arrow_upward

Søg erhvervslokale i hele Danmark

Microsoft lyngby ny reduced

Fremtidens arbejdsplads er blevet nutidens

02
feb
2016
Steen Uno
Microsoft er i november flyttet i sit nye kontordomicil ved siden af Lyngby Storcenter med sine 850 medarbejdere. Det er første gang uden for USA, at it-koncernen samler sin salg/- marketing- og udviklings-afdeling under samme tag.
02
feb
2016
Steen Uno


 

"Vi har den vilde vision, at vores ny hus skal være vores bud på fremtidens arbejdsplads med alt, hvad det indebærer af teknologiske muligheder og nye fleksible samarbejdsformer."

Sådan sagde afdelingsdirektør Thomas Schnegelsberg, da byggeriet af Microsoft Danmarks ny domicilbygning på Kanalvej i Lyngby for et år siden netop var kommet godt i gang.

I november slog Microsoft-bygningen for første gang dørene op og forenede it-gigantens godt 850 ansatte fra det hidtidige udviklingscenter i Vedbæk samt salgsselskab i Hellerup i ét og samme hus.

Medarbejderne af over 40 forskellige nationaliteter har været med til at brainstorme omkring indretningen af det godt 18.000 kvadratmeter store kontordomicil, der er tegnet af Henning Larsen Architects.


Fleksibel indretning

Nordiske farver og materialer præger interiøret: Den åbne og lyse indretning med ægte træ båret af fire årstids-bestemte farvetemaer:

Fællesområdernes røde og brune efterårsfarver skal signalere hygge, kantinen er holdt i friske glade sommer-farver, kontorområdernes hvide og blå vinterfarver skal nudge ro og fordybelse, mens mødelokalernes grønne og gule forårsfarver skal få nye tanker og idéer til at spire.


Først som sidst er det imidlertid Microsoft-bygningens funktionalitet, der skal inspirere, begejstre og motivere medarbejderne - i det omfang, at de altså overhovedet er mødt ind på deres arbejdsplads.

For it-koncernens ny kontordomicil er nemlig teknologisk udstyret og fleksibelt indrettet, at den enkelte medarbejder ikke nødvendigvis behøver at være fysisk til stede i bygningen for at kunne arbejde i den.

Qua Microsofts eget nye mødelokale-produkt, Surface Hub - en op til 84 tommer stor touchskærm til video-konferenceopkald - er det nemlig muligt at holde møder sammen uden at være fysisk til stede.


Ny kontorform

"Vi har ønsket at gøre op med "Nu tager jeg på arbejde"-mentaliteten. Det er vores holdning, at man starter med at arbejde, og man stopper med at arbejde. Man tager ikke nødvendigvis hen til et bestemt sted for at gøre det," siger Thomas Schnegelsberg.

Vi har derfor kigget indgående på, hvordan arkitekturen kan understøtte anderledes dynamiske samarbejdsformer. De nye teknologier gør det muligt at skabe en rumoplevelse, selv om man sidder hvert sit sted."

 

Udgangspunktet for Microsoft-bygningen er således det åbne kontorlandskab uden faste pladser, men med så mange undtagelser, at der nærmest kan tales om en helt ny kontorform.

Små LED-"trafiklys" på alle skrivebord viser, om den pågældende medarbejder er grøn og har tid til at blive forstyr-ret eller rød, der indikerer travl optaget.

Microsofts hovedsæde i Seattle har en afdeling, Microsoft Workplace Advantage, som arbejder med udvikling af fremtidens arbejdsplads, og Microsoft Danmark imødeser, at deres ny domicil i Lyngby vil give fremtidig inspira-tion til it-giganten world wide. ●


Læs mere her om Microsofts ny Lyngby-domicil:
IT-gigantens bud på fremtidens arbejdsplads
Microsoft flytter ind
Henning Larsen Architects: Microsoft Domicil


 

 

 

 

 

 

<< Se alle nyheder
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo trustpilot.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo googlestreetview.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo fdih.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo ejendomsforeningen.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo copyrighted.svg
Ella chatHjælp
Brug for hjælp?close
arrow_backTilbage
Hvordan bestiller jeg information?
Først skal du udfylde formularen ’få mere information’, med dit navn, firmanavn og telefonnummer samt din e-mail. Du kan også tilføje evt. bemærkninger. Når du har indtastet alle oplysninger trykker du blot på knappen ’få gratis information’. Herefter går der ca. fem minutter før du modtager din ordre.
Hvordan får jeg automatisk tilsendt lejemål, der passer til mine kriterier?
Du kan automatisk få tilsendt lejemål, der passer til dine kriterier ved at oprette en søgeagent. Så får du tilsendt en mail med matchende lejemål så snart de bliver oprettet på Lokalebasen.dk.
Hvordan sletter jeg min søgeagent?
Du kan til en hver tid afmelde din søgeagent. Dette gøres ved at trykke på linket nederst i den mail du har modtaget, hvor der står 'Tryk her for slette denne søgeagent'. Du kan altid oprette en ny søgeagent.
Der er blevet trukket penge på min konto efter en søgning. Hvad gør jeg?
Lokalebasen.dk trækker ALDRIG penge fra lejeres konto. Det er kun udlejere, der betaler, ved anvendelsen af vores service. Vores konkurrenter har en anden forretningsmodel, så tjek evt. om det er et andet firmanavn end Lokalebasen.dk på kontoudtoget. Hvis der fortsat er problemer, så kontakt os da på info@lokalebasen.dk så vi kan løse det
Hvordan får jeg mine lejemål på Lokalebasen.dk?
Først skal du oprette dig som udbyder. Det kan du gøre via følgende link:Oprettelse. Herefter kan du oprette dine lejemål.
Hvad koster det at være udlejer på Lokalebasen.dk?
Du kan vælge imellem to afregningsmodeller:
  • Afregning pr. udlejning Det er gratis at oprette annoncer på Lokalebasen.dk. Du skal kun betale, såfremt at Lokalebasen.dk finder en lejer, der flytter ind i ét af dine lejemål. I så fald koster det 12,5 pct. af første års basisleje uden fradrag af rabatter eller trappeleje.
  • Afregning pr. annonce Lokalebasen.dk tilbyder også, at du kan betale pr. annonce. Der afregnes pr. påbegyndt måned, og prisen for en annonce starter fra 655,- kr. pr. måned ex. moms. Du kan se flere priser i voresprisoversigt.
Hvordan aktiverer jeg et lejemål?
Hvis det er det første lejemål, du har oprettet på Lokalebasen.dk, skal Lokalebasen.dk godkende og aktivere lejemålet. Dit lejemål bliver aktiveret samme dag, som det er blevet lagt op. Har du tidligere oprettet et lejemål, kan du selv logge ind og aktivere lejemålet ved at ændre status til 'aktivt' ud for det enkelte lejemål.
Hvad skal lejen være på mit lejemål?
Det afhænger selvfølgelig meget af placering, størrelse, type og meget mere. Dog kan du, når du logger ind som udbyder, klikke på fanen ”Liggetider / Priser” og få en gennemsnitspris og et overblik over et bestemt type lokale i et bestemt område. Ellers anbefaler vi, at du kontakter en lokal mægler, da Lokalebasen.dk desværre ikke kan rådgive om lejeprisfastsættelse.