Introduktion til området

Haslev er en mindre by, der er beliggende på Sydsjælland cirka 20 kilometer sydvest for Køge. I 2007 blev Haslev Kommune sammenlagt med Fakse Kommune og Rønnede Kommune, og den samlede kommune fik navnet Faxe Kommune. Byen rummer i alt i omegnen af 11.500 indbyggere, mens Faxe Kommune i alt har 35.500 indbyggere. Haslev er kendt som en stationsby, og centralt i byen vil du kunne finde Haslev Station, der med to spor kører passagerer i retningen af både Køge og Næstved. Foruden at være kendt som en stationsby er byen også kaldt skolernes by eller skolebyen i det grønne. Byen rummer i alt hele tre folkeskoler herunder Sofiendalskolen, Lysholm Skole og Nordskovsskolen samt Haslev Privatskole. Byen havde førhen ligeledes en skole ved navn Grøndalsskolen, der i 2015 blev revet ned, og der forventes nu at bygges attraktive boliger på arealet. I byen vil du ligeledes kunne finde EUC, teknisk skole, samt Haslev idrætsefterskole, der med et særdeles godt renommé fungerer som et af Haslevs varemærker – og der blandt sportsudøvere er kendt i det meste af landet. 

 

Haslev er beliggende i rolige, grønne omgivelser og få kilometer væk fra byen, vil du kunne finde skove og søer. Du vil ligeledes kunne besøge Gisselfeld, der er et af Danmarks største godser. Et sted H.C. Andersen besøgte flere gange i sin tid, og netop her fik han inspiration til hans kendte værk ’Den grimme ælling’. Gisselfeld rummer i omegnen af 2.400 hektar skov, hvor du kan nyde godt af den smukke natur. Du kan her besøge den charmerende og fredsfyldte Paradishave eller udforske Svenskekløften, der med sine stejle skrænter og væltede, store træer danner grobund for et rigt plante- og dyreliv. Får du lyst til at se stedet fra et fugleperspektiv, ja så kan du tage en stor gyngetur ud over Svenskekløften. Du vil nemlig kunne finde et ophængt gyngereb bundet fast til et af stedet største træer. Skriger din mave efter mad, så kan du besøge Gisselfelds restaurant Villa Gallina, hvor man som gæst kan nyde sin mad på en stor terrasse med udsigt ud over en stor, smuk sø og skov. 

Områdets historie

Haslev var mange år tilbage blot en mindre landsby, der hverken kunne boltre sig af et rigt handelsliv eller værende et attraktivt bosted, hvorfor kun få indbyggere slog sig ned i området. Først da togstationen blev etableret i 1870 begyndte byen at tage form, og folk begyndte at få øjnene op for byen. I perioden 1870 til 1920 begyndte folk sågar at strømme til Haslev. I samme tidsperiode hvor jernbanen blev anlagt, blev også byens hovedstrøg på i alt 700 meter etableret og fik navnet ’Jernbanegade’, der den dag i dag udgør byen centrale knudepunkt.    

 

Efter et par årtier stod byggerierne langs vejen klar, hvilket både omfattede bygninger og grunde til bolig samt til erhverv. Og samtlige grunde udgjorde præcis det samme areal - nemlig 789 kvadratmeter. Den tætte bebyggelse gjorde efterhånden vejen til en rigtig hovedgade, og da det i ca. 1860 blev lovligt at drive handel ude på landet, så begyndte købmænd stille og roligt at drive erhverv på Jernbanegade, hvilket siden hen gjorde byen til en handelsby i stedet for en landsby. Skal man videreformidle Haslevs historie, så er Indre mission en vigtig del af den fortælling. Fra 1860 og helt frem til 1950’erne var Haslev nemlig en Indre Missionsk højborg, og byen var i høj grad præget af den kristne bevægelse, der på gårde og egner inviterede til møder. I 1879 åbnede Indre Mission sit første missionhus, og de specialiserede sig endda i at udvikle orgler til de medlemmer af bevægelsen, der var bosat i Haslev. Indre Mission fik erhvervet sig et stærkt netværk i byen, men ikke alle hoppede med på vognen, og da man senere grundlagde en højskole, et seminarium samt et gymnasium i byen, begyndte folk i højere grad at uddanne sig og trække sig væk fra Indre Mission. Den dag i dag findes der kun ganske få medlemmer i Haslev, selvom mange stadig vil forbinde byen med bevægelsen.

 

Områdets infrastruktur

I Faxe Kommune, hvor Haslev går ind under, vægtes erhvervslivet højt, og en god infrastruktur er en forudsætning for, at erhvervslivet kan blomstre, og at der kan skabes vækst i byen. Netop derfor har kommunen haft stor fokus på at forbedre og optimere infrastrukturen i Haslev de seneste år.

 

Hvad angår offentlig transport, så kan byen byde på gode forhold for pendlere, der har sin daglige skole- eller arbejdsgang i omkringliggende byer som Næstved, Køge eller sågar København. Der er således togforbindelser til København og Næstved med to afgange per time, og i den nærmere fremtid bliver det endnu nemmere for dig at komme til København med offentlig transport. En ny togbane, der forventes at stå klar i 2018, gør det nemlig muligt for pendlere at komme til København på blot 39 minutter, hvor det den dag i dag typisk tager en times tid. Skal du til Ringsted vil det være muligt at stige på en bus, der kører dig direkte til Ringsted Station, og der vil derudover være forbindelser til Fyn og Jylland. Skal du dog blot rundt i Haslev, så vil du kunne finde op til flere buslinjer, der vil kunne fragte dig rundt. Skal du ud af byen i bil, så grænser Haslev op til motorvejsnet, og der er blandt andet en afkørsel til E47-motorvejen, der gør det nemt og hurtigt for dig at komme til København eller Kastrup Lufthavn. Der er knap 60 kilometer, og det vil typisk tage 40-45 minutter afhængig af tidspunktet, du vælger at begive dig afsted på. Skal du et smut i den anden retning og ned mod Vordingborg, Falster eller Lolland, så kan du tage E47-motorvejen den modsatte vej, og den strækker sig endda til Rødby, hvor du med færgen ’Puttgarden’ kan komme til Tyskland. Skal du til Fyn eller Jylland med bil, kan du ligeledes tage E47-motorvejen mod København og tage E20-afkørslen, der ligger en kende efter Køge.

Erhvervs- og forretningsliv

Kontorlokaler er betegnelsen på lokaler, der er beregnet til at huse personale både inden for det offentlige såvel som det private erhverv. Det er dermed typisk lokaler, hvorfra virksomheder driver deres forretning – koordinerer, administrerer opgaver m.m. Størrelsen på kontorer kan variere gevaldigt, og man vil kunne finde alt fra mindre, kreative kontorlokaler til store mere moderne og corporate kontordomiciler, der typisk huser store og sommetider internationale virksomheder. Hvis du leder efter et kontor i Haslev, så er det vigtigt, at du er opmærksom på en række faktorer. 

 

Dét kontorlokale, som du rykker ind i med din virksomhed, spiller nemlig en stor rolle både i forhold til din profil udadtil, men ligeledes internt i virksomheden. Kontorets indretning, udstråling og beliggenhed afspejler nemlig dit brand udadtil, hvorfor det er vigtigt at afgøre, om de faktorer afspejler dét, som din virksomhed ønsker at forbindes med. Er jeres kerneværdi fx at være moderne og innovative, vil det fx kunne svække jeres brand, hvis I rykker ind i et nedslidt og faldefærdigt kontor i Haslev. Derudover har jeres nye kontor en betydelig effekt på jeres interne arbejdsmiljø, jeres produktivitet samt arbejdsglæden blandt medarbejderne. Det er derfor en fordel at overveje, hvorvidt jeres interne kultur og medarbejdere trives bedst i cellekontorer eller i de populære storrumskontorer, der i højere grad lægger op til samarbejde og interaktion blandt medarbejderne. Kort sagt går det altså ud på at sikre sig, at kontoret kan indrettes således, at det lever op til jeres virksomheds behov. Kontorets beliggenhed er heller ikke uden betydning for medarbejderne. Først og fremmest bør du undersøge, hvorvidt det er muligt for dine medarbejdere at komme til og fra arbejde til jeres nye kontor i Haslev – både med bil og med offentlig transport. Og hvor længere eller kortere deres transporttid og fra arbejde bliver. Ligger jeres nye kontorlokale i Haslev nemlig meget længere væk fra deres bopæl, vil I kunne risikere at miste værdifulde medarbejdere. Dette er også essentielt at undersøge i forhold til rekruttering af nye medarbejdere. Du kan med fordel besøge Lokalebasen.dk og undersøge, hvilke kontorlokaler i Haslev, der kunne være interessante og relevante for jer.

 

Hvis din virksomhed slår jer ned i et kontorlokale i det centrale Haslev, vil der forekomme mange indkøbsmuligheder i nærområdet. Det vil typisk være i området omkring hovedgaden ’Jernbanegade’, og skal du handle ind til aftensmaden, vil du kunne besøge supermarkeder som Menu, Netto, Fakta, Aldi, Lidl, Rema1000 og Kvickly. Er du derimod ude på en shopping-tur, og leder du efter nyt tøj, interiør til boligen eller noget helt tredje, så vil du kunne finde et hav af forskellige butikker langs Jernbanegaden. Du vil her kunne finde et overblik over butikker i Haslev, der er medlem af Haslevs Handelstandsforening. Ønsker at at besøge et shoppingcenter, så kan du besøge Næstved Stor-Center, der ligger blot omkring 20 kilometer væk fra Haslev. Det vil typisk tage 20-25 minutter i bil, og er du med offentlig transport, vil du kunne tage toget direkte fra Haslev Station, hvor det ligeledes vil tage omkring 20-25 minutter. Næsted Stor-Center er Region Sjællands største shoppingcenter, og du vil kunne handle i over 65 specialforretninger – fra beklædning til boligindretning. Der vil desuden være over 2.000 gratis parkeringspladser lige til døren.

 

Købekraften i området

Der er flere faktorer, der er med til at afgøre, hvorvidt en by er fordelagtig for jer som virksomhed at have kontor i. For eksempel kan den lokale købekraft være af betydning, da den nemlig kan få indflydelse på din virksomheds vækstpotentiale og omsætning, men det afhænger selvfølgelig af, hvilken branche I opererer i. Faktorer som befolkningsfordelingen, indtægtsgrundlaget og handelslivet har ydermere indflydelse på, hvor stort et rådighedsbeløb borgerne i Haslev har. Der bor i alt 11.653 indbyggere i Haslev, mens der i alt bor 35.614 indbyggere i Faxe Kommune, hvor der er mest data at trække. Ud af de 35.614 indbyggere er i alt 21.421 i alderen 17-64 år, mens cirka 7.463 indbyggere er over 65 år. Dertil har cirka 40 procent en erhvervsfaglig uddannelse, 33 procent har gennemført grundskolen, mens i alt 12,5 procent har gennemført en mellemlang videregående uddannelse. Arbejdsledigheden vurderes som værende lav, og lå i 2015 på 4,5 procent, hvilket er beregnet som fuldtidsledige i procent ud af arbejdsstyrken i kommunen. I 2014 oplevede kommunen en massiv vækst i antallet af private arbejdspladser, hvilket indikerer at arbejdslivet i kommunen bevæger sig i en positiv retning. Dertil ligger den gennemsnitslige indkomst ligger på 285.715 kr. årligt, hvilket er en smule under gennemsnittet i Danmark, der ligger på omkring 300.000 kr. årligt. Overordnet er der altså et fint grundlag for at finde jeres nye kontorlokale i Haslev. Du kan læse mere om Faxe Kommunes nøgletal her.  

 

Parkeringsmuligheder

Når du leder efter et nyt kontorlokale til jeres virksomhed, så er det en fordel at undersøge, hvilke parkeringsmuligheder virksomhedens ansatte vil få. Typisk vil der være tilknyttet parkeringsmuligheder til et kontorlejemål, men det er ikke noget, du bør tage som en selvfølge. Når du søger efter kontorlokaler til leje i Haslev, vil der på Lokalebasen.dk ofte være angivet, hvorvidt der er tilknyttet parkeringspladser eller ej. Sommetider vil det være inkluderet i lejen, mens det i andre tilfælde vil være muligt at leje det antal parkeringspladser, I som virksomhed har behov for. Der er flere regler, der gælder for parkering i Haslev. Fx er det lovligt at parkere på den ene side af hovedgaden Jernbanegade, der ligger centralt i byen. Det er derimod ulovligt og til stor gene for gadens forretninger, hvis du parkerer i den anden side af Jernbanegade. I 2014 trådte en ny bekendtgørelse om parkering i Faxe Kommune i kraft, der ikke tillader køretøjer over 3.500 kg. herunder påhængsvogne, campingvogne og trailere at parkere længere end tre timer på veje, pladser og parkeringspladser inden for Haslevs byzoner. De førnævnte må ydermere ikke parkeres på veje, der har en højere tilladt hastighed end 50 kilometer i timen.

Udvikling i området

For at udvikle erhvervslivet i Haslev er der igangsat flere initiativer. Et af disse initiativer er erhvervsorganisationen Business Faxe Copenhagen, der hjælper iværksættere og nystartede virksomheder i gang. Erhvervsorganisationen er en innovativ drivkraft, der blandt andet tilbyder de nyopstartede virksomheder rådgivning og inspiration til dét at skulle drive forretning. Dertil sætter de rammen for networking og vidensdeling, hvilket tilmed åbner op for forretningsmuligheder for organisationens medlemmer.  Derudover faciliterer de workshops, seminar, kurser m.m. om alt inden for markedsføring, innovation, ledelse og vækstmuligheder for at give medlemmerne inspiration samt et skud i den rigtige retning. Kommunen har ligeledes udarbejdet en erhvervsstrategi i 2015 og handlingsplaner for 2016, der skal være med til at udvikle erhvervslivet i Haslev. Visionen for erhvervsstrategien er, at kommen bliver bæredygtig med en sund økonomi og som værende et attraktivt sted for beboere, fremtidige beboere, besøgende samt turister. En af de vigtigste opgaver til at nå disse mål er, at der skal skabes stærke netværk i erhvervslivet, og at der kommer og opretholdes en god dialog mellem virksomhederne og kommunen. For at kunne sikre et rigt erhvervsliv er en velfungerende infrastruktur også alfa og omega, hvilket er et andet fokusområde i erhvervsstrategien for 2016. Haslev er beliggende tæt på København og har både motorvejsnet og en togstation, der to gange i timen fragter folk i retningen af København eller Næstved. For at gøre Haslev mere attraktiv som arbejdsplads, er DSB ved at anlægge en ny jernbane, der bygges til hastigheder op til 250 kilometer i timen. Det betyder, at man i fremtiden vil kunne komme fra Haslev St. til København St. på 38 minutter, hvor det førhen har taget 58 minutter. Og når man snakker infrastruktur, så er der plads til flere forbedringer i Haslev, hvorfor kommunen har igangsat fire indsatsområder for at forbedre infrastrukturen. Det ene indsatsområde er Femernforbindelsen, der er en 19 kilometer lang tunnel, der forventes at stå færdig i 2026. Tunellen har til formål at øge udvekslingen af varer til Tyskland og resten af Europa, hvilket også Haslev i fremtiden vil kunne drage nytte af, da man via E47-motorvejen hurtigt vil kunne køre til Rødby, hvor tunnelen vil påbegynde. 

Industrien

I Haslev by vil du finde et godt mix af mindre og mellemstore virksomheder, der opererer inden for mange brancher. Byen huser blandt andet en række frisører, bagere, tøjbutikker og desuden er fødevarer det langt største ressourceområde, der aktuelt udgør en fjerdedel af den private beskæftigelse i kommunen.   

 

Faxe Kommune, som Haslev er en del af, er blandt andet kendetegnet ved at huse en række store industrivirksomheder som det internationale bryggeri Royal Unibrew A/S samt Haribo Lakrids A/S, der er en af Danmarks største slikleverandører. Dertil huser kommunen store erhvervsskatteydere som fx Top Tours, der er et dansk rejsebureau og store jordbrugsvirksomheder som Gisselfeld, Bregentved og Vemmetofte, der er steder, der tiltrækker mange mennesker og turister. Området er derudover hjemsted for en række internationale og store virksomheder som fx seas-nve, Mortalin samt Danish Agro.

 

Hoteller og overnatningsmuligheder i området

Hvis I vælger at leje jer ind i et kontorlokale i Haslev, så er det en god idé at have et overblik over, hvilke overnatningsmuligheder byen tilbyder. Det kan jo være, at I vil stå i den situation, at I får gæster eller kunder på besøg, der ønsker muligheden for at overnatte i byen. Da Haslev er en mindre by, rummer den ikke et utal af hoteller og kroer. Der er dog stadig få muligheders som fx vandrehjemmet ved navn Emmaus Hostel, der er beliggende centralt i Haslev og tilbyder gratis wifi, fælles køkken faciliteter og rummelige værelser. I byen vil du derudover kunne finde Edelsminde Bed & Breakfast, der giver gæsterne adgang til en terrasse med en smuk udsigt, gratis parkering og wifi. Ønsker jeres gæster derimod at indlogere sig på et hotel, vil der være mulighed for at booke et værelse på det trestjernede hotel ved navn Dalby Hotel, der er beliggende i udkanten af Haslev. Hotellet er et fredeligt landhotel, der er placeret i naturskønne omgivelser og med inkluderet morgenmad og gratis parkering. Du kan blandt andet reservere et værelse på sider som Booking.com og Hotels.com.