arrow_upward

Frisk tæft, trit og nye retninger på Østerbros gamle kaserne

01
sep
2021
Steen Uno
I en af Østerbros grønne, fredfyldte oaser er et idyllisk kontormiljø over de seneste årtier spiret frem i nogle af de bygninger, der i små hundrede år husede først Østerfælled Kaserne og siden hen Østerbrogades Kaserne.
01
sep
2021
Steen Uno


 

 

 

 
Fra 1896 og frem til 1992 beboede først garderhusarerne med deres hestestalde, siden Sjællandske Luftværnsregiment og senest Forsvarsakademiet det i dag uhyre attraktivt beliggende Østerbro-åndehul på kanten af Fælledparken.

Det symmetrisk opførte kaserneanlæg i nybarok palæstil var tegnet med strammeste lineal. To ens porthuse dannede indgang til det militære område, hvor adgang var strengt forbudt.

Først forsvarets salg til Pædagogernes Pensionskasse i 1993 løsnede op for kasernearealet. En række af de uddaterede bygninger blev revet ned, og et nyt butiks-, kontor- og boligområde rejste sig som Østerfælled Torv og signalerede nye retninger for forsvarets lukkede enklave.

I dag har butikscentret og kontormiljøet bag Gunnar Nu Hansens Plads manifesteret sig som et centralt og populært midtpunkt i Østerbros daglige bybillede med masser af liv og atmosfære. 


Rolig oase 

"Østerfælled Torv ligger som en rolig oase midt i et pulserende område kendt for sine mange caféer og specialbutikker og ikke mindst sin nærhed til Fælledparken, hvor der er rig mulighed for en walk & talk med en kop af den lokale kaffe.

Vores ledige kontorlokaler ligger blot 400 meter fra metrostationerne Trianglen og Poul Henningsens Plads. Den korte afstand til Lyngbyvejen og Nordhavnstunnelen gør desuden Østerælled Torv ganske let tilgængelig også i bil."


 Fra tilknappet militærareal har Østerfælled Torv med sit moderne butiks- og kontor-
miljø i dag åbnet sig til et centralt og populært midtpunkt i Østerbros bybillede med
masser af liv og atmosfære. 
 

 


Sådan annoncerer erhvervsmæglerfirmaet Nordicals, som netop nu formidler flere aktuelle kontorlejemål og miljøer i størrelser fra 157 op til 1.237 m².  

Fælles for alle vakante lejemål er muligheden for at ombygge de eksisterende kontorarealer til storrums- eller andre post-corona optimerede arbejdsmiljøer efter aftale med udlejer. 


Fælledparken

Østerfælled Torv ligger få skridt fra Østerbros store grønne, rekreative åndehul, den fredede Fælledparken, anlagt i 1908-1914, men som allerede forinden havde haft en kulørt historie. 

Det var således på Øster Fælled, at lensgreve Struensee i 1772 blev barbarisk henrettet på et til lejligheden opbygget skafot. Og det var ovre på Nørre Fælled, at historiens første store arbejdskamp, Slaget på Fælleden, brød løs præcis 100 år senere. 


 I næsten 100 år beboede først garderhusarerne med deres heste, siden Sjællandske
Luftværnsregiment og sidst Forsvarsakademiet det nu så uhyre attraktivt beliggende
Østerbro-åndehul på kanten til Fælledparken.
             

 

 

I dag er Fælledparken byens mest besøgte park og lever til fulde op til sit oprindelige idégrundlag som en folkets park med en variation af tilbud som boldspil, atletik, motion, Nordeuropas største skatepark, møder, musik, dans samt alle former for kulturelle events. 

Blot 200 meter fra torvet ligger dansk fodbolds nationalstadion Parken, tidl. Idrætsparken, der ud over et århundredes landskampe også har lagt og lægger arena og scene til verdens største koncertnavne. 


Udviklingsområde

"Østerbro undergår i disse år en stor udvikling, især i Nordhavn, som er et af Københavns største udviklingsområder, hvor nye kvarterer skyder op.

Som resten af København vokser også Østerbro i disse år, og der ligger en stor opgave i at sikre både sammenhæng i bydelen og en udvikling, der ikke forringes, men forbedres," beskriver seneste Bydelsplan for Østerbro 2017-2020.


 Østerfælled Torv ligger få skridt fra Østerbros store grønne, rekreative åndehul, den
i dag fredede Fælledparken, anlagt tilbage i 1908-1914, men som allerede forinden
havde haft en dramafyldt historie.

 


Siden har bydelen blandt andet fået seks centrale metrostationer, sin delvis nedgravede motortrafikvej Nordhavnsvej, regnvands- og klimasikringen Østerbrotunellen samt Københavns første klimakvarter omkring Skt. Kjelds Plads. 

Med kontor på Østerfælled Torv kan virksomheder sikre sig en fremtidsfokuseret ramme i skønne grønne omgivelser med kort afstand til Indre By og med rigtig fine transportmuligheder ind og ud af byen.  ●

 

 

Læs mere her:
Lokalebasen.dk: Kontormiljø og åndehul i hjertet af Østerbro
Nordicals.dk: Flyt til Københavns unikke åndehul i hjertet af Østerbro
Oesterbrolokaludvalg.kk.dk: Bydelsplan for Østerbro 2017-2020
Osterbroliv.dk: Seneste nyt på og omkring Østerbro 

 

 

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo