arrow_upward

Fremtidens arbejdsplads er blevet nutidens

02
feb
2016
Steen Uno
Microsoft er i november flyttet i sit nye kontordomicil ved siden af Lyngby Storcenter med sine 850 medarbejdere. Det er første gang uden for USA, at it-koncernen samler sin salg/- marketing- og udviklings-afdeling under samme tag.
02
feb
2016
Steen Uno


 

"Vi har den vilde vision, at vores ny hus skal være vores bud på fremtidens arbejdsplads med alt, hvad det indebærer af teknologiske muligheder og nye fleksible samarbejdsformer."

Sådan sagde afdelingsdirektør Thomas Schnegelsberg, da byggeriet af Microsoft Danmarks ny domicilbygning på Kanalvej i Lyngby for et år siden netop var kommet godt i gang.

I november slog Microsoft-bygningen for første gang dørene op og forenede it-gigantens godt 850 ansatte fra det hidtidige udviklingscenter i Vedbæk samt salgsselskab i Hellerup i ét og samme hus.

Medarbejderne af over 40 forskellige nationaliteter har været med til at brainstorme omkring indretningen af det godt 18.000 kvadratmeter store kontordomicil, der er tegnet af Henning Larsen Architects.


Fleksibel indretning

Nordiske farver og materialer præger interiøret: Den åbne og lyse indretning med ægte træ båret af fire årstids-bestemte farvetemaer:

Fællesområdernes røde og brune efterårsfarver skal signalere hygge, kantinen er holdt i friske glade sommer-farver, kontorområdernes hvide og blå vinterfarver skal nudge ro og fordybelse, mens mødelokalernes grønne og gule forårsfarver skal få nye tanker og idéer til at spire.


Først som sidst er det imidlertid Microsoft-bygningens funktionalitet, der skal inspirere, begejstre og motivere medarbejderne - i det omfang, at de altså overhovedet er mødt ind på deres arbejdsplads.

For it-koncernens ny kontordomicil er nemlig teknologisk udstyret og fleksibelt indrettet, at den enkelte medarbejder ikke nødvendigvis behøver at være fysisk til stede i bygningen for at kunne arbejde i den.

Qua Microsofts eget nye mødelokale-produkt, Surface Hub - en op til 84 tommer stor touchskærm til video-konferenceopkald - er det nemlig muligt at holde møder sammen uden at være fysisk til stede.


Ny kontorform

"Vi har ønsket at gøre op med "Nu tager jeg på arbejde"-mentaliteten. Det er vores holdning, at man starter med at arbejde, og man stopper med at arbejde. Man tager ikke nødvendigvis hen til et bestemt sted for at gøre det," siger Thomas Schnegelsberg.

Vi har derfor kigget indgående på, hvordan arkitekturen kan understøtte anderledes dynamiske samarbejdsformer. De nye teknologier gør det muligt at skabe en rumoplevelse, selv om man sidder hvert sit sted."

 

Udgangspunktet for Microsoft-bygningen er således det åbne kontorlandskab uden faste pladser, men med så mange undtagelser, at der nærmest kan tales om en helt ny kontorform.

Små LED-"trafiklys" på alle skrivebord viser, om den pågældende medarbejder er grøn og har tid til at blive forstyr-ret eller rød, der indikerer travl optaget.

Microsofts hovedsæde i Seattle har en afdeling, Microsoft Workplace Advantage, som arbejder med udvikling af fremtidens arbejdsplads, og Microsoft Danmark imødeser, at deres ny domicil i Lyngby vil give fremtidig inspira-tion til it-giganten world wide. ●


Læs mere her om Microsofts ny Lyngby-domicil:
IT-gigantens bud på fremtidens arbejdsplads
Microsoft flytter ind
Henning Larsen Architects: Microsoft Domicil


 

 

 

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo