Fra skrot til eksklusivt kontorslot i Københavns ny Lille Venedig

Fra skrot til eksklusivt kontorslot i Københavns ny Lille Venedig

07
apr
2022
Steen Uno
I næsten 100 år var det kontor- og lagerbygning for et stort skrot- og skibsophugningsværft - nu gør Sydhavnens renoverede pakhus klar til at genåbne som mondæne, attraktive kontorlejemål i Engholmenes ny marina og havneidyl.
07
apr
2022
Steen Uno


 

 

 

 
I knap 10 årtier indtil 2008 var det spektakulære granitsten- og bindingsværkspakhus på Enghave Brygge driftigt center for skrotning og ophugning af skibsvrag, DSB-lokomotiver samt meget andet.

Samtidig med sin nyopførte nabo Ørstedsværket indviede Petersen & Albeck i 1920 sin administrations- og lagerbygning i Fiskerihavnsgade, hvor landets ældste genbrugsvirksomhed havde hænderne fulde med at skrotte sænkede handels- og krigsskibe fra første verdenskrig.

Endnu op gennem 1990’erne var arealerne omkring det gamle pakhus fyldt med enorme skrotbunker. I 2002 vedtog Københavns Kommune en radikal byfornyelse af Sydhavnen, herunder Enghave Brygge, hvor udviklingsselskabet NPV stod klar til at forme den ny kanalby Engholmene.  

Nu gør den smukt renoverede ejendom - kendt kulisse i en Olsen Banden-film - klar til at åbne sine tre øverste etager med lyse atmosfæriske kontormiljøer, restaurant, øl- og vinbar i stueetagen, udeservering samt havnevand og kanaler straks neden for dørtrinnet.    


Lille Venedig 

"Pakhuset kan efter sin gennemgribende renovering tilbyde nogle af Københavns mest charmerende og indtagende, moderne kontoretager og miljøer, hvor de rå, historiske murstensvægge er bevaret, mens gulvene er udskiftet med nye lækre egetræsplanker.  

Penthouse-etagen har loft til kip og fritlagte bjælker, hver etage rummer mødelokaler med sortsprossede glasvægge, tekøkken og toiletter med terrazzo," fremhæver Cecilie Mikkelsen, Erhvervsmægler hos Lintrup & Norgart, der formidler udlejningen af det 1.174 m² store kontorhus på Alva Myrdals Plads.


 Mange originale detaljer er søgt bevaret i arkitekt G.B. Hagens smukke pakhus, der
nu genåbner som toprenoveret, moderne og mondæn kontorejendom med kanal
og havnevand lige uden for døre og vinduer.  


 

Sydhavnens genopstandne pakhus ligger som seværdigt midtpunkt blandt Engholmenes seks nyanlagte boligøer, der udgør Københavns ny kanalby - en moderne pendant til Christianshavns Kanal oppe på modsatte side af havneløbet.

"Det historiske kontorhus ligger særdeles attraktivt, lige i smørhullet med kanal- og havnevand på tre sider. Ikke uventet, men ganske pittoresk er den ny kanalby da også allerede blevet døbt Lille Venedig," siger Cecilie Mikkelsen.       


Ambitiøst og spektakulært

Sent henne i Sydhavnens byfornyelse - efter Havneholmen, Sluseholmen og Teglholmen - satte Københavns Kommune først op i 00´erne fokus på Enghave Brygges obskure klondyke-område med øde havnekajer, tomme industribygninger, alt i et trøstesløst forfald.

Her trådte det store danske by- og ejendomsudviklingsselskab Nordic Property ind med en ambitiøs, spektakulær plan, der kunne forvandle tristessen til den fremtidige kanalby Engholmene anlagt på de seks nordligste og mest citynære af Bryggens i alt 11 nyanlagte øer. 


 "Det historiske kontorhus ligger særdeles attraktivt med kanaer på tre sider. Ganske
pittoresk har Engholmenes ny kanalby da også allerede fået tilnavnet Lille Venedig,"
siger Cecilie Mikkelsen, Erhvervsmægler hos Lintrup & Norgart.
      


 

"Vi står ved starten til en ligeså spændende, populær og attraktiv bydel i første række til vandet som Islands Brygge - kun et stenkast fra Vesterbro og endnu tættere på City," sagde Jens Schauman, CEO hos NPV A/S, da han i 2015 igangsatte byggeriet af Engholmenes fremtidige havneboliger.

I dag syv år senere står alle kanalbyens 1.119 boliger færdig. De sidste af Engholmenes projekterede kontorbyggerier sigtes indviet samtidig med Sydhavnsmetroen M4s to nye stationer, Enghave Brygge og Sluseholmen.


Gigantisk metamorfose

Det charmerende, istandsatte pakhus på Engholmene tilbyder kontorlejemål i størrelserne 324-419-431 m² eller alle tre kontoretager tilsammen på 1.174 m². På hver etage er der plads til 27, 27 og 24 arbejdspladser. 

"Husets kommende virksomhedslejere vil kunne forkæle deres ansatte med kontorrammer og faciliteter af sjælden høj karat. Indenfor er kælet for detaljer med materialer, indretning og interiør af ypperste kvalitet, udenfor taler beliggenhed og omgivelser jo mildest talt deres eget sprog," siger Cecilie Mikkelsen.


 Fra skrot til eksklusivt kontorslot i Københavns ny ´Lille Venedig´ - forvandlingen er
total både inden- og uden for Sydhavnens gamle charmerende, historiske pakhus,
der nu åbner sine toprenoverede etager som attraktive kontorlejemål.


 

"Indtil den ny metro åbner, kan pakhuskontorets nye medarbejdere vælge at tage vandbussen til arbejde. P.t. vil de have et lille kvarters gang til S-togene på Dybbølsbro Station, desuden har de mulighed for at leje p-pladser i kælderen under naboejendommen Nobelholmen." 

Med fuldendelsen af Engholmene er de sidste brikker tæt på at falde på plads i Sydhavnens gigantiske metamorfose. Tilbage står endnu færdiggørelse af Enghave Brygges sydspids med metroplads, byrum, promenader og vejføring.  ●
 

 

Læs mere her:
Lokalebasen.dk: Åbne kontormiljøer i smukt bindingsværk 

Lintrupnorgart.dk: Charmerende pakhuskontor på Engholmene
Engholmene.dk: Fra skrotbunker og spritsmugleri til kanalby og liebhaveri
Youtube.com: Engholmene - Københavns nye kanalby

 

 

 

 

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo