Introduktion til området

Vejle fjord broen

Vejle i Sønderjylland ligger i noget af Danmarks smukkeste og mest vekslede natur, hvor bøgeskoven langs fjorden farver skråningerne grønne og Grejsdalen og Vejle Ådal bugter sig gennem landskabet. Fårup Sø og Rørbæk Sø ligger idyllisk i bakket terræn på tværs gennem det hele løber Hærvejen fra Gudenåens og Skjern Å’s udspring ved Tinnet Krat til plantagerne og det åbne landskab med klitter ved Randbøl Hede. Vejles landskab inviterer til ture på cykel, i kano eller på gåben. Her kan man stævne til søs, svinge golfkøllen, kaste fiskestangen eller dase på strandene. Naturen ses og indsnuses suverænt fra en cykelsaddel. Hele familien kan være med og der er aldrig langt mellem oplevelserne. Tag ud i det blå eller benyt dig af de skiltede cykelruter. I Vejle er der rig mulighed for at cykle eller vandre i smukke naturområder med afmærkede vandrestier at vælge imellem. Med sine 55.876 indbyggere (2017) er Vejle i Sydjylland landets niende største by. Vejle ligger i Vejle Kommune, som blev etableret i forbindelse med kommunalreformen i 2007, hvor Vejle også blev regionshovedstad i Region Syddanmark. Komponisten Jacob Gade er uden sammenligning den kulturperson fra Vejle, der har opnået størst international berømmelse. Hans verdensberømte Jalousie ”Tango Tzigane” (Tango Jalousie i folkemunde) fra 1925 er en af de mest populære og mest spillede melodier, der nogensinde er komponeret. I Vejle kan man derfor finde gadenavne, navne på hoteller med videre opkaldt efter byens berømte søn. Operasangeren Per Bach Nissen er født i Vejle. Fjordbyen har desuden avlet billedkunstneren Albert Bertelsen, forfatteren Ulrik Gräs, som er opvokset i Svendsgade i Vestbyen, præsten, lyrikeren Inger Christensen og historikeren Anders Sørensen Vedel samt digteren Harald Kidde, der boede i Havnegade, forfatteren Karl Bjarnhof, skuespiller Bodil Jørgensen med flere.

Områdets historie

Vejle betyder vadested, og det blev navnet for den bebyggelse, som blev anlagt på en holm midt i Vejle Ådal, hvor Grejs Å optages i Vejle Å, umiddelbart før den løber i fjorden. Vejle nævnes første gang i 1256, og de ældste kendte købstadsprivilegier blev udstedt af Kong Valdemar III i 1327, men Vejle har flere år på bagen. Arkæologiske udgravninger syd for Kirketorvet vidner om, at der har været bebyggelse tilbage til omkring 1100. Sydsiden af holmen omkring Søndergade blev først bebygget, senere bredte byen sig mod nord. Vejle var helt omkranset af vandløb. Indbyggerne var håndværkere og handelsmænd, åerne og fjorden fundamentet for en flok fiskere, og landbrug kom efterhånden til at udgøre en vigtig beskæftigelse for vejlenserne i takt med, at byen voksede og på denne måde i stigende grad kunne brødføde det nære opland. Vejles ældste bevarede bygning er Sct. Nicolai Kirke fra midten af 1200-tallet, som ligger øst for byens hovedstrøg ved Søndergade, Rådhustorvet, Torvegade og Nørregade. Udgravninger i Klostergade tyder imidlertid på, at Vejle har haft en tidligere kirke på byens højeste punkt, før sortebrødrene i årene omkring 1310 opførte et kloster der. Politisk har Vejle gennem det meste af det 20. århundrede været en af fagbevægelsens og socialdemokratiets højborge. Socialdemokraten Christian Jacobsen blev Vejles første folkevalgte borgmester i 1919, og han blev efterfulgt af fire socialdemokratiske borgmestre, blandt dem borgmester Willy Sørensen som den mest markante. Han var borgmester i Vejle fra 1946 til sin død i 1978. Socialdemokraten Karl Johan Mortensen fulgte ham på posten. Det socialdemokratiske monopol på borgmesterposten blev brudt i 1994, hvor et politisk makkerskab mellem Venstre, Konservative, Radikale og Socialistisk Folkeparti betød, at borgmesterposten gik til SFs Flemming Christensen, der bestred posten indtil kommunesammenlægningen i 2007, hvor socialdemokraten Leif Skov blev borgmester. Ved det seneste kommunal- og regionrådsvalg (2013) fik Vejle for første gang en venstremand som borgmester, nemlig Arne Sigtenbjerggaard.

Områdets infrastruktur

Overvejer du at tjekke ind på et af Vejles kontorhoteller, så er faktorer som infrastruktur væsentlige i forhold til eventuel rekruttering af medarbejdere, varelevering, kundebesøg med videre. Derfor kan det være interessant at dykke lidt ned i Vejles infrastrukturelle forhold. Historisk set har Vejles udvikling været styret af byens centrale beliggenhed og fjorden, der har gjort det nemt at sejle varer til og fra byen. Endvidere har byens mange åer og vandløb, som tidligere skabte vandkraft til industrivirksomheder, præget bybilledet. Vejle er centralt placeret i landet og et trafikknudepunkt, hvorfor byen er hjemsted for landets første store transportcenter ved Gateway E45. Fra Vejle Trafikcenter forbinder ni bybuslinjer de forskellige bydele, ligesom der fra trafikcentret kan opnås forbindelse med bus og tog til hele landet. Vejle Station blev indviet i 1868 og er i dag en central station på det danske jernbanenet. Alligevel er stationen i dag en udfordring for dansk infrastruktur på grund af et politisk et ønske om at kunne køre i tog mellem Odense og Aarhus på en time. Det kan komme til at betyde, at der skal bygges endnu en bro over Vejle Fjord. Vejle Havn blev indviet i 1827 på dens nuværende placering. I årene efter Anden Verdenskrig voksede havnen til Danmarks næststørste efter Københavns Havne, og frem til 1932 sejlede de to fjorddampere Jeppe Jensen og Hvidbjerg og (opkaldt efter havnens anlægger) mellem havnelejet og Munkebjerg, Tirsbæk, Ulbækhus og Fakkegrav. Vejle Havn er i dag en økonomisk rentabel havn. Den nordlige del af havnen er blevet udviklet til et bolig- og parkområde, der forbinder Vejle med fjorden ud til Henning Larsen Architects vartegn, Bølgen fra 2009, som er Vestdanmarks dyreste boligprojekt gennem tiderne. Danmarks næststørste lufthavn, Billund Lufthavn, ligger cirka 30 kilometer fra Vejle centrum, og der er regelmæssig offentlig kørsel med lufthavnsbusser fra Vejle Trafikcenter til lufthavnen.

Erhvervs- og forretningsliv

Erhvervslivet i Vejle

Konceptet kontorhotel bliver mere og mere populært i en tid, hvor deleøkonomi især for mindre virksomheder har vist sig et attraktivt alternativ til mere omfattende etableringsomkostningstunge løsninger. Det gælder også i Vejle Kommune. Et kontorhotel er en bygning, hvor flere virksomheder kan leje sig ind i dertil indrettede erhvervslokaler og deles om de fælles faciliteter. Der er enkelte kontorhoteller i Vejle (blandt andet i Vejle) med- og uden mangagement facility-services og i flere prisklasser. Der kan være god økonomi i at vælge kontorhotelløsningen, da der er flere fordele ved at benytte et kontorhotel, herunder kortere lejeaftaler, hurtig indflytning og tilpasning, såfremt dine lokalebehov ændrer sig over tid. Typisk tilbydes fælles reception med kopifaciliteter, kollektiv madordning eller kantine samt adgang til mødelokaler, ligesom der vil være etableret internet og telefonlinjer, som administreres af kontorhotellet. Kontorhoteller tilbyder desuden ofte fx telefonpasning, PA-service samt mulighed for at leje møblerede kontorer. Kontorhoteller tilbyder ud over fælles wifi, reception og business center ofte også te- og kaffeordninger. Der er altså rigtig gode muligheder for dig, der ønsker at ’tjekke ind’ på et af Vejles kontorhoteller. Søg efter kontorhoteller i Vejle (postnummer 7100) på Lokalebasen og se, hvor der er ledige kontorhotelplads(er), fx i Damhaven, Roms Hule og på Vindinggård Ringvej. Kontorhoteller beliggende her i byen giver adgang til gode indkøbs- og shoppingmuligheder. Med en beliggenhed tæt på motorvejsnettet samt regelmæssig bus- og togtrafik er Vejle et oplagt sted at søge efter et kontorhotel til din kommende virksomhed. Vejle er en hyggelig handelsby med hundredvis af kendte kædebutikker og spændende specialbutikker. Her kan man gå på opdagelse i gågaden og i de små charmante sidegader og gårdmiljøer. Der er også mulighed for at tage en pause fra byens puls og træde ind i en atmosfærefyldt verden af kunst, der byder på mange stilarter. Gårdbutikkerne i idylliske omgivelser med lokalt fremstillede produkter, specialiteter og unika kunsthåndværk er også et besøg værd, ligesom en øl-, vin eller whiskyoplevelse kan nydes på de lokale destillerier og mikrobryggerier.

Købekraften i området

Købekraften stiger i øjeblikket i Vejle.

Information om kommunalperformance, indtægtsniveau og købekraft i Vejle er relevant, når der skal vælges kontorhotel her i kommunen. Købekraften i byen kunne være bedre, og den disponible indkomst i kommunen indtog i 2014 en 71. plads i en sammenligning af alle 98 danske kommuner (hvor placering 98 er den højeste), foretaget af Danmarks Statistik. Ifølge 2016-tal ligeledes fra Danmarks Statistik er den årlige disponible gennemsnitsindkomst i Vejle Kommune 277.594 kroner. Den disponible indkomst er det beløb, en person har tilbage til opsparing og forbrug efter betaling af direkte skatter, arbejdsmarkedsbidrag, underholdsbidrag og renteudgifter. Uanset om din virksomhed er ny eller etableret spiller forhold som udvikling, kommunalperformance og rammebetingelser for virksomheder i Vejle Kommune en vigtig rolle, når du overvejer at leje dig ind på et af byens kontorhoteller. Huspriserne i Vejle er et andet udtryk for, hvor mange penge folk har til forbrug og investering i kommunen. De reelle huspriser i Vejle og ikke kun til salg-priserne siger mest. I første kvartal 2017 var kvadratmeterprisen på parcel- og rækkehuse i Vejle 11.795 kroner per kvadratmeter, et fald på -8,76 procent i forhold til fjerde kvartal 2016. Beregningen er baseret på, at der i perioden er indgået 73 hushandler i Vejle Kommune. Der er handlet 29 ejerlejligheder til en kvadratmeterpris på 14.157 kroner per kvadratmeter, hvilket er en stigning på +0,73 procent i forhold til fjerde kvartal 2016. Der er ikke handlet nogen fritidshuse i Vejle i perioden. Dansk Industri har siden 2010 hvert år sammenlignet det lokale erhvervsklima i landets 98 kommuner. I sammenligningen vurderer DI kommunalperformance på bagrund af faktorer som rammevilkår, infrastruktur og transport, arbejdskraft, kommunal sagsbehandling, skatter, afgifter og gebyrer, fysisk placering, brug af private leverandører, kommunens image, velfærdsservice samt information og dialog med kommunen, hvilket munder ud i en samlet placering og overordnet vurdering af kommunens erhvervsvenlighed. I sammenligningen opnåede Vejle i 2016 en samlet placering som nummer 33, hvor kommunen i 2015 fik en 42. plads. Vejles erhvervsvenlighed rykkede altså ni (9) pladser frem i perioden.

Parkeringsmuligheder

Parkeringspladser er der mange af i Vejle.

Der kan være tilknyttet parkeringsplads(er) til kontorhoteller i Vejle, men det gælder ikke alle, hvorfor det kan være interessant at vide lidt om de generelle parkeringsforhold i kommunen i forhold til kundebesøg, varelevering med videre. På Vejle Kommunes hjemmeside finder du en oversigt over de mere end 3.500 kommunale parkeringspladser i Vejle midtby samt diverse prisoversigter og information om parkeringsregler og licenser for indbyggere og håndværkere. Nogle er gratis, mens andre er med betaling. Der er to timers gratis parkering på de knap 600 pladser i P-hus Trondur og P-hus Albert i Vejle midtby. P-pladsen ved Vejle Kommune i Skolegade. Du skal have en synlig parkeringstilladelse fra Vejle Kommune i forruden, hvis du vil parkere din bil i over tre timer på Skolegade 1. Der er ved Skolegade parkeringspladser med 1 times parkering, som er forbeholdt borgere og gæster med korte besøg på kommunen. Disse er markeret med hvid skrift og skiltning, der markerer den kortere parkeringstid. Der er også pladser med 3 timers parkering og pladser med 24 timers parkering. Det er alt sammen tydeligt skiltet. Tilladelse til gæsteparkering. Hvis du har møder med os, der varer mere end tre timer, og du parkerer på en tre-timers parkeringsplads, skal du have en tilladelse til gæsteparkering. Det er den person, du skal have møde med eller mødeindkalderen, som skal sørge for udlevering af denne.

Udvikling i området

Vejle opleves som en af de mest nytænkende kommuner

Planlagt udvikling i en kommune vidner om vækstpotentiale og indtjeningsmuligheder, hvorfor det kan være en god ide at kaste et blik på lokalplaner og strategier, når du overvejer at leje dig ind på et af Vejles kontorhoteller. Vejle opleves som en af de mest nytænkende kommuner, når det handler om at skabe vækst, og i Vejle taler man i disse år meget om hverdagsinnovation som et begreb, der handler om at „gribe vinden“, om stolthed og nysgerrighed. I Vejle forsøger man løbende at gøre ting på nye og bedre måder. Vejle udvikler derfor nye veje til velfærd, inddrager vejlenserne og søger nye partnerskaber på alle niveauer og på tværs af alle sektorer. Vejle Kommune har stort fokus på erhvervsudviklingen og er overbeviste om, at hverdagsinnovationen bliver en af Vejles vigtigste ressourcer i fremtiden. De går gerne forrest i Vejle og har vendt blikket mod samskabelse, der handler om, at Vejle gerne vil gøre tingene sammen – i et samarbejde mellem det offentlige, det private, uddannelsesinstitutionerne og forskningen. Vejle Kommune samarbejder med alle, der vil i Trekantområdet, nationalt og internationalt. For Vejle handler det om at involvere borgere, foreninger og det øvrige civilsamfund, og sammen udvikle kommunens velfærd. For Vejle handler det også om at etablere partnerskaber mellem kommunens virksomheder og læringsmiljøer, hvor samarbejde kan fostre ideer, erkendelser og muligheder. Vejle har defineret vejen til at nå visionens mål gennem en lang række konkrete indsatser. Der er allerede igangsat flere projekter, som understøtter visionen. I løbet af de kommende år igangsætter Vejle yderligere tværgående indsatser for at nå visionens mål og delmål. Vejle har viljen til at skabe den mest attraktive kommune at bo og leve i og har en nettotilflytning på 1.000 borgere hvert år. Vejle understreger, at kommunen opleves som attraktiv for alle dem, der vil noget med livet. Vejle inviterer til mindst 10 store events om året, hvor man binder attraktioner, natur, miljø og kultur sammen i gode oplevelser af stor værdi for borgere og turister. Vejle har viljen til at blive den førende erhvervs- og vækstkommune. I Vejle Kommune skabes årligt 500 nye private arbejdspladser i kommunen, der ligger i den pæne halvdel af Dansk Industris analyse af erhvervsvenlige kommuner.

Industrien

Når din virksomhed rykker ind på et af Vejles kontorhoteller, så kan det være nyttigt at se lidt på det lokale erhvervslivs vilkår i kommunen. I Vejle har Arbejdsmarkedsudvalget fokus på mere og bedre samarbejde med flere virksomheder på begge sider af kommunegrænsen, fordi kommunen gerne ser, at virksomhederne oplever en effektiv og sammenhængende service fra kommunens side. Nye samarbejdsformer skal udvikles, herunder øget brug af digitale løsninger. Virksomhedernes tilfredshed med den service, som kommunen leverer, skal måles, og resultaterne medvirke til at fokusere indsatsen. Det opsøgende arbejde over for virksomhederne skal øges for at synliggøre Vejle Jobcenters services, fx i forhold til rekruttering af kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne. Arbejdsmarkedsudvalget vil desuden skrue op for kommunens deltagelse i netværk, hvor de kan være i dialog med virksomheder og arbejdsmarkedets parter i øvrigt, og benytte sig af den viden, som aktørerne kan bidrage med. Netværksaktiviteter kan være med til at styrke relationer og skabe jobs. Arbejdsmarkedsudvalget vil desuden i stigende grad opfordre endnu flere virksomhederne til at udvise socialt ansvar, og anerkende dem for det. Virksomheder, som udviser et socialt ansvar, vil blive profileret markant og anerkendt for deres indsats. Arbejdsmarkedsudvalget arbejder også for, at flere unge i Vejle får en uddannelse. Uddannelserne markedsføres aktivt, og særligt er der fokus på at fremhæve uddannelser rettet mod de større brancher og mod de brancher, hvor der er mangel på arbejdskraft. Unge faglærte skal desuden have mulighed for efteruddannelse, som er målrettet de brancher, hvor der er mangel på arbejdskraft. Arbejdsmarkedsudvalget i Vejle arbejder desuden for at fastholde flere unge på uddannelserne med et Study Support Center og mentorordninger.

Hoteller og overnatningsmuligheder i området

Hotellet er rammen om overnatninger for såvel erhvervslivet, weekend-ophold, turister og private

Får du overnattende kunder, leverandører eller andre, når du bor på kontorhotel i Vejle, så finder du nemt et hotel i mere traditionel forstand her i byen og et hotelophold i Vejle er mere end kost og logi. Her kan du vælge at blive forkælet på et af wellness-hotellerne, bo i historiske omgivelser i naturen, i moderne omgivelser midt i byen eller på en af byens kroer. BEST WESTERN ToRVEhallerne er et moderne, firestjernet hotel i centrum af Vejle. Hotellet ligger tæt på biograf og gågaden med shopping center. Samtidig er hotellet beliggende midt i naturen tæt på skove, badestrande, udendørslegepladser og dyrehaven med fritgående dyr. BEST WESTERN ToRVEhallerne tilbyder blandt andet flere restauranter, bar og café og en teatersal. Hotellet har 74 dobbeltværelser, en stor suite på 80 kvadratmeter samt fem juniorsuiter, alle indrettet lyst og med stort badekar. På alle værelserne er der bad, toilet, telefon, gratis trådløst internet, kabel-tv, hårtørrer og minibar. Hotellet er rammen om overnatninger for såvel erhvervslivet, weekend-ophold, turister, private, konferencedeltagere, teaterfolk, musikere og kunstnere. Her mødes man i en uformel atmosfære af oplevelser med en professionel personlig og engageret betjening. Hotellet har egen parkeringskælder imod betaling. Hotellet er en del af hotelkæden BEST WESTERN International, hvor gæster gratis kan blive medlem. Ved hvert besøg optjenes der points, som kan benyttes til fx gratis ophold på BEST WESTERN hoteller i hele verden. Få nærmere information herom, ved henvendelse i hotellets reception. Du kan blandt andet reservere hotelværelser i Vejle til dine overnattende projektarbejdere eller kunder på TripAdvisor, Trivago, Momondo, Expedia, hotels.com og booking.com.