Introduktion til området

Erhvervslokaler i Birkerød
Søhusene i Birkerød. Find erhvervslokaler i Birkerød på Lokalebasen.dk

Er dine erhvervslokaler beliggende i Birkerød, så er du omgivet af natur i en by med en masser af kulturtilbud at vælge imellem. Især om sommeren er der mange forskellige events og aktiviteter i Birkerød og naturoplevelserne står i kø med flere større grønne områder. I midtbyen finder du et stort udvalg af butikker og korte afstande til skoler og institutioner. Den lille by Ravnsnæs eller Ravnsnæsset i Birkerød, som har 615 (2016) indbyggere er omgivet af landzone og smuk natur hele vejen rundt, blandt andet Sjælsø og Næbbegård Plantage (kort). Området er roligt, fredeligt og meget efterspurgt af folk som sætter pris på naturen. Her er der fx mulighed for løbe- eller cykelture i skoven og samtidig ikke langt til indkøb. Birkerød har mange gode rammer for en række forskellige sportsgrene, som blandt andet finder sted i det arkitektoniske og prisvindende Birkerød Idrætscenter, der slog dørene op i 2008 og hvor du også finder både Cafe Grundtvig og fitnesscenter. Ved siden af idrætscenteret ligger svømmehallen med flotte, nye faciliteter og et udendørsbassin samt to beachvolleybaner. Udendørsområdet åbner hvert år den 1. juni, og det er gratis for børn op til 12 år at tage i svømmehallen, herunder den udendørs pool. I sommerferien er der hver dag mulighed for at spille vandbasketball og vandhåndbold, strandtennis, bordtennis og vandgymnastik eller bare lege og slappe af, se mere på Idræt Rudersdal. Birkerød Kunstforening har til huse i Den Gamle Præstegård, hvor der hvert år opsættes 10-12 udstillinger. Foreningen arrangerer også udflugter, litteraturmøder, foredrag og et kunstmarked på Toftevangskolen. Og på MantziusLive er tilbydes der hver sæson en perlerække af musikalske live kulturoplevelser.

Områdets historie

Birkerød kirke
Birkerød Kirke fra starten af 1200 tallet.

Mange har sagt, at historien om den sorte tjener er det pure opspind, men det bliver den ikke dårligere af. Det fortælles, at køberen til Ebberødgård, kaptajn Georg Alexander Thaae i 1778 vendte hjem til Danmark efter en del år på de danskvestindiske øer. En unavngivet betroet og sort tjener ledsagede kaptajnen på den lange rejse. Det fortælles, at Thaae på et tidspunkt skulle have bragt en større sum penge til hovedstaden, og den sorte tjener blev bedt om at gøre rejsen med mønt i sæk. Den gode mand forlod gården ad hovedvejen, som løb fra den af Thaae  anlagte lindeallé og er ikke set siden. Da den sorte tjener aldrig dukkede op i København med pengene, gik snakken om sorte menneskers ringeart og anlæg for uhæderlighed. De fleste var således af den mening, at den sorte tjener var forsvundet med kaptajnens penge. Men ikke kaptajnen, som til sin død fastholdt, at tjeneren var både pålidelig og tro, og at kun en ulykke kunne ligge bag hans forsvinden på vejen til København. Længe stod de to påstande over for hinanden, indtil to arbejdere, der skulle hente grus i grusgraven, hvor Ebberødvej krydser Møllevej. Under gravearbejdet fandt de liget af den sorte tjener og den tomme pengesæk. Han var blevet overfaldet af røvere, plyndret  og myrdet, før de gravede ham ned i gruset ved vejen. Siden har trekanten ved Ebberødvej og Møllevej i folkemunde aldrig heddet andet Den sorte tjeners grav.

