Firmaets tænkeboks: Rum til brainstorming, spirende idéer og innovation

Firmaets tænkeboks: Rum til brainstorming, spirende idéer og innovation

10
jul
2019
Steen Uno
Idé, Inspiration, innovation - virksomhedens fremtid bæres af nye tanker og input til udvikling og next steps. Hvor og hvordan får I alle idéerne til morgendagens nye tiltag, planer, strategier til at spire på din arbejdsplads ...? (Foto: Google Zúrich)
10
jul
2019
Steen Uno

 

 

 

 

 

Bordfodboldspil, boksebolde, gyngestativer og det allersidste skrig i kaffemaskiner rækker ikke længere - i dag tyer virksomheder til arkitekter, designere og andre eksperter, når husets nye kreative brainstorming rum skal - nåja, udtænkes.

Inspirerende brainstorm rooms, specialdesignede tænkebokse og andre kreativt definerede rum og sociale områder til at generere konstruktiv idéudveksling og udvikling er i dag for længst fast integreret inventar for den moderne virksomhed.

Et afslappet og behageligt arbejdsmiljø er egnet til at katalysere samarbejde og fremme den innovation og de forretningsmæssige mål, som er enhver arbejdsgivers mantra i kampen for at opretholde momentum i forhold til konkurrenterne.

Spontan brainstorming har det med at fostre magiske resultater. Der sker tit noget, når folk har mulighederne for at sætte sig uplanlagt sammen og lægge hovederne i blød i de rette uformelle, inspirerende rammer.


Google rykkede

"Der opstår ingen innovation, hvis firmaets ansatte blot hver især bliver siddende dagen lang på deres skrivebordsstol. Google var blandt de første virksomheder til at rykke på, at de blev nødt til at forandre medarbejdernes arbejdsmønstre, hvis de skulle holde sig i førerfeltet," siger Tanya Ruegg, creativ direktør i det schweiziske arkitekt og designfirma Evolution Design.

Hun har været med til at nytænke og indrette Googles farverige Zürich-domicil, der har skabt begejstrede overskrifter, benovelse og interesse rundt i hele verden.


 Google var en af de første virksomheder til at indse, at man blev nødt til at forandre
medarbejdernes daglige arbejdsmønstre, hvis man ville holde sig i førerfeltet.
                                                                                                             (Fotos: Google Zürich)

 


"Vi lagde ud med at interviewe en del Google-medarbejdere og fandt ud af, at mange af dem faktisk er "store børn". For at komme Googles legende virksomhedssjæl i møde besluttede vi at indrette en række rekreative områder - rum til videospil, et akvarium, arealer til at dyrke sport samt en række andre højest usædvanlige arbejdszoner.

Der er nogle, der kalder vores design barnligt, men for Google´s team sidder den lige i øjet. Disse medarbejdertyper har virkelig brug for disse ekstraordinære elementer, der kan holde dem kreative og topmotiverede for deres arbejde," pointerer Tanya Ruegg. 


Gyngende brainstorming

Den amerikanske software-gigant Autodesk skilller sig ud fra mange af de andre it-virksomheder i Silicon Valley ved sine særprægede kontormøbler.

I et af virksomhedens brainstorming og mødelokaler samles medarbejderne eksempelvis omkring et gyngende bord, der er fastgjort i loftet, samt skrivebordscykler og løbebånd i snart sagt alle husets kontorrum.


 I software-giganten Autodesk´s hovedkvarter i Silicon Valley kan de ansatte blandt

andet brainstorme og få gode idéer omkring et gyngende bord.
                                                                                             (Foto: Autodesk San Francisco)

 


"Aktivitet og bevægelse hjælper vores medarbejdere til at opretholde et godt helbred og velvære, lade op til dagens opgaver og i sidste ende til at øge deres samt vores virksomheds samlede produktivitet," siger Autodesk’s manager of facilities Jenny Lum.

Autodesk´s kontormøbler er gennemført ergonomiske og motiverer medarbejderne til at være i fortsat bevægelse. Ved brainstorming møder og seancer har deltagerne også mulighed for komme med inputs, mens de bevæger sig på kontorcykler eller løbebånd.


Tænkeboks

Udgangspunktet for enhver god brainstorming er, at idéudveksling og kommunikation ikke på forhånd må tvinges i nogen bestemt retning, men bør tværtimod generere så meget forskellig feedback, flyvske strøtanker og kreative idéer på bordet som mulig.

De for situationen rigtige eller egnede omgivelser - indretning, design, lokation m.v. - er i stand til at understøtte og nudge  den fælles idérigdom og det samlede udbytte. I livlige kontorlandskaber kan office pods være oplagte løsninger, når formålet er brainstorming. 


 


Office pods kan være ideelle løsninger til ikke mindst brainstorming i firmaets åbne
livlige storrumskontor.
(Foto: Frameryacoustics.com)

 


En ny undersøgelse fra to amerikanske universiteter har indkredset, at brainstorming som oftest kan generere kreative fordele for virksomheder på den lange eller længere bane.

"Kreativitet er ikke en øjebliks størrelse. Hvis incitamenter genererer tilstrækkelig mange ideer, der kan spire og forme sig til tanker, kan det efterfølgende give grobund for kreativitet," siger en af undersøgelsens forfattere, Steven Kachelmeier.

"Man er nødt til at være afslappet, når man brainstormer - tage nogle blot korte pauser, hvor man løsriver sig selv. Opskriften på kreativitet er at prøve og blive frustreret, når resultaterne udebliver. Slap af, læn dig tilbage - og så vil der lige pludselig ske noget ..."  ●                                                                            

 

 

Læs mere her:
Evolution-design.info: Smart office solutions for smart clients
Officesnapshots.com: Photos of Brainstorm Rooms and Meeting Spaces
Artsy.net: These 7 Innovative Offices Were Designed to Spark Creativity

Forbes.com: Why Companies Should Incorporate Social Spaces In The Office

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo