arrow_upward

Søg erhvervslokale i hele Danmark

Ds2 reduced

Dansk Standard åbner eget Experimentarium i Nordhavn

07
apr
2015
Steen Uno
Sidste år flyttede Dansk Standard fra en stille villavej i Charlottenlund ind i Nordhavns kendte to nydesignede, spektakulære kontorsiloer. Nu er Standardernes Hus blevet endnu synligere med sit nyåbnede experimentarium for standarder.
07
apr
2015
Steen Uno

Tilbage til forsidenEfter en årrække i Charlottenlund flyttede Danmarks standardiseringsorganisation Dansk Standard
i juli 2014 ind i Aalborg Portlands to gamle velkendte cementsiloer på Nordhavnens Sandkaj, som
NCC forinden havde ombygget til topmoderne kontorer og til Portland Towers.

"Vi flyttede først og fremmest til Nordhavn for at få de helt rigtige rammer til at udbrede kendskabet
til standarder," siger Anne Hasløv Stæhr, adm. direktør hos Dansk Standard.

"Standardisering har enorm betydning for vækst og jobs herhjemme. Det er et faktum, at virksom-
 heder, der udvikler produkter og løsninger efter standarder, har en højere eksportomsætning  og pro-
duktivitet end andre tilsvarende virksomheder.

Standarder styrker altså konkurrenceevnen. Det glade budskab vil vi gerne nå endnu længere ud med. Derfor har vi i vores nye hus skabt et experimentarium for standarder - et læringscentrum, hvor man kan røre, se og opleve, hvad standarder er, og hvilken værdi de har for vores danske erhvervsliv og for vores samfund."


Læringscentrum

Dansk Standards nye experimentarium består i udgangspunktet af otte interaktive installationer, som kan opleves af husets gæster - kunder, udvalgsmedlemmer, studerende og besøgende.

"Vi har udviklet vores installationer i tæt samarbejde med Experimentarium City, der jo har stor erfaring og succes med at formidle teknisk viden ved hjælp af audiovisuelle effekter og interaktive modeller," siger Anne Hasløv Stæhr.

"For eksempel kan vores gæster opleve den shippingcontainer, som i nutidens standardiserede udgave har revolutioneret sin branche og fået skibsfragten til at vokse eksplosivt. Et andet sted i Standardernes Hus kan vi præsentere en vindmøllemodel.

Vi har valgt, at vindteknologi skal være en del af vores udstilling, fordi vindmøllebranchen er et mønstereksempel på en global industri, hvor internationale standarder spiller en afgørende rolle for både den teknologiske udvikling og for markedsadgangen."


25.000 standarder

Der kommer stadig flere standarder til. I 1990 var der cirka 2000 standarder, mens tallet i dag har rundet 25.000. 98 procent af de standarder, der i dag findes, er internationale.

Nordhavns ny experimentarium for standarder vil løbende opbygge og præsentere flere udstillings-installationer af aktuelle sider og hjørner af Dansk Standards mange udviklings- og formidlingsarbejder.

Efter Dansk Standard er nu også virksomhederne PA Consulting Group og FIH Erhvervsbank klar til at flytte ind i Portland Towers. ●


  

Her er vores kontor: Anne Hasløv Stæhr, administrerende direktør, Dansk Standard

Rammer i tråd med vores vision

Fra stille villavej i Charlottenlund til spektakulære rammer i Nordhavn ...?
”Vores lejemål på Kollegievej stod foran udløb, og vi overvejede forskellige muligheder, før vi til sidst bestemte os for Portland Towers. Dels ønskede vi at skabe større synlighed om vores standardiserings- arbejde, og dels har vi længe haft ønske om at kunne lancere vores ny experimentarium for standarder i de rette rammer."

Hvordan opleves standarden i et af byens mest moderne kontorhuse ...?
”Dansk Standard er flyttet ind på nogle af Danmarks absolut højest (BREEAM) miljøcertificerede kontorer, og vi kan sagtens mærke, at vi her i Nordhavn har fået et klart bedre hus at arbejde i. Således regner vi med at kunne halvere varmeforbruget i forhold til vores tidligere hus, ligesom vi til daglig er i stand til at spise vores frokost i en svanemærket kantine."

Store lyse kontorer med runde hjørner - ganske uden ´skarpe´ kanter ...?
”I Charlottenlund sad stort set alle vores medarbejdere i små og mindre enkeltmandskontorer. Da vi sidste sommer flyttede ind i Portland Towers, var det derfor helt nyt for os at skulle arbejde i storrumskontorer. At vores kontorvægge buer bevirker dog, at vi i praksis slet ikke fornemmer, at vi rent faktisk sidder og arbejder i kontorlandskaberpå alle tre etager ."

Skaber et energi-superoptimeret kontorhus også perfekt arbejdsklima ...?
”Vi har netop afsluttet en medarbejderundersøgelse, hvor vores 170 ansatte udtrykte bred tilfredshed og stor trivsel med at arbejde i vores nye omgivelser i Nordhavn. Vi har haft nogle mindre udfordringer med at finde den rette varmeregulering - for nogle er 22 grader for koldt, for andre for varmt  - men nu glæder vi os til at gå foråret i møde med det helt rigtige indeklima." ●

Tilbage til forsiden

 

 

 

 

<< Se alle nyheder
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo trustpilot.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo googlestreetview.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo fdih.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo ejendomsforeningen.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo copyrighted.svg
Ella chatHjælp
Brug for hjælp?close
arrow_backTilbage
Hvordan bestiller jeg information?
Først skal du udfylde formularen ’få mere information’, med dit navn, firmanavn og telefonnummer samt din e-mail. Du kan også tilføje evt. bemærkninger. Når du har indtastet alle oplysninger trykker du blot på knappen ’få gratis information’. Herefter går der ca. fem minutter før du modtager din ordre.
Hvordan får jeg automatisk tilsendt lejemål, der passer til mine kriterier?
Du kan automatisk få tilsendt lejemål, der passer til dine kriterier ved at oprette en søgeagent. Så får du tilsendt en mail med matchende lejemål så snart de bliver oprettet på Lokalebasen.dk.
Hvordan sletter jeg min søgeagent?
Du kan til en hver tid afmelde din søgeagent. Dette gøres ved at trykke på linket nederst i den mail du har modtaget, hvor der står 'Tryk her for slette denne søgeagent'. Du kan altid oprette en ny søgeagent.
Der er blevet trukket penge på min konto efter en søgning. Hvad gør jeg?
Lokalebasen.dk trækker ALDRIG penge fra lejeres konto. Det er kun udlejere, der betaler, ved anvendelsen af vores service. Vores konkurrenter har en anden forretningsmodel, så tjek evt. om det er et andet firmanavn end Lokalebasen.dk på kontoudtoget. Hvis der fortsat er problemer, så kontakt os da på info@lokalebasen.dk så vi kan løse det
Hvordan får jeg mine lejemål på Lokalebasen.dk?
Først skal du oprette dig som udbyder. Det kan du gøre via følgende link:Oprettelse. Herefter kan du oprette dine lejemål.
Hvad koster det at være udlejer på Lokalebasen.dk?
Du kan vælge imellem to afregningsmodeller:
  • Afregning pr. udlejning Det er gratis at oprette annoncer på Lokalebasen.dk. Du skal kun betale, såfremt at Lokalebasen.dk finder en lejer, der flytter ind i ét af dine lejemål. I så fald koster det 12,5 pct. af første års basisleje uden fradrag af rabatter eller trappeleje.
  • Afregning pr. annonce Lokalebasen.dk tilbyder også, at du kan betale pr. annonce. Der afregnes pr. påbegyndt måned, og prisen for en annonce starter fra 655,- kr. pr. måned ex. moms. Du kan se flere priser i voresprisoversigt.
Hvordan aktiverer jeg et lejemål?
Hvis det er det første lejemål, du har oprettet på Lokalebasen.dk, skal Lokalebasen.dk godkende og aktivere lejemålet. Dit lejemål bliver aktiveret samme dag, som det er blevet lagt op. Har du tidligere oprettet et lejemål, kan du selv logge ind og aktivere lejemålet ved at ændre status til 'aktivt' ud for det enkelte lejemål.
Hvad skal lejen være på mit lejemål?
Det afhænger selvfølgelig meget af placering, størrelse, type og meget mere. Dog kan du, når du logger ind som udbyder, klikke på fanen ”Liggetider / Priser” og få en gennemsnitspris og et overblik over et bestemt type lokale i et bestemt område. Ellers anbefaler vi, at du kontakter en lokal mægler, da Lokalebasen.dk desværre ikke kan rådgive om lejeprisfastsættelse.