Coworking i eksplosiv vækst - prognose forudser global lyn-fordobling af spaces

Coworking i eksplosiv vækst - prognose forudser global lyn-fordobling af spaces

13
mar
2018
Steen Uno
2010´ernes eksplosive efterspørgsel på coworking og trendy coworking-lokaler og faciliteter fortsætter sin himmelflugt. Amerikansk prognose forudser mere end en fordobling af verdens p.t. 15.000 coworking spaces frem til over 30.000 i 2022.
13
mar
2018
Steen Uno

 

 

 

 

 

Ud over antallet af globale coworking spaces forventes også brugertallet af coworkers  at eksplodere fra 1,74 mio. ved udgangen af 2017 til hele 5,1 mio. brugere i 2022.

Bag de markante tal står den amerikanske business-portal Small Business Labs, der sammen med organisationen The Global Coworking Unconference Conference (GCUC) har udarbejdet vækstprognosen.

Hvad den forudsete vækst i antallet af globale coworking spaces angår, er der tale om en gennemsnitlig stigning på 16,1 procent i hver af de kommende fem år frem til 2022.

Vækstraten i antallet af coworking-brugere på verdensplan vurderes til i samme periode at tangere 24,2 procent om året.


Gennembrud

"Viser prognosen sig blot tilnærmelsesvis til at komme til at holde stik, kan coworking-´revolutionen´ se frem til et fantastisk banebrydende, ja, definitvt gennembrud," siger Martin Roerholt, Global Relationship Manager hos den internationale udlejningsportal MatchOffice.com.

"De optimistiske, amerikanske væksttal ligger betragtelig over dem, som vi i vores egne MatchOffice-prognoser kalkulerer med, men det kan skyldes, at vores tal et langt stykke hen ad vejen baserer sig på bevægelserne på det europæiske marked og mindre på det amerikanske."

 Tallet af coworking-brugere spåes at ville eksplodere fra 1,74 mio. ved udgangen af
2017 til ikke færre end 5,1 mio. coworkers i 2022.              Fotos: Hanahaus, Palo Alto

 

De markante prognosetal fra Small Business Labs og GCUC støtter sig til, at også Asien incl. Indien og i særdelshed Kina nu for alvor har taget det populære koncept til sig og således i dag repræsenterer verdens største marked for coworking.

På de allerede veludviklede coworking-markeder i USA og Europa forventes væksten at ville forløbe i et lidt roligere tempo, omkring 15 procent om året.


The Millennials

Fremfor alt de stærkt stigende ejendomspriser for city-beliggende erhvervsejendomme har accelereret behovene for større fleksibilitet og motiverer stadig flere virksomheder til at prioritere fleksible coworking-løsninger.

Denne tendens ventes at ville accelerere over de næste fem år, fordi virksomheder over en bred kamp venter på at afvikle deres langsigtede lejemål til fordel for mere fleksible løsninger, som ikke mindst coworking-konceptet er klar til at tilbyde dem.

Samtidig har millenium-generationen og de unge iværksætteres nye arbejdsmønstre og vaner - genereret af den digitale eksplosion incl. de sociale mediers boom - i høj grad bidraget til at eskalere behovet for de som oftest meget trendy coworking-miljøer.

 Millenium-generationen og de unge startup´eres nye arbejdsmønstre og vaner har
i høj grad bidraget til at eskalere behovet for de tit meget trendy coworking-miljøer.

 

"Endelig er erhvervsmæglere og ejendomsbranchen for alvor begyndt at få øjenene op for de investeringsmæssige muligheder, der ligger i tidens nye populære kontormiljøer, hvilket kun øger interessen for samt eksponeringen af coworking spaces yderligere.

Vi vil fremover komme til at se mange flere mindre coworking spaces, og det er i første række den udvikling, der skal drive den fremtidige vækst.

Markedets aktuelle bevægelser skyldes meget de helt store locations – f. eks. WeWork, der som oftest etablerer coworking-miljøer i flere etager - og er drevet af økonomi. De skalerer op i en størrelse, hvor de gennemsnitlige marginalomkostninger per membership kan holdes lave," tilføjer Martin Roerholt.


Tidens trend

Inden for det seneste år er også endog meget store virksomheder begyndt at fokusere på de mange fordele ved at tilhøre det sociale, kreative og innovative coworkingmiljø.

"Trenden lige her og nu er, at selv de allerstørste kendte it-koncerner i dag etablerer egne coworking-miljøer inden for deres egne veletablerede vægge eller lejer sig ind og placerer udvalgte afdelinger eller grupper af medarbejdere i coworking spaces ude i byen.

I takt med flere og flere er i stand til at arbejde remotely og være freelancers, vil disse hellere arbejde helt tæt på deres hjem, så de ikke skal bruge to-tre timers transporttid hver dag. Den bevægelse vil pludselig også åbne et helt andet marked op," vurderer Martin Roerholt. ●

 

 

Læs mere her:
Smallbizlabs.com: Global Coworking Forecast
Finans.dk: Kontorfællesskaber krydser magisk grænse
Forbes.com: Yes, Co-Working Spaces Can Work For You
Entrepreneur.com: What Will Coworking Spaces Look Like in 2020

 

 

 

 

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo