Intro

Roskilde domkirke
Roskilde domkirke..

Med erhvervslokaler i Roskilde, så er det bare at tage for sig af retterne af alt det, som byen har at byde på. Er du til fart over feltet, så er en tur på skateboard eller løbehjul gennem Rabalderparken med kurs mod musikbydelen Musicon måske noget for dig. Her kan du slå dig løs på en 445 meter lang skaterbane, når vejret tillader det. Når himlen åbner sig, så fungerer banen som regnvandsanlæg. For modige sjæle er Klatreskoven, også i Musicon, en chance for at prøve kræfter med udendørs forhindringer i op til 10 meters højde, hvorfra man kan suse gennem luften i svævebane, dog med livrem og seler. De fleste danskerne elsker tv-serien Matador med Røde, Fede, Maude og alle de andre. Men i Roskilde elsker de føljetonen særligt højt. For den folkekære forfatter Lise Nørgaard, der har skrevet serien, er født og opvokset i Roskilde. Og hendes rødder i byen har også sat deres tydelige præg på flere af forfatterens bøger, blandt andet erindringsbogen Kun en pige, der beskriver Lise Nørgaards opvækst i grossererhjemmet i Roskilde. På Turistbureauet kan du hente en gratis byguide, der fører dig igennem en underholdende byvandring i Lise Nørgaards fodspor. Du får både et glimt af hendes opvækst og historier om nogle af de steder, som har spillet en central rolle i hendes liv. Turen går blandt andet forbi banken, hvor Lises far blev nægtet et lån og forbi Hotel Prindsen, hvor Lise Nørgaard som barn fik danseundervisning i Guldaldersalen. Ligeledes kommer du forbi flere af hendes barndomshjem, herunder huset på Villavej, hvor Lise Nørgaard boede sammen med sine forældre, lillesøsteren Gerda, lillebroderen Kai og Moster Bob. Andre highlights på turen er moderens manufakturbutik Paris, pigeskolen, hun gik på, og Roskilde Dagblad, hvor hun blev udlært som journalist. Og så kommer du naturligvis også forbi bænken i Algade, hvor Lise Nørgaard, foreviget i bronze, holder et skarpt øje med bylivet, der passerer forbi.

Area history

historie..
Her ses nogle af de gamle vikingeskibe i Roskilde.

Roskilde Fjord er et af Danmarks smukkeste og mest spændende fjordlandskaber og landets eneste. Den stærkt forgrenede fjord opstod efter sidste istid, da havet trængte ind over det bakkede morænelandskab og oversvømmede dets laveste dele. Dale blev til bugter og vige, bakker til halvøer og øer. Siden stenalderen har landet hævet sig med to-tre meter, og fjordens udstrækning er blevet mindre. I dag står de gamle havskrænter mange steder stejlt afskårne med en smal bræmme af hævet havbund ned mod den nuværende strandkant. Den smalle fjord strækker sig 40 kilometer ind i det sjællandske landskab. I fjorden findes omkring 30 små øer og holme, som rummer et rigt og stort set uforstyrret plante- og dyreliv. Mange steder ved Roskilde Fjord kan man se spor fra fortidens aktiviteter. Langs fjordens kyst ligger der køkkenmøddinger fra stenalderen. Her har jægere og fiskere for seks tusind år siden siddet og lavet mad med udsigt til fjorden. Handel i vikingetiden og i den tidlige middelalder foregik ofte til søs, og med Roskildes placering midt i kongeriget, blev den en af landets vigtigste byer, med fjorden som bindeled udadtil. I slutningen af vikingetiden var det nødvendigt at kunne lukke indsejlingen til Roskilde for fjendens skibe. Derfor blev der sænket fem vikingeskibe ved Skuldelev, som du i dag kan se rester og rekonstruktioner af på Vikingemuseet. Når du i dag sejler på Roskilde Fjord lægger du dig i kølvandet på stenalderens stammebåde, vikingernes langskibe og middelalderens store sejlskibe.

Area infrastructure

Infrastruktur i Roskilde.
Erhvervslokalernes beliggenhed har stor indflydelse i Roskilde.

Infrastrukturen er relevant i forhold til dine kommende erhvervslokalers placering, og med erhvervslokaler i Roskilde, ligger er din virksomhed centralt placeret. Hovedparten af Roskilde og lokalområdets busser afgår fra Roskilde Station og der er adskillige togforbindelser med stop i Roskilde, heriblandt IC3 mellem Københavns Lufthavn og Frederikshavn i Nordjylland samt mellem Østerport og Rødby Havn, foruden internationale tog fra Københavns Hovedbanegård. Motorvejsnettet med Holbækmotorvejen i centrum går fra Vigerslev uden om Roskilde og videre til Holbæk. Der er indført nye A-buslinjer, som kører med kvarterdrift, hvilket betyder, at mange flere tager bussen til og fra Roskilde midtby. På DOT finder du en oversigt over buslinjer i Roskilde. For at skabe bedre tilgængelighed i bymidten er der i de sidste år arbejdet på at skabe så gode forhold, at bilister, cyklister og gående oplever, at det er let at komme til og bevæge sig rundt i byen. Bilisternes forhold er forbedret med opsætning af henvisningsskilte, og der er reserveret udvalgte P-pladser til ansatte, der arbejder i erhvervslokaler inden i Roskilde. Derudover arbejdes der med planlægning af nyt P-hus på Sortebrødre Plads. Cyklistplanen skal parallelt hermed fremme cykling i hele kommunen. Hovedindsatsen i bymidten er rettet mod at forbedre cykelstinettet med ringruter og stjernestier, der ad direkte ruter forbinder Roskilde station og bymidten med de nærmeste bydele og mindre bysamfund. Roskilde Lufthavn ligger omkring seks kilometer sydøst for byen og har primært taxi-, skole- og privatflyvning og er er en lille eksklusiv GA lufthavn, med en attraktiv beliggenhed tæt på København. En hurtig transittid betyder, at man kan være i København Centrum kun 30 minutter efter landing i Roskilde Lufthavn.

Business area

Erhverv.
Der er et væld af forretningsmuligheder i Roskilde.

Erhvervslokaler anvendes til industri, service og øvrige erhverv, og de erhvervslokaler, du driver din virksomhed fra har stor indflydelse på din kommende virksomheds omsætning, vækstpotentiale og profil, hvorfor der er flere ting, du skal være opmærksom på, når du er på jagt efter erhvervslokaler. Din virksomheds beliggenhed og omgivelser er en del af din virksomheds ansigt udadtil og kan dermed være med til at styrke virksomhedens image. Derfor bør du altid overveje, om de erhvervslokaler, du har i kikkerteren sender det signal, du ønsker. Dine erhvervslokalernes placering, størrelse samt interiør skal være i overensstemmelse med dit brand. Erhvervslokalerne har ydermere betydning for medarbejdertrivsel, og har derfor indirekte indflydelse på din virksomheds produktivitet. Dine erhvervslokaler skal endvidere være indrettet, så de svarer til din virksomheds behov, i forhold til funktioner og daglige arbejdsgange. Og så skal de erhvervslokaler, du vælger selvsagt være velfungerende, ligesom de tekniske installationer skal være er i orden, så driften ikke forstyrres. Med erhvervslokaler i Roskilde er din virksomhed centralt placeret i forhold til rekruttering af nye medarbejdere. Tjek Lokalebasen og se, hvilke muligheder, der er for at leje spændende erhvervslokaler i Roskilde.

I Roskilde er der et mangfoldigt og spændende handelsliv. Her er der et bredt udvalg af butikker, der tilbyder noget for enhver smag og pengepung. Der er også et stort udvalg af genbrugs- og vintagebutikker, se oversigten på Genbrug, Second-hand, Vintage & Antik. Roskilde er i dag Sjællands stærkeste handelsby, og et godt sted at drive virksomhed. I Roskilde findes der omkring 300 detailhandlere, som er fordelt i midtbyen samt i shoppingcenteret på RO’s Torv, som er et unikt shoppingcenter med fokus på design, kunst og arkitektur. Her finder du alt, hvad der er brug for, samlet på ét sted, herunder danske og internationale tøjmærker, boligtilbehør, sportstøj, sko og meget mere. Centeret er indrettet med forskellig kunst og har et smukt lysindfald, som giver en lys og anderledes shopping-oplevelse. RO's Torv huser 70 butikker og 15 spisesteder. Byens charmerende centrum tilbyder to ugentlige torvedage med lokale specialiteter, store kædebutikker og små, charmerende specialbutikker med udsøgte lækkerier. Er du interesseret i lokalt kunsthåndværk, bør du ikke snyde dig selv for et besøg i de mange små sidegadegallerier. Med erhvervslokaler beliggende i Roskilde er du tæt på hyggelige gågader, hvor du finder alt, hvad hjertet begærer. Du kan forny garderoben i en af de mange modebutikker, nyde det store udvalg af dansk design og lade dig friste i de lokale delikatesseforretninger og på en af byens mange cafeer, kan du nye en kaffe eller et glas. Roskildes handlende har i mere end 1.000 år levet af at tilbyde kvalitetsprodukter, høj service og gode oplevelser i handelsstaden med så kendte bysbørn som Matadors mor, Lise Nørgaard, Vaniljepigens far, forfatteren Ib Michael og Socialdemokratiets stifter, Louis Pio.

Purchasing power

Købekraft i Roskilde..
Stærk detail og handelsbetingelser i Roskilde.

Købekraften og demografi, der hvor dine erhvervslokaler er placeret, kan have betydning for din kommende virksomheds omsætnings- og vækstpotentiale. Roskilde er en af landets førende handelsbyer med en stærk detailhandel. Ifølge analysevirksomhedens vurdering i 2014, er befolkningsudviklingen, udvidelsen af RO’s Torv og udviklingen af dagligvareforsyningen er nogle af årsagerne til, at omsætningen i Roskilde Kommune er steget med 200 millioner kroner svarende til cirka fem procent i perioden 2007-2014 trods den finansielle krise og internethandlens udvikling. Detailhandlen i Roskilde Kommune står stærkt. En dækningsgrad for hele kommunen på 114 svarer til, at butikkerne i Roskilde Kommune omsætter for knap 600 millioner kroner mere end borgernes samlede forbrug i fysiske butikker. De mange kunder udefra skaber et betydeligt overskud p. kommunens handelsbalance, og tøjbutikkerne i Roskilde har bevaret en omsætning på niveau med 2007, hvilket er bemærkelsesværdigt, da mange andre byer har oplevet et markant fald i samme perioden. Den gode udvikling i Roskilde har ikke kun indflydelse på den personlige købekraft, men på erhvervslivets vækstpotentiale, herunder dem, der vælger at drive virksomhed fra erhvervslokaler i byen.

Parking

Parkering.
Parkeringsforholdene i Roskilde er gode.

Med erhvervslokaler placeret i Roskilde har du rigtige gode parkeringsmuligheder. Der er cirka 2.300 offentlige parkeringspladser og næsten lige så mange private pladser, som er mere eller mindre offentligt tilgængelige. Hovedparten af de offentligt tilgængelige pladser er fordelt på en række større parkeringsanlæg, som ligger rundt om Skomagergade og Algade, og der er også en del kantstenspladser, se Parkering Roskilde, hvor du også finder et link til køb af parkeringstilladelse. Bemærk, at man skal have folkeregisteradresse i Roskilde for at blive fritaget fra de skiltede restriktioner inden for det afgrænsede område i Knudsvejskvarteret og Roskilde bymidte, og at ordningen er forbeholdt private køretøjer. Firmaer og ansatte kan ikke få en parkeringstilladelse hertil. Se parkeringsguide for Roskilde Bymidte, hvor du finder et bykort samt overskuelig parkeringsinformation, herunder oplysning om byzoner, tidsbegrænset parkering, 10-meterreglen samt information om torvedage, parkering ved Domkirken og Vikingemuseet med mere, se fx også parkeringszones afgrænsning og forskellige typer parkeringspladser. Parkeringsmuligheder er ofte en afgørende faktor ved valg af erhvervslokalers beliggenhed. Bemærk, at når du søger efter kontorlokaler i Roskilde (postnummer 4000) på Lokalebasen, så får du oplyst, om der er tilknyttet parkeringsplads(er) eller om der er mulighed for at leje parkeringsplads(er) i nærheden af erhvervslokalerne. APCOA administrerer Parkeringshuset RO’s Torv i midtbyen, hvor du kan parkere uden tidsbegrænsning.

Development insight

Fremgang og udvikling i Roskilde.
Fremgang og udvikling i Roskilde.

Der sker rigtig meget på udviklingsfronten i Roskilde i disse år, hvilket kan være interessant for virksomheder, der påtænker at leje eller købe erhvervslokaler i byen. Et af de spændende igangværende projekter er Forskerparken ved DTU Risø Campus, der tilbyder adgang til unikke test- og demonstrationsfaciliteter. Målet er at blive Europas førende center inden for cleantech-virksomheder. I et samarbejde mellem Danmarks Tekniske Universitet DTU og Roskilde Universitet RUC etableres en cleantech forskerpark, hvor det internationale erhvervsliv får direkte adgang til den nyeste forskning inden for grøn energi. Kombinationen af førende forskningsinstitutioner, testfaciliteter og en forskerpark med innovative virksomheder skal øge muligheden for synergi gennem kommerciel udnyttelse af den viden, som DTU og Roskilde Universitet besidder inden for cleantech. Forskerparken tager udgangspunkt i et erkendt og stigende innovationsbehov. Al erfaring viser, at cleantech-virksomheder tilstræber et tættere samarbejde med forskningsinstitutioner og andre virksomheder. Forskerparkens samlede areal er på 50 hektarer, og der vil være plads til mellem 3.000 og 4.000 arbejdspladser, når parken er står færdig. Parken bliver et kraftcenter for bæredygtige løsninger, som skal tiltrække internationale virksomheder og ekspertise, og samtidig skabe ny vækst, eksport og flere arbejdspladser i Roskilde. Virksomhederne tilbydes  kontorer og laboratorier, der er indrettet efter deres individuelle udviklingsbehov. Hertil kommer en række service- og netværkstilbud, der skal sikre virksomhedernes fokus på produktudvikling. Forskerparken ligger få minutter fra Roskilde bymidte, tæt på motorveje og togforbindelser, 35 minutter fra Københavns Indre By og 40 minutter fra Københavns Lufthavn. Der er stor kommunal og regional opbakning om projektet, og der er gode muligheder for at tiltrække højt kvalificeret arbejdskraft. En ambitiøs mobilitetsplan skal sikre, at parken har en effektiv infrastruktur. Parken skal være et forbillede, der bidrager til at realisere målsætningen om Danmark som verdens grønne laboratorium og visionen om landets  uafhængighed af fossile brændstoffer i 2050.

Industry description

Industri i Roskilde.
Roskilde har et velfungerende og aktivt erhvervsnetværk.

Påtænker du at leje erhvervslokaler i Roskilde har det relevans, at byen har et meget aktivt erhvervsliv og ydermere et velfungerende erhvervsnetværk, der henvender sig til byens virksomheder. Netværket erhvervsFORUM Roskilde er en uafhængig og upolitisk erhvervsforening, der arbejder for at styrke betingelserne for erhvervsdrivende i Roskilde og omegn. Foreningens formål er at skabe netværk blandt foreningens medlemmer og derigennem fremme udvikling og vækst i Roskilde. Netværket har cirka 500 (2016) medlemsvirksomheder. Det er endvidere foreningens formål at varetage det lokale erhvervslivs interesser i relation til kommunen, regionen, staten og det internationale samfund. Dertil kommer, at det er en del af foreningens målsætning at fungere som operatør af erhvervsserviceopgaver. Foreningen arbejder for en bæredygtig og dynamisk erhvervspolitik, der skal udvikle Roksilde Kommune ved blandt andet at tiltrække nye borgere og virksomheder til byen. Erhvervspolitikken skal ydermere fastholde og udvikle de til enhver tid indskrevne virksomheder. Målet er, at virksomhederne i fremtiden får brug for endnu flere højtkvalificerede medarbejdere, som på sigt bosætter sig i Roskilde med øget skattegrundlag til følge. erhvervsFORUM Roskilde har defineret tre mærkesager: erhvervsbeskatning med fornuft, byudvikling med tilgængelighed samt proaktiv erhvervsservice, som handler om foreningens bud på at løse fremtidens behov for arbejdskraft i den offentlige sektor. Foreningen vil arbejde for, at Roskilde Kommune skaber flere offentlige udbud, så private virksomheder kan byde ind med deres produkter og tjenester, hvilket vil give virksomhederne mulighed for at udvikle sig, og det vil betyde, at kommunen ikke skal bruge ressourcer på at skaffe medarbejdere. Som ikke-medlem kan du læse tidligere udgaver af foreningens medlemsavis Netværk med mening.

Hotels And Hostels

Hoteller i Roskilde.
Forretningsforbindelser i Roskilde? Rig mulighed for overnatning.

Opstår der behov for at skulle arrangere overnatning for kunder og andre gæster, har man flere muligheder, med erhvervslokaler beliggende i Roskilde. Det gamle smukke Hotel Prindsen, opført i 1695, som desværre måtte dreje nøglen om i 2015, er blevet overtaget af hotelkæden Zleep, som driver hotellet videre. Et landeligt alternativ er Svogerslev Kro, beliggende kun få kilometer fra Roskilde by i fredelige og rolige omgivelser. Kroen er et ideelt udgangspunkt for ture og udflugter. Kroen har en helt specielle charme, hvor de stråtækte længer og den hyggelige atmosfære med bjælkelofter og indretning i almuestil danner en perfekt ramme om enhver selskabelig lejlighed. Kroen råder over 18 dobbeltværelser, alle med privat bad og toilet. Kroen er landskendt for sit store udvalg af danske og internationale specialiteter. Comwell Roskilde, som ligger ved Roskilde Fjord, er også en mulighed. Hotellet har en fantastisk udsigt over fjorden og smuk natur lige uden for hoveddøren. Det gør det til det perfekte sted for både en afslappende weekend og nogle travle arbejdsdage. Den tætte placering på både skov og strand er ideel til diverse udendørsaktiviteter. Hotellet ligger heller ikke langt fra Roskilde midtby og byens mange attraktioner. Kommer du i bil, tilbyder hotellet gratis parkering, og ellers er der offentlig transport tæt på. Reserver fx hotelværelser i Roskilde til dine overnattende gæster på Expedia, hotels.com eller booking.com.