Coworking kun for kvinder - ny trend i global fremmarch

Coworking kun for kvinder - ny trend i global fremmarch

18
jul
2018
Steen Uno
I 2016 åbnede The Wing sit første ´For Women Only´ coworking space i New York. Siden er en hel række andre coworking-tilbud kun for kvinder skudt op i andre storbyer - så mange, at der nu begynder at tegne sig en ny global trend.
18
jul
2018
Steen Uno

 

 

 

 

 

The Wing åbnede sit første coworking-tilbud for kvinder i 2016 i Manhattans Flatiron-tower, har siden udvidet med nye For Women Only-coworking spaces i SoHo, Brooklyn samt senest i Washington DC og planlægger endnu flere spaces i bl.a. San Francisco, Los Angeles og London.

Men firrstmover´en The Wing er i dag ikke længere ene om at skabe coworking arbejdsrum og pladser målrettet kvindelige entreprenører og freelancere.

I adskillige storbyer verden over planlægges og åbnes netop nu stribevis af andre nye, kønsbetingede varianter af det bragende succesrige coworking-koncept.

"Det er vores klare mission at skabe rum og plads til kvinder, hvor de er bedre i stand til at forfølge deres mål og udfordringer, og hvor de sammen kan opbygge værdifulde netværk og fællesskaber," siger Wing-medstifter og CEO Audrey Gelman.


Ammerum

Flere de nye coworking-tilbud kun for kvinder kan bl.a. tilbyde rum til amning og børnepasning, skønhedsprodukter og bibliotek udelukkende med kvindelige forfattere.

Indretning og interiør sigter typisk efter at ramme kvindelig æstetik. Nogle spaces tilbyder mentorprogrammer og workshops med fokus på de udfordringer, som kvinder kan møde.

 



The Wing åbnede i 2016 sit første coworking space kun for kvinder på Manhatten -
i foråret er det fjerde i rækken netop åbnet i Washington DC, og flere er undervejs.
Foto: The Wing            

 

Siden åbningen i 2016 har allerede 18.000 kvinder søgt om Wing medlemskab - blandt dem flere kendte amerikanske forretningskvinder, kunstnere med flere.

"Vi må se i øjnene, at kvinder fortsat løber ind i flere hårde barrierer og udfordringer end mænd, som det kan være lettere at tackle eller finde inspiration til at tackle blandt ligesindede," siger Stacy Taubman, der selv har åbnet et coworking-tilbud for kvinder, Rise Collaborative Workspace i St. Louis.


Europa rykker

I efteråret slog Blooms dørene op i London for storbyens første coworking space og business-klub for kvindelige iværksættere, og i Uppsala åbnede det svenske Hera Hub, der i vinterens løb har manifesteret sig med nu over 30 faste kvindelige brugere.

"Kvinder har altid indgået i systemer bygget af og for mænd. Det vil jeg lave om på med Hera Hub, som er tænkt og skabt af og alene for kvinder," bekendtgjorde Sophia W Renemar, da hun i efteråret indviede Hera Hub.

 



"Hera Hub er tænkt og skabt af og alene for kvinder," forsikrer Sophia W Renemar,
der i efteråret åbnede Sveriges første coworking For Women Only. Foto: Hera Hub                       

 

Hun forventer inden for de næste år at kunne åbne en række nye Hera Hub-spaces rundt i Sveriges største byer med Stockholm som oplagt næste station.

I Tyskland har Femininjas netop i dette forår åbnet sit første kvinde-space i en fremtidig tysk landsdækkende kæde - imens venter København og Danmark fortsat på sit første coworking-tilbud For Women Only ... ●

 

                                                                                                                                                                                        

Læs mere her:Thespaces.com: 5 of the best women’s coworking spaces
The-wing.com: Co-Working & Community Designed For Women
Digital.di.se: Därför startar hon ett coworking space för kvinnliga entreprenörer


 

 

 

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo