arrow_upward

Søg erhvervslokale i hele Danmark

Oslosolar reduced

Grønt kontorhus for cyklister og el-bilister

04
apr
2016
Steen Uno
I hjertet af Oslo opføres Europas grønneste kontorhus, OsloSolar, som vil producere mere energi, end det forbruger - og tilbyde parkeringspladser og faciliteter alene for cyklister og el-bilister ...
04
apr
2016
Steen Uno
En topmoderne og high-end energivenlig City-kontorbygning - i videst mulige udstrækning dedikeret til cyklende medarbejdere samt til ansatte med el-biler.

Sådan præsenterede Oslos kommende kontorhøjhus OsloSolar sig, da projektet i efteråret vandt en international arkitekt- og innovationskonkurrence om et nyt miljøvennligt kontorbyggeri på Lilletorget i det centrale Oslo.

"Vi ønsker at opføre et ikonisk og innovativt plushus, hvor arkitektur går hånd i hånd med miljøinnovation og byudvikling - hvor der ikke vil blive plads til andre biler end elddrevne og som vil være på forkant med alle cykelfaciliteter samt kredsløbsbaserede konstruktioner, der skal producere mere energi, end huset forbruger.

I dag tegner byerne sig for godt 40 procent af verdens energiforbrug og udslip af klimagasser - OsloSolar vil vise, hvordan vi kan bygge os ud af denne ubalance," siger projektudviklings-direktør Kristin Haug Lund.


Forkørselsret for cykler

Kontorhuset opererer med parkeringspladser til 500 cykler, stationer til cykelreparationer, et sted at vaske cykler, behagelige omklædnings- og badefaciliteter samt 10 projekterede ladestandere til elbiler.

En meget iøjnefaldende ting ved bygningen bliver den massive rampe, der vil føre husets cyklende medarbejdere, besøgende samt øvrige brugere direkte ind i bygningen, ligesom lobbyens store panoramavinduer vil vise cykel-stativer.

                   


Den skrå flade belægges med 8.300 m² solfangere, der skal producere 1.420.000 kWh om året. Taget vinkles mod solen for at optimere solpanelernes energi-produktion i dagtimerne.

Kontorhøjhusets nordvestlige facade og det grottelignende atrium indenfor dækkes med mosfyldt paneler, der kan tiltrække fugle og flagermus samt desuden bidrage til naturlig køling om sommeren og i det hele taget give frisk luft.


110 m i højden

OsloSolar er designet af Oslo-tegnestuen Code Architects i tæt samarbejde med Rambøll og det norske Institutt for Energiteknikk og er en del af Norges FutureBuilt program, der netop nu udvikler 50 pilotprojekter med lavest mulige drivhusgasemissioner.

Opførelsen af det 110 m høje kontorhus, der kommer til at ligge ved siden af Norges højeste bygning, der 117 m høje hotel Oslo Plaza, befinder sig fortsat på projektstadiet, og det er endnu uafklaret, hvornår det prestigefyldte bæredygtige byggeri kan kan stå færdigt. ●

 

Se mere her om Europas grønneste kontorhus OsloSolar:
Code Architechts: OsloSolar

Hundreds of Spaces For Bikes - but None for Gas Cars
Blir nest høyest i landet: Ingenting som ligner på dette i Norge
 

 

 

<< Se alle nyheder
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo trustpilot.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo googlestreetview.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo fdih.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo ejendomsforeningen.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo copyrighted.svg