arrow_upward

Søg erhvervslokale i hele Danmark

 bel gade top

Københavns gamle auktionshus spiret frem som ny succes-story

13
sep
2017
Steen Uno
I fem årtier skabte Københavns Auktioner handelsliv og glade dage i de velbesøgte bygninger - efter kort mellemstation som bilhus, dramatisk ildebrand og nedtur er den kendte erhvervs-ejendom i Æbeløgade i dag groet op som en ny succeshistorie.
13
sep
2017
Steen Uno

 

 

 

 

Fra starten af 60´erne og helt frem til 2009 skabte Københavns Auktioner et mylder af handel, liv og glade dage i de rummelige lokaler ved Sankt Kjelds Plads på ydre Østerbro.

Forinden havde matriklen Æbeløgade 4 huset Københavns Maskinauktioner, der nu blev lagt sammen med Chr. Hees auktionsforretning i København og A/S Københavns Auktionshal på Gl. Kongevej.

Københavns nye store auktionshus præsenterede kunstauktioner på førstesal, satte biler under hammeren på anden - de salgsklare biler stod parkeret på det åbne tag - mens der i baghusene blev holdt auktioner med hittegods, indbo og andre varesortimenter.

I 2009 blev det kendte bygningkompleks i Æbeløgade overtaget af bilfirmaet Nellemann, der lejede flere lokaler ud til en virksomhed, som udviklede elbiler. Mange af disse gik op i flammer, da huset samme sommer blev ramt af en voldsom brand.


ØsterGro

Efter et flere år langt, trist intermezzo med tilsodede lokaler, restaurering og relancering af de tomme bygninger - vis-a-vis kontorhuset Skt. Kjelds Gård med statsinstitutionerne Danmarks Statistik og Arbejdsskadestyrelsen m.fl. - blev første kapitel skrevet til det gamle auktionshus´ iøjnefaldende revival som driftig, travl erhvervsejendom.

I foråret 2014 placerede bylandbruget ØsterGro 110 tons jord og muld på hovedbygningens flade tagdæk og anlagde efter udenlandsk forbillede et 600 m² stort urbant, økologisk landbrug - med lange rækker grøntsags- og blomster-bede, bistader samt hønsehus.

 Bylandbruget Østergro begyndte i foråret 2014 at anlægge sin opsigtsvækkende
tagfarm, der blev startskuddet til 
en succesrig ´revival´ for det gamle auktionshus
i Æbeløgade på ydre Østerbro.

 

"Vi håber, at ØsterGro kan blive en grøn oase for områdets beboere, og at tagfarmen vil inspirere til lokale økologiske markeder, formidle viden om vores fødevareproduktion på tagterrassen, arrangere workshops etc.," annoncerede initiativtagerne til det ny bylandbrug på toppen af Æbeløgade 4.

I taghavens stemningsfulde drivhus etablerede Østergro kort tid efter spisestedet Stedsans, der straks høstede stor anmelder- og publikumssucces samt meget lange ventelister - senest har spisehuset skiftet navn til Gro Spiseri.


Smeltedigel

Inden tagfarmen havde fitnesskæden Fresh Fitness, i dag Fitness World, fundet vej til et af baghusene, men med ØsterGro begyndte der for alvor at spire nyt liv frem i de tomme, men velbeliggende auktionsbygninger på ydre Østerbro:

Udlejningsvirksomheden Lokalebasen.dk/MatchOffice flyttede ind i juli 2014, siden fulgte konsulentfirmaet Accobat, arkitekterne NOVA5, Center for fremme af bæredygtig forandring Think.dk og veteranmotorcykelværkstedet Dead Cat Motorcycles.

"Før holdt vi til i mørke, ufleksible og utidssvarende lokaler i centrum af København, hvor der altid var p-problemer. Her i Æbeløgade har vi masser af dagslys og fri udsigt til den ene side.

Og som en kæmpe bonus har vi haft mulighed for at præge vores egne rammer, så de er optimale i forhold til vores tegnebordsarbejde, møder, modelværksted og workshops," siger Hanne Vinkel Hansen, CEO og partner hos NOVA5.

 "Som bonus har vi haft mulighed for at præge vores egne rammer, så de er optimale
i forhold til vores tegnebordsarbejde, møder, modelværksted og workshops," siger
Hanne Vinkel Hansen, CEO og partner hos NOVA5.

 

"Som arkitekter synes vi, at områdets mangfoldighed er rigtig interessant med blandingen af boliger, småindustri og erhverv. Du har alt, hvad du skal bruge inden for en meget lille radius - mange forskellige dagligvarerbutikker og fritidstilbud. Flere af vores ansatte bruger f.eks. fitnessklubben ved siden af eller handler her på hjemvejen.

Halvdelen af vores ansatte bor i byen, den anden halvdel bor nord for København, så placeringen på kanten af byen tilgodeser alle. Det er meget svært, at finde et bedre sted i forhold til offentlig transport og vejnet.

Som arkitektvirksomhed har vi over årene fulgt København Kommunes seriøse indsats på klimaområdet her i kvarteret. Vi bor jo lige midt i et kæmpemæssigt bylaboratorium. Det matcher de positive samfundstendenser, som vores egen arkitektur efterstræber.

Før tog folk en rygepause på gaden, i dag går vi op på Østergro for at nyde solen og trække vejret," tilføjer Hanne Vinkel Hansen.


Coworking-stationer

Efter sin vellykkede retablering er den ´genoplivede´erhvervsejendom i Æbeløgade i dag succesrigt back in business med fuldt udlejede kvadratmeter.

Netop nu har Lokalebasen.dk på første sal dog en mindre serie coworking kontor-stationer ledige for nyudsprungne iværksættere og øvrige start-ups med flere.

"Efter at vi flyttede vores it-udviklingsafdeling til Ukraine, har vi fået husrum og føler lyst til at udfylde vores tomme skriveborde med spændende kræfter, der vil hjælpe os med at bevare humøret, stemningen og inspirationen i top i vores i forvejen livlige kontormiljø," siger Jakob Dalhoff, CEO hos Lokalebasen.dk A/S. ●


  

 

 

Læs mere her:
Da.wikipedia.org: Æbeløgade
Bolius.dk: ØsterGro taglandbrug: Vi gror mad på taget
Lokalebasen.dk: Coworking- og mødelokaler i dynamisk kontormiljø

 

 

 

 

 


 

 
<< Se alle nyheder
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo trustpilot.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo googlestreetview.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo fdih.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo ejendomsforeningen.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo copyrighted.svg
Ella chatHjælp
Brug for hjælp?close
arrow_backTilbage
Hvordan bestiller jeg information?
Først skal du udfylde formularen ’få mere information’, med dit navn, firmanavn og telefonnummer samt din e-mail. Du kan også tilføje evt. bemærkninger. Når du har indtastet alle oplysninger trykker du blot på knappen ’få gratis information’. Herefter går der ca. fem minutter før du modtager din ordre.
Hvordan får jeg automatisk tilsendt lejemål, der passer til mine kriterier?
Du kan automatisk få tilsendt lejemål, der passer til dine kriterier ved at oprette en søgeagent. Så får du tilsendt en mail med matchende lejemål så snart de bliver oprettet på Lokalebasen.dk.
Hvordan sletter jeg min søgeagent?
Du kan til en hver tid afmelde din søgeagent. Dette gøres ved at trykke på linket nederst i den mail du har modtaget, hvor der står 'Tryk her for slette denne søgeagent'. Du kan altid oprette en ny søgeagent.
Der er blevet trukket penge på min konto efter en søgning. Hvad gør jeg?
Lokalebasen.dk trækker ALDRIG penge fra lejeres konto. Det er kun udlejere, der betaler, ved anvendelsen af vores service. Vores konkurrenter har en anden forretningsmodel, så tjek evt. om det er et andet firmanavn end Lokalebasen.dk på kontoudtoget. Hvis der fortsat er problemer, så kontakt os da på info@lokalebasen.dk så vi kan løse det
Hvordan får jeg mine lejemål på Lokalebasen.dk?
Først skal du oprette dig som udbyder. Det kan du gøre via følgende link:Oprettelse. Herefter kan du oprette dine lejemål.
Hvad koster det at være udlejer på Lokalebasen.dk?
Du kan vælge imellem to afregningsmodeller:
  • Afregning pr. udlejning Det er gratis at oprette annoncer på Lokalebasen.dk. Du skal kun betale, såfremt at Lokalebasen.dk finder en lejer, der flytter ind i ét af dine lejemål. I så fald koster det 12,5 pct. af første års basisleje uden fradrag af rabatter eller trappeleje.
  • Afregning pr. annonce Lokalebasen.dk tilbyder også, at du kan betale pr. annonce. Der afregnes pr. påbegyndt måned, og prisen for en annonce starter fra 655,- kr. pr. måned ex. moms. Du kan se flere priser i voresprisoversigt.
Hvordan aktiverer jeg et lejemål?
Hvis det er det første lejemål, du har oprettet på Lokalebasen.dk, skal Lokalebasen.dk godkende og aktivere lejemålet. Dit lejemål bliver aktiveret samme dag, som det er blevet lagt op. Har du tidligere oprettet et lejemål, kan du selv logge ind og aktivere lejemålet ved at ændre status til 'aktivt' ud for det enkelte lejemål.
Hvad skal lejen være på mit lejemål?
Det afhænger selvfølgelig meget af placering, størrelse, type og meget mere. Dog kan du, når du logger ind som udbyder, klikke på fanen ”Liggetider / Priser” og få en gennemsnitspris og et overblik over et bestemt type lokale i et bestemt område. Ellers anbefaler vi, at du kontakter en lokal mægler, da Lokalebasen.dk desværre ikke kan rådgive om lejeprisfastsættelse.