Kontor med projektør- og 500.000 julelys

Kontor med projektør- og 500.000 julelys

26
jan
2016
Steen Uno
Ved fem-tiden om morgenen lister den populære tv-vært sig gennem Tivoli og lukker sig som en af de første ind til sit kontorlandskab, som i årets sidste og allermørkeste måned er illumineret af såvel projektør- som ikke færre end 500.000 julelys ...
26
jan
2016
Steen Uno 

På nu syvende år gør Go´ Morgen Danmarks TV2-vært Ida Wohlert sin professionelle indsats for at formidle sine mange tusinde morgenseere ud af fjerene og klæde dem nænsomt på til arbejdsdagen med de seneste nyheder samt relevant underholdnings- og debatstof.

"Det er klart det sjoveste værtsjob, jeg endnu har haft. Folk spørger tit, hvordan jeg dog uge efter uge er i stand til at stå frisk og arbejdsklar ud af sengen derhjemme kl. halv fire om morgenen.

Men sandheden er, at jeg er vild med programmet, og så passer arbejdstiden faktisk godt til mit liv med to små drenge på tre og syv år," siger Ida Wohlert til Magasinet NINEtoFIVE.

"Når jeg får fri midt på dagen, suser jeg hjem og sover en time, og så kan jeg faktisk nå at hente dem rimelig tidligt fra børnehave og skole - og det er en kæmpe luksus. Men så arbejder jeg jo igen om aftenen."


Fast kontortid i privaten

Hverken studiet i Tivoli-pavillionen eller Hovedbanegårdens ´penthouse´ rummer noget egentligt kontorrum til Ida Wohlert og hendes værtskolleger.

"Når jeg møder ind om morgenen. slår jeg mig eksempelvis ned i sofaen med en stak papirer med noter, som jeg aftenen forinden har forberedt til morgens seks redaktionelle blokke.

Den udgør også mit kontor mellem blokkene, hvor jeg hele tiden arbejder frem mod mit næste interview," siger den populære, 38-årige Go´ Morgen Danmark-profil.


En tredjedel af Ida Wohlerts kontordag - eller rettere: kontormorgen - har hun allerede afviklet aftenen i forvejen hjemme i privaten nord for København.

Her trækker tv-værten sig tilbage til sit hjemmekontor på slaget 18.30 - en nødvendig arbejdsmanøvre, som både hendes nygifte ægtemand Kasper og deres to drenge forlængst har lært at leve med.


Må ikke forstyrres

"Med de her skøre arbejdstider er man nødt til at være ret skarp på, hvornår man hygger, og hvornår man arbejder - ellers får jeg simpelthen ikke nok søvn. Det er ligesom et vilkår, vi har indrettet os efter i familien, så længe jeg er i det her job.

Drengene ved godt, at det er far, ´der er den´, når mor er kedelig foran computeren - til gengæld kan man altid lokke chokolade og te ud af mig oppe på kontoret," smiler Ida Wohlert.

"De mennesker, der er tæt på mig ved også, at jeg godt kan være dage om at besvare en sms eller mail, hvis jeg arbejder - jeg prioriterer ret hårdt familien og arbejde i de dage, jeg er på, for ellers bliver det for heftigt." ●

 My office is my castle …?
"Da min arbejdsdag begynder så tidligt om morgenen, forbereder jeg mig om aftenen oppe fra mit lille kontor på første sal. Jeg elsker faktisk at synke ned i et godt interview og læse op på en spændende gæst, jeg får ind næste morgen.

Jeg har altid brugt lang tid på at læse op på mine gæster og sammen med redaktionen finde frem til nogle gode spørgsmål. Så, jo! På dén led kan man godt sige, at mit kontor - i alt fald i et par timer ad gangen - er mit lille slot."


Vigtige ting - personlige yndlingsting, gadgets og musts - i dit kontor?

"De er til at overse: På hjemmekontoret har jeg kun brug for min MacBook, min mobil - nåja, og så en kande af min højt elskede cream tea sammed med lidt mørk chokolade - meget old school ..."


Den bedste tid på kontoret?

"Som journalist har jeg altid haft en forkærlighed for ydertimerne - dem jeg selv kalder for de ´tavse timer´. Det er de meget sene eller de meget tidlige arbejdstimer, hvor man virkelig har ro til at kunne arbejde tingene grundigt igennem.

Jeg er ret vild med følelsen af, at vi kun er få mennesker på arbejde derinde tidligt om morgenen i et vinterklædt Tivoli og er med til at vække danskerne på en hyggelig måde."


De bedste/største beslutninger, som du har truffet på dit kontor?

"Jeg er bedst til at træffe store beslutninger, når jeg har ro omkring mig - og det har jeg foran computeren. Så heroppe på kontoret kan der godt blive planlagt og tænkt tanker - både jobmæssigt og privat.

Jeg kan da huske, jeg engang har sagt en tidligere stilling op, mens jeg sad der foran computeren. Som person er jeg nok ikke så bange anlagt - jeg kan mærke, når noget ikke fungerer, og så rykker jeg på det."

 


Sjoveste oplevelser på kontoret?

"Der skal vi 12 år tilbage. Min nuværende mand og jeg mødtes for første gang på vores daværende arbejdsplads.  Han var runner og stod for alt det praktiske, mens jeg var helt ny journalist.

Aldrig har jeg siddet så lidt ned foran min computer - for det var meget sjovere at drikke kaffe med ham ude i køkkenet," griner Ida Wohlert.


Når du lukker døren til dit kontor, …?
"Nyder jeg et par timer, hvor jeg bare kan synke ned i mit arbejde og glæde mig over, at jeg har et virkelig sjovt et af slagsen!" ●

 

 

 

 

 

 

 


 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo