AI-genererede Victoria fortæller ukrainerne nyheder fra fronten

AI-genererede Victoria fortæller ukrainerne nyheder fra fronten

10
jun
2024
Steen Uno
Hun hedder Victoria Shi og har som verdens første digitale, AI-genererede regerings-talsperson siden maj formidlet nyheder og budslaber om krigen fra Ukraines udenrigsministeriums presse-kontor til den ukrainske befolkning.
10
jun
2024
Steen Uno

 

 

 

 

 
Fremover vil Ukraines udenrigsministerium bruge en talsmand skabt med kunstig intelligens ved navn Victoria Shi til at kommunikere nyheder og andre vigtige budskaber om krigen til den ukrainske befolkning.

1. maj dukkede Victoria pludselig op og præsenterede sig selv som den nye digitale talsperson, somvil formidle officielle udtalelser på vegne af det ukrainske ministerium.

"Mit fonnavn symboliserer vores hovedmål, Ukraines sejr, efternavnet den kunstige intelligens, som har skabt mig. Mit job bliver at give offentligheden rettidig og verificeret information fra vores ukrainske udenrigsministerium.

Jeg vil forsyne journalister med nyheder om vores myndigheders arbejde med at beskytte ukrainernes rettigheder og interesser i udlandet, formidle hændelser, nødsituationer og andre nyheder," præsenterede Victoria Shi sig.


Ukrainske håb

Ukraines nye digitale talskvinde er udviklet af et team kendt som Game Changers, der arberjder med virtual reality-indhold relateret til krigen i Ukraine.

Navnet Victoria Shi er skabt ud af den ukrainske sætning for kunstig intelligens "shtuchniy intelekt" og ordet "sejr". Det teniske team designede hende til at repræsentere håbet, der kendetegner den ukrainske ånd og befolkning.

 Ukraines udenrigsministerium præsenterer AI-genererede Victoria Shi som dets nye
digitale talskvinde, der vil formnidle nyheder og øvrige budskaber fra krigen til den
ukrainske befolkning.

 


Victoria gestikulerer med sine hænder og kan bevæge sit hoved, mens hun taler. Udenrigsministeriets pressekontor understreger dog, at hendes udtalelser ikke også genereres af AI, men er skrevet og verificeret af mennesker.

Den ukrainske udenrigsminister, Dmytro Kuleba, præciserer, at AI udelukkende bruges til at generere den visuelle del. Talspersonen er oprettet for at spare tid og vigtige statslige ressourcer.


Del af ny strategi

Shis udseende og stemme er modelleret efter en rigtig person, den ukrainske sanger og influencer Rosalie Nombre, som er kendt som tidligere deltager i Ukraines version af realityprogrammet The Bachelor.

For at bevare ægtheden og forhindre misinformation vil alle udtalelser fra Victoria blive ledsaget af en QR-kode, som linker tilbage til tekstversioner på ministeriets officielle hjemmeside.

 Victorias udseende og stemme er modelleret efter den kendte ukrainske sanger og
influencer Rosalie Nombre, tidl. deltager i Ukrainess reality-program The Bachelor.

 


Ukraines nye statslige pressetalsmand er en del af en bredere strategi for systematisk implementering af avancerede AI-teknologier i det ukrainske udenrigsministerium.

"Diplomatiet har altid - ikke kun i Ukraine, men også globalt - levet i en konservativ sfære med svært til innovation. Det vil vi lave om på. Vores diplomati vil styrke sin indsats på også dette punkt og tage nye teknologiske skridt fremad," pointerer minister Dmytro Kuleba.  ●

 

Læs mere her:
Mfa.gov.ua: The Ministry of Foreign Affairs of Ukraine has appointed a digital person
Kyivpost.com: Introduces AI spokesperson modelled after Ukrainian influencer
Theguardian.com: Ukraine unveils AI-generated foreign ministry spokesperson

Thegamechangers.pro: We combine empathy and technology to help Ukraine

  

 

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo