Digitale stemme-assistenter tripper for at gøre dine smarte kontorrum endnu smartere

Digitale stemme-assistenter tripper for at gøre dine smarte kontorrum endnu smartere

29
okt
2019
Steen Uno
Dine nye familiemedlemmer er muligvis allerede flyttet ind derhjemme hos jer - Siri fra Apple, Google Assistant, Alexa fra Amazon. I de næste år vil stemmeaktiverede personlige assistenter også for alvor rykke ind din arbejdsplads og gøre kontormiljøet endnu smartere.
29
okt
2019
Steen Uno


 

 

 

 

Inden for få år bliver det måske ikke længere din chef, men en eller flere digitale personlige assistenter - a la Siri og Googles Assistant - der hilser godmorgen og sætter dig ind i dagens program og hasteopgaver. 

Kunstig intelligens (AI) vil i de næste år frem brede sig med voldsom hast i alverdens kontormiljøer i takt med, at virksomhederne får øjnene op for og begynder at investere i digitale kontorløsninger.

I første række vil de stemmeaktiverede personlige assistenter, som mange allerede kender hjemme fra dagligstuen, med stigende intensitet markere sig og flytte ind i firmaets forskellige rum og kontormiljøer.

Dette fremtids-scenario var blandt temaerne på det verdensomspændende forsknings- og rådgivningsfirma Gartners konference om den digitale arbejdsplads i sidste måned i London.


Mainstream

"Hensyn til beskyttelse af personlige oplysninger og sikkerhed har hidtil begrænset teknologiens udbredelse til arbejdspladserne, men i 2025 vil de stemmeaktiverde assistenter helt sikkert være mainstream også i virksomhederne.

Din chef vil ikke blive erstattet af en algoritme, men vil anvende en række forskellige AI-konstruktioner, der kan hjælpe med til forbedre og effektivisere mange af de daglige rutineopgaver," siger Matthew Cain, chefanalytiker hos Gartner.


 


Din chef vil i fremtiden betjene sig af forskellige AI-konstruktioner, som kan hjælpe
med til at effektivisere mange af de daglige rutiner, herunder sætte dig i gang med
dagens presserende arbejdsopgaver. Fotos: iStock

 


Gartner vurderer, at globale virksomheder i 2021 vil investere op imod 25 mia. kr. i fremtidens smart speakers, og at hver fjerde af alle de, der er beskæftiget med digitale teknologier i deres arbejdsdag, vil have deres egen stemmeaktiverede digitale kontorassistent.

"Vi ser, hvordan arbejdspladser i stor målestok netop nu har travlt med at indbygge og integrere avancerede sensornetværk i deres fysiske landskaber til brug for rumoptimering, opvarmning og afkøling, energiforbrug, diverse forsyning etc.. Dit fysiske arbejdsmiljø vil virkelig blive beriget med en mængde ny instrumentering og intelligens."


Digitale stemmer

En amerikansk møbelproducent har netop lanceret et hæve-sænke-bord, der stemme-betjenes af Apple’s Siri: "Hey Siri, stand up," eller "Hey Siri, sit down."  

I England gav sundhedsmyndighederne via deres database i sommer borgerne mulighed for at stille spørgsmål om sygdomme til Amazons digitale assistent Alexa: "Alexa. Hvad er symptomerne på skoldkopper?"


 


Gartner vurderer, at allerede i 2021 vil hver fjerde virksomhed, der beskæftiger sig
med digitale teknologier i deres arbejdsdag, have deres egen stemme-aktiverede
digitale kontorassistent.

 


Og Google lancerede i foråret Duplex, en opdateret version af sin Google Assistant, der faciliterer opkald til firmaer, ordrebestillinger, personlig møde- og aftalebooking med videre.

Senest har den amerikanske tech-gigant Oracle udviklet stemme-assistenter til sine forskellige apps, der indbyder koncernens mange daglige kunder til at bruge stemmekommandoer for eksempel til at godkende ordrer, til mødebooking og meget andet.


Don´t worry

"Rundt på arbejdspladserne florerer der helt sikkert en masse frygt for at blive overflødiggjort og erstattet af kunstig intelligens, men for de fleste af os handler det om naturlig udvikling af vores virksomheds arbejdsprocesser," siger Gartner-vicepræsident Helen Poitevin.

"Mange medarbejdere udsættes allerede i dag for AI-løsninger, uden at de nødvendigvis lægger mærke til det: Excel-ark, der beder os tage stilling til forskellige data, AI-dreven tekstbehandling, digitale kalendere og mail-applikationer, der svarer automatisk for os.

Ifølge vores undersøgelser forventer ansatte, at AI skal håndtere rutineopgaver for dem - hjælpe med at reducere fejl, udskille relevant info i store datamængder etc.. Kun forbavsende få frygter, at AI kommer til at give dem problemer," pointerer Helen Poitevin.  ● 

 

 

Læs mere her:

Computerworld.com: Get ready for more AI in the workplace
Aftenbladet.no: ´Verdens smarteste´ bygg ligger på Sola
Theguardian.com: BBC to launch Alexa rival that will grasp regional accents

Computerworld.com: Oracle launches AI voice assistant for its business app suite

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo