arrow_upward

Søg erhvervslokale i hele Danmark

Nyhed31b

Få tjek på ændringerne i den nye lejelov

31
jul
2015
Anne-Kathrine Utzon
Efter et langt tilløb trådte den nye lejelov omsider i kraft pr. 1. juli 2015. Se her, hvilke ændringer og justeringer, som du bør være opmærksom på og kende - både som lejer og udlejer.
31
jul
2015
Anne-Kathrine Utzon


    


Når du efter 1. juli 2015 skriver under på en lejekontrakt, skal du være opmærksom på en
række ændringer og justeringer, der træder i kraft med den nye forenklede lejelov.

En af de væsentlige ændringer er, at udlejere fremover skal udføre et til- og fraflytningssyn
med tilhørende rapporter. I modsat fald vil udlejeren ikke længere kunne kræve en krone til
istandsætning af sit lejemål, når kontrakten udløber.

En anden nyhed i den fremtidige lejelov er, at en udlejer ikke længere må lade huslejen stige
med et bestemt  beløb pr. måned hvert år - den såkaldte trappeleje.

Fra 1. juli skal udlejere i stedet benytte et nettoprisindeks, hvis de ønsker, at en husleje skal
stige over tid.


Nye grænser for istandsættelse

Fremover vil udlejere heller ikke længere kunne skrive ind i en lejekontrakt, at en lejer skal aflevere lejemålet nyistandsat, selv om denne har overtaget nyistandsat.

Efter 1. juli kan en udlejer kun kræve, at lejeren dækker udgifterne til en såkaldt normalistandsættelse - dvs. nødvendig hvidtning, maling og tapetsering incl. maling af træ, jern samt evt. mellemslibning og gulvlakering.

Fremover vil det betragtes som normal vedligeholdelse at male sine lejede lokaler min. hvert femte år. Hvis en lejer har anvendt et lejemål i en længere periode uden at male, kan denne blive pålagt at gøre det ved fraflytning.

Omvendt skal et lejemål, der ikke er overtaget nymalet, ved fraflytning ikke nødvendigvis afleveres nymalet eller i bedre stand end overtaget.

De nye regler vil kun gælde for lejekontrakter underskrevet efter 1. juli. Det danske udlejningsmarked vil derfor i en årrække komme til at operere med to lejelove: Én gældende for lejeaftaler indgået før 1. juli, en anden for leje-kontrakter underskrevet efter 1. juli 2015. ●


Læs mere her om den ny lejelov

Kort deadline til at få styr på nye lejeregler
Ny lejelov vedtaget – få overblik over ændringerne
Finans.dk 19.06.2015: Stadig tvivl om reglerne

 

 
<< Se alle nyheder
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo trustpilot.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo googlestreetview.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo fdih.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo ejendomsforeningen.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo copyrighted.svg
Ella chatHjælp
Brug for hjælp?close
arrow_backTilbage
Hvordan bestiller jeg information?
Først skal du udfylde formularen ’få mere information’, med dit navn, firmanavn og telefonnummer samt din e-mail. Du kan også tilføje evt. bemærkninger. Når du har indtastet alle oplysninger trykker du blot på knappen ’få gratis information’. Herefter går der ca. fem minutter før du modtager din ordre.
Hvordan får jeg automatisk tilsendt lejemål, der passer til mine kriterier?
Du kan automatisk få tilsendt lejemål, der passer til dine kriterier ved at oprette en søgeagent. Så får du tilsendt en mail med matchende lejemål så snart de bliver oprettet på Lokalebasen.dk.
Hvordan sletter jeg min søgeagent?
Du kan til en hver tid afmelde din søgeagent. Dette gøres ved at trykke på linket nederst i den mail du har modtaget, hvor der står 'Tryk her for slette denne søgeagent'. Du kan altid oprette en ny søgeagent.
Der er blevet trukket penge på min konto efter en søgning. Hvad gør jeg?
Lokalebasen.dk trækker ALDRIG penge fra lejeres konto. Det er kun udlejere, der betaler, ved anvendelsen af vores service. Vores konkurrenter har en anden forretningsmodel, så tjek evt. om det er et andet firmanavn end Lokalebasen.dk på kontoudtoget. Hvis der fortsat er problemer, så kontakt os da på info@lokalebasen.dk så vi kan løse det
Hvordan får jeg mine lejemål på Lokalebasen.dk?
Først skal du oprette dig som udbyder. Det kan du gøre via følgende link:Oprettelse. Herefter kan du oprette dine lejemål.
Hvad koster det at være udlejer på Lokalebasen.dk?
Du kan vælge imellem to afregningsmodeller:
  • Afregning pr. udlejning Det er gratis at oprette annoncer på Lokalebasen.dk. Du skal kun betale, såfremt at Lokalebasen.dk finder en lejer, der flytter ind i ét af dine lejemål. I så fald koster det 12,5 pct. af første års basisleje uden fradrag af rabatter eller trappeleje.
  • Afregning pr. annonce Lokalebasen.dk tilbyder også, at du kan betale pr. annonce. Der afregnes pr. påbegyndt måned, og prisen for en annonce starter fra 655,- kr. pr. måned ex. moms. Du kan se flere priser i voresprisoversigt.
Hvordan aktiverer jeg et lejemål?
Hvis det er det første lejemål, du har oprettet på Lokalebasen.dk, skal Lokalebasen.dk godkende og aktivere lejemålet. Dit lejemål bliver aktiveret samme dag, som det er blevet lagt op. Har du tidligere oprettet et lejemål, kan du selv logge ind og aktivere lejemålet ved at ændre status til 'aktivt' ud for det enkelte lejemål.
Hvad skal lejen være på mit lejemål?
Det afhænger selvfølgelig meget af placering, størrelse, type og meget mere. Dog kan du, når du logger ind som udbyder, klikke på fanen ”Liggetider / Priser” og få en gennemsnitspris og et overblik over et bestemt type lokale i et bestemt område. Ellers anbefaler vi, at du kontakter en lokal mægler, da Lokalebasen.dk desværre ikke kan rådgive om lejeprisfastsættelse.