Områdets infrastruktur

Birkerød Station
Birkerød St. hvor der er forbindelse til Hillerød og København

Den måde, virksomheder, bygninger og infrastruktur formgives, bygges, drives og bruges på, er under forandring som følge af den teknologiske udvikling, hvilket også påvirker infrastrukturen, som i dag ikke længere begrænser sig til trafik, forsyning og sygehusvæsen. Vi er på vej ind i en tidsalder, som er kendetegnet af nye muligheder for entreprenører, arkitekter, designere og ingeniører. Effektive cloud-systemer og Big Data betyder, at vi kan forbinde folk, processer og ideer som aldrig før. Den digitale infrastruktur spiller en større og større rolle i samfundet, ikke mindst i samspillet mellem samfund, borgere og virksomheder. Hvor man tidligere kunne nøjes med en internetforbindelse på 4-8 Mbit stiller de nye netværkstjenester, som fx cloud computing, digital forvaltning, streaming og moderne produktionsplanlægning og udvikling, større krav. Regeringen har vedtaget, at dansk bredbåndsmål skal nå 100 Mbit-download og 30 Mbit-upload senest i 2020, men allerede i 2016 ser det ud til, at dette ikke kan realiseres. Samtidig presser udviklingen båndbreddebehovet i vejret, så 2020-målet vil i mange tilfælde være for lidt for sent. Flere danske kommuner er gået i gang med at forberede, hvordan man kan påvirke udviklingen så målene kan nås før 2020. Regeringens aftale om vækstplaner for digitalisering i Danmark hjælper godt på vej, og samtidig satser EU stort på den digitale fremtid. Derfor arbejder danske kommuner på at bestemme, hvilke muligheder, man har for at positionere sig i forhold til den digitale udvikling, og visse kommuner har allerede igangsat projekter, der skal stimulere udviklingen af landets digitale infrastruktur. Er dine erhvervslokaler beliggende i Birkerød, har du udbygget og effektiv offentlig transport tæt på. Rudersdal Kommune, som Birkerød har været en del af siden strukturreformen i 2007, gennemskæres af Helsingør-motorvejen, to strækninger af Kongevejen, samt S-togsstrækningen af Nordbanen med Birkerød Station. Linje E (S-tog) kører mellem Hillerød og Køge stationer, med stop blandt andet på Birkerød Station, se også Buslinjer i Birkerød og planlæg din rejse på DOT.

Erhvervs- og forretningsliv

Erhvervsområde, Business Area
Læs om erhvervsområdet i Birkeråd

Erhvervslokaler dækker over alle lokaletyper, som anvendes til industri, service og øvrige erhverv. Uanset hvilken branche, du befinder dig og hvilke kundesegmenter, du henvender dig til, så har de erhvervslokaler, du driver din virksomhed fra stor indflydelse på omsætning, vækstpotentiale og profil, hvorfor der er flere ting, du skal være opmærksom på, når du er på udkig efter erhvervslokaler. Din virksomheds beliggenhed og omgivelser er en del af en virksomheds ansigt udadtil og kan derfor styrke virksomhedens image. Derfor bør du overveje, om de erhvervslokaler, du har kig på sender det signal, du ønsker. Dine erhvervslokalers placering, størrelse samt interiør skal være i overensstemmelse med dit brand. Erhvervslokalerne har ydermere betydning for medarbejdertrivsel, og har derfor indirekte indflydelse på din virksomheds produktivitet. Dine erhvervslokaler skal endvidere være indrettet, så de svarer til din virksomheds behov, i forhold til funktioner og arbejdsgange, ligesom de tekniske installationer selvsagt skal være i orden, så driften ikke forstyrres. Med erhvervslokaler i Birkerød er din virksomhed centralt placeret i forhold til rekruttering af nye medarbejdere. Lokalebasen er din nemme og direkte vej til det store marked for erhvervsejendomme til leje og salg i Birkerød. Her får du hurtigt et overskueligt og dagsaktuelt overblik over ledige erhvervsejendomme i Birkerød.

Erhvervslokaler beliggende i Birkerød er omgivet af alskens indkøbsmuligheder. I juni 2016 åbnede fx Irma, der hidtil har holdt til i nummer 39, i nye store lokaler med åben slagterafdeling på Birkerød Hovedgade 42. I samme moment slog Farumhus Konditori også dørene op, så der er kommet gang i handlen i Hovedgaden, og det bliver nemmere at lokke store kæder som Tiger, Normal, H&M og Fætter BR til byen. I Birkerød kan du også handle dagligvarer i føtex og hos Birkerød Fiskehus, som tilbyder mange lækkerier fra det våde element, og som dagligt lokker masser af glade kunder i butikken, der også har fået succes med at sælge sund tapas og færdigretter. Når du træder ind af døren i Interieur & Design i Hovedgaden, befinder du dig pludselig i Birkerøds største, hyggeligste og mest velassorterede dagligstue. Her kan du blandt andet få råd og vejledning omkring køb af møbler og indretning af dine erhvervslokaler. I marts 2012 åbnede et indkøbseldorado i Birkerød. Dengang som i dag tilbød flere supermarkeder specialvarer i, men i føtex introduceredes konceptet med at have særafdelinger inden for nonfood, der fungerede som butik-i-butikken, og det var et hit fra dag et. Siden den første føtex åbnede i Århus for 46 år siden, har man arbejdet på at indtage en førende position i Dansk Supermarkeds familie. Navnet føtex er en sammentrækning af de første stavelser i ordene fødevarer og textil, hvilket også var de to produktgrupper, man slog sig op på i starten. Siden da er der kommet mange flere til. I føtex Birkerød er er mere end 120 medarbejdere fordelt på fastansatte og deltidsmedarbejdere, der sidder i kassen og varetager specialopgaver i de enkelte afdelinger.

Købekraften i området

Hestkøbgaard
Restaurant Hestkøbgaard i Birkerød

Med erhvervslokaler i Birkerød, er din virksomhed beliggende i Nordsjælland, hvor købekraften, med undtagelse af Københavns Indre By, overordnet set er landets bedste. Ifølge en analyse foretaget i 2016, giver et arbejdsliv i Nordsjælland, herunder Birkerød, 10 millioner kroner mere på kistebunden. Livsindkomsten for borgere i velhaverkommunerne er op til ti millioner kroner højere, end for borgerne i de fattigste kommuner. Rudersdal (Birkerød), Gentofte, Hørsholm og flere andre nordsjællandske kommuner huser nogle af landets rigeste, og nu har en opgørelse sat tal på, hvor mange flere penge borgerne i disse kommuner tjener hjem i løbet af et arbejdsliv, sammenlignet med borgerne i fattigere kommuner. Det er Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, der på baggrund af tal fra Danmarks Statistik har set på, hvor meget en person født i 1950-1954 total set har tjent fra de var 30 år til de var 60 år. Livsindkomsten i Rudersdal Kommune er målt til 20,5 millioner kroner. Til sammenligning havde personer, som bor på Langeland, Lolland, Morsø og Bornholm, den laveste gennemsnitlige samlede livsindkomst på cirka 12-13 millioner kroner.

Parkeringsmuligheder

Parkering er en vigtig faktor, når der skal vælges placering af erhvervslokaler. Mange erhvervslokaler har dog tilknyttede parkeringspladser eller mulighed for parkering tæt på. Er det ikke tilfældet, så er der ét  P-hus i Birkerød, og som du kan se på kortet, så ligger det i udkanten af Birkerød, på Bregnerødvej. Parkeringshuset administreres af Falkoner Plads ApS. Der er dog også 175 afmærkede parkeringspladser ved Birkerød Idrætscenter. Vær dog opmærksom på, at der er  tre timers parkering i området op mod svømmehallen, så husk at stille P-skiven. Birkerød Idrætscenter har mange besøgende hver dag. I visse tidsrum og i forbindelse med større eller flere arrangementer på samme tid, kan det være svært at finde ledige pladser langs Birkerød Idrætscenter, hvorfor det kan blive aktuelt med alternativ parkering, og der er flere muligheder, som alle ligger i umiddelbar nærhed, fx Birkerød Gymnasium, med indkørsel fra Søndervangen lige efter Søndervangshallen. Der er også mulighed for parkering ved Toftevangsskolen, som ligger på modsatte side af Bistrupvej (der er en gangtunnel under vejen til Birkerød Idrætscenter) ved føtex på hjørnet af Bistrupvej og Stationsvej.

Udvikling i området

Vandkunsten i Birkerød
Tegnestuen Vandkunsten i Birkerød

Når du vælger dine erhvervslokalers placering, så er udviklingen i området en væsentlig faktor i forhold til din virksomheds vækstmuligheder, og der er gang i udviklingen i Birkerød. Det gælder både fysiske og indholdsmæssige forhold, herunder udformning og anvendelse af Bymidtens bygninger og byrum – gader, torve og pladser samt grønne områder. Birkerød Bymidte som handelsområde er afgrænset til byområdet mellem Politiparken, Pengetorvet og Søndervangen i nordøst og Stationsvej i sydvest samt Bistrupvej i sydøst og Johan Mantzius Vej, Skolevej og Rolighedsvej i nordvest. Den løbende udvikling og forbedring af de fysiske og indholdsmæssige forhold i dette område har bidraget til, at handel, kultur og socialt liv er blomstret op i Birkerød Bymidte. Irmatorvet er byens mest centrale handelsplads. Her har mange butikker facade ud til Hovedgaden og torvet, hvor mange kunder passerer forbi. De seneste par år er der etableret både kunstnermarked hver lørdag på Irmatorvet fra juni til august samt torveplads med lette pavilloner fra Irmatorvet og ud til Teglporten, som har skabt nyt liv i Bymidten. Det er et eksempel på et projekt, hvor der med få midler er iværksat en udviklingsproces, som har skabt grundlag for aktiviteter, der har lokket nye og flere kunder til byen. I dag er der skabt en mere permanent løsning med Birkerød Torvedage, hvor der blandt andet sælges økologiske varer fra producenter i Nordsjælland på faste markedsdage. Det tidligere ubenyttede areal er blevet renoveret med fast belægning, og indgår som en del af den sammenhængende torveplads. Pladsen ud til Teglporten er desuden blevet forskønnet, og fremstår i 2016 som et attraktivt område, der tiltrækker nye kunder til Birkerød Bymidte. Majpladsen er det Centrale mødested for borgerne i Birkerød og byens historiske midtpunkt med kirken, dele af den gamle landsby bagved, Den Gamle Præstegård og Kroen. Det er herfra handelslivet er vokset ud til den Hovedgade med de forretninger, der i dag udgør Birkerød Bymidte.

Industrien

Birkerød Hovedgade
Birkerød Hovedgade

Der er en del industri i Birkerød, og erhvervslivet trives. Driver du din virksomhed fra et af Birkerøds mange erhvervslokaler, kan det give mening at søge optagelse i Birkerød Erhvervsforening, hvor du sammen med andre lokalt forankrede virksomheder har mulighed for at påvirke de lokale beslutningstagere i Rudersdal Kommune. Her kommer du i dialog med andre lokale foreninger og interesseorganisationer, og du bliver en del af et stærkt netværk og får kontakter til andre medlemsvirksomheder og brancher. Birkerød Erhvervsforening henvender sig til virksomheder og andre forretningsdrivende. Et andet populært netværk i Birkerøds umiddelbare omegn, er Rudersdal Erhvervsforening, som består af erhvervsfolk, der gerne vil møde andre erhvervsfolk, skabe forretning, dele viden og erfaring, og udvide deres netværk. Her hjælper man hinanden med at skabe de bedst mulige betingelser for medlemsvirksomhederne, gennem samarbejde, videndeling, inspiration, og socialt samvær. Foreningen mødes til et morgenmøde en gang om måneden, med interessante indlæg eller virksomhedsbesøg. Som medlem af Rudersdal Erhvervsforening har du mulighed for at netværke professionelt, få indflydelse på erhvervslivet i kommunen, finde nye samarbejdspartnere, få sparring og møde andre virksomhedsledere fra Rudersdal og samtidig få inspiration, som kan være med til at udvikle din virksomhed. Som et nyt initiativ uddeler Rudersdal Erhvervsforening (fra 2016) en pris til de virksomheder, de mener har gjort en stor forskel i løbet af året. Der uddeles priser i to kategorier: Innovation til den virksomhed, der med en god ide skaber fremdrift og Årets Mindre Virksomhed til en lille virksomhed, der gør en stor forskel. Mange større og mellemstore virksomheder har hjemsted i Birkerød, blandt andet ligger et af landets største selskaber, som omfatter både Kuwait Petroleum og Kuwait Aviation, på Banevænget.

Hoteller og overnatningsmuligheder i området

Hotel i Birkerød
Hotel i Birkerød

Opstår der behov for at indkvartere kunder, projektmedarbejdere eller andre gæster, så er der ikke så mange muligheder i selve Birkerød. Men Comwell Holte ligger kun 2,2 kilometer fra byen, i et naturskønt område af Nordsjælland ved Rude Skov og Vaserne med kun 15 minutters kørsel til Københavns Indre By. En anden mulighed er Rungstedgaard, som ligger 8,5 kilometer fra Birkerød. Rungstedgaard blev i 1917 opført som privatbolig til Laura Dinesen, der var beslægtet med Rungstedgaards berømte nabo, Karen Blixen. Frem til 1965 dannede huset ramme om familiens hverdagsliv, indtil det blev overtaget af Forsikringsakademiet, som i dag ejer og driver Rungstedgaard, som er et hotel- og konferencecenter smukt beliggende i Nordsjælland cirka 30 minutter fra København. Rungstedgaard ligger på Strandvejen lige ved Rungsted Havn med udsigt over Øresund og egen skov og park i baghaven. Parken er sanseoplevelse med et utal af eksotiske planter og træer, smukke krukker, udskæringer og skulpturer, som gennem årene er blevet skænket til Forsikringsakademiet og Rungstedgaard. Er dine erhvervslokaler beliggende i Birkerød, kan du kan blandt andet reservere hotelværelser i Birkerød og omegn til dine gæster på Expedia, hotels.com, TripAdvisor eller booking.com.