arrow_upward

Søg erhvervslokale i hele Danmark

Nyhed46b

Kontorer uden dagslys giver dig stress og koster dyrebar nattesøvn

14
nov
2014
Steen Uno
En kontorarbejdsplads uden dagslys øger din risiko for stress og kan desuden koste dig op til 46 minutter af din dyrebare nattesøvn, viser nye forskerundersøgelser.
14
nov
2014
Steen Uno


Kontorlokaler uden vinduer, uden dagslys overhovedet eller med utilstrækkeligt dagslys kan have alarmerende betydning for kontormedarbejderes trivsel, ve og vel.

Det viser nye både hjemlige og udenlandske forskningsresultater - herunder et aktuelt dansk laboratoriestudie, der påpeger bekymrende indflydelse på de berørte kontoransattes stressniveau.

Her blev forsøgspersoner, som deltog i en stress-test i et virtuel reality-kontor uden vinduer, ramt af højere koncentrationer af stresshormonet kortisol i deres spyt end forsøgspersoner i et tilsvarende kontor med vinduer.

Et forhøjet indhold af kortisol er tegn på øget akut stress hos mennesker.

"Resultaterne er interessante og bidrager med viden om, hvordan vi kan indrette vores bygninger bedst muligt i forhold til stress," siger Anne Helene Garde, professor ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

"Men inden vi begynder at slå mure ned og erstatte dem med vinduer, skal denne undersøgelse dog først gentages af andre forskere og testpersoner under andre forhold."

Dagslys optimerer søvn

En tværfaglig gruppe af amerikanske arkitekter og medicinske søvnforskere står bag en lignende aktuel undersøgelse, der sammenligner medarbejdere udsat for naturligt lys på deres arbejdspladser med kolleger, der arbejdede uden dagslys.

Den første gruppe virksomhedsansatte rapporterede oplevelse af bedre sundhed og søvn. Således fik denne gruppe i gennemsnit 46 minutter mere søvn om natten, viste søvn-monitors.

"Vi ønskede at belyse nogle af de sundhedsmæssige problemer, der opstår som følge af manglende dagslys i vores liv i almindelighed.

Vi valgte at stille skarpt på medarbejdere i kontorbygninger, fordi det jo er her, hvor størstedelen af os tilbringer en ganske betydelig del af vores liv," siger Mohamed Boubekri, forsker ved University of Illinois, der stod i spidsen for ​​undersøgelsen.

Danmarks Videncenter for Arbejdsmiljø anbefaler, at arbejdsrum som hovedregel indrettes på en måde, så de sikrer udsyn til omgivelserne gennem vinduer eller lignende.

 

 

 

 

<< Se alle nyheder
Søg erhvervslokalerOpret søgeagent
Vores medlemskab
  • Lokalebasen medlemskab logo trustpilot.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo googlestreetview.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo fdih.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo ejendomsforeningen.svg
  • Lokalebasen medlemskab logo copyrighted.svg
Ella chatHjælp
Brug for hjælp?close
arrow_backTilbage
Hvordan bestiller jeg information?
Først skal du udfylde formularen ’få mere information’, med dit navn, firmanavn og telefonnummer samt din e-mail. Du kan også tilføje evt. bemærkninger. Når du har indtastet alle oplysninger trykker du blot på knappen ’få gratis information’. Herefter går der ca. fem minutter før du modtager din ordre.
Hvordan får jeg automatisk tilsendt lejemål, der passer til mine kriterier?
Du kan automatisk få tilsendt lejemål, der passer til dine kriterier ved at oprette en søgeagent. Så får du tilsendt en mail med matchende lejemål så snart de bliver oprettet på Lokalebasen.dk.
Hvordan sletter jeg min søgeagent?
Du kan til en hver tid afmelde din søgeagent. Dette gøres ved at trykke på linket nederst i den mail du har modtaget, hvor der står 'Tryk her for slette denne søgeagent'. Du kan altid oprette en ny søgeagent.
Der er blevet trukket penge på min konto efter en søgning. Hvad gør jeg?
Lokalebasen.dk trækker ALDRIG penge fra lejeres konto. Det er kun udlejere, der betaler, ved anvendelsen af vores service. Vores konkurrenter har en anden forretningsmodel, så tjek evt. om det er et andet firmanavn end Lokalebasen.dk på kontoudtoget. Hvis der fortsat er problemer, så kontakt os da på info@lokalebasen.dk så vi kan løse det
Hvordan får jeg mine lejemål på Lokalebasen.dk?
Først skal du oprette dig som udbyder. Det kan du gøre via følgende link:Oprettelse. Herefter kan du oprette dine lejemål.
Hvad koster det at være udlejer på Lokalebasen.dk?
Du kan vælge imellem to afregningsmodeller:
  • Afregning pr. udlejning Det er gratis at oprette annoncer på Lokalebasen.dk. Du skal kun betale, såfremt at Lokalebasen.dk finder en lejer, der flytter ind i ét af dine lejemål. I så fald koster det 12,5 pct. af første års basisleje uden fradrag af rabatter eller trappeleje.
  • Afregning pr. annonce Lokalebasen.dk tilbyder også, at du kan betale pr. annonce. Der afregnes pr. påbegyndt måned, og prisen for en annonce starter fra 655,- kr. pr. måned ex. moms. Du kan se flere priser i voresprisoversigt.
Hvordan aktiverer jeg et lejemål?
Hvis det er det første lejemål, du har oprettet på Lokalebasen.dk, skal Lokalebasen.dk godkende og aktivere lejemålet. Dit lejemål bliver aktiveret samme dag, som det er blevet lagt op. Har du tidligere oprettet et lejemål, kan du selv logge ind og aktivere lejemålet ved at ændre status til 'aktivt' ud for det enkelte lejemål.
Hvad skal lejen være på mit lejemål?
Det afhænger selvfølgelig meget af placering, størrelse, type og meget mere. Dog kan du, når du logger ind som udbyder, klikke på fanen ”Liggetider / Priser” og få en gennemsnitspris og et overblik over et bestemt type lokale i et bestemt område. Ellers anbefaler vi, at du kontakter en lokal mægler, da Lokalebasen.dk desværre ikke kan rådgive om lejeprisfastsættelse.