arrow_upward

Søg erhvervslokale i hele Danmark

10 tips til at finde det rigtige lejem l

10 tips når du skal finde (det rigtige) erhvervslokale

31
okt
2014
Jakob Dalhoff
Finanskrisen har betydet rekordmange ledige kvadratmeter erhvervslejemål. Lokalebasen.dk giver dig her 10 gode tips til, hvordan du udnytter den fortsat høje tomgang til at finde dit nye og helt rigtige erhvervslokale.


Finanskrisen har efterladt også det danske marked for erhvervslejemål, med en stærkt forøget samt stadig markant høj tomgang.

Den høje ledighed på erhvervslokaler betyder, at virksomheder og forretninger, der har behov for at tilpasse sig, men også helt nye firmaer og spirende iværksættere kan drage betydelige fordele af markedets mange ledige kvadratmeter.

Det har nemlig i disse år aldrig været nemmere at finde rigtig gode ledige lejemål til rigtig attraktive priser med rigtig fin, ja, måske endda ideel beliggenhed.

Nye lejere har således aldrig haft bedre muligheder for at finde tomme erhvervslokaler i de på forhånd prioriterede områder og omgivelser.

Lokalebasen.dk har samlet 10 gode tips, der er værd at lytte til eller bruge som tjekliste, når du som lejer er på vej ud på udlejningsmarkedet for at finde dine nye og helt rigtige erhvervslokaler.

10 gode tips før du vælger nyt erhvervslokale

1. Beliggenhed
Hvor kan du få mest samlet værdi i at placere din virksomhed - mht. firmaets image, status og profilering, nærhed til kunder og samarbejdspartnere, afstand til konkurrenter, transport- og p-muligheder for dine medarbejdere, nærhed til faciliteter som fritidsaktiviteter, dagligdagsindkøb, restauranter etc..

2. Hvilken type lokale
Lokalekategorien giver tit sig selv, hvis du skal åbne butik eller bruge et lagerrum. Men hvis du søger kontorlokaler, er der disse muligheder at tage stilling til: Enkeltmandskontor, kontorlandskab/-miljø, kontor i kontorhotel m.v.? Markedet opererer som oftest med disse kategorier: kontorlokaler, kontorhotel, butikslokaler, lagerlokaler og produktionslokaler.

3. Lokalets beskaffenhed
Stiller du krav til speciel indretning af dit kommende erhvervslokale: Skal det være møbleret, eller ønsker du tomme lokaler, som du selv kan indrette og møblere? Er der plads til at udvide i takt med, at din virksomhed udvikler sig og vokser? Findes der de fornødne faciliteter til endnu flere medarbejdere? 

4. Budget for lokale
Har du på forhånd lagt dig fast på, hvad dit nye erhvervslokale max. må koste? Modstå fristelsen for at leje større og dyrere lokaler, end du har brug for. Tag højde for alle de ekstra omkostninger, som din kommende leje muligvis ikke omfatter: El og vand, telefon og it-udgifter, rengøring etc.. 

5. Tid og timing
Jo mere tid du har til din søgning, des større chancer har du uvilkårlig til at finde dit helt perfekte erhvervslokale. Erhvervslejekontrakter opererer typisk med tre, seks eller 12 måneders opsigelse, men et firma, der ønsker at flytte, vilsom oftest være interesseret i at overlade sine lokaler til en ny lejer længe forinden.  

6. On- eller offline søgning
Digitale udlejningsportaler ligesom Lokalebasen.dk har i dag overtaget eller i hvert fald suppleret mæglernes trykte annonceringer i aviser, brochurer etc.. Mange især større udlejere annoncerer på mange forskellige platforme. Brug tid på at tjekke markedet grundigt og udnyt konkurrencen til din fordel.

7. Vigtige spørgsmål
Attraktive erhvervslokaler udlejes tit hurtigt, men inden du beslutter sig for lokalet, bør grundlæggende tjekke, hvor længe lokalet evt. har stået tomt, om der har været run på lokalet, naboforhold etc.. Tøv ikke med at tage kontakt til og indhent informationer hos den nuværende/foregående lejer.

8. Vigtige tjekpunkter
Når du er tæt påp at bestemme dig for lokalet, bør du tjekke bl.a. spørgsmål om lokalets fulde anvendelse, lejemålets geyndelse og ophør, lejens størrelse og betaling, regulering af lejen, drifts- og forbrugsudgifter, vedligehold, erstatning og opsigelse med mere.

9. Lejekontrakt
Undgå faldgruberne, når du har fundet dit ny erhvervslokale og kun tænker på at flytte hurtigt ind. Lejeretten er en kompleks juridisk størrelse, og du bør med fordel benytte en professionel rådgiver, der kan læse lejekontrakten nøje igennem, før du underskriver den.

10. Indflytning
Udfyld en inventarliste, hvis du overtager et møbleret erhvervslokale. Meld flytning i god tid - postadresse, telefon, bredbånd, el etc. - så dit firma og medarbejdere kan begynde at fungere på den ny lokalitet straks fra dag ét. Størst mulig planlægning giver mindst mulig spildtid for din virksomhed.

 

 

<< Se alle nyheder