Klinikker rykker ind i de tomme butikker - trend kan puste nyt liv i handelsstrøg

Klinikker rykker ind i de tomme butikker - trend kan puste nyt liv i handelsstrøg

09
dec
2020
Steen Uno
Eksplosiv nethandel, vigende privatforbrug og corona-nedlukninger har fået ophørsskilte og tildækkede butiksruder til at nå rekordstore højder i danske byer. Men nu kan ny trend måske være med til at puste nyt liv i de tomme butiksstrøg.
09
dec
2020
Steen Uno

  

 

 

 

 

Københavns handelsstrøg ramte i sommer det højeste antal tomme butikker i to årtier. Overalt i danske byer bliver der i disse år kortere og kortere mellem de tomme tildækkede butiksfacader. 

Danskernes ændrede købsadfærd - den eksplosivt stigende nethandel - må bære hovedskylden for, at blandt andet seks procent af det samlede butiksareal i København netop nu står ledigt.

De mange tomme butikslejemål begynder nu at sætte sine aftryk på kvm-lejepriserne, der over hele Danmark er faldet betydeligt over det seneste par år.

Men nu kan en ny spirende trend måske bidrage til at puste nyt liv i landets hensygnende handelsstrøg: Klinikker, der rykker ind i de tomme butikker ... 


Liv i gaden  

I Gentofte valgte kommunalbestyrelsen allerede i 2014 i en lokalplan at tillade lægehuse og klinikker at rykke ind i stueetager - altså i butikslejemål, der ellers havde været forbeholdt detailhandel.

På Ordrupvej i Charlottenlund flyttede en tandlægeklinik i sommer således fra førstesalen i en ejendom ned til stueetagen til et rummeligt butikslejemål, der stod ledigt efter en ejendomsmægler.


 Tomme butikslokaler, tildækkede facader med ophørsskilte hærger danske handels-
strøg som aldrig før. Kan den ny trend være med til at puste nyt liv i tristessen?  

 


"Her på Ordrupvej står der en del butikker tomme, og det fjerner liv i gaden. Jeg synes, det er bedre, at der kommer noget liv med klinikker, hvor kunder går frem og tilbage. På den måde kommer der mere flow i gaden," siger tandlæge Emilie Winkler Østergaard, Tandklinikken Ordrupvej, til lokalavisen Villabyerne.

Hun opfordrer andre sundhedsklinikker m.fl. til at tjekke lokalplaner og afsøge mulighederne i deres nabolag for om muligt at flytte ind i et tomt butikslejemål med optimale adgangsforhold for deres klienter.

Magasinet NINEtoFIVE har udvalgt 12 ledige butikslejemål - med potentiale for klinikker m.v. - der alle netop nu kan findes på Lokalebasen.dk:
 


 

Niels Hemmingsens Gade 4, 1153 København K

Areal: 68 m²
Årlig leje incl serviceomkostninger: 520.992 kr.
Leje pr. måned ex drift: 38.023 kr.

Velplaceret butikslokale få meter fra Strøget med trappe til 30 m² kælderetage. Butikslejemålet i stueplan indrettet i åbent plan med højt til loftet samt stort facadevindue og indgangsdør i glas som giver et godt lysindfald. Lejemålets kælder er oplagt til opbevaring af varer og rummer desuden lejemålets tekøkken.
Bestil info-materiale

 

 

H. C. Ørsteds Vej 50D, 1879 Frb. C

Areal: 116 m²
Årlig leje pr. m² ex drift: 1.609 kr.
Leje pr. måned ex drift: 15.550 kr.

Centralt beliggende butikslejemål med mange anvendelsesmuligheder nær Forum, Metro og med busstop straks uden for lejemålet. Butiksarealet er beliggende i område præget af beboelsesejendomme med butikker og cafeer i stueetagerne og egner sig perfekt til klinik som fysioterapi, kiropraktor m.v..
Bestil info-materiale

 

  

Fælledvej 23, 2200 København N

Areal: 75 m²
Årlig leje pr. m² ex drift: 2.800 kr.
Leje pr. måned incl drift: 17.500 kr.

Flot lyst, nyligt istandsat butikslejemål ved Skt. Hans Torv og Nørrebrogade med mange detaljer. Indflytningsparat og åbent for forskellige anvendelses-muligheder. Masser af potentielle kunder i nabolaget og stor synlighed i en af byens pulserende områder med trafik og aktivitet det meste af døgnet. 
Bestil info-materiale

 

 

Ved Klosteret 2, 2100 Kbh. Ø

Areal: 145 m²
Årlig leje pr. m² ex drift: 1.517 kr.
Leje pr. måned incl drift: 18.330 kr.

Butikslejemål med 95 m² stueetage og 50 m² lys tør underetage. Lokalerne er i god stand og klar til at overtagelse med rigtig mange anvendelsesmuligheder. Yderst fredelig beliggenhed tæt på Jagtvej, Fælledparken, Vibenshus Runddel og med kun 200 meter til Metro station.
Bestil info-materiale

 

 

Strandvejen 102G, 2900 Hellerup

Areal: 153 m²
Årlig leje pr. m² ex drift: 2.400 kr.
Leje pr. måned ex drift: 30.600 kr.

Attraktivt butikslejemål med bedste beliggenhed på Hellerups hovedstrøg. Meget stor synlighed for mange daglige forbipasserende, god synergi fra områdets mange detailbutikker, caféer og spisesteder. Tæt på offentlig transport, Hellerup Station og Hellerup Havn.
Bestil info-materiale

 

 

Roskildevej 303A, 2610 Rødovre

Areal: 133-310 m²
Årlig leje pr. m² ex drift: 1.625 kr.
Leje pr. måned ex drift: 18.010-41.979 kr.

Attraktivt lejemål centralt i Rødovre, der tidligere har været brugt til hørecenter med stor reception/venteværelse, to behandlingsrum, kundetoilet, køkken samt fine p-forhold foran lejemålet. Muligt at tilleje lagerrum på 177 m² i kælder med direkte adgang til butiksareal. 
Bestil info-materiale 

 

 

Nørregade 32, 4600 Køge

Areal: 84 m²
Årlig leje pr. m² ex drift: 1.970 kr.
Leje pr. måned ex drift: 13.790 kr.

Butikslejemål i gadeplan indrettet med ét stort salgs- og butikslokale, køkken, toilet og mindre baglokale. Mulighed for yderligere lagerplads i kælder under butikken. Overtages istandsat og nymalet, ejendom og facade fremtræder i velholdt stand. Få min. gang fra Køge Station og Torv.
Bestil info-materiale

 

 

Skibhusvej 107, 5000 Odense C

Areal: 40 m²
Årlig leje pr. m² ex drift: 1.350 kr.
Årlig leje ex drift: 54.000 kr.

Lækre butikslokaler (to rum) med god beliggenhed og høj synlighed, sædeles velegnet til klinik. Anvendes p.t. som klinikpraksis for behandler. Vægge kan flyttes efter behov, fælles køkken, nyt toilet med vask, vaskemaskine og tørretumbler. Adgang til gårdhave, fri parkering bag bygningen.  
Bestil info-materiale

 

 

Margrethepladsen 4, st., 8000 Aarhus C

Areal: 413 m²
Årlig leje pr. m² ex drift: 1.100 kr.
Leje pr. måned ex drift: 37.858 kr.

Perfekt placering i stueetagen i Scandinavian Center Aarhus tæt på Musikhuset, Rådhusparken, ARoS og Godsbane-arealet. Mange anvendelses- og indretningsmuligheder - kontor, klinik, butik m.v. - fleksibel indretning, gåafstand til banegården, parkering kan tillejes.
Bestil info-materiale

 

 

Tværvej 2, A, 8832 Viborg

Areal: 98 m²
Leje pr. måned ex drift: 5.500 kr.

Fint erhvervslejemål i centrum med egen indgang, vindfang og med facade mod befærdet vej. Indeholder dejligt lyst lokale velegnet til kontor, frisørsalon med videre. Desuden teknikrum, kunde- og personaletoilet, kantine samt tekøkken. Busstop lige om hjørnet.
Bestil info-materiale

 

 

Storegade 14E, 6100 Haderslev

Areal: 165 m²
Årlig leje pr. m² ex drift: 739 kr.
Leje pr. måned ex drift: 10.161 kr.

Lyse, pænt fremstående butikslokaler i bycenterområde med også alternative anvendelses-muligheder. Lokalerne rummer p.t. reception samt to afdelinger til frisørsalon. Køkken og personalerum forbundet med forretningsrum, toiletforhold placeret i bygningens 1. plan.
Bestil info-materiale

 

 

Bredgade 47, 9700 Brønderslev

Areal: 67 m²
Årlig leje pr. m² ex drift: 770 kr.
Leje pr. måned incl drift: 4.299 kr.

Attraktivt lejemål i bycentrum, regulært og velindrettet med mange anvendelses-muligheder. Synligt beliggende, tæt ved gågaden, i flot ejendom med flot facade ud mod byens mest trafikerede hovedstrøg. God loftshøjde og meget fin gulvbelægning.
Bestil info-materiale

 

Find andre ledige butikslejemål med klinik-potentiale i danske byer
 

 

Læs mere:
Villabyerne.dk: Tendens: Klinikker flytter ind i tomme butikslejemål
Berlingske.dk: København har det største antal tomme butikker i 17 år
Jyllands-posten.dk: 60 tomme butikker i det centrale Aarhus
Bostonherald.com: Coronavirus leaves Boston’s Newbury Street with empty stores

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo