Leder du derimod efter en mere budgetvenlig løsning, så er der rig mulighed for at finde hoteller og vandrehjem i den billigere ende. Hvis du ønsker at bo tæt på strand, så kan du fx besøge Danhostel Helsingør, der ligger blot syv minutters gang fra vandet og har udsigt ud over Øresund. Det ligger derudover blot to kilometer fra den centrale Helsingør. Dette vandrehjem tilbyder blandt andet aktiviteter som billard, bordtennis, fodbold og desuden en have med grill. Du kan booke hoteller i Helsingør på sider som Hotels.com og Booking.com, og du kan herudover finde mange private overnatningssteder på deleøkonomien svar på et hotel, AirBnb.

Vælger du altså at finde dit nye butikslokale i Helsingør, så er der rig mulighed for at finde et sted at overnatte, og der er ligeledes mange muligheder, hvis du derimod blot står og mangler et mødelokale eller konferencecenter. Der findes blandt andet Comwell Borupgård, der foruden at fungere som et hotel også fungerer som et konferencecenter.