Kontor med guldalder-duft og atmosfære

24
sep
2015
Steen Uno
Dybt inde i tredje årti er Line Baun Danielsen nu som før en af den danske tv-skærms mest kendte, rutinerede samt populære profiler - gennem de sidste fire år med atmosfærefyldt arbejdsstation hos hovedstadsområdets TV2 Lorry.
24
sep
2015
Steen Uno

 


Hun er af TV2-pionererne - tonede frem i TV2s første nyhedsudsendelse tilbage 1. oktober 1988 dengang som nyhedsvært og oplæser på Sporten.

I dag små 27 år senere er Line Baun Danielsen fortsat et uhyre populært, trygt og driftssikkert bekendtskab på den daglige nyhedsskærm - i alt fald for de 1,9 millioner seere i TV2 Lorrys store hovedstads-sendeområde.

Siden august 2011 har den rutinerede nyhedsvært, tv-journalist m.v. haft dagligt storrumskontor i TV2 Lorrys kolossalt charme- og atmosfærefyldte redaktionslokale i Guldaldersalen.

Salen fra 1914 tjente i årtier som restaurant og selskablokaler i Frederiksbergs gamle forlystelses-etablissement Lorry, indtil TV2s store regionalstation i 1989 flyttede ind i bygningerne.

 

 

Stateligt arbejdsrum

"Gennem mit lange tv-liv har jeg haft ganske mange kontor- og arbejdsstationer, men vores fantastisk skønne redaktionslokale i Guldaldersalen hører så absolut til de mere statelige," siger Line Baun Danielsen til Magasinet NINEtoFIVE.

"Her er væggene smykket med portrætter af guldaldertidens store kunstnere, flotte kandelabre og meget andet - det hele
danner et vidunderligt arbejdsrum med en rigtig inspirerende atmosfære.

Guldaldersalen er fantastisk godt egnet som arbejdslokale og flerbrugerkontor for en redaktion som vores, der har brug for at sidde meget tæt på hinandens arbejdsprocesser."

Faktisk skulle Line Baun Danielsen slet ikke have siddet i dag i TV2 Lorrys studier på Allégade mellem Frederiksberg Rådhus
og Runddel.


Den nære journalistik      

Efter 20 år på skærmen - på TV2, Nordisk Film, Viasat Sport, STV, DR samt Skandinavisk Film Kompagni, hvor hun var vært på Go' Morgen Danmark - havde den afholdte tv-personlighed nemlig bevilget sig selv skærmpause for at hellige sig sin egen dengang nystartede virksomhed LBD Kommunikation. 

"Men så en dag i 2011 ringede TV2 Lorry og spurgte, om jeg kunne tænke mig at lave tv igen i regionalt regi - og det tilbud kunne jeg altså ikke sige nej til," rekapitulerer Line Baun Danielsen.

"I dag trives jeg fantastisk godt med at beskæftige mig med de nære journalistiske historier, der virkelig betyder noget for os, vores børn, venner og bekendtes dagligdag - alle nærområdets vigtige daglige historier om vores hospitalsvæsen, skoler, daginstititioner og så videre.

Jeg føler, at jeg i dag mere end nogensinde beskæftiger mig med virkelig nær og vedkommende journalistik, og nej - på dén led savner jeg slet ikke min fortid på de landsdækkende kanaler," siger Line Baun Danielsen. ●

 My office is my castle …?
"Tjoh, men et temmelig åbent ét af slagsen i så fald. I mine efterhånden mange år i tv-verdenen har jeg endnu aldrig haft den luksus at råde over mit helt eget kontor - altså bortset fra det, som jeg har derhjemme.

Men man kan jo sige, at det måske heller ikke er lige det, man har allermest brug for som studievært og tv-journalist, hvor vi jo som oftest teamwork´er meget tæt og ustandselig skal kommunikere med hinanden."


Vigtige ting - personlige yndlingsting, gadgets og musts - i dit kontor?

"Da vi hverken har faste skriveborde eller pladser her i Guldaldersalen, giver det sig selv, at der ikke rigtig er basis for den slags personlige ting. Jeg har et dueslag, hvor jeg kan opbevare materialer og nogle få ting.

På tidligere arbejdspladser har jeg tit brugt et gennemsigtigt skrivebordsunderlag til at gemme fotos af mine børn, akkrediteringer, vigtige huskesedler og den slags nedenunder. På et tidspunkt havde jeg også en gylden kop, som jeg var blevet hædret med af Billed Bladet, der fulgte mig.

Lige her og nu er mine eneste "gadgets" på det skrivebord, som jeg har sat mig ved i dag, tre par briller, tre kaffe-kopper, to vandglas samt en tom frokosttallerken ..."


Den bedste tid på kontoret?

"På mine vagtdage møder jeg ind på Frederiksberg kl. 09 om morgenen og går først hjem igen kl. 20.30 efter TV2 Lorrys 19.30-nyhedsudsendelse.

Før sådan en lang og ofte hektisk arbejdsdag kan jeg godt nyde de tre kvarters tid om morgenen derhjemme, hvor jeg har god ro til at skimme aviserne igennem og gøre mig mine forberedelser til dagens program."


De bedste/største beslutninger, som du har truffet på dit kontor?

"Åh, mon ikke det gennem hele karrieren for det meste har været sådan, at jeg nok har truffet de allerstørste beslutninger hjemme i privaten.

Det var i hvert fald derhjemme ved mit skrivebord, at jeg i sin tid besluttede mig for at sige farvel til tv-skærmen og starte mit eget kommunikationsfirma - ligesom det var på samme kontorstol, jeg sad, da TV2 Lorry i forsommeren 2011 ringede og gav mig tilbuddet om at komme ind i min gamle nyhedsgænge igen ..."


Sjoveste oplevelser på kontoret?

"Tilbage i februar 2005 blev jeg kåret af Billed Bladets læsere til Årets Bedste kvindelige TV-vært 2004, hvor jeg blandt andet havde lavet ´Sporløs´ for DR1.

Jeg husker, at jeg dengang sad i nogle redaktionslokaler ude på Kanonbådsvej på Holmen, hvor det pludselig begyndte at vælte ind med en masse fremmede mennesker, der ville overbringe mig kåringen. Det var vældig overraskende, men også kolossalt morsomt.

Men når jeg kigger tilbage, har de største oplevelser i mit journalistiske liv nok for det meste fundet sted uden for kontorerne og tv-studierne - på mine mange spændende reportage-opgaver både herhjemme og i udlandet."


Når du lukker døren til dit kontor, …?

"Her på TV2 Lorry har vi selvfølgelig nogle lokaler, vi kan ty til, hvis man har brug for at fordybe sig i en tekst eller forberede sig i enrum til en oplæsning.

Men i og med at jeg altid har siddet i større eller mindre redaktionsfællesskaber, har jeg jo sådan rent bogstavelig aldrig haft nogen dør at lukke. Jeg er nu heller ikke sikker på, at jeg ville trives særlig godt bag sådan én ..." ●


 

 

 

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo