arrow_upward

Søg erhvervslokale i hele Danmark

Lagerplads2 reduced

Brandlovgivning og lagerejendomme

11
feb
2013
Steen Uno
Flemming Ruddi Mørk, master i brandsikkerhed hos Alectia, orienterer om ændringer i brandlovgivning-en, der tillader øget højde på bestående lagerbygninger. Video og slides er tilgængelige i artiklen.
11
feb
2013
Steen Uno

 

Nye brandregler øger lagerkapacitet og værdi

Af Steen Uno

Adskillige ejere af danske lagerejendomme kunne ved indgangen til 2013 glæde sig over, at de fik ny mulighed for at gøre deres lagerkapacitet større og øge indtjening-en betydeligt.

 

Det skyldtes en ændring i brandlovgivningen, der medførte, at almindelige lagerrum fremover har lov til at opmagasinere op til otte meter i højden mod tidligere tilladte blot seks meter. Først ved stabling og maga-sinering overo tte meter i højden vil man fremover nå op og tilhøre højlager-kategorien.

”Ændringen har meget stor betydning og kan få vidtrækkende postitive konsekvenser for mange inden for lagerområdet,” siger seniorrådgiver hos Alectia, Flemming Ruddi Mørk.

”Det er nemlig i helt bogstavelig forstand en rar kontant værdistigning overnight, der med de nye lempede brandregler er dumpet lige ned i rigtig mange lagerejeres turbaner. De kan nu opmagasinere højere på samme lager uden større komplikationer.”

Den ny brandlovgivning åbner – hvis de rette betingelser vel at mærke er opfyldt – mulighed for at udvide magasinerings-kapaciteten på bestående lagerbygninger med op til 33 procent.

”Det betyder, at det for langt de fleste ejere af lagerejendomme lige være betydeligt billigere at udvide i højden fremfor at opføre en tilbygning med brug af byggeret,” pointerer Flemming Ruddi Mørk.

Sparer nyinvesteringer

Ændringen i brandlovgivningen står på skrift i den såkaldte bekendtgørelse om tekniskeforskrifter for højlagre og fastslår, at lagerrum, som har en maximal opmagasinerings-højde på seks meter, selv om der er flere meter til loftet fra øverste kant på lagervaren, nu fremover må stable ovenpå helt op til otte meter.

”Når en virksomhed pludselig får lov til at opmagasinere to meter mere i højden på deres lagerreoler, som naturligvis skal være dimensioneret til det, giver det sig selv, at firmaet vil kunne profitere af de nye regler på ganske mange måder – f. eks. i forbindelse med pladsmangel og/eller planlagte udvidelser af bygninger.

Den slags tit ganske store og kostbare nyinvesteringer kan de måske nu undgå,” siger Flemming Ruddi Mørk.

Han tilføjer, at en virksomhed dog bør gennemføre en grundig kontrol, før man begynder at læsse oven på de bestående seks meter.

”Det drejer sig om kontrol af både brand- og byggeteknisk karakter. De tekniske installationer bør  gennemgås, og så skal man selvfølgelig sikre sig, at selve fundamentet, som reolerne hviler på, nu også er stabilt nok til at kunne bære et fremtidigt væsentlig tungere læs.

 

 

<< Se alle nyheder
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo trustpilot.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo googlestreetview.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo fdih.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo ejendomsforeningen.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo copyrighted.svg
Ella chatHjælp
Brug for hjælp?close
arrow_backTilbage
Hvordan bestiller jeg information?
Først skal du udfylde formularen ’få mere information’, med dit navn, firmanavn og telefonnummer samt din e-mail. Du kan også tilføje evt. bemærkninger. Når du har indtastet alle oplysninger trykker du blot på knappen ’få gratis information’. Herefter går der ca. fem minutter før du modtager din ordre.
Hvordan får jeg automatisk tilsendt lejemål, der passer til mine kriterier?
Du kan automatisk få tilsendt lejemål, der passer til dine kriterier ved at oprette en søgeagent. Så får du tilsendt en mail med matchende lejemål så snart de bliver oprettet på Lokalebasen.dk.
Hvordan sletter jeg min søgeagent?
Du kan til en hver tid afmelde din søgeagent. Dette gøres ved at trykke på linket nederst i den mail du har modtaget, hvor der står 'Tryk her for slette denne søgeagent'. Du kan altid oprette en ny søgeagent.
Der er blevet trukket penge på min konto efter en søgning. Hvad gør jeg?
Lokalebasen.dk trækker ALDRIG penge fra lejeres konto. Det er kun udlejere, der betaler, ved anvendelsen af vores service. Vores konkurrenter har en anden forretningsmodel, så tjek evt. om det er et andet firmanavn end Lokalebasen.dk på kontoudtoget. Hvis der fortsat er problemer, så kontakt os da på info@lokalebasen.dk så vi kan løse det
Hvordan får jeg mine lejemål på Lokalebasen.dk?
Først skal du oprette dig som udbyder. Det kan du gøre via følgende link:Oprettelse. Herefter kan du oprette dine lejemål.
Hvad koster det at være udlejer på Lokalebasen.dk?
Du kan vælge imellem to afregningsmodeller:
  • Afregning pr. udlejning Det er gratis at oprette annoncer på Lokalebasen.dk. Du skal kun betale, såfremt at Lokalebasen.dk finder en lejer, der flytter ind i ét af dine lejemål. I så fald koster det 12,5 pct. af første års basisleje uden fradrag af rabatter eller trappeleje.
  • Afregning pr. annonce Lokalebasen.dk tilbyder også, at du kan betale pr. annonce. Der afregnes pr. påbegyndt måned, og prisen for en annonce starter fra 655,- kr. pr. måned ex. moms. Du kan se flere priser i voresprisoversigt.
Hvordan aktiverer jeg et lejemål?
Hvis det er det første lejemål, du har oprettet på Lokalebasen.dk, skal Lokalebasen.dk godkende og aktivere lejemålet. Dit lejemål bliver aktiveret samme dag, som det er blevet lagt op. Har du tidligere oprettet et lejemål, kan du selv logge ind og aktivere lejemålet ved at ændre status til 'aktivt' ud for det enkelte lejemål.
Hvad skal lejen være på mit lejemål?
Det afhænger selvfølgelig meget af placering, størrelse, type og meget mere. Dog kan du, når du logger ind som udbyder, klikke på fanen ”Liggetider / Priser” og få en gennemsnitspris og et overblik over et bestemt type lokale i et bestemt område. Ellers anbefaler vi, at du kontakter en lokal mægler, da Lokalebasen.dk desværre ikke kan rådgive om lejeprisfastsættelse.