Introduktion til området

Byskilt Hjørring
Shutterstock

Cirka en time nord for Aalborg vil du finde Hjørring by, der er den største by i Vendsyssel. Byen er desuden beliggende blot 13 kilometer sydøst for Hirtshals, der kan bryste sig af at have landets største færge- og fiskehavn. Hjørring rummer over 25.000 indbyggere, og i Hjørring Kommune, der også omfatter Løkken, Hirtshals og Sindal, er over 65.000 indbyggere bosat.

Områdets historie

Danmarks kort Hjørring
Danmarkskort med Hjørring markeret // Wikipedia

Helt tilbage i oldtiden har bakkeøen, hvor centrale dele af Hjørring nu ligger, været bebygget og bosat. Og med sin centrale placering midt i Vendsyssel var byen et naturligt samlingspunkt for landsdelens indbyggere. I 1871 blev Vendsysselbanen mellem Aalborg, Hjørring og Frederikshavn etableret, hvilket for alvor var med til at kickstarte Hjørrings økonomi. 

 

I dag er byen kendt for værende rig på smuk natur og kulturtilbud, hvilket især omfatter museer. For eksempel kan du besøge over 100 fredede oldtidsminder og keramik fra den romerske jernalder på Vendsyssel Historiske Museum. Du kan også vælge at besøge Bunkermuseet i Hirtshals, hvor du kan udforske mange af de gamle, historiske bunkere fra 2. verdenskrig.

 

Er du mere kunstinteresseret, så kan du lægge et smut forbi Vendsyssel Kunstmuseum, der er beliggende i Hjørring. Museet udstiller moderne dansk kunst, der har tilknytning til Nordjylland. Du kan også vælge at lægge Hjørrings mange kunsthåndværkere og gallerier et visit, se teaterforestillinger som f.eks. Hjørring Revyen eller benytte dig af byens diverse kulturtilbud.

 

Foruden et væld af kulturelle tilbud kan byen også byde må smuk og alsidig natur, der især kan karakteriseres som værende mere bakket end resten af landet. Hjørrings landskab rummer store, gamle løvskove samt et hav af små ådale og vandløb, der snor sig gennem Hjørrings landskab. Og hele 10.000 arealer er beskyttet i Naturbeskyttelsesloven, mens i alt 42 smukke områder er naturfredet – og disse naturskønne områder kan du gå på opdagelse i. Du kan læse mere om dette på Danmarks Naturfredningsforening Hjørring.

Områdets infrastruktur

Hjørring Cykelstier
Hjørring Kommune har et friluftkorts over cykelstier: https://hjoerring.dk/borger/fritid-og-kultur/naturoplevelser-og-friluftsliv/interaktivt-friluftskort/ / Shutterstock

Gode, funktionelle infrastrukturelle forhold er altafgørende for at opretholde og sikre et frodigt erhvervsliv. Overvejer du at finde dit nye kontorlokale i Hjørring, så kan du i hvert fald vide dig sikker på at blive en del af en kommune med en velfungerende infrastruktur, hvad enten du er cyklist, billist eller pendler. Som billist vil du især kunne nyde godt af de formidable infrastrukturelle forhold. I 2002 blev motorvejen E39, der forbinder Hjørring og Brønderslev, nemlig anlagt færdig, hvilket betød, at byen da blev forbundet med det europæiske motorvejsnet. Skal du mod København eller udenlands, så kan du på blot 40 minutters kørsel ramme Aalborg Lufthavn, der er beliggende blot 54 kilometer syd for Hjørring. Der er fx afgange mod hovedstaden med blot få timers mellemrum, og du vil ligeledes kunne komme til mere eksotiske destinationer som Spanien, Grækenland osv. Du vil også kunne finde en mindre lufthavn, der tilbyder private flyvninger, tættere på Hjørring ved navn Sindal, der er beliggende blot 17 kilometer væk. Du vil herudover også kunne benytte dig af færgeforbindelser fra Hirtshals, der blandet andet vil kunne fragte dig til Bergen, Stavanger, Kristiansand eller Larvik. Ejer du ikke en bil, men pendler du i stedet, så byder Hjørring ligeledes på attraktive infrastrukturelle forhold. I hjertet af Hjørring er byens togstation at finde. Togstationen har forbindelser til resten af landet, og derudover vil du kunne finde Hirtshalsbanen, der strækker sig de 20 kilometer fra Hjørring by til Hirtshals. Du kan herudover nemt og effektivt benytte Hjørrings net af busser, der fragter passagerer rundt omkring i Hjørring by samt til omkringliggende byer. Hvis du ønsker at finde en rejseplan, så kan du fordelagtigt benytte Rejseplanen.dk. Du vil tilmed kunne finde et velfungerende net af cykelstier, hvis du ønsker at stige på cyklen, få lidt motion og vind i håret. Finder du dit nye kontorlokale i Hjørring, vil du altså kunne nyde godt af byens effektive infrastruktur, hvad enten du er cyklist, pendler eller billist.

Erhvervs- og forretningsliv

Leder du efter et kontorlokale i Hjørring, så er der flere faktorer, som du bør tage stilling til, inden du begynder din søgning. Først og fremmest bør du overveje, hvad der er vigtigst for dig. Er det mange kvadratmeter, en god beliggenhed, moderne kontor-faciliteter eller noget helt fjerde? Det kan nemlig være svært at finde et kontorlokale, der matcher alle ens kriterier til punkt og prikke, så start derfor ud med at lav en prioriteringsliste. Derefter kan du starte din søgning efter dit nye kontor. Kontorets beliggenhed er dog ikke uden betydning, og du bør uden tvivl undersøge mulighederne for, at dine medarbejdere kan komme til og fra arbejde, både i bil og med offentlig transport. Du bør ydermere undersøge, om det er mere besværligt, eller om det vil tage markant længere tid for dine medarbejdere i forhold til jeres nuværende kontor. Finder du et nyt kontorlokale i Hjørring, der vil øge dine medarbejderes transporttid signifikant, så vil du nemlig kunne risikere at miste kernemedarbejdere. Og beliggenheden er tilmed essentielt at have for øje i forhold til muligheden for at rekruttere nye, kompetente medarbejdere. Det er derudover essentielt at være opmærksom på, at dét kontor, som I rykker ind i, spiller en stor rolle internt i virksomheden, men også i forhold til jeres virksomhedsprofil udadtil. Du bør derfor vurdere, om kontorets rammer og stil matcher de signaler, som I ønsker at sende udadtil – samt om rammerne passer til jeres interne kultur. Er jeres kerneværdier fx at være innovative og moderne, så vil det kunne svække jeres image, hvis I rykker ind i et nedslidt kontor fremfor for istandsat, moderne kontor. Herudover vil det nye kontorlokale ydermere få en vigtig betydning for jeres interne arbejdsmiljø, hvorfor det er vigtigt at overveje, hvorvidt dine medarbejdere vil trives bedst i fx åbne kontormiljøer eller cellekontorer. At finde den rette løsning for netop dine medarbejdere er desuden med til at påvirke medarbejderes arbejdsglæde samt effektivitet, hvilket altså vil kunne ses på bundlinjen. Når du er klar til at starte din søgning efter jeres nye kontor, så kan du på Lokalebasen.dk finde et bredt udvalg af kontorlokaler til leje i Hjørring. Størstedelen vil ligge på mellem 200-300 kvadratmeter, men du kan også finde kontorer helt ned til 80 kvadratmeter og op til flere tusinde kvadratmeter.

Der er masser af muligheder for at få fyldt indkøbsposerne i Hjørring. Da byen er Vendsyssels største handelsby, trækker Hjørring nemlig mange turister og folk fra oplandet til sig, hvorfor mange butikker har valgt at etablere sig i byen. I hjertet af byen vil du rende ind i gågaden, hvor du især vil kunne finde mange forretninger og butikker, der sælger varer til enhver smag. Her vil du især kunne finde et væld af specialbutikker, tøjbutikker, interiør butikker og hyggelige restauranter og caféer. Også i Hirtshals vil du kunne finde mange autentiske restauranter, hvor du vil kunne få serveret alt godt for havet. Disse restauranter er især samlet ved havnen, der fungerer som det centrale samlingspunkt i Hirtshals. Er du ude med den store pengepung, og ønsker du at gå shop-amok i et shoppingcenter, så kan du finde et center ved navn Metropol, der er beliggende centralt i Hjørring by. Shoppingcentret slog dørene op tilbage i 2009, og det huser i dag omkring 40 spændende butikker, supermarkeder, et fitnesscenter, et bibliotek samt en postafdeling. Og her kan du finde alt fra gummistøvler til vaser. Du kan også lægge Bispetorv Bycenter et visit. Bycentret er beliggende tæt op ad Banegården, og det udgør i alt over 25.000 kvadratmeter. Der er altså rig mulighed for at shoppe i Hjørring by, og den store tilstrømning af turister samt beboere fra omkringliggende byer skaber liv i byen.

Købekraften i området

Det er altid fordelagtigt at vide lidt til købekraften i den by, hvor man overvejer at drive forretning fra. Købekraften er med til at tegne et billede af, hvor mange penge byens indbyggere har til rådighed, og den har derved en indvirkning på de virksomheder, der er etableret i Hjørring. Dette gælder dog mest virksomheder, der har butikker i byen. I Hjørring ligger købekraften på et fornuftigt og middel niveau – og altså hverken markant højere eller lavere end gennemsnittet i landet. Den danske analysevirksomhed, Geomatic, har fx udarbejdet et interaktivt kort, der illustrerer danskernes gennemsnitlige indkomst fordelt på byer. Zoomer man ind på Nordjylland og finder Hjørring, vil man kunne se, at byen rummer en sammensætning af folk med forskellige indkomstniveauer. Der figurerer såvel områder, der huser indbyggere med høje indkomster, mens der ligeledes er områder med borgere med en lavere indkomst end gennemsnittet. Samlet set er gennemsnitsindkomsten i Hjørring en smule under gennemsnittet i Danmark. Op i gennem de seneste par år har Hjørring Kommune oplevet en større fraflytning, hvilket især har inkluderet unge. Kommunen forudser, at denne befolkningsgruppe, især indbyggere i alderen 25-60 år, vil fraflytte i højere grad i den nærmere fremtid. Dog forventer man, at flere ældre over 60 år vil flytte til Hjørring Kommune. Dette vil uden tvivl påvirke arbejdsmarkedet og købekraften i Hjørring – hvordan det helt præcist vil udmærke sig, må tiden dog vise. Leder du efter et nyt kontor, så kan du altså trygt slå dig ned i et kontorlokale i Hjørring. Købekraften ligger en anelse under gennemsnittet, men stadig på et fornuftigt niveau og til gengæld vil du kunne finde billigere kontorer end i større byer som Aalborg, Aarhus osv.

Parkeringsmuligheder

Hvis du er i søgefasen efter et kontor i Hjørring, så er det en god idé at kende lidt til byens parkeringsregler, så du ved, hvilke forskrifter du kommer til at skulle indrette dig efter. I Hjørring gælder de almene parkeringsbestemmelser, som du kan læse mere om her. Når du søger efter kontorlokaler i Hjørring, så er det altid en god idé at tjekke, om der er parkeringspladser tilknyttet lejemålet. Dernæst bør du undersøge, om de er inkluderet i lejen, eller om det er noget, som du kommer til at betale ekstra for. På Lokalebasen.dk kan du under fanen faciliteter tjekke, om parkering er angivet som en facilitet, som ejendommen stiller til rådighed. Er du i tvivl, kan du også altid rette henvendelse til udlejeren af kontorlokalet ved at udfylde kontaktformularen til højre. Du bør dog ikke være bange for ikke at kunne en parkeringsplads rundt om i Hjørring by. Byen rummer nemlig et væld af parkeringspladser, især i centrum af byen. Du skal dog være obs. på, at der flere steder optræder tidsbegrænset parkering. I byen vil du ca. kunne finde 2600 gratis parkeringspladser. Ønsker du et overblik over, hvor disse p-pladser befinder sig, så kan du tjekke dette kort ud. De fleste af de gratis parkeringspladser finder du i byens shoppingcentre. Fx kan du finde et hav af p-pladser i shoppingcentret Metropol, der er til fri benyttelse i centrets åbningstider. 

Udvikling i området

Hjørring har gennem de seneste år gennemgået store forvandlinger, hvilket selvfølgelig har haft en påvirkning på borgerne i kommunen. Dette har også betydet, at kommunen har måtte lægge en strategi for at kunne tilpasse sig disse ændringer. Ydermere har kommunen måtte komme op med tiltag, der har til formål at fremme et bæredygtigt miljø og forretningsliv i Hjørring. Hjørring Byråd har i den sammenhænd udarbejdet en Plan- og Udviklingsstrategi, der har til formål at imødekomme de udfordringer, som kommunen står over for. Strategien fokuserer på fem områder, der fortsat skal gøre det eftertragtet at have bopæl i Hjørring samt at drive forretning i byen. Et af områderne går under kategorien ’erhverv og jobskabelse’ og skal være led til at skabe et fortsat bæredygtigt erhvervsliv i byen, der i fremtiden skal kunne vækste yderligere. Dette skal blandt andet opnås ved at fremme samarbejde mellem de virksomheder, der operer i Hjørring samt mellem kommunen og de fungerende instanser. Herudover skal der skabes fokus på innovation og omstilling. Dette er afgørende for, at byens virksomheder skal kunne forny sig, og det er vigtigt, hvis virksomhederne skal kunne overleve det konkurrenceprægede marked. De andre hovedområder omfatter at opretholde og udbygge infrastrukturen, at trække nye borgere til kommunen, at sikre kvalificeret uddannelse af byens unge samt at fremme sundhed og trivsel i kommunens skoler. Med et kontorlokale i Hjørring vil du altså blive en del af en kommune, der aktivt og kontinuerligt arbejder på at skabe formidable forudsætninger for erhvervsdrivende og for borgerne.

Industrien

Allerede mange har arbejdsplads i Hjørring, og endnu flere kan se frem til at få arbejdsbase i den naturskønne by. Regeringens tiltag fra 2015 om at rykke statslige arbejdsplads ud af København, er nemlig især kommet Hjørring til gode. Hjørring er nemlig den by, der vil få flest arbejdspladser, hvilket omfatter 257 i alt. Heraf vil 31 arbejdspladser være fra Forsvarsministeriet Personalestyrelse og 226 fra Statens Administration. Skatteminister Karsten Lauritzen fra Venstre, som var med til at introducere planen, kommer forresten også fra Hjørring. Når du leder efter et kontor i byen, så kan det måske være interessant at vide hvilke kendte og store virksomheder, der driver deres virksomheder i Hjørring. Fx har Danmarks største medicinalvirksomhed, Novo Nordisk, der producerer insulin til millioner af sukkersygepatienter, etableret en fabrik i Hjørring. Virksomhed har et af landets bedste brands og et exceptionelt renommé verden over. I afdelingen i Hjørring fremstiller de i alt 120 Novo-medarbejdere den globale forsyning af nåle til Novo Nordisks millioner af insulinpenne. Hjørrings kerne huser mange forretninger som butikker og supermarkeder og mange virksomheder har ligeledes slået sig ned i kontorlokaler i dette område. I byens industrikvarter, der er beliggende i udkanten af byen, er mange virksomheder ligeledes etableret, og dette omfatter især virksomheder inden for lager, produktion og metal- og stålindustrien som fx den succesrige produktionsvirksomhed Sindal Stålindustri. Med et kontor i Hjørring er der altså et bredt udvalg af potentielle fremtidige samarbejdspartnere.

Hoteller og overnatningsmuligheder i området

Får du gæster forbi kontoret, som ønsker at overnatte i Hjørring, så er der rig er mulighed for, at de kan lade sig indkvartere sig på et af byens mange hoteller. I byen vil du finde hoteller i mange prisklasser – både overnatningssteder i den lidt dyrere ende, men også i den mere budgetvenlige ende. Hvis du ønsker at finde et hotel, der er beliggende lidt uden for Hjørring og i naturskønne omgivelser, så vil du kunne finde masser af ferieboliger, hostels, hoteller og sommerhuse. Du kan fx besøge Hotel Marinella, hvor du kan vågne op til brusende hav og gå morgenture på stranden. Hotellet er nemlig beliggende blot 300 meter fra Vesterhavet og cirka 12 kilometer fra Hjørring C. i landsbyen Lønstrup. Peger du snuden mod nord, kan du finde et hotel blot en kilometer nord fra Hotel Marinella. Hotellet hedder Skallerup Seaside Resort og er et attraktivt feriested, hvilket især børnefamilier besøger. Det skyldes, at det børnevenlige hotel foruden andre attraktive faciliteter rummer et vandland, en spa, et legeland, bowlingcenter, værksted samt en dyregård. Søger du dog i stedet et hotel i hjertet af Hjørring, så kan du fx finde Hotel Phønix Hjørring, der har modtaget formidable anmeldelser på Hotels.com. Ønsker du en smuk udsigt, så kan du besøge Seafront Hotel. Hotellet er beliggende i centrum af Hirtshals – blot 350 meter fra Hirtshals Station og blot 13 kilometer fra Hjørring. Seafront Hotel byder på en bar og en terrasse med unik udsigt ud over havet, gratis parkering samt værelser med WIFI, fladskærms-tv samt egen balkon. Vil du have en samlet oversigt over hoteller i Hjørring og Hjørrings omegn, så kan du med fordel besøge sider som Hotels.com og Booking.com.