Stress symptomer ved skrivebordet - kender du dem

Stress symptomer ved skrivebordet - kender du dem

28
nov
2014
Steen Uno
Din krop reagerer med sit alarmberedskab, når du styrer mod en krævende udfordring foran computerskærmen. Tillader du reaktionen at vare ved, giver du "password" til alvorlige risici for helbredsproblemer.
28
nov
2014
Steen Uno


Dagens kontormedarbejder har mange bolde - fem-10-20 projekter - i luften samtidig. Adskillige af os afbrydes op til syv gange i timen og distraheres samlet op til 2,1 timer om dagen.

Det viser en nyere amerikansk forskerundersøgelse over stress og stresssymptomer på kontorarbejdspladsen.

Hertil kommer, at fire ud af ti ansatte oplever omstruktureringer på deres arbejdsplads, der skaber usikkerhed om deres fremtid.

Og det kan være årsag til, at over 40 procent af disse kontoransatte rapporterer, at de ligger vågen om natten, når de plages af stressende begivenheder og oplevelser på arbejdspladsen.

Det du kan styre

"Vi oplever jo stressen, når vi føler, at situationer er ude af vores kontrol," siger erhvervspsykolog Sharon Melnick.

"Non-control aktiverer vores stresshormon, og hvis reaktionen får kronisk karakter, vil den uvilkårlig slide på din tillid, koncentration og velvære.

Du bør derfor identificere og indkredse de situationer, som du er i stand til at styre, og dem, der ligger uden for din kontrol. 

Koncentrér dig om at holde snor og orden i de ting, som du selv kan styre, og forsøg at holde de øvrige på tilpas afstand," råder psykologen.

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo