Chat GPT kigger i krystalkuglen: Sådan bliver fremtidens kontor

Chat GPT kigger i krystalkuglen: Sådan bliver fremtidens kontor

07
mar
2024
Steen Uno
Nordens største ejendomsselskab Castellum har i forbindelse med en årsrapport om kontorfolks forventninger til arbejdslivet og til kontoret som arbejdsplads også bedt en AI-robot om at skue ind i krystalkuglen.
07
mar
2024
Steen Uno

 

 

 

 


"Hybridarbejde, hvor medarbejderne har mulighed for at arbejde på kontoret såvel som remote, må forventes at blive mere almindeligt. Kontorer vil blive designet til at understøtte de forskellige arbejdsmåder samt behov med fleksible arbejdsrum, mødelokaler og teknologisk infrastruktur til effektivt samarbejde uanset placering."

Nordens største ejendomsselskab Castellum har i sin seneste rapport udsendt op til jul, ´Framtidens werkliv 2023´, bedt Chat GPT svare på, hvad der karakeriserer fremtidens kontor.

AI-robotten forudser, at fokus på sundhed og trivsel, fleksibilitet, bæredygtighed, samarbejde, teknologi bliver centrale elementer i fremtidens kontor.

Chat GPT spår, at mere teknologi i form af digitale kommunikationsværktøjer som virtual reality, augmented reality samt andre cloud-baserede platforme vil blive vigtige redskaber for fremtidens samarbejde på kontoret.


Tilpasningsdygtige

"Fremtidens kontor bliver stærkt præget af teknologi og digitalisering, heriblandt avancerede digitale kommunikations-værktøjer, cloud-baserede samarbejdsplatforme, VR og AR, der kan understøtte virtuelle møder og fjernsamarbejde.

Andre nye teknologier som smarte sensorer samt yderligere automatisering vil hen ad vejen skabe fortsat mere effektive og tilpasningsdygtige arbejdsmiljøer hos virksomhederne," rapporterer Chat GPT over for Castellum.

 



Chat GPT forudser, at større fokus på sundhed og trivsel, fleksibilitet og samarbejde,
bæredygtighed, teknologi vil blive centrale elementer i fremtidens kontor.
                                                                                                                                Fotos: iStock

 


"Kontorlokaler og miljøer vil fremover udvikle sig til at blive stadig mere fleksible og tilpasningsparate for at være i stand til at imødekomme firmaernes skiftende behov og aktiviteter bedst mulig.

Det vil kunne indbefatte alt fra modulopbyggede møbler og vægge, der kan flyttes efter behov, til fleksibel belysning og individuelle akustiske løsninger - altsammen for at understøtte og højne et alsidigt arbejdsmiljø."   


Rummelig og alsidig

Castellums AI-robot bemærker, at fremtidens kontor vil prioritere ansattes trivsel og sundhed - fitness- og wellness-faciliteter, grønne områder også udendørs til afslapning, belysning og luftkvalitet, der fremmer et sundt arbejdsmiljø.

Kontorets møbler og designs vil fokuseret skarpere på bæredygtighed og miljøbevidsthed i form af genbrugsmaterialer, energieffektive løsninger, grønne tage og vægge samt affaldshåndtering og genbrugsmuligheder. 

 



Fremtidens kontor vil prioritere de ansattes trivsel og sundhed: Fitness- og wellness-
faciliteter, grønne områder også udendørs til afslapning, belysning samt luftkvalitet,
som fremmer et sundt arbejdsmiljø, bemærker Castellums AI-robot.

 


"Fremtidens kontor vil indeholde rum, der fremmer samarbejde, kreativitet og innovation: Fælles mødelokaler, kreative arbejdsstationer eller innovations-hubs, hvor medarbejderne kan udveksle ideer og arbejde sammen om projekter.

Overordnet bliver indretningen af fremtidens kontorarbejdsplads stadig mere rummelig og alsidig for at imødekomme de ansattes forskellige. Den vil sikre rum for fremme af inklusion og ligestilling," anfører ejendomsselskabets Chat GPT.


Kollegerne vigtigst

Castellum-rapporten - der vel at mærke er forfattet af virksomhedens menneskelige eksperter - konkluderer, at kontoret er tilbage. Ni af 10 kontorfolk i Norden arbejder på arbejdspladsens fysiske kontorer mindst halvdelen af arbejdsugen. 

Kontoret er igen blevet et socialt knudepunkt. To ud af tre medarbejdere mener, at kontoret er meget eller ganske vigtigt for deres sociale liv.


 



To ud af tre medarbejdere mener, at deres kontor er meget henh. ganske vigtigt for
deres sociale liv, og kontorets største fordel og attraktion er alle dets medarbejdere,
konkluderer Castellum-rapporten
´Framtidens werkliv 2023´.


 

"Kontoret er vennerne. Kontorets største fordel og attraktion er alle dets medarbejdere. I gennemsnit angiver 62% af respondenterne deres kolleger som det vigtigste på kontoret. Unge er generelt mere positive over for kontoret.

Blandt både yngre som ældre medarbejdere er der enighed om, at kontorets tilgængelighed er alfa og omega. Det skal ligge tæt på bolig, offentlig transport eller parkering," sammenfatter Framtidens werkliv 2023´ fra Castellum.  ●

  

 

Læs mere her:
Lokalguiden.se: AI om framtidens kontor
Castellum.se: Framtidens arbetsliv 2023
Jabra.com: Study reveals biggest future of work trends for 2024
Theglobeandmail.com: The future of work is an amenity-first workplace

 

 

 

 

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo