Kontor på kendt kulturel og sprællevende historisk byggeplads

Kontor på kendt kulturel og sprællevende historisk byggeplads

16
mar
2016
Anne-Kathrine Utzon
Hvor Vesterbro møder Frederiksberg og Valby, er Carlsberg Byens over 600 håndværkere, bygningskonstruktører, ingeniører m.fl. i fuld gang med at forvandle den kendte kulturelle, historiske byggeplads til en ny populær bydel.
16
mar
2016
Anne-Kathrine Utzon

 

Byline


 

 

 

"Jeg ved godt selv, at det her let kan lyde forfærdelig 70’er-agtigt, men jo - jeg ønsker, folk skal sige, at det her er vores kvarter. Når de gør det, så har vi haft succes med Carlsberg Byen ..." 
 
Jens Nyhus
Jens Nyhus styrer udformningen af Carlsberg Byens nye bydel og har sammen med resten af byudviklingsselskabet opslået kontor midt i den store travle byggeplads. Oprindeligt mureruddannet, men med en supplerende overbygning som teknikumingeniør og dermed bred erfaring fra bygge- og ejendomsbranchen har 50-årige Jens Nyhus været Carlsberg Byens CEO siden 2013.
 
Spørger du ham, om hans kontor er vigtigt for ham, lyder svaret klart nej. Det er blot et sted, han sommetider sidder. Vigtig er den spirende bydel derimod, hvilket klart kommer til udtryk, når han entusiastisk går i gang med at fortælle om sit omfattende projekt. 
 
”Det er utrolig spændende at arbejde med et projekt, der generer en helhed - og ikke blot er en bygning hist og pist. Carlsberg Byen bærer på en unik historie - i dag anvender alverdens bryggerier fx. den gær, der for mange år siden blev skabt her - og den føler vi os stærkt forpligtet til at understøtte og føre videre,” siger Jens Nyhus.
 
 
 
Giver bydelen tilbage

”Det ligger i områdets ånd at give noget tilbage. Præcis som Carlsberg forærede Frederiksborg Slot og Glyptoteket tilbage til samfundet, så ønsker vi at give en unik, levende bydel tilbage til København. Og område her var jo faktisk var spærret af for privatpersoner helt op til 2008," fortæller Jens Nyhus. 
 
Foto
Carlsberg Byen bygges tæt op - en modpol til 00’ernes byggerier. Den historiske bydel opføres i virkeligheden på 25 forskellige pladser, der hver især indrettes til afvekslende oplevelser og aktiviteter.
 
”Uanset hvad vi arbejder på, så skal det handle om mennesker, mange mennesker og dermed om at skabe liv i bydelen. Det skal disse pladser understøtte. Hvis der på gader og pladser er afstande på mere end 12 meter, så kigger folk ikke længere hinanden i øjnene, og så opstår nemt følelsen af at færdes og være alene. Den mekanisme vil vi gerne gøre op med her i Carlsberg Byen,” understreger Jens Nyhus.
 
For at sikre en levende bydel under byggeriet, der forventes at strække sig helt frem til 2024, har mange af byggeområderne derfor været aktiveret løbende.
 
”Lige nu har vi bl.a. Boblepladsen med en skaterbane og pakour-redskaber i spil, og begge benytte flittigt. Vores udendørsaktiviteter er dog mere populære uden for vinterperioden, så vi glæder os til forårsvejret,” siger Jens Nyhus. 
 
 
Første bid af Carlsberg Byen

Det varer ikke længe, før du kan opleve et stykke af Carlsberg Byen i sin endelige form. Når sommeren står for døren, er det største byggeafsnit i Carlsberg Byen, Byggeafsnit 8, færdigt, og 3. juli kan københavnerne for første gang stå af på den splinternye S-togsstation, Carlsberg Byen. 
 
Foto
 ”Det betyder, at vi for alvor nu skal til at vise, hvad Carlsberg Byen er i den færdige udgave, hvilket vi ikke har kunne endnu. Det er lidt sjovt. Vi er jo stadig i planlægningsfasen med en del, i byggefasen med noget andet, og så har vi jo nu et område, der meget snart står færdigt,” fortæller Jens Nyhus spændt.
 
Ud over en ny station vil Byggeafsnit 8, der bl.a. omfatter Tapperitovet og Humletorvet, åbne til sommer og huse kontorlejemål, boliger samt uddannelsesinstitutionen UCC, hvor 10.000 elever vil få deres daglige gang. 
Desuden vil en fjerdedel af Carlsberg Byens kommende butikker, der i alt tæller 80.000 m², slå dørene op.
 
Carlsberg Byens byggerier spænder bredt og vil i fremtiden komme til at omfatte kulturinstitutioner, dagsinstitutioner, skoler, 3.000 ejerlejligheder, 400 ungdomsboliger, erhvervsbygninger, 200 familieboliger, supermarkeder, detailhandel, caféer og restauranter. 
 
 
Vores kvarter
 
Københavnerne vil samtidig fortsat kunne opleve et hav af fredede bygninger med unik arkitektur, der skal bidrage til at sikre bydelens historiske ophav.
 
”Vi stræber efter at skabe et dynamisk miljø, hvor folk både arbejder, bor, handler ind, får passet sine børn, går i skole og hænger ud. Og vi ønsker, at folk skal sige, det her er vores kvarter og har en lyst til at vise det frem,” siger Jens Nyhus.  
kontor
 
Carlsberg Byen vil få en funktionel infrastruktur med nye veje, ny station, store underjordiske parkeringskældre, gode cykelstier, ca. 14.000 cykelparkeringspladser samt en supercykelsti langs banen.
 
”Vi pejler desuden efter at skabe nogle rammer, der lægger op til samarbejde mellem virksomheder. Det er derudover vigtigt, at vi opnår en mangfoldighed herude, så det ikke bliver - efter min mening - et ´kedeligt´ erhvervsområde, hvor folk kun opholder sig i arbejdstimerne."  
 
 
Jens Nyhus tilføjer, at det er hans forventning, at mange kreative og udadvendte virksomheder slår sig ned i området. Virksomheder, der ønsker at være en del af et innovativt, kreativt miljø med samarbejde på tværs.
 
"Mulighederne for fremtiden er mange, og man kan som virksomhed få stor indflydelse på sit område, ligesom man har mulighed for at flytte, hvis der skulle opstå nye behov. Også Carlsberg Byen vil jo komme til at forandre sig over tid," siger Jens Nyhus. 
 
 
 
 her er mit kontor
 

Hvordan vil du beskrive dit kontor? 
"Mit kontor er for mig bare et sted, hvor jeg sidder. For mig foregår det, det hele handler om primært uden for mit kontor. Meget af min tid tilbringer jeg ude i det bykvarter, vi er i fuld gang med at opføre, til møder med vores arkitekter, entreprenører og rådgivere eller kommunen. Jeg tilbringer også en del tid i møder med vores mange interessenter, både nuværende og kommende beboere i bykvarteret."  
 
Hvad er de vigtigste ting på dit kontor? 
"Min tidsplan for byggeriet. Det er her, jeg følger med i, at vi overholder tidsplanen, og at tingene skrider frem, som de skal.
kontor
 
Jeg er indrømmet ikke verdens mest tålmodige menneske, så det passer godt til min temperament at have ansvar for at sikre fremdrift i byggeriet. Jeg er også ret glad for min udsigt, fra mit kontor kan jeg nemlig se Bohrs Tårn – det 100 meter høje tårnhus, vi er i fuld gang med at opføre, og hvor der kommer både bolig og erhverv."
 
Den bedste tid på kontoret?  
"Det er tidligt om morgenen, inden dagens møder starter, hvor jeg lige kan danne mig et overblik over dagens program, inden det går løs."
 
Sjoveste oplevelse på kontoret? 
"Vi har en uformel og humoristisk tone her på kontoret, så hver dag byder heldigvis på mange gode og også sjove oplevelser."
 
Når du lukker døren, så….?
"Det er en sjældenhed. Som regel står min dør åben, så mine medarbejdere kan komme til mig med alt det, de har på hjerte. At være en tilgængelig og tilstedeværende chef er noget, jeg vægter højt."

 
 
Læs mere om Carlsberg Byen:
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo
  • Lokalebasen medlemskab logo