Introduktion til området

Hinnerup Storegade

Hinnerup er en gammel og stemningsfyldt stationsby i Østjylland, beliggende i Favrskov Kommune, som består af de fire hovedbyer Hinnerup, Hammel, Ulstrup og Hadsten. Favrskov Kommune er dannet af Hadsten, Hammel, Hinnerup og Hvorslev kommuner samt sognene Granslev, Houlbjerg og Laurbjerg fra den tidligere Langå Kommune i forbindelse med kommunesammenlægningen i 2007. Kommunen er en del af Region Midtjylland, der tilsammen har cirka 1,25 millioner indbyggere. Favrskov Kommune, som dækker et areal på 539,36 kvadratkilometer, har i alt 47.655 indbyggere, hvoraf de 7.576 har hjemme i Hinnerup. Favrskovs højeste punkt er Lysnet ved Vissing, som ligger 131 meter over havets overflade. Kommunen har 840 kilometer vej, 295 hektar grønne områder, 130 kilometer offentligt vandløb, 20 børnehaver, 16 institutioner og 13 folkeskoler samt 239.000 kvadratmeter offentlige bygninger, cirka 1.700 virksomheder (per 1. januar 2014 ifølge CVR-registret) og i omegnen af 21.377 arbejdspladser (Statistikbanken). Hinnerup har gode bus- og togforbindelser, som en fremtidig letbane vil styrke yderligere. Hinnerup har ry for at være en attraktiv by med gode indkøbsmuligheder, skole- og idrætsfaciliteter samt let adgang til Aarhus med bil, tog og bus. Favrskov er især er kendt for sine herregårde og slotte, ikke mindst derfor var det oplagt, da Hadsten, Hinnerup, Hvorslev og Hammel Kommune i 2007 blev lagt sammen at opkalde den nye kommune efter en stor herregård. Navnet Favrskov går tilbage til 1200-tallet, hvor den store Faurskov Hovedgård, som lå tæt ved Lyngå første gang blev omtalt. Favrskov byder på masser af oplevelser i naturen, fx Lilleåen, Gudenåen, bakker, dale, skove og enge, og giver rig lejlighed til at dyrke et aktivt friluftsliv. Ved første øjekast er det skov og landbrugsarealer, der præger landskabet i Favrskov Kommune, men Gudenådalen ved Ulstrup og Granslev Ådal, som begge er dannet af istiden, har også sat tydelige spor. Uanset om man færdes til fods, på cykel eller i bil er der aldrig langt til å og skov.

Områdets historie

Navnet Favrskov kan dateres tilbage til 1200-tallet, hvor en stor hovedgård tæt på Lyngå ved navn Favrskov første gang omtales. Godset Favrskov ligger i dag der, hvor den gamle hovedgård lå. ”Far” betyder overfartssted over å. Derfor angiver Favrskov et overfartssted ved skoven, og det passer med den gamle hovedgårds placering. Da den nye kommune skulle have navn nedsatte man en navnekomite. I den første fase havde komiteens ni medlemmer ikke mindre end 190 navne at vælge imellem. Det skar de ned til tre, nemlig Lilleå, Favrskov og Tinning, hvor valget som bekendt faldt på Favrskov. Om Favrskov sagde navnekomiteen blandt andet, at det var et flot og historisk funderet navn, pompøst, men varmt og med en fortælling. Favrskov er især kendt for sine herregårde og slotte. Netop derfor var det oplagt, da Hadsten, Hinnerup, Hvorslev og Hammel Kommune blev lagt sammen i 2007 at opkalde den nye kommune efter en stor herregård. Favrskov byder på et rigt udvalg af naturoplevelser med Lilleåen, Gudenåen samt bakker, dale, skove og enge. Ved første blik er det store skove og udstrakte landbrugsarealer, der præger landskabet i Favrskov Kommune. Gudenådalen ved Ulstrup og Granslev Ådal, som begge er dannet af istiden, har sat tydelige spor. Uanset om man i dag færdes til fods, på cykel eller i bil er der aldrig langt til skov og å. Favrskov er smukke brede ådale med græssende dyr og høje bakker med en smuk udsigt over et kuperet terræn. I det smukke landskab findes også flere fredede gravhøje fra stenalderen og i selve Hinnerup ligger Socialmuseet i en gammel fattiggård fra 1813. Her kan man opleve de fattiges vilkår i 1800-tallet.

Områdets infrastruktur

Kontorlokaler i Hinnerup

Har du tjekket ind på et af Hinnerups kontorhoteller kan det være interessant at vide noget om byens infrastruktur. Og driver du virksomhed fra et kontorhotel her i byen, kan information om tog, taxi, flextur, stoppesteder, priser og køreplaner være nyttig. Det er Midttrafik, der varetager den kollektive bustrafik i regionen. På landet og i mindre byer uden stoppesteder standser bussen efter behov, men vær opmærksom på, at bussen kun må standse, hvis det er tilladt efter færdselsloven. I byområder standser bussen kun ved stoppestedsskilte. Der er togstationer i Hinnerup, Hadsten og Ulstrup.  DSB og Arriva har tog, der betjener stationerne. Se Arrivas køreplan for Århus – Langå – Struer. Se øvrige togkøreplaner på DSBs hjemmeside, planlæg din rejse og find billetpriser. Alle borgere i Region Midtjylland kan desuden køre med Flextur. Midttur er Midttrafiks tilbud om supplerende kørsel til den almindelige busdrift. Flextur er kørsel mellem to adresser, som du selv vælger, og det er  en del billigere end at køre i taxa. Prisen afhænger af hvor langt du skal køre og om I er flere, der kører sammen. Når du bestiller, får du prisen oplyst med det samme. Læs mere om Midttur og se hvordan du bestiller en flextur. Ifølge DIs analyse af erhvervsklimaet i landets 98 kommuner, er Favrskov Kommune i 2016 gået 19 pladser frem i kategorien Infrastruktur og transport. Den intensiverede indsats på området skyldes især bevidstheden om, at en god infrastruktur er vigtig især for kommunens store virksomheder. Favrskov Kommune arbejder desuden videre på en udvidelse af motorvej E45, og for, at der hurtigst muligt kommer gang i arbejdet med etableringen af en ny rute 26 på strækningen fra E45 til Hammel, hvor trafikken er tæt.

Erhvervs- og forretningsliv

Lagerbygning i Hinnerup

Konceptet kontorhotel er blevet populært efter finanskrisen, hvor deleøkonomi især for små virksomheder har vist sig et attraktivt alternativ til mere omfattende etableringsomkostningstunge løsninger. Det gælder også i Hinnerup i Favrskov Kommune. Et kontorhotel er en bygning, hvor flere virksomheder kan leje sig ind i dertil indrettede erhvervslokaler og deles om fælles faciliteter. Der er enkelte kontorhoteller i Hinnerup (blandt andet på Milnersvej) med- og uden mangagement facility-services og i flere prisklasser. Der kan være god økonomi i at vælge kontorhotelløsningen, da der er flere fordele ved at benytte et kontorhotel, herunder kortere lejeaftaler, hurtig indflytning og tilpasning, såfremt dine lokalebehov ændrer sig over tid. Typisk tilbydes fælles reception med kopifaciliteter, kollektiv madordning eller kantine samt adgang til mødelokaler, ligesom der vil være etableret internet og telefonlinjer, som administreres af kontorhotellet. Kontorhoteller tilbyder desuden ofte fx telefonpasning, PA-service samt mulighed for at leje møblerede kontorer. Kontorhoteller tilbyder ud over fælles wifi, reception og business center ofte også te- og kaffeordninger. Der er altså rigtig gode muligheder for dig, der ønsker at leje dig ind på et af Hinnerups kontorhoteller. Søg efter kontorhoteller i Hinnerup (postnummer 8382) på Lokalebasen og se, hvor der er ledige kontorhotelplads(er).

Er valget faldet på et kontorhotel i den gamle stationsby, så finder du et pænt udvalg af kendte kædebutikker og spændende specialbutikker, hvor du kan købe mangt og meget til rimelige priser, se oversigt over Hinnerups butikker. Gå en tur ned langs Storegade, og gå på opdagelse i de interessante butikker, der ligger dør om dør med supermarkeder og et par delikatesseforretninger. I en stationsby som Hinnerup er det særligt vigtigt at skabe mindeværdige oplevelser, hvorfor service- og kvalitetsniveauet er højt i byen og atmosfæren god. Her kan du kombinere indkøbsturen med et besøg på en af byens hyggelige restauranter, eller slå vejen forbi kulturhuset. Hinnerup er en levende og aktiv by, og året igennem er der mange større events og mindre arrangementer for både voksne og børn. Alle Hinnerups parkeringspladser er gratis, og det er kun enkelte steder, man skal benytte parkeringsskive. SKAFFERIET i Hinnerup er en fornøjelse at besøge og handle hos. Her kan du købe sund aftensmad til at tage med hjem, som fx fyldte cannelloni med økogris og hakket okse, gratineret med soffritto (tomatsauce) og revet reggio parmigiano (parmesanost). Her kan du også købe udsøgte delikatesser, som safran-aioli (hvidløgsmayonnaise), blomme-gastrik, kyllingefond og gode druer. Chefkokken (der er tre kokke) hos SKAFFERIET hedder Benjamin, og han været i lære hos den kendte franske kok Michel Michaud på Ruths Hotel i Skagen og på Substans og Pondus i Aarhus. Foruden færdigretter, gourmet takeaway og delikatesser, arrangerer SKAFFERIET bagekurser.

Købekraften i området

Kontorhotel i Hinnerup

Information om kommunalperformance, indtægtsniveau og købekraft i Hinnerup er relevant, når der skal vælges kontorhotel i Hinnerup. Købekraften i stationsbyen er god, og den disponible indkomst i kommunen indtager en 75. plads i en sammenligning af alle 98 danske kommuner (hvor placering 98 er den højeste), foretaget af Danmarks Statistik. Ifølge denne oversigt er den årlige disponible gennemsnitsindkomst i Favrskov Kommune 216.338 kroner (2014). Den disponible indkomst er det beløb, en person har tilbage til opsparing og forbrug efter betaling af direkte skatter, arbejdsmarkedsbidrag, underholdsbidrag og renteudgifter. Uanset om din virksomhed er ny eller etableret spiller forhold som udvikling, kommunalperformance og rammebetingelser for virksomheder i Favrskov Kommune en vigtig rolle, når du overvejer at leje dig ind på et af byens kontorhoteller. Dansk Industri har siden 2010 hvert år sammenlignet det lokale erhvervsklima i landets 98 kommuner. I sammenligningen vurderer DI kommunalperformance på bagrund af faktorer som rammevilkår, infrastruktur og transport, arbejdskraft, kommunal sagsbehandling, skatter, afgifter og gebyrer, fysisk placering, brug af private leverandører, kommunens image, velfærdsservice samt information og dialog med kommunen, hvilket munder ud i en samlet placering og overordnet vurdering af kommunens erhvervsvenlighed. I sammenligningen opnåede Favrskov i 2016 en samlet placering som nummer 6, hvor kommunen i 2015 fik en 23. plads, og derfor er gået markant frem. Huspriserne i Hinnerup er et andet udtryk for, hvor mange penge folk har til forbrug og investering i området. De reelle huspriser i Hinnerup og ikke kun til salg-priserne siger noget om det generelle niveau. I andet kvartal 2016 var kvadratmeterprisen på parcel- og rækkehuse 15.376 kroner per kvadratmeter, en stigning på 9,43 procent i forhold til første kvartal 2016. Beregningen er baseret på, at der i perioden er foretaget 20 hushandler i Favrskov Kommune. Der er hverken solgt ejerlejligheder eller fritidshuse i Hinnerup i perioden.

Parkeringsmuligheder

Med kontorhotel i Hinnerup, kan det i forbindelse med kundebesøg og eventuelt varelevering – og hvor der ikke er parkeringsmuligheder tilknyttet lejemålet – være interessant at vide noget om parkeringsforholdene i byen. I Hinnerup er det stort set gratis at parkere alle steder, og der er generelt kun tidsbegrænset parkering på strøgene i byerne. I Hinnerup gælder det, at man må parkere gratis i to timer i Storegade (hovedstrøget) og ved Hovedgaden i Ulstrup. Ved Banegårdspladsen i Hinnerup er der tre timers tidsbegrænsning på parkering. Alle øvrige pladser er med fri parkering. Hvis der er tidsbegrænsning, fremgår det af skiltningen på de enkelte parkeringspladser. I Favrskov Kommunes Parkeringsbekendtgørelse kan du blandt andet se, hvor man må parkere med store køretøjer.

Udvikling i området

Lagerbygning i Hinnerup

Information om igangværende og kommende udviklingsplaner for Hinnerup og Favrskov Kommune er relevant for dig, der påtænker at etablere dig i et af byens kontorhoteller, fordi det fremadrettet har indflydelse på din virksomheds vækst- og indtjeningspotentiale samt mulighed for at tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Byrådet vedtog i august 2012 Klimaplan 2025 for Favrskov Kommune. Klimaplanen fastsætter de overordnede klimapolitiske mål, mens de konkrete projekter er beskrevet i toårige projektkataloger. Projekterne på klima- og energiområdet er samlet om fire overordnede temaer: Energiplanlægning, Energibesparelser, Landbruget som energileverandør samt Grøn transport. Siden 2012 er der udarbejdet flere større energiplaner og energikortlægninger for Favrskov Kommune, der tilsammen har været med til at give et bedre overblik og mere fyldestgørende datamateriale på klima- og energiområdet. Hertil kommer, at man har etableret partnerskabet Energi Forum Favrskov, som handler om energi i Favrskov Kommune, og har til formål at skabe synlighed på energiområdet og udbrede vedvarende energi (VE) og effektivisering i Favrskov. Partnerskabet er dannet mellem Den Jydske Haandværkerskole, Favrskov Erhvervsråd og Favrskov Kommune. Energi Forum Favrskov er også en digital portal på energiområdet, som har til formål at skabe synlighed på området og udbrede vedvarende energi (VE) og effektivisering i Favrskov Kommune. Etableringen af en letbane fra Lisbjerg over Søften til Hinnerup planlægges som en fortsættelse af den letbanestrækning, der er under etablering i Aarhus. Aarhus Letbane I/S er i gang med første etape af letbanen, som forbinder Odderbanen og Grenaabanen med en ny linje på 12 kilometer gennem Aarhus. Denne første del af letbanens forventes taget i brug inden 2017, hvor Aarhus er Europæisk Kulturhovedstad. Letbanen mellem Lisbjerg og Hinnerup vil betjene erhvervsområderne i Søften og Lisbjerg, Søften by samt Aarhus Kommunes nye byudviklingsområder i Lisbjerg. På Hinnerup Station bliver der mulighed for skift til IC- og regionaltog. I 2012 blev der udarbejdet en vejplan for Favrskov Kommune for perioden 2012-2020. Vejplanen tager udgangspunkt i vejenes funktion, udformning og indretning. Vejprojekterne vil sikre høj sikkerhed og fremkommelighed på vejnettet for kommunens borgere og virksomheder. I 2015 besluttede Byrådet desuden, at der skal udarbejdes en mobilitetsstrategi for Favrskov Kommune. Mobilitetsstrategien skal danne grundlag for udpegning af anlægsprojekter og vil se på tværs af transportformer og inddrage mulighederne for at koble forskellige transportformer, herunder kollektiv trafik (bus, tog og letbane).

Industrien

Erhvervslokaler i Hinnerup

Danmarks Statistik forventer, at rykket mod de større byer fortsætter. De største vækstkoncentrationer forventes omkring Hovedstaden og Aarhus. For Favrskov Kommunes vedkommende forventes en stigning i befolkningstallet på over 10 procent i de kommende år. Befolkningsprognoserne for Favrskov Kommune viser, at kommunens folketal vil stige til 56.415 personer frem til 2034. Det er en stigning på 8.760 personer, eller en samlet stigning på godt 19 procent. Favrskov Kommune er en pendlerkommune, hvor seks ud af 10 beskæftigede hver dag forlader kommunen for at arbejde. Samtidig kommer et stort antal pendlere til Favrskov Kommune for at arbejde på en af kommunens mange virksomheder. Adgangen til kvalificeret arbejdskraft er forbedret siden 2015, men kommunen vil imidlertid gerne have flere til at bo og arbejde i Favrskov, herunder Hinnerup, og det kræver, at virksomhederne i bliver bedre til at gøre sig attraktive overfor den arbejdskraft, der allerede bor i kommunen. For at få kommunens unge til at vælge en uddannelse, der giver dem de kompetencer, som virksomhederne efterspørger, har man i 2016 indledt et samarbejdsprojekt mellem skoler, uddannelsesinstitutioner og det lokale erhvervsliv. Favrskov Kommune er den sjette bedste erhvervskommune i Danmark. Det viser Dansk Industris (DI) undersøgelse Lokalt Erhvervsklima 2016. For sjette år i træk har Favrskov Kommune opnået en høj placering som en af de bedste erhvervskommuner i landet. Alligevel har kommunen formået at forbedre sig på en række af de parametre, som DI måler erhvervsvenligheden på. Kommunen har arbejdet målrettet på at styrke de områder, hvor tidligere undersøgelser har vist, at Favrskov kunne gøre det bedre. Samtidig har kommunen prioriteret dialogen med og inddragelsen af virksomhederne højere. Favrskov Kommune har blandt andet gennemført en samlet erhvervsanalyse og afholdt en erhvervskonference, hvor man har drøftet, hvordan kommunen sammen med det lokale erhvervsliv kan forbedre erhvervsklimaet. Det generelle billede i DIs måling viser, at Favrskov Kommune har et positivt omdømme på rigtig mange parametre.

Hoteller og overnatningsmuligheder i området

Erhvervslokaler i Hinnerup

Er dit kontorhotel beliggende i Hinnerup, og opstår der behov for indkvartering af medarbejdere, kunder eller projektarbejdere finder du flest overnatningsmuligheder uden for Hinnerup. CABINN Hotel Aarhus ligger 8,8 kilometer fra Hinnerup. Dette hotel ligger i Aarhus Centrum, kun 15 minutters gang fra Aarhus Teater og ARoS. Derudover ligger Den Gamle By 1,5 kilometer derfra. Hotellet er røgfrit og har restaurant, bar, lounge og gratis parkering. Gæster tilbydes desuden gratis trådløst internet på fællesarealer. Andre faciliteter inkluderer døgnåben reception, bibliotek og gratis aviser. Alle 400 værelser har gratis trådløst internet, kaffemaskine og kabel-tv. Villa Provence ligger små ni kilometer fra Hinnerup, og er en oase i hjertet af Århus, indrettet i provencalsk stil. Hotellet ligger i Aarhus Centrum, kun 15 minutters gang fra Vikingemuseet og ARoS. Derudover ligger Den Gamle By 1,6 kilometer derfra. Kun to kilometer fra Hinnerup ligger Grundfør Bed & Breakfast i hjertet af byen Grundfør, med udsigt til branddammen og med kun seks kilometer til motorvejen, der fører til alle afkroge af Jylland. Huset er et gammelt bindingsværks- og kampestenshus fra 1780. Find fx overnatningsmuligheder i omegnen af Hinnerup på Expedia, hotels.com, TripAdvisor eller booking.com.