Arbejdstræt og trist af vintermørke og corona - så nap en workation

Arbejdstræt og trist af vintermørke og corona - så nap en workation

07
feb
2022
Steen Uno
To års corona-hjemmearbejde kan tære på inspiration, motivation og engagement hos de fleste kontorfolk. Tag et afbræk fra pandemi og restriktioner med en workation, der forener det nyttige og nødvendige med det behagelige.
07
feb
2022
Steen Uno

 

 

 

 

 
En workation er, som det trendy amerikanske buzzword antyder, en opportun kombination af arbejde på farten og ferie mellem arbejdstimerne.  

Workation er remote work og vacation, business og fritid, arbejde på pc-skærmen fra et feriested - ved strandkanten, oppe i skihytten, i ferieboligen under anderledes himmestrøg borte fra de vante hjemlige.

Rejseformen har udviklet sig med voldsom hast og udbredelse i takt med, at corona-nedlukningerne sendte stadig flere kontorfolk hjem til dagligstuen.

Op til pandemien var det i første række yngre digialiserede generationer, der rejste ud for at teste arbejdsnomadelivet. Men efter to år hjemmekontoret er det i dag også ældre aldersklasser, herunder børnefamiler, der napper en workation som tiltrængt adspredelse.    


Stort potentiale

Turistbranchen ser nu også gode muligheder i at markedsføre fristende workation-tilbud. Online-rejseportalen Expedia eksempelvis lancerer nu udvalgte destinationer under rubrikken Work from here.

Rejsegiganten TUI har på en række af sine feriehoteller indført specielt indrettede workation-værelser med skrivebord, tastatur, mus, mens en 27" pc-skærm kan lejes ekstra.    


 Turistbranchen er nu for alvor begyndt at se muligheder i at markedsføre workation-
tilbud over hele verden.                                     Foto: Baan Jai Dee Resort, Koh Phangan
 

 


"Vi betragter workation som et spændende rejseprodukt med stort potentiale - et nichetilbud med en endnu beskeden efterspørgsel, men som på sigt vil kunne nå op på 10% af vores salg," vurderer CEO hos TUI Tyskland, Stefan Baumert. 

Ifølge bookingportalen Airbnb bestiller 20% af onlinetjenestens brugere i dag indkvartering på 28 dage eller længere, hviklet kunne indikere, at det ikke haster nær så meget for dem med at vende hjem igen som tidligere.  


Workation-hitliste

Ferieudlejnings-portalen Hoildu har rangeret 150 byer som oplagte workation-mål bedømt på månedlige omkostninger til etværelses lejlighed, fortæring, solskinstimer, wifi-hastighed og antal af ´ting at tage sig til´.  

Ud fra disse bekvemmeligheds-faktorer kårer Holidus Workation Index Bangkok som bedste sted at holde arbejdsferie. Herefter følger New Delhi, Lissabon, Barcelona, Buenos Aires, Budapest, Mumbai, Istanbul, Bukarest og Phuket.  


 Ifølge Airbnb bestiller hele 20% af bookingportalens kunder i dag ophold på 28 dage
eller mere, hvilket peger på workation.                                 Foto: 
The Nautilus Maldives 

 

 

Men ét er spændende storbyer, som de yngre workation-generationer måske hælder til, et andet er maleriske tropeøer og kridhvide eksotiske strande, som ældre arbejds- og familierejsende i første instans måtte drømme om.

Magasinet NINEtoFIVE har udvalgt disse solbeskinnede, uhyre attraktive workation-destinationer til fri inspiration - husk at tjekke de aktuelle covid-regler og restriktioner for det enkelte rejsemål:

 

 

                                

Workation i Thailand                             Workation i Filippinerne                       Workation i Spanien


                             

Workation i Indien                                   Workation på Maldiverne                    Workation i Caribien


                                 

Workation i Dubai                                    Workation i Mexico                                Workation på Lombok
  

 

 

Læs mere her:
Holidu.co.uk: The best cities for workation

Getrodeo.io: What is a workation - everything you need to know
Cnbc.com: Working getaway? Here are the world’s top 10 spots for workations
Handelsblatt.com: Urlaub und Arbeit verbinden - wie der Strand zum Büro wird 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo